- 27 Mayıs 2015
- 101
- 33
- 43
Kızlar 3 yıldır kist illeti ile uğraşıyorum . Gitmediğim doktor , içmediğim ilaç , yaptırmadığım tahlil kalmadı .
2 yıl önce kistin patlaması sonucu acil ameliyata alındım. Malesef açık ameliyat yapıldı . Bu kist normal yumurtalık kistiydi.
Geçen yıl ise kistim şekil değişitirip çiklata kisti oldu . Uzun denemeler sonucu gebe kalamayınca ve kist 7,5 cm olunca onu da laparoskopi ile aldılar .
Bütün kışım hastanede tahlil , film , ilaç ve iğne ile geçti . KK nin gebelik belirtileri sayfasının müdavimi olmuştum . Her belirtiyi arıyordum . Her saniye bebek düşünüyordum . İnternetten 100 lü paket ovu testi ve gebelik testi almıştım . Günde 2 - 3 kez onları yapıyordum vs .
Yumurta takibi ve çatlatma iğneleri sonuç vermedi . Ve lanet kist tekrar etti . Şu an 5,5 cm . Doktorum artık tüp bebek yaptırmamaı söyledi . 2 kez amleiyat olunca haliyle yumurtalık rezervim de epey azaldi . Gittiğim tüp bebek merkezi de beni 2 aylık geçici menapoza soktu . Bir kaç gün sonra tedaviye başlamak için gideceğim . Psikolojim alt üst , sürekli ağlama nöbetleri , sürekli sorgulama , sürekli neden ben demek ...
Bu arada yaşım 27 , 1 yıllık evliyim . Eşimde bende devlet memuruyuz . Klasik şeyle ryazmak istemiyorum . Herkesin bebeği oluyor , benim niye olmuyor vs vs . Ama eşimin bu kadar istekli oluşu , onun o çocuk sevgisi , birinin bebeğine aşkla kucağına alışı beni tüketiyor . Buhranımın son noktası dün gece oldu . Ekipten bir arkadaşı gelmiş , sigara uzatmış ve al bir baba sigarası iç demiş . Beni gece 10.30 nasıl aradı bir bilseniz . Biliyor musun B... hamileymiş şimdi eşi söyledi diye ...
Kıza hemen mesaj attim sağlık ocağına başka bir şey için gitmiş kan vermiş sonucu bile alamış . Telefonda % 77 hamilesin demişler . Ben hemen nasıç heyecan yaptım . Yarın git tekrar kan vewr . 2 günde 2 kat artrması laızm . 6. haftada kese olur . 7 . haftada kalp atışı filan . Kıza peş peşe saydım . Kız daha HCG nin 2 günde 2 kat artması geretiğini bile bilmiyor . Takip nasıl yapılacak bilmiyor . Kendime o kadar acıdım ki size anlatamam . Çektiğim o kadar acı (Hsg , ultrason , ki,sterin verdiği sürekli acı) , her ay başı yaşanan hayal kıırklığı , her ay eşimin inanıyorum bu ay tutacak diye ümit etmesi ... Artık yaşadığım duygunun kelime anlamını buldum . Kesinlikle kendime acıyorum . Eşim gece nöbetteydi . Yanlız olayı fırsat bildim ve tüm gece hem ağladım hem Rabbime yalvardım içimden bu duyguyu sök al diye . Şu an bunları yazarken bile gözyaşlarım sel oldu . Bunları niye yazdım ya da sizden ne cevap bekliyorum bilmiyorum ama tek diyeceğim içim çok doldu ve taştı .
Merhaba;
İnanın bir an ben yazdım sandım
Aynı durumdan bende muzdaribim
sadece fark 34 yaş
5 yıllık evliyim.
Az evvel bende böyle bir konu açtım.
Rabbim herşeyin en iyisini bilen ve gören.
Hepimizin yardımcısı olsun.
Maalesef sizi morel veremeyeceğim.
Bende hep huzursuzum.