Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
En üstse ısınmaz istediğiniz kadar. Mevsime göre giyinecek kadar ısınır. En üst katların üstüne cam yünü seriyorlarmış. İşe yarıyor diye duydumŞöyle söyliyeyim. Ankaradayım. Ev 15 20 yıllık en üst kattayım alt katimiz ve yan kat dolu. Isı yalıtım yeni yapıldı. Kombi demirdöküm yeni takılmış biz yeni girdik 0 dı yani ama petekler eski gibi duruyor. Ev 135 m2
Afyon? Sivas? Erzurum?"Bu dert değil ki" yazmayın lütfen rica ediyorum. Kartlı kombi kullanıyoruz. Oturma odası, yatak odası, mutfak banyo yakıyorum sadece 45° de. Ev birtürlü ısınmıyor yanıyor petekler ama boşu boşuna. 15 günde 200 tl de gitti sağolsun. Hata mı yapıyorum bütün evi orta derece yakmak daha mı mantıklı? Açmadığım +2 oda var ondan dolayı mı ısınmıyor bu ev ? Yeni evliyim kızlar önceden petek nedir bile bilmiyordum annemler ilgileniyordu o işle.Türkiyede ayazıyla meşhur bir şehirde yaşıyoruz . Donuyoruz anlaşılan
Bir şey sorabilir miyim? Evimiz 2+1. Yerden ısıtmalı ve kiradayız. Evin ısısını sabit tutmak istiyorum ama çok oynuyorum kombiyle. Fatura yüksek gelse de iyi ısınıyor ev. Yine de ısı sabit olsun be biraz olsun fatura düşsün diye bu termostatlardan düşünüyorum da her odaya ayrı ayrı mı almak gerek? Bir de çok pahalı mı? Ya da tsşınınca götürebilir miyim yanımda? Bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirimCanım bizim evimiz de öyleydi.. Termostat taktık hani şu ev sıcaklığına göre ayarlıyor ya kombiyi.. para yarı yarıya düştü.
Koridor varsa evinizde ve orada petek yoksa ısınmaz eviniz. Koridor peteği yanmalı kesin yoksa ısı boşuna kaçar ."Bu dert değil ki" yazmayın lütfen rica ediyorum. Kartlı kombi kullanıyoruz. Oturma odası, yatak odası, mutfak banyo yakıyorum sadece 45° de. Ev birtürlü ısınmıyor yanıyor petekler ama boşu boşuna. 15 günde 200 tl de gitti sağolsun. Hata mı yapıyorum bütün evi orta derece yakmak daha mı mantıklı? Açmadığım +2 oda var ondan dolayı mı ısınmıyor bu ev ? Yeni evliyim kızlar önceden petek nedir bile bilmiyordum annemler ilgileniyordu o işle.Türkiyede ayazıyla meşhur bir şehirde yaşıyoruz . Donuyoruz anlaşılan
Ben kar bile yağmayan bi memlekette yaşıyorum sicak bi şehir normalde ama 43 ,45 derecede yakıyorum zamanla yukseltecegim soğuk şehirde 45 az sanki çok bilmiyorum tabi ama"Bu dert değil ki" yazmayın lütfen rica ediyorum. Kartlı kombi kullanıyoruz. Oturma odası, yatak odası, mutfak banyo yakıyorum sadece 45° de. Ev birtürlü ısınmıyor yanıyor petekler ama boşu boşuna. 15 günde 200 tl de gitti sağolsun. Hata mı yapıyorum bütün evi orta derece yakmak daha mı mantıklı? Açmadığım +2 oda var ondan dolayı mı ısınmıyor bu ev ? Yeni evliyim kızlar önceden petek nedir bile bilmiyordum annemler ilgileniyordu o işle.Türkiyede ayazıyla meşhur bir şehirde yaşıyoruz . Donuyoruz anlaşılan
