• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir teselli,bir tavsiyeye ihtiyacım var:(

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.838
57.442
798
Eski konuma yazdım ama arada kaynamasını istemedim ayrıca konu açayım dedim kızlar..

Yine ailesi yüzünden çok kötü kavga ettik hakaretler etti..:14:
Ben anladım ben yaşadıklarımı unutup istediklerini yapmıycam,elimde değil
çok nefret ettim onlardan,o evden..
O da zorla aram ailesiyle düzelsin diye baskı yapmaktan vazgeçmeyecek..

2 aydır görmedik birbirimizi. Buna rağmen şu son 1 aya yakın gayet iyiydik
Artık kavgadan kaçıyorduk. Hoşumuza gitmeyen konuları uzatmaan kapatıyorduk
O da üstüme gelmiyordu. Dün yine olan oldu... Kapat kapat bir yere kadar tabi..

1 ay sonra tatile gitme planları yapıyorduk ne zmandır yalvarıyordu bana
önce gel 2 gün bizde kalalım her şey düzelsin artık sonra tatilimize gidelim diyordu
Hayır istemiyorum zaten onlar da beni sevmyorlar boşa kimseye ümit verme gelmiycem
diyordum. Hem ev sahibi davet etmeden niye geleyim yüzsüz müyüm ben deyip kapatmıştım.

Sen küçüksün ara annemi o seni davet eder zaten dedi. Ben de hep küçükler aramaz
ne ilgisi var karını bir saydır da göreyim dedim. Akşam kızdı konuşmadı
Az evvel aradı nasılsın hayatım diye güzelce konuştu sonra da annem senle konuşcak dedi
verdi telefona. Gribim zaten kızgınım da ikisi birleşti,soğuk konuştum kadınla.

Niye cansız konuşuyosun dedi annesi, hastayım çünkü dedim.
Neyse derken tatilde seni bekliyoruz dedi.
Ben bilmem Annemden izin alın dedim ben de ( çünkü olaylardan sonra annem de gitmemi istemiyor,
ben de sorun çıkarmak istiyorum öyle kolay istedikleri olmasın diye böyle söyledim)

Niye izin alcaz annenden sen bizim gelinimizsin dedi ben her şeyden önce annemin kızıyım
vereyim isterseniz konuşun derken şarjım bitti tel kapandı :(

Sonra eşime msj attım şarjım bitti diye.
Çok kızdı ne yapmaya çalışıyorsun soğuk konuşuyorsun kadınla beni delirtme
Sen benim karımsın gel diyorsam geleceksin diye saydı da saydı
ara hemen annemi dedi. Kimseyi aramıyorum dedim ara annemden izin al biliyosun
anneler değerlidir dedim delirdi.. Sonuç yine düşman gibi olduk:ssz:

Ne yapacağımı şaşırdım annem ayrı kızıyor çok kıymet mi veriyolar da
çağrıyolar seni diye. Eşime de ayrı kızıyor..

Ben hep aynı yere dönüp duruyoruz diye deliriyorum.
Ben artık onun ailesiyle düzelmek falan istemiyorum eşimle iyi olayım yeter
diye düşünüyorum. Ama zorla her şeyi düzeltecek..

Bana tavsiyeleriniz var mı kızlar?:26:

Kadini aramamissin, bir nevi o aramis, tatile cagirmis hala ben bilmem anneme sorun diyorsun. Cok sacma geldi. Ne olursa olsun o buyuk. Ayrica esinin annesi.

Illaki onlarla bir omur gecireceksin eger esinle gecirmek istiyorsan. Ben senin yerinde olsam acar ozur dilerdim, ya da ozur dileme sarjim bitti anne diye ara, haklisiniz onceki olaylardan dolayi sinirlerim bozuk tabiki gelicem vs. vs. de kapat olayi bence.

