Bir tek bizimkimi yoksa tüm bebekler mi

yoncagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
422
140
123
İstanbul
Merhaba tecrübeli anneler. 7.ayına yeni girmiş kızımız var. Doğduğundan beri anneanne, dede, baba ve ben aynı evdeydik. 6.ay bitince anneanne ve dede kendi evlerine döndü. Sıkıntı şu ki eşim çocuk sürekli kucak istiyor, çok kucağa alışmış diyor. (Büyükler evdeyken eşim günde 2 kez anca kucağına alıyordu, hatta bazen hic) Şimdi iki kisi olunca ona da yük bindi. Biz yemek yerken sandalyesinde 6.dakikada kalkmak istiyor. Oyuncakla ya da sebzeyle oyalanmıyor. Salıncak aldık. Yanında durup maymunluk yapmak kaydıyla en fazla 15 dk. Yatağında da durmak istemiyor, destekli oturuyor oyuncaklar onunde oynuyorum ilgileniyorum ama hemen kaykılıyor. Fakat kucakra gezdirince sorun yok. Büyükler varken de aynıydı. Hep kucağa almadık, zaten annemler yaşlı. Cok alamazlardı. Fakat annem, ben ve dedesi oyalıyorduk. Hep başında biri vardı. Şimdi oyuncaklar da kar etmiyor. Illa gezecek. Bu arada henuz emekleyemiyor. Sorum şu. Sizce eşim haklı mı? Yani bi yemek yapmama, yemek yemeye müsade etmesi gerekli mi yoksa ben mi yanlış büyüttüm ? Sadece ilk 3 ayda her istediginde kucagıma aldım emzirdim güvenli bağlanma olsun diye. Sonra dikkat ettim. Yapısı da hareketli bir bebek. Eller dursa ayaklar fena. Sizin bebekler nasıl hareket durumu?

Son düzenleme:
kalabalıkta esınız bence yeterınce cocukla zaman gecırmemıs sımdıde buyuk ıhtımalle zor gelıyordur..oyun halısı alın belkı cocugu oyalar uyudugu zamanlar yemek yapabılıyorduk bızde ee annelık babalık kolay olmuyor normal her cocuk aynı

Teşekkür ederim yanıtınız için. İçim biraz rahatladı. Bende sizin gibi düşünüyorum. Vakit geçirmediği için şimdi diyor alışmış. Kucağa alışmayan çocuk yoktur diye düşünüyorum. 7.ayda ayrılma kaygısı başlıyor, daha da yapışıyorlar ebeveynlere. Oyun halısı da var ama kendi başına kalmıyor en baştan beri. İlla yanında biri olacak. Uyku olarak gece bir maksimum iki kez uyanıyor emmeye, sorun yok uykumu güzel alıyorum (tabi şimdilik) ama gündüz malesef 4 sefer 20 şer dk ya da yarım saat uykuları. Iş yapmak mümkün olmuyor. Tekrar teşekkürler yanıt için.

Aynı benim kizimi anlatmisin 7 ay 4 günlük emeklemiyo kucakta sorun yok ne yemeği lavaboya zor gidiyorum su saat oldu hala acım evde yemek yok allah kolaylık versin sanada ve tabiki banada

Kızım 2 yaşında, halen tek başına oyalanmaz durmaz, halen o uyanıkken yemekle falan çok uğraşamam. Bu bebeğin yapısıyla alakalı bence. Evde büyükler varken sorumluluğu paylaştığınızdan farketmemiş olabilirsiniz anne baba olarak.

İmza: Halen yemeğini sıcak yiyemeyen bir anne

Bütün bebeler aynı ha kımı kendı kendıne oynamayı sever kimi hep yanında birini ister. 3 4 ay sonra kucakta istemez az daha sabredin. Çocugu kucaga alıstırma dıyr bısey olduguna ınanmıyrm

rıca ederım :)) ıcınıze su serpebıldıysek ne mutlu

Biri 2 yasina biri 4 yasinda iki cocugum var. Daha yeni yeni 15-20dk birbirleriyle oynayip da huzur veriyorlar :))) buyudukce tehlikelere daha acik olacagi icin bu sefer siz gozden ayiramiyorsunuz :)
Bebeginiz gayet normal, hic caninizi sikmayin.

Cevaplar için tek tek teşekkür ederim her birinize. Kimse çocuk büyütmenin kolay olduğunu söylemedi tabi doğumumdan önce. Ben durumun normal oldugunu zaten bikiyordum da. Eşim oyle konusunca sorayım dedim yine de. Kadınlar daha fedakar, sabırlı ama erkekler öyle değil malesef. Hiç sıkıntıya gelemiyorlar. Bir de benim eşim evden iş yapiyor. Zaman zaman şehir dışında. Bu süreçte hep evdeydi. Büyükler gidince şok oldu Ama durum gayet normal. Hepinizi optum. Allah kolaylık versin hepimize.

Aynı konulardan muzdaribiz kv geldi benim oğlum da 7 ay bir haftalık. Bu çocuk hiç kucaksiz durmuyo ,bu çocuk hiç bişey ogrenememis, sesten ışıktan bu kadar etkilebilmez.... Bunlar sürüp gidiyo. Çocuk bu yahu çocuk. Benim oğlumda desteksiz oturamiyo çok kilolu değil. Her şeye herkesin bi lafı var. Benim belim ağrıdigi için çok alamıyorum oyuncaklarını koyup onu da oturtup öyle oynuyorum. Bu dönemler tüm kanalları açık ve sürekli yeni şeyler görüp öğrenmek istiyo içlerinde keşf etme arzusu var ve o arzuya göre hareket ediyolar. Ben patladım ama herkesin çocuğunun mizacı farklı benim oğlum da böyle , herkesle aynı zamanda konuşmak emeklemek zorunda değil diyorum ancak o zaman susuyolar ama sonra yine aynı cümleler.

