Bir türlü gelmeyen bebiş :(

Kızlar 3 yıldır kist illeti ile uğraşıyorum . Gitmediğim doktor , içmediğim ilaç , yaptırmadığım tahlil kalmadı .
2 yıl önce kistin patlaması sonucu acil ameliyata alındım. Malesef açık ameliyat yapıldı . Bu kist normal yumurtalık kistiydi.

Geçen yıl ise kistim şekil değişitirip çiklata kisti oldu . Uzun denemeler sonucu gebe kalamayınca ve kist 7,5 cm olunca onu da laparoskopi ile aldılar .

Bütün kışım hastanede tahlil , film , ilaç ve iğne ile geçti . KK nin gebelik belirtileri sayfasının müdavimi olmuştum . Her belirtiyi arıyordum . Her saniye bebek düşünüyordum . İnternetten 100 lü paket ovu testi ve gebelik testi almıştım . Günde 2 - 3 kez onları yapıyordum vs .

Yumurta takibi ve çatlatma iğneleri sonuç vermedi . Ve lanet kist tekrar etti . Şu an 5,5 cm . Doktorum artık tüp bebek yaptırmamaı söyledi . 2 kez amleiyat olunca haliyle yumurtalık rezervim de epey azaldi . Gittiğim tüp bebek merkezi de beni 2 aylık geçici menapoza soktu . Bir kaç gün sonra tedaviye başlamak için gideceğim . Psikolojim alt üst , sürekli ağlama nöbetleri , sürekli sorgulama , sürekli neden ben demek ...

Bu arada yaşım 27 , 1 yıllık evliyim . Eşimde bende devlet memuruyuz . Klasik şeyle ryazmak istemiyorum . Herkesin bebeği oluyor , benim niye olmuyor vs vs . Ama eşimin bu kadar istekli oluşu , onun o çocuk sevgisi , birinin bebeğine aşkla kucağına alışı beni tüketiyor . Buhranımın son noktası dün gece oldu . Ekipten bir arkadaşı gelmiş , sigara uzatmış ve al bir baba sigarası iç demiş . Beni gece 10.30 nasıl aradı bir bilseniz . Biliyor musun B... hamileymiş şimdi eşi söyledi diye ...

Kıza hemen mesaj attim sağlık ocağına başka bir şey için gitmiş kan vermiş sonucu bile alamış . Telefonda % 77 hamilesin demişler . Ben hemen nasıç heyecan yaptım . Yarın git tekrar kan vewr . 2 günde 2 kat artrması laızm . 6. haftada kese olur . 7 . haftada kalp atışı filan . Kıza peş peşe saydım . Kız daha HCG nin 2 günde 2 kat artması geretiğini bile bilmiyor . Takip nasıl yapılacak bilmiyor . Kendime o kadar acıdım ki size anlatamam . Çektiğim o kadar acı (Hsg , ultrason , ki,sterin verdiği sürekli acı) , her ay başı yaşanan hayal kıırklığı , her ay eşimin inanıyorum bu ay tutacak diye ümit etmesi ... Artık yaşadığım duygunun kelime anlamını buldum . Kesinlikle kendime acıyorum . Eşim gece nöbetteydi . Yanlız olayı fırsat bildim ve tüm gece hem ağladım hem Rabbime yalvardım içimden bu duyguyu sök al diye . Şu an bunları yazarken bile gözyaşlarım sel oldu . Bunları niye yazdım ya da sizden ne cevap bekliyorum bilmiyorum ama tek diyeceğim içim çok doldu ve taştı .

Merhaba;
İnanın bir an ben yazdım sandım
Aynı durumdan bende muzdaribim
sadece fark 34 yaş
5 yıllık evliyim.
Az evvel bende böyle bir konu açtım.
Rabbim herşeyin en iyisini bilen ve gören.
Hepimizin yardımcısı olsun.
Maalesef sizi morel veremeyeceğim.
Bende hep huzursuzum.

kesinlikle tam yaşadılarımı anlatmışsınız.

bana tıp anlamında biri senin çocuğun olacak ama 5 sene sonra dese ve bu süre zarfındsa kadın hastsalıkşarından hiç şikayetin olmayacak dese yemin ederim zerre takmam ama şu an hem gebe kalmama ihtrimali ve hem kadın sağlığım tehlikede . kendimi çaresiz hiisediyorum . Allah ım evladınızı size sizi evladınıza bağışlasın .
amın canım cok sagol
bende cok sıkıntı yasadım saglık acısından yanı bırını atlatıyorum bırı baslıyor
ustelık bır hamılelıgımde olumden dondum yanı cıddı cıddı olecektım
neler yasıyor ınsanlar
sen sadece sabret ve cok dua et Allah cok buyuk

