• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Bir Tepside İki Tat (Yalancı Su Böreği) - Beypazarı Maden Suyu Sponsorluğunda

tevafuk55

Başlangıç:65 =======> 9. Ay hedef: 75 Boy:1.72
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
14.725
45.739
528
38
Iste geldim burdayim :rapci:
Selamlar hamarat, bir o kadar kilolari dert eden, ama yemekten kendini alikoyamayan kadinlar kulubunun minnos hatunlari :KK54:
Ben sizlere yalanci su boregi yaptim ama ayni tepside hem patatesli hem peynirli..
Simdi diyeceksiniz ki neden, bu atraksiyonlara ne gerek var :KK48: esim peynirli kızım pattisli seviyor da ondan :KK51:
Tarifimize gecelim o halde..

Yalancı Su Böreği
Malzemeler;
6 adet yufka2 adet yumurta1 şişe maden suyu1 çay bardağı sıvıyağ3 çay bardağı süt, 1 cay bardagi su3 kasik tereyagi(uzeri icin)İçine ; Peynir,maydanoz
Haslanmis patatesli harc
IMG-20180112-WA0015.jpg

Hazırlanışı;Öncelikle sosu hazırlayın.Yumurtaları karıştırma kabına kırın ve çırpın.Sıvı yağ,süt ,maden suyu,tuz ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisini yağlayın.Bir adet yufkayı tepsinin tabanına yayın.Hazırladığınız sostan yufkanın üzerine gezdirin.
IMG-20180112-WA0026.jpg

Iki yufkayi büyük parcalara bölerek sosa batirip tepsiye yerlestirin.Tepsinin yarısına peynirli, yarisina da patatesli harctan yayın.Dördüncü yufkayı normal şekilde yerleştirip birkac kaşık sostan gezdirin.
IMG-20180112-WA0025.jpg

4. yufkanın üzerine kalan iki yufkayi yine büyük parcalar halinde sosa batırıp tepsiye yerlestirin.Dışarı sarkan kenarlari iceri katlayıp, böreği dilimleyin. Kalan sosu tepsiye esit dağıtın.
IMG-20180112-WA0016.jpg

Patatesli tarafin belli olmasi adina susam veya corekotu koyabilirsiniz.Erittigimiz tereyağını tepsiye dağıtın ve 1 gece veya 3 saat kadar dolapta beklettikten sonra 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pişirin..Pişen böreği dilimlerinin uzerinden giderek servis yapın.Gelelim sunum fotolarına:KK66:

IMG-20180112-WA0024.jpg
IMG-20180112-WA0017.jpg
IMG-20180112-WA0020.jpg
IMG-20180112-WA0022.jpg
IMG-20180112-WA0021.jpg
IMG-20180112-WA0023.jpg

Selam ve dua, afiyet ve sağlıkla kalın canlar :KK200:

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar hamarat, bir o kadar kilolari dert eden, ama yemekten kendini alikoyamayan kadinlar kulubunun minnos hatunlari :KK54:
Ben sizlere yalanci su boregi yaptim ama ayni tepside hem patatesli hem peynirli..
Simdi diyeceksiniz ki neden, bu atraksiyonlara ne gerek var :KK48: esim peynirli kızım pattisli seviyor da ondan :KK51:

Yalancı Su Böreği
Malzemeler;

• 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı süt, 1 cay bardagi su
  • 3 kasik tereyagi(uzeri icin)
İçine ; Peynir,maydanoz
Haslanmis patatesli harc
Eki Görüntüle 2092799

Hazırlanışı;
  1. Öncelikle sosu hazırlayın.
  2. Yumurtaları karıştırma kabına kırın ve çırpın.
  3. Sıvı yağ,süt ,maden suyu,tuz ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Fırın tepsisini yağlayın.
  5. Bir adet yufkayı tepsinin tabanına yayın.
  6. Hazırladığınız sostan yufkanın üzerine gezdirin.
  7. Eki Görüntüle 2092800
  8. Iki yufkayi büyük parcalara bölerek sosa batirip tepsiye yerlestirin.
  9. Tepsinin yarısına peynirli, yarisina da patatesli harctan yayın.
  10. Dördüncü yufkayı normal şekilde yerleştirip birkac kaşık sostan gezdirin.
  11. Eki Görüntüle 2092801
  12. 4. yufkanın üzerine kalan iki yufkayi yine büyük parcalar halinde sosa batırıp tepsiye yerlestirin.
  13. Dışarı sarkan kenarlari iceri katlayıp, böreği dilimleyin. Kalan sosu tepsiye esit dağıtın.
  14. Eki Görüntüle 2092803
  15. Patatesli tarafin belli olmasi adina susam veya corekotu koyabilirsiniz.
  16. Erittigimiz tereyağını tepsiye dağıtın ve 1 gece veya 3 saat kadar dolapta beklettikten sonra 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pişirin..
  17. Pişen böreği dilimlerinin uzerinden giderek servis yapın.
  18. Gelelim sunum fotolarına:KK66:
  19. Eki Görüntüle 2092805 Eki Görüntüle 2092806 Eki Görüntüle 2092809 Eki Görüntüle 2092810 Eki Görüntüle 2092812 Eki Görüntüle 2092814 Selam ve dua, afiyet ve sağlıkla kalın canlar :KK200:
Ellerine sağlık canım çok güzel kızarmış böreğin bu ayda canım hep börek çekiyor :48:

Pek güzel görünüyor narin elcazlarına sağlık :21:

Yalancı Su Böreği
Malzemeler;
6 adet yufka2 adet yumurta1 şişe maden suyu1 çay bardağı sıvıyağ3 çay bardağı süt, 1 cay bardagi su3 kasik tereyagi(uzeri icin)İçine ; Peynir,maydanoz
Haslanmis patatesli harc
Eki Görüntüle 2092799

Hazırlanışı;Öncelikle sosu hazırlayın.Yumurtaları karıştırma kabına kırın ve çırpın.Sıvı yağ,süt ,maden suyu,tuz ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisini yağlayın.Bir adet yufkayı tepsinin tabanına yayın.Hazırladığınız sostan yufkanın üzerine gezdirin.Eki Görüntüle 2092800
Iki yufkayi büyük parcalara bölerek sosa batirip tepsiye yerlestirin.Tepsinin yarısına peynirli, yarisina da patatesli harctan yayın.Dördüncü yufkayı normal şekilde yerleştirip birkac kaşık sostan gezdirin.Eki Görüntüle 2092801
4. yufkanın üzerine kalan iki yufkayi yine büyük parcalar halinde sosa batırıp tepsiye yerlestirin.Dışarı sarkan kenarlari iceri katlayıp, böreği dilimleyin. Kalan sosu tepsiye esit dağıtın.Eki Görüntüle 2092803
Patatesli tarafin belli olmasi adina susam veya corekotu koyabilirsiniz.Erittigimiz tereyağını tepsiye dağıtın ve 1 gece veya 3 saat kadar dolapta beklettikten sonra 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pişirin..Pişen böreği dilimlerinin uzerinden giderek servis yapın.Gelelim sunum fotolarına:KK66:

Eki Görüntüle 2092805 Eki Görüntüle 2092808 Eki Görüntüle 2092811 Eki Görüntüle 2092812 Eki Görüntüle 2092813 Eki Görüntüle 2092814
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim :KK200:

Yalancı Su Böreği
Malzemeler;
Haslanmis patatesli harc
Eki Görüntüle 2092799

Hazırlanışı;Öncelikle sosu hazırlayın.Yumurtaları karıştırma kabına kırın ve çırpın.Sıvı yağ,süt ,maden suyu,tuz ekleyip çırpmaya devam edin.Fırın tepsisini yağlayın.Bir adet yufkayı tepsinin tabanına yayın.Hazırladığınız sostan yufkanın üzerine gezdirin.Eki Görüntüle 2092800
Iki yufkayi büyük parcalara bölerek sosa batirip tepsiye yerlestirin.Tepsinin yarısına peynirli, yarisina da patatesli harctan yayın.Dördüncü yufkayı normal şekilde yerleştirip birkac kaşık sostan gezdirin.Eki Görüntüle 2092801
4. yufkanın üzerine kalan iki yufkayi yine büyük parcalar halinde sosa batırıp tepsiye yerlestirin.Dışarı sarkan kenarlari iceri katlayıp, böreği dilimleyin. Kalan sosu tepsiye esit dağıtın.Eki Görüntüle 2092803

Eki Görüntüle 2092805 Eki Görüntüle 2092808 Eki Görüntüle 2092811 Eki Görüntüle 2092812 Eki Görüntüle 2092813 Eki Görüntüle 2092814
Ellerine sağlık canım ,böreğin leziz gözüküyor.Böreği ben de çoğunlukla harcını öyle karışık yaparım .Başarılar dilerim.:KK36:

Eline sağlık canım başarılar dilerim :KK68:

Eline sağlık canım başarılar dilerim :KK68:

Yalancı Su Böreği
Malzemeler;
Haslanmis patatesli harc
Eki Görüntüle 2092799

Ellerine kollarına sağlık döktürmüşsün canım böyle börekler olurda yenmez mi :KK48:başarılar dilerim :KK54:

Back