Merhaba tecrübeli anneler. 7.ayına yeni girmiş kızımız var. Doğduğundan beri anneanne, dede, baba ve ben aynı evdeydik. 6.ay bitince anneanne ve dede kendi evlerine döndü. Sıkıntı şu ki eşim çocuk sürekli kucak istiyor, çok kucağa alışmış diyor. (Büyükler evdeyken eşim günde 2 kez anca kucağına alıyordu, hatta bazen hic) Şimdi iki kisi olunca ona da yük bindi. Biz yemek yerken sandalyesinde 6.dakikada kalkmak istiyor. Oyuncakla ya da sebzeyle oyalanmıyor. Salıncak aldık. Yanında durup maymunluk yapmak kaydıyla en fazla 15 dk. Yatağında da durmak istemiyor, destekli oturuyor oyuncaklar onunde oynuyorum ilgileniyorum ama hemen kaykılıyor. Fakat kucakra gezdirince sorun yok. Büyükler varken de aynıydı. Hep kucağa almadık, zaten annemler yaşlı. Cok alamazlardı. Fakat annem, ben ve dedesi oyalıyorduk. Hep başında biri vardı. Şimdi oyuncaklar da kar etmiyor. Illa gezecek. Bu arada henuz emekleyemiyor. Sorum şu. Sizce eşim haklı mı? Yani bi yemek yapmama, yemek yemeye müsade etmesi gerekli mi yoksa ben mi yanlış büyüttüm ? Sadece ilk 3 ayda her istediginde kucagıma aldım emzirdim güvenli bağlanma olsun diye. Sonra dikkat ettim. Yapısı da hareketli bir bebek. Eller dursa ayaklar fena. Sizin bebekler nasıl hareket durumu?
Son düzenleme: