• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Temizlik Konusu Da Benden

belgarion

🩵🪽🫧❄️🐬🌊
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mart 2023
673
2.149
33
Herkese selam. Ortalık temizlik aşkıyla alevlenmişken benim de size danışmak istediğim bir şeyler var.
Benim inanılmaz titiz bir annem yok. Ama her zaman çok düzenli tertipli bir kadındı. Bu ikisinin apayrı şeyler olduğunu annemde gördüm. Evlendikten sonra kendi evimde temizlik anlayışım biraz takıntı boyutuna vardı. Ama öğrenciyken de temizlik konusunda dikkatli olduğumu hatırlıyorum. Bu hiçbir zaman hastalık derecesine varmadı yalnızca kendimle ilgili dikkat ettiğim şeyler vardı.
Şimdi bir bebeğim var 8 aylık. Daha önce yardımcı aldık evimize fakat ben temizlikten memnun kalmadım. Şimdi siz tecrübeli hanımlardan biraz yardım istiyorum.

Evde temizliği, düzeni sağlayabilmek ama buna çok efor harcamamak istiyorum. Yani hangi iş ne sıklıkta yapılır, hangisi ne zaman yapılır, temizlikte şuna çok dikkat ederim vs. dediğiniz şeyler var mı?

Mesela bebekten sonra çamaşır suyunu bırakıp sirkeye geçtim ben. Bunu da araştırarak öğrendim. Bunun gibi ham bilgiler varsa paylaşırsanız çok sevinirim!

Herkese selam. Ortalık temizlik aşkıyla alevlenmişken benim de size danışmak istediğim bir şeyler var.
Benim inanılmaz titiz bir annem yok. Ama her zaman çok düzenli tertipli bir kadındı. Bu ikisinin apayrı şeyler olduğunu annemde gördüm. Evlendikten sonra kendi evimde temizlik anlayışım biraz takıntı boyutuna vardı. Ama öğrenciyken de temizlik konusunda dikkatli olduğumu hatırlıyorum. Bu hiçbir zaman hastalık derecesine varmadı yalnızca kendimle ilgili dikkat ettiğim şeyler vardı.
Şimdi bir bebeğim var 8 aylık. Daha önce yardımcı aldık evimize fakat ben temizlikten memnun kalmadım. Şimdi siz tecrübeli hanımlardan biraz yardım istiyorum.

Evde temizliği, düzeni sağlayabilmek ama buna çok efor harcamamak istiyorum. Yani hangi iş ne sıklıkta yapılır, hangisi ne zaman yapılır, temizlikte şuna çok dikkat ederim vs. dediğiniz şeyler var mı?

Mesela bebekten sonra çamaşır suyunu bırakıp sirkeye geçtim ben. Bunu da araştırarak öğrendim. Bunun gibi ham bilgiler varsa paylaşırsanız çok sevinirim!

Sirke konusu icin alternatif yazayim, tamamen organik içerikli temizleyiciler var arastirabilirsin, ayrica organiklere butcem yok diyorsaniz Bi*go'nun ve Dome*tos'un kokusuz ozonlari mevcut.

Diger konu ise, temizligi ayda 1 kez topluca yapip, diger haftalarda her gun bir yeri tam anlamiyla temizleyerek temizlik rutini olusturabilirsiniz.

Bir de bence mutlaka bir robot supurgesi olmali bebekli bir annenin.

Sirke konusu icin alternatif yazayim, tamamen organik içerikli temizleyiciler var arastirabilirsin, ayrica organiklere butcem yok diyorsaniz Bi*go'nun ve Dome*tos'un kokusuz ozonlari mevcut.

Diger konu ise, temizligi ayda 1 kez topluca yapip, diger haftalarda her gun bir yeri tam anlamiyla temizleyerek temizlik rutini olusturabilirsiniz.

Robot süpürge için daha önce marka konusunda danışmıştım burada. Çevremdekiler olumsuz yorum yapınca vazgeçip ayakta şarj edilebilen bir model aldım ama sanırım alacağım robot süpürge de. Çok teşekkürler yorumunuz için

Robot süpürgem vardı. Evet tamam iyi ama düzgün süpürmesi için yerde ıvır zıvır olmamalı ortam boş olmalı o da tamam ama o kadar topladıktan sonra robot etrafta dolanıyor ama onun sesi evin içinde o kadar dakika gidip gelmesi beni sinir etti🤣 ben süpürsem 2 dk da bitiriyorum. Yani tez canlıysanız dayanamazsınız🤣

Robot süpürgem vardı. Evet tamam iyi ama düzgün süpürmesi için yerde ıvır zıvır olmamalı ortam boş olmalı o da tamam ama o kadar topladıktan sonra robot etrafta dolanıyor ama onun sesi evin içinde o kadar dakika gidip gelmesi beni sinir etti🤣 ben süpürsem 2 dk da bitiriyorum. Yani tez canlıysanız dayanamazsınız🤣

