Hayır şu anki aldığım maaştan daha yüksek maaş söyledim onlara. Mesailerle birlikte şu kadar alıyorum dedim. Net maaşı sordular. Söylediğim net maaş da aldığım şu anki maaştan yüksek söyledim. Ama bu benim zamsız maaşım dedim. Özellikle belirttim.keşke maaşı zamsız söylemek yerine daha yüksek isteseymişsiniz, daha değerdi o zaman iş değiştirmenize.
İşte tam takıldığım nokta...Ben olsam yeni yere gecerdim. Daha az yorgunluk + sigortanin tam odenmesi + ofis ortaminda calisma cok daha avantajli.
Benle aynı işi yapıyor. Ben beyaz yakayım. Aynı işi yapiyiruz. Sorun bu. Maaş farkı 100-200 TL. O zaman ben niye mühendisim ? Değil mi.İlk okul mezunu olunca ne oluyor? Sizi rahatsız eden şeyi merak ettim doğrusu.
hiç kalite departmanında çalıştınız mı?İlk okul mezunu olunca ne oluyor? Sizi rahatsız eden şeyi merak ettim doğrusu.
Kardeşim ben 2013 yılından beri bu işi yapıyorum. Ben bunu sormuyorum. Siz bu soruyu niye sordunuz şimdi?hiç kalite departmanında çalıştınız mı?
prosedürlerini, standartlarını, takip ayıntılarını hiç biliyor musunuz?
Direkt yeninişe baslardım. Düsünmeye bile gerek yok. Gece mesaisi cok zor 12 saat calisma. Bişverin ortamı siz napacaksiniz. Disarda gorüsün o arkadaslarinizla.Arkadaşlar merhaba,
Kafamı birkaç gündür kurcalayan ama bir türlü karar veremediğim hatta arkadaşlarımla istişare yapmama rağmen işin içinden çıkamadığım bir durumla karşınızdayım.
Ben bir firmada Kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. İş yerimden ,iş arkadaşlarımdan memnunum. Ortamımız çok güzel. 15 kişilik kalabalık bir ekibimiz var. 2 vardiya üzerine çalışıyorum. 12 saat... Sabah 7 akşam 7. Gece 7 sabah 7 şeklinde. İş ağır bir iş değil. Sadece takip gerekiyor. Takibini yapıp oturuyorsun. Ama fiziksel olarak yorucu. Ayrıca stresli iş. Müdürüm,şefim iyi insanlar. Maaş olarak 12 saat için iyi bir maaş diyemem ama kötü bir maaş da değil. Sigorta asgari ücret üzerinden yatıyor. Daha öncede demiştim mühendisim.
Ama son zamanlarda ekibe yeni elemanlar alamıyoruz. 12 saat olduğu için iş görüşmesine gelen pek olmuyor. Tecrübeli arkadaşlarımız da işi bıraktı.Bu yüzden sürekli pazar mesailerine kalıyoruz dönerli bir şekilde. Çok yoğun çalışma oluyor. Mesailerin ücretini alıyoruz. Bazen 7 gün full çalışıyoruz. Ekibe üretimden adam çekiyorlar. Ve bunlar ilkokul mezunu kumpas bile tutmasını bilmeyen kişiler. Sırf iyi çalışıyor diye alım yapıldı. Bu da beni rahatsız etmeye başladı. Yıllık İzin konusunda, yıllık izinde sorun olmuyor. Bu firmada 1,5 yıldır çalışıyorum.Sivil giyinmiyorum. İş kiyafeti ve iş ayakkabisi zorunlu. Hafta içi bir gün ve pazar günü tatilim. Şimdi asıl sorum şu:
Beni bir iş yerinden aradılar. Ben buraya basvurmadim. Beni cv havuzundan bulmuşlar. Yine evime yakın bir iş yeri. Sektörü farklı. Kalite mühendisi arıyorlarmıs. Kalite sistemini oluşturacak bir mühendis istiyorlar. Şu an ki fabrikam kadar büyük bir yer değil. Beyaz yakaya mesai yok. Endüstri muh bayan bir arkadaş ve tasarımcı muh bir arkadaş var. Toplam 10 beyaz yaka diğerleri işçi. Tek vardiya gündüz çalışıyor. Sabah 7 akşam 5 cumartesi pazar tatil. Sigorta alınan maaş üzerinden yatıyor. Sivil giyim. Mühendislik ofisi var. Maaş konusunda kesin konuşmadık çünkü Ocak zammi daha belli değil. Ama ben aldığım maaşı zamsiz söyledim. Bana olumlu dediler. Cumaya kadar döneceklerini söylediler. Olumlu olursa eğer; Şimdi karar veremiyorum. Sizce ne yapsam ? Ortamımız bırakmaya gönlüm yok. Ama öbür tarafta da durum belli. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Bundan 2 ay önce belli sıkıntılarımdan dolayı işime ağırlık verememiştim. Müdür İşten cikarmayi istedi. Ama şefim çıkmamı istemedi. Sonra toparladım. Şu an memnunlar. Müdür öyle dedi. Ne yapmalıyım ? Siz olsanız ne yapardınız?