Bu sekilde davranirsan bosanmassaniz da hep tatsiz olursunuz. Sen adim atki kocani da atmaya zorlayasin.

eşimle evliliğe devam edeceksem,ben eşimin dediğini yapardım:34:

Açıkçası öyle her istedikleri kolaylıkla olsun istemiyorum
Eşim ailem ailem diye beni hep üzdüğü için ben de benim ailem de değerli
bunu anlasın nasılmış ailelerin evliliğe müdahale etmesi anlasın istedim
arayın izin alın dedim. Çünkü annem hiç istemiyor gitmemi
Çünkü orada bir ay kaldım diye bu bütün sorunları yaşadık..
eşimin annemi arayıp gönlünü alması gerekmez mi bana haksızlık edildi
eşim çıkıp da savunmadı seyirci kaldı ben ailesini aramıyorum diye
o da bana inat annemi aramıyor benim ailem ona bi haksızlık yapmadı
.. Şimdi her şeyi unutmam isteniyor..:(

Sorunlar yüzünden içiniz ısınmamış olabilir eşinin ailesine karşı.

Ama sevmediğimiz insanlarla bile muhattap olmak zorundayız bazen.

Kaldı ki o eşinin annesi, senin kayınvaliden.

Aynısını eşin senin annene yapsa sende çok kızardın empati kur.

2 gün kalcakmışsınız zaten.

2 gün sabret haftalarca huzurlu ol..

Açıkçası öyle her istedikleri kolaylıkla olsun istemiyorum
Eşim ailem ailem diye beni hep üzdüğü için ben de benim ailem de değerli
bunu anlasın nasılmış ailelerin evliliğe müdahale etmesi anlasın istedim
arayın izin alın dedim. Çünkü annem hiç istemiyor gitmemi
Çünkü orada bir ay kaldım diye bu bütün sorunları yaşadık..
eşimin annemi arayıp gönlünü alması gerekmez mi bana haksızlık edildi
eşim çıkıp da savunmadı seyirci kaldı ben ailesini aramıyorum diye
o da bana inat annemi aramıyor benim ailem ona bi haksızlık yapmadı
.. Şimdi her şeyi unutmam isteniyor..:(

Sen de herseyi unutma, kocana unutmus gibi yap. Soguk konusmussun mesela, niye soguk konusuosun dediinde sen de size oyle gelmis annecigim dersin ayni uyuzluguna devam edersin.

Simdi olay anne aradi, ama es simariklik yapti oldu. Kardesi sana bagirdiginda ya da annesi, senin de onlara bagirmanda bir sorun yok, bagir onlar bana bagirdi tabiki karsilik vericem dersin.

Ama bole gelin annemi arayin falan olmaz, cok cocuksu. Bir kere zaten annesini zorla telefona vermis sen aramamissin.

Git yanlarina, esin de gorsun ezildigini. Ama simariklik yapar gibi verme cevabini. Kadin senin anneni aramiyorsa annen de o kadini aramasin. Onemli olan damat annene nasil davraniyordur.

Ailesinin yaninda esine mazlumu oyna

Son düzenleme:

Çok kızdı ne yapmaya çalışıyorsun soğuk konuşuyorsun kadınla beni delirtme
Sen benim karımsın gel diyorsam geleceksin diye saydı da saydı
ara hemen annemi dedi.
Kimseyi aramıyorum dedim ara annemden izin al biliyosun
anneler değerlidir dedim delirdi.. Sonuç yine düşman gibi olduk:ssz:

Ne yapacağımı şaşırdım annem ayrı kızıyor çok kıymet mi veriyolar da
çağrıyolar seni diye. Eşime de ayrı kızıyor..

Ben hep aynı yere dönüp duruyoruz diye deliriyorum.
Ben artık onun ailesiyle düzelmek falan istemiyorum eşimle iyi olayım yeter
diye düşünüyorum. Ama zorla her şeyi düzeltecek..

Bana tavsiyeleriniz var mı kızlar?:26:

maalesef üzgünüm ama eşin değişmeyecek.alttan alarak senı kandırmaya çalışmış ama beceremeyınce gerçek yuzunu ortaya dökmüş..şu yukarıdakı sözleriyle senın onun kafasındaki imajın belli

onun için kadın demek eş demek anneye itaat eden gel deyince gelen git deyince giden el pençe divan duran sofraya oturtulmayan hizmetçi modunda bir insan demek...

onun annesi çok yukarılarda ama sen o kadar değerli değilsin ve olmayacaksın belkide...

bu sen değil başkası da olsa böyle olacak çünkü bu bir zihniyet meselesı yetiştirme tarzı.Annesi onu öyle yetiştirmiş babasından öyle görmüş.

ne yapsan da eğitmen çok zor.yumuşak başlı olduğu kişi sadece ve sadece annesi onun dışındakiler onun için bir hiç

biri gelir biri gider ama bir anne bulunmaz mantığı ona iyi empoze edilmiş

ayrıca orada 2 gun kalsan sanıyormusun ki tatıle gideceksiniz yalan!

sadece senın o eve adımını attıracak amaç o.tatıl falan kandırmaca

karısını önemseyen eş alır karısını basar gider kimseyede suraya gidiyorum bunu yapıyorum demez

senınkı nıye bunun içine bile annesini karıştırıyor ki.

bu arada eşinle iyi olmak istiyorsan onun dediklerine uymaktan başka çaren yok yoksa biter bu evlilik seınki alttan alan bi tip değil

ya güdeceksin ya gideceksin yani...

Son düzenleme:
Sen de herseyi unutma, kocana unutmus gibi yap. Soguk konusmussun mesela, niye soguk konusuosun dediinde sen de size oyle gelmis annecigim dersin ayni uyuzluguna devam edersin.

Simdi olay anne aradi, ama es simariklik yapti oldu. Kardesi sana bagirdiginda ya da annesi, senin de onlara bagirmanda bir sorun yok, bagir onlar bana bagirdi tabiki karsilik vericem dersin.

Ama bole gelin annemi arayin falan olmaz, cok cocuksu. Bir kere zaten annesini zorla telefona vermis sen aramamissin.

Git yanlarina, esin de gorsun ezildigini. Ama simariklik yapar gibi verme cevabini. Kadin senin anneni aramiyorsa annen de o kadini aramasin. Onemli olan damat annene nasil davraniyordur.

Ailesinin yaninda esine mazlumu oyna

Aslında karar almıştım artık öyle olcam,rol yapcam diye..
Ama intikam almak istiyorum:26:
Benim annemi üzdüler en çok bunu unutamıyorum..
Ve eşim de bana inat annemi aramıyor..
benim ailemin hiç suçu yok sırf ben onun ailesine tepkiliyim diye
bana pes ettirmek için böyle davranıyor annem de bunun farkında
ve çok kızıyor hepsine..
Arasın anneme tatilde bekliyorlar bizimkiler nasılsın anne desin ne bileyim
gönlünü alsın istiyorum..
Hep kendi ailesinin gönlünü düşünüyor.. benim annem ne olacak?
Karısı ne olacak? Bunu düşünmüyor işte bu bencillik bana göre..
Beni burda bizimkiler rahat bırakmıyor..
Onu orda onun ailesi rahat bırakmıyor bak hiç aramıyor görüyor musun diye
sonra birbirimize patlıyoruz ne olucak halimiz bilmiyorum:14:

canım annen ne alaka? sen çocuk musun da anneden izin alacaklar? bak haklı sebeplerin olabilir ama bu hiç olmamış..

sen evlisin,eşin zaten bir adım atmış,k.validen de öyle ama sen uzatılan eli geri çevirmişsin..

eğer evliliğiniz devam etsin istiyorsan sen de eşin de şu anneciliği bir kenara bırakacaksınız..siz artık bir ailesiniz.

bence bütün sorunlarınız hala evli gibi olmamanız
yanlış hatırlamıyorsam işiniz dolayısıyla ayrı şehirdesiniz
ne zamana kadar sürecek bu

her ikinizde evli gibi davranmıyorsunuz bence
o ailem sen ailem derseniz siz bi aile olamazsınız

ailelerle kavga dövüş inat halinde olupta eşiyle mutlu olunacağını düşünmüyorum
varsa da çok azdır

Son düzenleme:
niye ev kurmadan evlendiniz,birşey kaçırdım galiba:44:

canım annen ne alaka? sen çocuk musun da anneden izin alacaklar? bak haklı sebeplerin olabilir ama bu hiç olmamış..