Rabbim kucagini bis birakmadin hahirli saglikli evlatlar versin seni cok iyi anliyorum hamilelerin duasi kabul olurmus insallah yakinda guzel haberler alirsin

ben de seninle aynı durumdayım. 10 ay oldu bebek isteyeli ama yok olmuyor. bugün hormon tahlili sonuçlarımı aldım prolaktin (yani süt hormonu) yüksek çıktı. bu yüzden gebelik olmuyormuş. ilaç tedavisine başlattı doktorum. şimdi 2 ay boyunca ilaç tadavisi devam edecek. ilaçtan sonraki bir ay da korunmam gerekecekmiş. al sana 3 ay... düşün yani 3 ay daha bebiş yok. sabahtan beri ağlamaktan gözlerim şişti.. çok çok çok üzgünüm... :KK42:

Kızlar 3 yıldır kist illeti ile uğraşıyorum . Gitmediğim doktor , içmediğim ilaç , yaptırmadığım tahlil kalmadı .
2 yıl önce kistin patlaması sonucu acil ameliyata alındım. Malesef açık ameliyat yapıldı . Bu kist normal yumurtalık kistiydi.

Geçen yıl ise kistim şekil değişitirip çiklata kisti oldu . Uzun denemeler sonucu gebe kalamayınca ve kist 7,5 cm olunca onu da laparoskopi ile aldılar .

Bütün kışım hastanede tahlil , film , ilaç ve iğne ile geçti . KK nin gebelik belirtileri sayfasının müdavimi olmuştum . Her belirtiyi arıyordum . Her saniye bebek düşünüyordum . İnternetten 100 lü paket ovu testi ve gebelik testi almıştım . Günde 2 - 3 kez onları yapıyordum vs .

Yumurta takibi ve çatlatma iğneleri sonuç vermedi . Ve lanet kist tekrar etti . Şu an 5,5 cm . Doktorum artık tüp bebek yaptırmamaı söyledi . 2 kez amleiyat olunca haliyle yumurtalık rezervim de epey azaldi . Gittiğim tüp bebek merkezi de beni 2 aylık geçici menapoza soktu . Bir kaç gün sonra tedaviye başlamak için gideceğim . Psikolojim alt üst , sürekli ağlama nöbetleri , sürekli sorgulama , sürekli neden ben demek ...

Bu arada yaşım 27 , 1 yıllık evliyim . Eşimde bende devlet memuruyuz . Klasik şeyle ryazmak istemiyorum . Herkesin bebeği oluyor , benim niye olmuyor vs vs . Ama eşimin bu kadar istekli oluşu , onun o çocuk sevgisi , birinin bebeğine aşkla kucağına alışı beni tüketiyor . Buhranımın son noktası dün gece oldu . Ekipten bir arkadaşı gelmiş , sigara uzatmış ve al bir baba sigarası iç demiş . Beni gece 10.30 nasıl aradı bir bilseniz . Biliyor musun B... hamileymiş şimdi eşi söyledi diye ...

Kıza hemen mesaj attim sağlık ocağına başka bir şey için gitmiş kan vermiş sonucu bile alamış . Telefonda % 77 hamilesin demişler . Ben hemen nasıç heyecan yaptım . Yarın git tekrar kan vewr . 2 günde 2 kat artrması laızm . 6. haftada kese olur . 7 . haftada kalp atışı filan . Kıza peş peşe saydım . Kız daha HCG nin 2 günde 2 kat artması geretiğini bile bilmiyor . Takip nasıl yapılacak bilmiyor . Kendime o kadar acıdım ki size anlatamam . Çektiğim o kadar acı (Hsg , ultrason , ki,sterin verdiği sürekli acı) , her ay başı yaşanan hayal kıırklığı , her ay eşimin inanıyorum bu ay tutacak diye ümit etmesi ... Artık yaşadığım duygunun kelime anlamını buldum . Kesinlikle kendime acıyorum . Eşim gece nöbetteydi . Yanlız olayı fırsat bildim ve tüm gece hem ağladım hem Rabbime yalvardım içimden bu duyguyu sök al diye . Şu an bunları yazarken bile gözyaşlarım sel oldu . Bunları niye yazdım ya da sizden ne cevap bekliyorum bilmiyorum ama tek diyeceğim içim çok doldu ve taştı .

Bu kadar kafaya takarsan olacağı varsa olmaz. Rahat ol ya rahat neden stres yapıyorsun ki.

Bence sen önce bu konuyla ilgili psikolağa git cidden bak, senin durumun seni daha çok çıkmaza sokuyor. Rahatlasan, oluruna bıraksan eminim olacak ama sen buna izin vermiyorsun.

Yıllarca deneme yapan, onlarca kez tüp bebek deneyen kadınlar tamam olmuyorsa olmuyor deyip kafalarını dağıtınca bebek sahibi olabiliyor. Tamam kolay değil ama maneviyatını ve moralini yüksek tutmazsan istediğin kadar çabala olmaz...

