Bir türlü ısınamayan ev? Ve boşa giden paracıklarımız

Hanımlar ev alırken güney cephe ve ara kat olmasına dikkat edin. Bizim ev güney cephe, çift cam, kaliteli pimapen, daima sıcacık oluyor, kışın toplasan bir hafta yakmıyoruz kombi. Fatura da en fazla 150 geliyor. Alt üst kat yakınca bizim ev fırın oluyor.

En üstse ısınmaz istediğiniz kadar. Mevsime göre giyinecek kadar ısınır. En üst katların üstüne cam yünü seriyorlarmış. İşe yarıyor diye duydum

İsinamama nedenleri
Evin 4 cephesinin yada uc cephesinin acik olmasi
Lanet olasi surgulu boydan boya olan camlar kim icat ettiyse aklina tukureyim cunku buyuk bir tuzak bu camlar
Yalitimin yetersiz olmasi
45derece cok gelmedi bana ben 55te fln yakardim yinede isinamazdim bu saydigim nedenlerden oturu
Yerden isitma sistemi olmamasi
Peteklerin odaya gore kucuk olmasi soguk memleket vs vs
Eger bunlarin tumune sahipseniz kacin ordan asla isinamazsiniz

Afyon? Sivas? Erzurum?

Petekleri kontrol edin. Havasını aldınız mı

Ankara'ymış pardon görmedim.

Evin içinde grip oldum soğuktan . Allahtan dışarı çıkmadım yoksa korona oldum derdim. Heryeri yaktım şimdi bakalım ısınacakmı

Canım bizim evimiz de öyleydi.. Termostat taktık hani şu ev sıcaklığına göre ayarlıyor ya kombiyi.. para yarı yarıya düştü.
Bir şey sorabilir miyim? Evimiz 2+1. Yerden ısıtmalı ve kiradayız. Evin ısısını sabit tutmak istiyorum ama çok oynuyorum kombiyle. Fatura yüksek gelse de iyi ısınıyor ev. Yine de ısı sabit olsun be biraz olsun fatura düşsün diye bu termostatlardan düşünüyorum da her odaya ayrı ayrı mı almak gerek? Bir de çok pahalı mı? Ya da tsşınınca götürebilir miyim yanımda? Bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim

Koridor varsa evinizde ve orada petek yoksa ısınmaz eviniz. Koridor peteği yanmalı kesin yoksa ısı boşuna kaçar .

dükkan üstü iseniz ısınmanız çok zor ..lanet olası dükkan üstü bir evde üç sene kaldık üç kış donduk ..şimdi çok şükür ara kat kendi evimizi aldık...petekleri büyük taktirdik 43 de yanıyor ve çok ısınıyor ...petek boyu da çok önemli

Ben kar bile yağmayan bi memlekette yaşıyorum sicak bi şehir normalde ama 43 ,45 derecede yakıyorum zamanla yukseltecegim soğuk şehirde 45 az sanki çok bilmiyorum tabi ama
Benim evim 190 mt2 salonu açmıyorum evim çok büyük ve orayı kullanmıyorum kisin altınida hava gelmeyecek şekilde kapattık
Çok güzel ısınıyor evim alt ve üst katımda yakıyor elbet faydası vardır ama muhtemelen yalitimla alakali evde kisin yarim kollularla gezerim
Bana derece az geldi kisin iyice soğudukça 60 derecede yakarım

valla ben izmirdeyim ve kombi kullanımını iyi bilirim , harfiyen doğru kullanırım, ısıtması kolay, ara kat, korumalı bir evdeyim buna rağmen kısın ödediğiniz ücrete yakın ödüyorum geçen seneden beri...Ankara da olup ayda 400 liraya az da olsa ısınabiliyorsanız iyi bence, doğalgaz ateş pahası çünkü

Evet bulunduğu odanın ısısını ölçüyor. Ben sadece oturma odasına koydum evim 4+1 ama genel olarak evi idare ediyor:) bakıyorum yatak odası biraz soğuk dereceyi bir arttırıyorum. Sanırım tek bir taneden başka çoğaltamıyoruz. Ama ev zaten ortalama bir değer oluyor mutfak hariç. Çok pahalı değil benim aldığım 415 TL civarındaydı ve taşınırken götürebiliyoruz. Kombi ve termostat ikisi de kaliteliyse kesinlikle tasarruf sağlıyor. Evde evcil hayvanım olduğu için ve yalnız olduğu için dışardayken vs evin sıcaklığını ayarlayabiliyorum. Bir ayda tasarruf sağladık ama henüz kar kış görmedik o zaman bir daha fikrimi söyleyeyim:))

Isı kaybını azami derecede engellemek gerekiyor. Bunun için öncelikle tüm odaların petekleri açık olsun. Komşularınız yakmıyorsa yine çok soğuk olur. Bizim komşuların hiçbiri yakmıyor ve gerçekten soğuk bir memlekette yaşıyoruz. O yüzden komşuyla temas eden kısımları yalıtmak lazım. Halı iyi bir çözüm olabilir. Petekleri temizletmek de işe yarayabilir, bunu çevremden duydum tecrübe etmedim.

Bu sene kombinin bakımını yetkili servise yaptırdım.
Kişi tanıdıgımız olduğu için güveniyorum. Benim kombime göre en kısıkta açtığında Comfort ta aç eco ya çevir ilerleyen saatlerde,
sabah işe gidince de kapatabilirsin(yalnız yasıyorum) en az 8 10 saat boş evi ısıtması faturaya zarar dedi. Boş evi ısıtmak için ekstra efor sarfetme olayı filan yokmuş

Siz öyle yapın ne diyelim...

Kombi kapanırsa sarfiyat artar, bunu herkes bilir. Hiç birimiz boş evi ısıtmıyoruz zaten, termostatı ona göre ayarlıyoruz.

Ara kat daire

Evde sadece salonda 1 petek ve 2 yatak odası yanıyor, o da akşamları.
Ev yine de sıcak.
Alt üst komşu köklüyor sanırım

Evin yalıtımı, camların durumu falan önemli tabii ki.
Geçen sene eşim pimapen alanlarında açılmalara silikon çekti, inanılmaz farketti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…