Ben her gün robot çalıştırıyorum, haftasonlari supurge acıyorum, emekleyen bebegim oldugu icin surekli süpürmek zorundayim. Bir de benim robot guclu 5000 pa, haliyle cokta gürültülü. O gürültüyü ben de sevmiyorum ama mecburum :)

Bebekli hayatta bir rutin oluşturmak kolay değil çünkü her anı aynı olmuyor
Benim için günlük yapılacak işler banyo mutlaka temizlenir (klozet, lavabo ovulur, duşakabini gün aşırı yapıyorum, yeri silinir) , ev her gün süpürülür kedim var kıl tüy oluyor, ayakları ile kum taşıyor mecbur her gün süpürüyorum, kendimi iyi hissedersem süpürge ile yoksa robotla süpürüyorum, yerleri haftada iki kez silerim arap sabunuyla kedi yüzünden kimyasal içerikli bir şey kullanmıyorum silerken. Tozu da haftada iki kez alıyorum
Mutfakta iş yaparken parça parça temizlerim bir gün bir dolap, bir gün bir çekmece gibi... Çamaşır suyu bizim evde sadece banyoda kullanılır bir de mutfak bezlerini yıkarken kullanıyorum genel temizlikte beyaz sirke, arap sabunu, camlar için bulaşık deterjanı, pimapenleri ovmak için cif
Doğru dürüst iş yapan bir yardımcı bulamadığım için büyük temizliği de kendim yapıyorum, ortalama üç ayda bir camları silerim ama hepsini bir değil, mesela bir gün girer bir odanın camını, kapısını ,yerlerini siler,tozunu alır temizlerim o gün başka yer yapmam, sonra ki gün başka bir oda böyle gider. Aldığımı yerine koyarım, sürekli toplarım biriktirmem, çamaşır yıkanır kuruduğu gibi kaldırılır her şeyi ütülemem
Temizlik güzeldir ama çocuklu evde çok detaya takılmamak lazım bence kendinizi fazla yormayın

Ev 3+1 belim rahatsız o nedenle robot süpürge çalıştırıyorum ben. Her gün robot çalıştırıp haftada bir evi süpürebilirsiniz içiniz rahat etmiyorsa. Bence büyük rahatlık.

Robot dünyadaki en güzel icatlardan biri bence. Her gün çalıştırırım muhakkak. İlk yatak odasından başlatırım, diğer odalara geçtikçe ben tozları alarak arkasından devam ederim. Ya da ben mutfağı toplarken o salonu dip köşe süpürür. Normal süpürgeyle süpürürken her seferinde yatakların, koltukların altını süpüremem üşeniyorum açıkçası. Ama robot öyle mi, canım benim maşallah her şeyin altına giriyor hiç itiraz etmeden 😄 Yalnız öyle xiomi bilmem ne almayın. Memnun olanlara bakın hepsi roborock kullanıyor. Paraya kıyın, iyi bir model alın.

Bebekli hayatta bir rutin oluşturmak kolay değil çünkü her anı aynı olmuyor
Benim için günlük yapılacak işler banyo mutlaka temizlenir (klozet, lavabo ovulur, duşakabini gün aşırı yapıyorum, yeri silinir) , ev her gün süpürülür kedim var kıl tüy oluyor, ayakları ile kum taşıyor mecbur her gün süpürüyorum, kendimi iyi hissedersem süpürge ile yoksa robotla süpürüyorum, yerleri haftada iki kez silerim arap sabunuyla kedi yüzünden kimyasal içerikli bir şey kullanmıyorum silerken. Tozu da haftada iki kez alıyorum
Mutfakta iş yaparken parça parça temizlerim bir gün bir dolap, bir gün bir çekmece gibi... Çamaşır suyu bizim evde sadece banyoda kullanılır bir de mutfak bezlerini yıkarken kullanıyorum genel temizlikte beyaz sirke, arap sabunu, camlar için bulaşık deterjanı, pimapenleri ovmak için cif
Doğru dürüst iş yapan bir yardımcı bulamadığım için büyük temizliği de kendim yapıyorum, ortalama üç ayda bir camları silerim ama hepsini bir değil, mesela bir gün girer bir odanın camını, kapısını ,yerlerini siler,tozunu alır temizlerim o gün başka yer yapmam, sonra ki gün başka bir oda böyle gider. Aldığımı yerine koyarım, sürekli toplarım biriktirmem, çamaşır yıkanır kuruduğu gibi kaldırılır her şeyi ütülemem
Temizlik güzeldir ama çocuklu evde çok detaya takılmamak lazım bence kendinizi fazla yormayın
Çok teşekkürler yorum için 🙏🏻🩵

Robot dünyadaki en güzel icatlardan biri bence. Her gün çalıştırırım muhakkak. İlk yatak odasından başlatırım, diğer odalara geçtikçe ben tozları alarak arkasından devam ederim. Ya da ben mutfağı toplarken o salonu dip köşe süpürür. Normal süpürgeyle süpürürken her seferinde yatakların, koltukların altını süpüremem üşeniyorum açıkçası. Ama robot öyle mi, canım benim maşallah her şeyin altına giriyor hiç itiraz etmeden 😄 Yalnız öyle xiomi bilmem ne almayın. Memnun olanlara bakın hepsi roborock kullanıyor. Paraya kıyın, iyi bir model alın.
Tamamdır, farz oldu artık bana 😂🤪

DreaMe, Xiaomi ve Roborock, Mijia adli firmanin farkli segment urunleri.