sen evlisin,eşin zaten bir adım atmış,k.validen de öyle ama sen uzatılan eli geri çevirmişsin..

eğer evliliğiniz devam etsin istiyorsan sen de eşin de şu anneciliği bir kenara bırakacaksınız..siz artık bir ailesiniz.

bende konu sahibinin annemden izin alın demesini garip buldum başta ama belki kocası annesinden çekinir söz verir kızını üzmeyeceğine herhalde böyle bir konuşma yaptırmak ve bir güvence almak istiyor ama o adamda bu potansiyel hiç yok...

nafile bir çaba olmuş.

ayrıca konu sahibi anneciliği bıraksa bile ben hiç sanmıyorum eşi de bıraksın

hep tek taraflı yürütülmeye çalışılan bir ilişki olur aralarında.

eşi aile olduğunu anlamamış ki ona göre konu sahibi eşinin evine gelen bir gelin yani aile kavramında

eşin annesi babası kendisi ve konu sahibi var anne babasız aile olunmaz diye düşünüyor gibi..

maalesef üzgünüm ama eşin değişmeyecek.alttan alarak senı kandırmaya çalışmış ama beceremeyınce gerçek yuzunu ortaya dökmüş..şu yukarıdakı sözleriyle senın onun kafasındaki imajın belli

onun için kadın demek eş demek anneye itaat eden gel deyince gelen git deyince giden el pençe divan duran sofraya oturtulmayan hizmetçi modunda bir insan demek...

onun annesi çok yukarılarda ama sen o kadar değerli değilsin ve olmayacaksın belkide...

bu sen değil başkası da olsa böyle olacak çünkü bu bir zihniyet meselesı yetiştirme tarzı.Annesi onu öyle yetiştirmiş babasından öyle görmüş.

ne yapsan da eğitmen çok zor.yumuşak başlı olduğu kişi sadece ve sadece annesi onun dışındakiler onun için bir hiç

biri gelir biri gider ama bir anne bulunmaz mantığı ona iyi empoze edilmiş

ayrıca orada 2 gun kalsan sanıyormusun ki tatıle gideceksiniz yalan!

sadece senın o eve adımını attıracak amaç o.tatıl falan kandırmaca

karısını önemseyen eş alır karısını basar gider kimseyede suraya gidiyorum bunu yapıyorum demez

senınkı nıye bunun içine bile annesini karıştırıyor ki.

bu arada eşinle iyi olmak istiyorsan onun dediklerine uymaktan başka çaren yok yoksa biter bu evlilik seınki alttan alan bi tip değil

ya güdeceksin ya gideceksin yani...

evet genel olarak haklısınız.. Bu tavırları bana da değersiz hissettiriyor zaten..
Bu yüzden ayrılığı çok düşündüm.. ama anladığınız üzere ben evliliğimi ayrı yaşıyorum.
Evimizi kuramadık tayin yüzünden ve evli moduna giremedik bir türlü..
Üstelik evliliğimizin ilk zamanları en zor zamanları tartışmalarımızı evimiz olmadığından
ailelere yansıttık olaylar büyüdü.. Aklımda bunun acabası var aynı evde baş başa
nasıl olurduk görmeden ayrılsam pişman olur muyum diye bekliyorum..

Aslında dün akşamın üzerine arayıp telefonu annesine vermesi benim için iyi bir adımdı
Çünkü eşim küçük sensin sen aramalısın diyordu hep. Bense asla aramıycam annen arayacak
demiştim en azından bu konuda annesini şımartmamasına sevindim:ssz:

bir çocuk dünyaya getiriyorsun,evlendiriyorsun ve tam mutlu olacağı zaman mutsuzluğu için elinden geleni yapıyorsun..bu nasıl birşey böyle? annelerin kaprisinden arada olan bu yeni evli çifte olmuş bence..

biri annemden izin alın diyor,diğeri annemle neden soğuk konuştun diyor..yazık günah ya,büyüklere o kadar çok iş düşüyor ki aslında..

evet genel olarak haklısınız.. Bu tavırları bana da değersiz hissettiriyor zaten..
Bu yüzden ayrılığı çok düşündüm.. ama anladığınız üzere ben evliliğimi ayrı yaşıyorum.
Evimizi kuramadık tayin yüzünden ve evli moduna giremedik bir türlü..
Üstelik evliliğimizin ilk zamanları en zor zamanları tartışmalarımızı evimiz olmadığından
ailelere yansıttık olaylar büyüdü.. Aklımda bunun acabası var aynı evde baş başa
nasıl olurduk görmeden ayrılsam pişman olur muyum diye bekliyorum..

Aslında dün akşamın üzerine arayıp telefonu annesine vermesi benim için iyi bir adımdı
Çünkü eşim küçük sensin sen aramalısın diyordu hep. Bense asla aramıycam annen arayacak
demiştim en azından bu konuda annesini şımartmamasına sevindim:ssz:

ne zaman kendi evinizi kuracaksınız?

sanırım söz vermiş ama tutmuyormuş

birde kaç ayda evlendiniz flört etmediniz mi?

Çünkü tatlım evliliğimin ilk zamanlarında balayından sonra bir ay orda kalmıştım ve
eşimle tartışmalarım olmuştu yüz ifadelerimizden ailesine yansıdı ben de anlatmıştım
saklayamamıştım derken bunlar benim evliliğime çok kötü yansıdı..
Yani orda kaldığıma bin pişman ettiler beni. Annem de ayrı dursaydınız keşke dedi çok pişman oldu
izin verdiğine..Çünkü eşimin ailesi evliliğimize karışıp ortalığı karıştıran tipler,sakinleştiren değil..
Ayrıntılar diğer konumda yazıyor annem çok üzüldü. Ben haksızlığa cevap verdim diye saygısız oldum
anneme senin kızın saygısız dedi babası. Bunlar annem için çok üzücüydü.
Sonrasında biz eşimle barıştık ama onun ailesi hiç bir adım bile atmadı annemi aramadılar bile.
Benim annemin sayılmadığı yerde ben bana yapılan haksızlık varken niye sayayım diyorum
Analtabiliyor muyum?:26:

ne zaman kendi evinizi kuracaksınız?

sanırım söz vermiş ama tutmuyormuş

birde kaç ayda evlendiniz flört etmediniz mi?

8 ay kadar daha ayrı kalmak zorundayız öncesinde tayin yok.. Evimizi sonra kurabilcez..

Söz vermişti evet aslında yine bu tayinle ilgili benim tayinim olmazsa o geleckti ama
sonra gelmen için uğraşalım bekleyelim dedi. Onun işi orada çok rahat benim
yaşadığım yere göre ve o orada daha mutlu bir hayatımızın olacağına inanıyor. Çalışma saatleri
az olduğu için bana ve evine daha çok vakit ayırabileceğini söylüyor. Bu konuda çoğu
kişi ona hakveriyor ama ben bana verilmiş söze baktım mantıklı sebep diye bakamıyorum
söz vermeseydi o zaman diyorum.. O bizim büyük kavgamız oldu zaten ailesi karıştı
çok büyüdü o kavga..
Evlenmeden önce 2 buçuk yıl flört dönemimiz oldu..
ailesine o kızardı hep hiç beni kırmazdı evlendi ailem delisi oldu..

o zaman 8 ay daha sabret...bi sakinleşin bakın bakalım ne olacak herşey belki düzelir daha iyi olur.
tabi bu arada ailesiyle ilgili yorum yapma kötü birşey söyleme bence.

iyi de bu çekişme nereye kadar gidecek?

Bilmiyorum.. Aile aile diye evlilikten soğudum..
Bana kalsa mesafeli olalım eşim üstüme gelmesin sorun yok.
ama onun ailesi rahat vermiyor sürekli orda niye hiç aramıyor tatilde gelsin
diye konuşunca eşim bana saldırıyor. Yüzümü kızartıyorsun diye..
Çıkıp desene gelmeyecek tatil için başka planlarımız var diye.
ama eşime göre babaya o tarz çıkışlar saygısızlık yapılmamalı:26:
Zaten babası aşırı otoriter,huysuz biri. eşim bunu dese.. Adam karısına
huzur vermiyor bak gördün mü saygı yok bana nasıl cevap verdi diye:ssz:

Back