valla ben izmirdeyim ve kombi kullanımını iyi bilirim , harfiyen doğru kullanırım, ısıtması kolay, ara kat, korumalı bir evdeyim buna rağmen kısın ödediğiniz ücrete yakın ödüyorum geçen seneden beri...Ankara da olup ayda 400 liraya az da olsa ısınabiliyorsanız iyi bence, doğalgaz ateş pahası çünküŞöyle söyliyeyim. Ankaradayım. Ev 15 20 yıllık en üst kattayım alt katimiz ve yan kat dolu. Isı yalıtım yeni yapıldı. Kombi demirdöküm yeni takılmış biz yeni girdik 0 dı yani ama petekler eski gibi duruyor. Ev 135 m2
Evet bulunduğu odanın ısısını ölçüyor. Ben sadece oturma odasına koydum evim 4+1 ama genel olarak evi idare ediyor:) bakıyorum yatak odası biraz soğuk dereceyi bir arttırıyorum. Sanırım tek bir taneden başka çoğaltamıyoruz. Ama ev zaten ortalama bir değer oluyor mutfak hariç. Çok pahalı değil benim aldığım 415 TL civarındaydı ve taşınırken götürebiliyoruz. Kombi ve termostat ikisi de kaliteliyse kesinlikle tasarruf sağlıyor. Evde evcil hayvanım olduğu için ve yalnız olduğu için dışardayken vs evin sıcaklığını ayarlayabiliyorum. Bir ayda tasarruf sağladık ama henüz kar kış görmedik o zaman bir daha fikrimi söyleyeyim:))Bir şey sorabilir miyim? Evimiz 2+1. Yerden ısıtmalı ve kiradayız. Evin ısısını sabit tutmak istiyorum ama çok oynuyorum kombiyle. Fatura yüksek gelse de iyi ısınıyor ev. Yine de ısı sabit olsun be biraz olsun fatura düşsün diye bu termostatlardan düşünüyorum da her odaya ayrı ayrı mı almak gerek? Bir de çok pahalı mı? Ya da tsşınınca götürebilir miyim yanımda? Bilginiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim
Geçen kış uzun uzun yazmıştım ama şimdi o kadar ayrıntıya giremeyeceğim. Kısaca özet geçeyim.
Evet bütün petekler yanmalı. En az 10 metrekareye bir metre düşecek şekilde petekler ısınmalı. Yani 20 metrekare salonunuz varsa en az 2 metre petek ısınıyor olmalı.
Peteklerin havasını kontrol edin. Üstü sıcak altı ılık petek varsa havasını almanız gerekir.
Kombinin su basıncının doğru olduğundan emin olun.
İmkan varsa oda termostatı taktırın. Su sıcaklığıyla ayar yapıp tasarruf sağlamak çok mümkün değil.
Kombiniz eskiyse sarfiyatı yüksektir. O konuda değiştirmekten başka yapacak bir şey yok.
Asla aç kapa yapmayın.
Sanırım bu kadar.
Siz öyle yapın ne diyelim...Bu sene kombinin bakımını yetkili servise yaptırdım.
Kişi tanıdıgımız olduğu için güveniyorum. Benim kombime göre en kısıkta açtığında Comfort ta aç eco ya çevir ilerleyen saatlerde,
sabah işe gidince de kapatabilirsin(yalnız yasıyorum) en az 8 10 saat boş evi ısıtması faturaya zarar dedi. Boş evi ısıtmak için ekstra efor sarfetme olayı filan yokmuş
Isı kaybını azami derecede engellemek gerekiyor. Bunun için öncelikle tüm odaların petekleri açık olsun. Komşularınız yakmıyorsa yine çok soğuk olur. Bizim komşuların hiçbiri yakmıyor ve gerçekten soğuk bir memlekette yaşıyoruz. O yüzden komşuyla temas eden kısımları yalıtmak lazım. Halı iyi bir çözüm olabilir. Petekleri temizletmek de işe yarayabilir, bunu çevremden duydum tecrübe etmedim.