canım 1 yıllık evlisin yaşında 27.. yani ümitsiz olma ne olur. herkes şunu der ne zaman psikolojimi düzelttim,sürekli bu ay olacak vs. demedim,takmadım o ay hamile kaldım.. gerçektende böyle.. mesela bi tatil.. ikinizden başka bişeyi düşünmediğiniz gününüzü gün ettiğiniz günler geçirin sonra tedaviye başlayın.. Rabbim yardımcın olsun kendini yıpratma inşallah güzel haberlerini yazacaksın buraya.. sağlıklı hayırlı evlat versin Rabbim

ben de seninle aynı durumdayım. 10 ay oldu bebek isteyeli ama yok olmuyor. bugün hormon tahlili sonuçlarımı aldım prolaktin (yani süt hormonu) yüksek çıktı. bu yüzden gebelik olmuyormuş. ilaç tedavisine başlattı doktorum. şimdi 2 ay boyunca ilaç tadavisi devam edecek. ilaçtan sonraki bir ay da korunmam gerekecekmiş. al sana 3 ay... düşün yani 3 ay daha bebiş yok. sabahtan beri ağlamaktan gözlerim şişti.. çok çok çok üzgünüm... :KK42:
benım de prolaktın hormonum yuksek ve dostınex kullanıyorum. ama gıttıgım ıkı doktor da korunma vermedı. burda ılac kullanan bır cok kısı de ılac kullanırken hamıle kaldı .

fsh hormonum normal canım benim tek sıkıntım amh ile 0,97 o da epey düşük . herlkesin dediğine katılıyorum . kafaya takmayınca psikojin normal olunca oluyor evet ama takmadan edemiyorum . bu yıl eşim yüzünden tatile de çıkamadık sanırım onun etkisi de var .

okurken bende ağladım ben bıktım artık valla bıktım :KK42: her ay aynı tablo dün test yaptım silik çıktı az önce kahve rengi akıntılar gelmeye başladı adet oluyorum yine... 1 yıldır bir kere hamile kaldım sonra düşük yaptım. eşime söyleyemiyorum artık ben adet oldum diye :KK42: bu kadar zor olmamalı ya :KK42:bende de çikolata kisti var artık doktora gitmek bile istemiyorum :KK42::KK42:

benım de prolaktın hormonum yuksek ve dostınex kullanıyorum. ama gıttıgım ıkı doktor da korunma vermedı. burda ılac kullanan bır cok kısı de ılac kullanırken hamıle kaldı .
bana da dostinex verdi... ama gebelikte asla kullanılmaması gereken bir ilaç dedi. zaten prospektüsünde de yazıyor. burda hamile kalıp da bu ilaç yüzünden düşük yapan çok arkadaşımız oldu canım. onlar da doktor kurbanı olduk, bize korunun demediler yazmışlardı. prospektüste ayrıca ilacın bittiği ayı takiben diğer ay da korunun yazmış.

canım benim Allahın vereceği bir zaman vardır bendede vardı kistten tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldım senin yaşın genç kalırsın mutlaka üzme kendini

Böyle durumlarda üzülme takma demesi kolay ama basaramiyo iste insan. Dua ve tedaviye devam etmek yapabileceğimiz tek sey canim benim. Bende iki yildan fazla bi süredir istiyorum ama olmuyor. Icimizi ferah tutalim inşallah bizde bigün anne oluruz

umarım kurutulurum bebek çncelik evet ama kadın sağlığımda beni çok etkiliyor .

evet 1 yıl uzun süre değil ama hastalıuğın evveliyatı uzun olduğu için ve geçirdiğim operasyonlar yumurtalığımı çok etkileidği için üüzlüyorum . iyi dilekleirniz için teşekkürler.

doktorun ismini biliyorsanız lütfen söyleyin . şu anki doktorumdan memnunum ama tüp bebk tutmazsa değitireceğim .

kesinlikle toplum baskısı çok öenmli . insanlar bir şeyler söyledikçe sordukça ve hamile haberi aldıkça insan kendisini çok eksik hissediyor . Rabbim size de nasip etsin . Kimsenin kucağı boş kalmasın .
Amin bizim gibi isteyen dua eden herkese versin. Dediginiz gibi bazi şeyler zor geliyor.sabir diyorum

Bebek sahibi olamayanlar olmak için uğraşıyor olanlar bir an önce büyütebilmek için... evlat sahibi olmak da olmamak da amma zor bea

Canım meraba yazını okudum bende seninle aynı şeyi yaşadım bakarken çikolata kistinden ameliyat oldum o yüzden sana umut olmak için yazıyorum bende evlendigimde çok tedaviler gördüm benim tek şansım ameliyattan sonra kist tekrar etmedi 6 yıl geçmişti bir suru şey uygulandı en son aşılama yaptırdım hiç ama hiç umudum yoktu ama tuttu doktorum bile bi mucizeyle hamile kalmissin dedi senin gibi olup ilk asilamasi tutan yok dedi çok şükür şimdi 6 aylık hamileyim oğlum olacak Rabbim herkese nasip etsin

Yazinizi okudum çok etkilendim insan icindekileri biriktirince bir cig gibi haykra haykra taşmak istiyor sizin yazdiklarinizi okadar icimde hissettimki Allahim ne büyük imtihan ama şunu unutmayin Allah sabredenler ile beraberdir sizin kistleriniz yasadiginiz operasyonlar acilarinizin kefareti olsun ve tez zamanda dualariniz kabul olsun goz yaslariniz dinsin duamdasiniz...

X