Insanın kendi anne babası bile sizin kv nin dediklerini diyor. Benim babamda daha 2 aylıkken bu kadar kucağa alıştırma diyordu. Yahu 2 aylık bebek. Anne kokusu istiyir. Zaten 2 saatte bir emziriyordum en geç. Ama anlatamiyorsunuz. Sizi çok iyi anliyorum. Hem o kdr caba emek hem de en yakınlarından bir ton laf. Işimiz zor vesselam.

Her bebeğin mizacı farklıdır. Birden çok çocuğu olan annelerimiz de iyi bilirler. Ben ortada bir yanlış göremiyorum ama güvenli bir bağlanma yaşaması ve ilerleyen aylarda pek tabii ki kendi kendine daha çok zaman geçirmeye başlaması lazım.

Kız benim evde ne dede vardı ne nine benimkide kucak hastasi ayni 7aylik emeklemiyo yere koymami istemiyo her seyden hemen sıkılıyor aşırı hareketli kucakta dünyadaki en mutlu bebek bir yere koyunca ağlıyor bosver sen

Cok tatlisinuz. Ne guzel moral veriyorsunuz. Bin yasayin.
Sende kizzz Herkes her seyi uzaktan cok iyi biliyor ama icraata gelince iş yok hele kocalar hiç yorum yapmasın yarım saat bakmıyorlar valla bizi öpüp başlarının üstünde taşımaları lazım

kucağa alışmamış çocuk vardır.Eşin bir noktada haklı.Nasıl haklı ev kalabalık olduğunda ister bebek olsun ister çocuk ya da ister büyük ister istemez kalabalığa alışıyorsun yapılan aktiveteler artıyor ilgi sevecenlik senin işin varsa annen annen yoksa baban sonuçta bir ilgi vardı bebek üzerinde doğru mu? annen baban gittiğinde bile sen bile boşluğa düşmüşsündür aynı şey bebiş içinde geçerli.Şimdi o boşluğu doldurma işi ebeveyne düşüyor işte.Asla yargılamayın birbirinizi alıştı etti vs tarzında.Şimdi yapacağın tek şey evde aktiviteler yaratman bebeğin için,şu noktada tek yanlış bir de ailelerde bebeği odada yatırmak oluyor yani aynı odada yatmak öyle bir yanlış asla yapma.Beşiğine koydun oynadı oynadı sonra sıkıldı diyelim ağlamaya başladı zaten bir iki tepkiden sonra eğer müdahele etmezsen bebiş otomatikman kendini oyalayacak yöntemler bulacak.sadece oyuncak değil müzik aç balkonh sefası yap yani değişik aktiveteler çok önemli . Aile müyeleri azaldığı için şimdi size yani anne ve babaya çok yük düşmüş bunuda zamanla atlatırsınız zaten.

Tesekkur ederim desteginiz ve açıklamalarınız icin

Tesekkur ederim desteginiz ve açıklamalarınız icin
Açıklamalar yanlis olmuş, umarım kulak asmassiniz. Bebekler zaten kucağa alışık doğarlar çünkü anne karnında 9 ay kucakta tasinmislardir.
Bağımsızlığın yolu bağımlılıktan geçer. İhtiyaclari karşılanan çocugun güven duygusu gelişir. Ve bagimsizlismaya başlar. Şu anda dünya kocaman keşfedilecek bir yer onun için ve bu keşfi güven duyduğu kollarda yapmak istemesi normal.
Ha var mıdır kucak sevmeyen bebek vardır muhakkak. Temastan hoslanmayan, uyurken dokunulmasindan rahatsız olan bebekler illaki var. Önemli olan kendi bebeğinizin ihtiyaclari doğrultusunda hareket etmek
Yatagina, beşiğine bırakın ağlar ağlar susar, alışır, öğrenir laflarına gelirsek. Bebeklerin en önemli iletişim kanalı ağlamak. Eğer ağlayan bir bebeği görmezden gelirseniz,bir süre sonra benim ihtiyaçlarim nasılsa karşılanmiyor aglamayayim durumu oluşuyor. En yakınlarına güvenlerinj kaybetmeye başlıyorlar. Bunlarin sıkıntısı asıl ergenlikte ortaya çıkar.
Kendi haline ağlamaya bırakılan bebeklerin stres hormonunun arttigi ile ilgili bir araştırma da okumuştum.
Bu arada 2 yaş oğlum var. Hâlâ uyanıkken iş yapamıyoruz eşimle

Sizin şu an ki yaklaşımınız şu gibi olmuş evlat anne babanın yanında yatar gerekirse baba yatak odasında bile yatmaz çünkü çocuk anne ile bağını koparır . Herkesin kendi yetiştirme tarzı tabi ki ama siz gelişim kitaplarını bir daha okuyun ve hatta çocuklardaki bilinç altı kitaplarını da okuyun yönlendirmeyle alakalı derim. Çoğunlukla anneye veya babaya düşkünlük zaten aman yaparsam o olur bu olurdan kopuyor ve acaba neden bir çocuk annesiz veya babasız karar veremiyor neden sürekli bağımlı yaşıyor sonra neden iş yapamadığınızda belli oluyor saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…