Yalniz Roborock'un yeni cikacak olan robotu sahane, once evi toplayip sonra supuruyormus kerata acaba Tr'de fiyatı ne olur?

Robot süpürge için daha önce marka konusunda danışmıştım burada. Çevremdekiler olumsuz yorum yapınca vazgeçip ayakta şarj edilebilen bir model aldım ama sanırım alacağım robot süpürge de. Çok teşekkürler yorumunuz için
Ayaklı kablosuz süpürgenin yeri ayrı robotun yeri ayrı robot da kesinlikle gerekiyor bazen her gün ikisi de çalışıyor bizim evde. Ben roborock s5 kullanıyorum 3,5 yıldır çok memnunum son modelleri daha iyi tavsiye ederim. İmza İki bebekli anne 🙈

DreaMe, Xiaomi ve Roborock, Mijia adli firmanin farkli segment urunleri.

Yalniz Roborock'un yeni cikacak olan robotu sahane, once evi toplayip sonra supuruyormus kerata acaba Tr'de fiyatı ne olur?
En iyi kullanıcı yorumlarını roborockta gördüm ben, çevremde de herkes çok memnun.
O kendi eşya toplayanı gördüm, biraz daha geliştirip koltukları süpürenini de yapsalar keşke😄 İşimi kolaylaştıracak her ürünü sonuna kadar destekliyorum. Popüler kültür köleliği falan diyorlar ama bunun tamamen maddiyatla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ürün bana hizmet ediyor mu , ediyor, param varsa alırım gerisi boş laf. Bende 4 tane süpürge var ve haftasonları dördünü birden kullandığım olur :) ucuz bir dik süpürgem var mesela, o banyo süpürgesi. Saçlarımız çok dökülüyor ve her gün banyo zemini yıkamam imkansız, sürekli süpürüyorum ve banyoda kullandığım ürünle salonu süpüremiyorum açıkçası içim almıyor. Kablosuz dik süpürgem var, onu da günlük kullanırım, koltuklar, robotun ulaşamadığı yerler vs. Bir de büyük süpürgem var kablolu, o zaten evin demirbaşı. İnsanlar alıp kullanmadığımı düşünüyor ama hayır, bir tanesi bozulsa gider yine aynısı alır koyarım yerine :)

Bence dik süpürge daha mantıklı. Robot in etrafı toparlamaktansa dikey süpürgeyle daha kolay

Bende de her çeşit süpürge vardı. İhlas, robot süpürge, normal kablolu süpürge, dik süpürge ve mini süpürge. 😂 bir ara temizlik konusunda çok sıkıydım, şimdi öyle değilim. Ev ile ilgili biraz saldım ama önceden her gün robot süpürge çalışırdı. Duşu da her girmemde temizlerdim. Bir dönem işleri gün gün bölmüştüm. Çünkü her b*ka sadece ben koşuyordum. Eşim sağ olsun o dönem hiçbir şey yapmıyordu. Gün gün bölünce çok rahat olmuştu. Ev her daim temiz kalıyordu. Bir gün mutfağı temizlemişsem, diğer gün banyoya giriyordum vs. Zaten her gün de süpürülüyordu. Böylece ev kirlenmiyordu.

Robot süpürge bebekli evde müthiş rahatlık benim kedim de var üstelik. Dik süpürgem de var evet ama vaktim olsa da açıkcası çoğu zaman enerjim olmuyor robotu çalıştırıyorum siliyor süpürüyor hem parkelerde de leke olmuyor ev temiz görünüyor her zaman. Şu an dolaplarımın kilerimin ve mutfak dolaplarımın bi elden geçirilmesi lazım çok karışık 😬 ama dışarıdan bakınca evim düzenli temiz görünüyor onlar da zamanla yapılır artık bi noktadan sonra takmamayı öğrendim ben yavaş yavaş yapıyorum.

Eğer yoksa robot süpürge ve çamaşır kurutma makinesi tavsiye ederim. Toz azalıyor ve pratiklik katıyor. Robot kendini temizleyen lerden olursa daha iyi olur

Ben ilk yerleri topluyorum robotu çalıştırıp o ara tezgah toplama çamaşır atma serme vs yapıyorum işi aynı anda bitiriyoruz. Yerde iri ufak birşey kalmamalı evet ama normal süpürürken de öyle yapıyoruz zaten o şekilde normal de süpürolmez. Ama sandalye vs kaldprmıyorum tabi robot süpürüyor zaten.

Back