Bir türlü ısınamayan ev? Ve boşa giden paracıklarımız

Dert olmaz mi baya baya dert. Evin cepheleri nasıl alt ust vs

Petek temizliği ve kombi bakımını düzenli yaptırırız petek arkasina izalasyon koyduk güzel isiniyoruz

Yalıtımı var mı evin?

Bizde yalıtım var 35de yanıyor bir oda kapalı olmasına rağmen usumuyoruz.
Havalar iyice soğuduğunda biraz daha açarsak bayağı ısınacak gibi duruyor.

Altinizda daire var mi? Alt kat bos ise ısıtmada problem yasaniyor.

Şöyle söyliyeyim. Ankaradayım. Ev 15 20 yıllık en üst kattayım alt katimiz ve yan kat dolu. Isı yalıtım yeni yapıldı. Kombi demirdöküm yeni takılmış biz yeni girdik 0 dı yani ama petekler eski gibi duruyor. Ev 135 m2

Kombi değişimi yapamazsınız. O seçeneği eledik. Camlar ne durumda? Pimapen bile olsa elinizi cama yaklastirdiginizda soğuk hava akımını hissediyor musunuz? Hiç hissetmemelisiniz. Camlardan sızan soğuk varsa, acılan camlar için tedbir almalısınız. Dış kapınız da ikinci ısı kaybı noktasıdır. Kapalıyken soguk geliyor mu alt ve yanlardan kontrol etseniz iyi olabilir. Odaların tamamı yanıyor olsun. O şekilde tasarruf saglayacağınızı sanmıyorum.

Aa evet o ayrıntıyı unuttum camlar çok eski ve kötü durumda hava alıyor yani

Aa evet o ayrıntıyı unuttum camlar çok eski ve kötü durumda hava alıyor yani
Tamam çıktı nedeni. O camlar eğer çift cam pimapen değilse sokağı ısıtıyorsunuz demektir. Ev sahibi ile görüşme yapıp kira bedelini buraya aktarmak suretiyle tek tek değişim yaptırsanız çok iyi olur. Petekler yanarken evin soğuk olmasının en önemli nedeni budur çünkü.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Kızlar hepinize teşekkür ederim. Peteklere ve camlara baktıracağım. Bütün petekleri yakmayı da deneyeceğim. bilgim hiç yoktu açıkçası

Blackout karartma perde aldım ben cocuk odasına ve salona. Şimdi onlar ısınıyor baya, kalın perde soguk havayı kesıyor galıba. Bir de bu termostat her odaya mı takılıyor yoksa tek bir tane almak yeterlı mı

Evim bayağı büyük uzun bı oda var evin en geniş odası orada oturdum 2 kış 45 çok soguklarda 55 e çıkardım çok da güzel ısındık evde üç odada petekde yanıyordu. Bu sefer odayı degıstık daha küçük odaya geçtik orada 45 de yakarken Ilk ayda bu odamda 33/36 arası yanıyor ve ılık üşümüyoruz. Kombımız yeni yogusmalı ama yoğusma ıcın 55 e çıkarmam lazım ve buda fatura patlaması demek geçen sene en fazla 500 ödedik. Ve şuan bır oda açık bakalım bu ayki faturaya göre dıger odalarıda yakabılırım. Ama suankı odam güneş alıyor. Alt kat yakıyor. Ve dış cephe var. Sizde güneş alan daha küçük bı odaya taşınabılırsıniz.ısı çok önemli.

ankara da 135 m² evi her yeri yakmadan ısıtamazsınız binada eskiymiş termostati düşünun derim
benim ev 130m² yeni bina olmasina ve her odanin yanmasina ragmen 45 derecede isitamadik en son temostat taktik assagi yukari 45 derece yaktigimizla ayni faturalari odedik ama kemiklerimiz isindi

Blackout karartma perde aldım ben cocuk odasına ve salona. Şimdi onlar ısınıyor baya, kalın perde soguk havayı kesıyor galıba. Bir de bu termostat her odaya mı takılıyor yoksa tek bir tane almak yeterlı mı
İhtiyaca göre değişir. Oda termostatı alırsanız en çok kullanılan odaya monte edilir, o odanın ısısına göre tüm evin ısısı ayarlanır. Bir de taşınabilenleri var bunların kablosuz ama hem gereksiz hem pahalı.
Bir de termostatlı vana dediğimiz bir şey var. Peteklerin üst vanası bunlarla değiştiriliyor. Her odanın kendi ayrı termostatı oluyor ama bu da çok verimli değil.
Yani tek odaya (oturma odası ya da salon) kablolu bir termostat iş görür.

Bütün petekleri aç, kombiyi 40-45 derece de tut.
Isı ayarını peteklerden yap, kombiyi asla kapatma.
Aynı ayarda kalınca ısınırsın.
Bütün odaları yakmalısın.
Kullanmadığın odanın peteklerini 1 de tutarsın.
Bu arada ben İzmirliyim hala kombi yakmıyoruz ona rağmen evimiz yeni yalıtımı çok güzel hala kısa kolluyla geziniyoruz.
Yaz kış güneş eve doğuyor evde çok önemli

Ev havalansın diye bütün camları açtım, ben işteyim ve kombi 45 drc de çalışıyor kapatmayı unutmuşum paracıklarım uçuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…