Yok hayır benim alanım olan bir meslek değil.Yani ilk okul mezunu olan iş arkadaşı ile iş bırakma arasındaki bağlantıyı çözemediğim için soruyorum.hiç kalite departmanında çalıştınız mı?
prosedürlerini, standartlarını, takip ayıntılarını hiç biliyor musunuz?
Arkadaşlarım da bu fikirde... İkisi farklı sektör. Ben plastik sektöründeyim. Daha önce hep metalde idim. Plastik tam aşina olmadan yeni bir sektöre geçeceğim. Bu sektör de silah sektörü. İlla ki öğrenilir sorun olmaz. Ama şartlar önemli diyorum. Mesleğimi düşünüyorum. Düşünüyorum da düşünüyorum. Evet gece zor. Bir yerden sonra bikiyorsunDirekt yeninişe baslardım. Düsünmeye bile gerek yok. Gece mesaisi cok zor 12 saat calisma. Bişverin ortamı siz napacaksiniz. Disarda gorüsün o arkadaslarinizla.
Tamam şimdi anladım.Az önce bağlantı kuramamıştım.Benle aynı işi yapıyor. Ben beyaz yakayım. Aynı işi yapiyiruz. Sorun bu. Maaş farkı 100-200 TL. O zaman ben niye mühendisim ? Değil mi.
Yaa başta söyledim bakın. Ekip bozuldu. Kumpas tutmayan kalite ile yakından alakası olmayan kişiyi kaliteye alamazsınız. Riskli bir iş. İlkokul mezunu bir örnek. Yani mavi yaka. Ustalar bile ayrılır fabrikada. Çünkü o işin ehlidir. Yeri bellidir. Siz operatoru alıp kaliteci yapıyorsunuz. Bunu kasdetiyorum. İşi bırakma nedenim bu değil. İşi bilenle bilmeyen aynı konsepte bunu diyorum.Yok hayır benim alanım olan bir meslek değil.Yani ilk okul mezunu olan iş arkadaşı ile iş bırakma arasındaki bağlantıyı çözemediğim için soruyorum.
Görüştüğüm yerin patronu dedi ki kölelikDüşünmeyin yeni yere geçin, 12 saat mesai ne demek Allah aşkına
Sirf arkadas ortami icin onunuze gelen firsati kacirmayin bence. Arkadasliklariniz sahiciyse disarda da gorusursunuz. Ben 8sene once ayrildigim yerdeki samimi arkadaslarimla hala gorusur konusurum. Duygusal degil de mantiksal davranmaniz daha dogru olacaktir.Bu yeni yerde önümde rakip yok. Tek sorumlu ben olacağım. Ekip kurulacak ise başında ben olacağım. Kafamda soru işareti kalmadı. Fakat şu an ki iş yerimdeki arkadaşları seviyorum. Ortam güzel. Bu ortamı yeni yerde yakalayamam
Evet daha iyi anladım.İlgi alanım olan bir meslek olmadığı için detayları bilmiyorum o yüzden sordum.Siz daha iyi bilirsiniz tabi ki.Bu durumda diğer işe yönelmeniz daha mantıklı gibi o zaman.Yaa başta söyledim bakın. Ekip bozuldu. Kumpas tutmayan kalite ile yakından alakası olmayan kişiyi kaliteye alamazsınız. Riskli bir iş. İlkokul mezunu bir örnek. Yani mavi yaka. Ustalar bile ayrılır fabrikada. Çünkü o işin ehlidir. Yeri bellidir. Siz operatoru alıp kaliteci yapıyorsunuz. Bunu kasdetiyorum. İşi bırakma nedenim bu değil. İşi bilenle bilmeyen aynı konsepte bunu diyorum.