Bir tek Annem olsun.. Bana düşman gerekmez...

Fırsat vermeyin. Hani anneniz diye ortayol için bi cümle kurayım diyorum ama anlattıklarınız müsaade etmiyor.
Çocuğunuzu zaten emanet etmeyin .
Eşinizle aranız açılmasın , yok yere evdeki huzuru kaçırmayın .
Uzaklaştırın .
Telefonları açmayın , iletişim kurmayın , bizim durumumuz berbat ödeyemem sana diyip kreşe verin .
Psikolojinizi gencecik yaşınızda çok yormayın .
Çocuklarınız inşallah ileride büyüdüklerinde çok lazım olacak size .
Yuvanızı koruyun .
Kimsenin size bi birey olarak bunları yapmaya hakkı yok
Anneniz olsa bile.

Haddim degil belki ama birsey soylemek istiyorum sen cocugunu annene emanet ederek onun huylarini alsin diyorsun eee agac yas iken egilir ona iyi ornekler lazim. Hem annen madem iyilikten anlamiyo etme birak ceksin anlasin kıymetini

Herseyi gectim oglunuza da mi acimiyorsunuz???
Dolaptan biseyler versin yormasin diye iki de bir uyutsun tv basina oturtsun ooooo....
Bosversene Allasen kime ne derse desin...
Sizinde borcunuz varsa bisey vermek zorunda degilsiniz en azindan kendi kazancinizdan verin.
Sevgisiz buyumek kimsesiz buyumek demektir...
Az once kizima kahvalti hazitladim yemedi gidip mama yaptim elimdeki kasigi almak istedi ve takkkk mama yere sacildi yerdeki mamalari minciklamaya calisiyordu...
O an su geldi aklima bunu ben yapsam annem agzima oyle bir Yumruk evet evet bildiginiz yumruk tokat vs... Degil gecirirdi ki dudagim siserdi ben ise kizima hicbir tepki vermedim cunki o bir bebek henuz yasinda bile degil...
İste iki farkli prnek.
Bunu kendimi ovmek icin demiyorum yani cocugunuzun ruh sagligini dusunun cuzdaninizdan evvel.
Benim ailemde hep bizden para isterler hemde maddiimkanlari yeterli degilken 3- telefon dokunmatik 4 tablet pc vs alarak futursuzca harcayarak ben calismiyorum esim calisiyor maasi cok sukur iyi ama ben calismiyorum ve esimin calisip kazandigini calismayan abime ve evi ve maasi olan babama verdirtmiyorum haa benim meslegim olsa calissam hadi neyse..
Brn oyle dusunerek care buldum zaman zaman uzuluyorum..
Alllahimmmm lutfen hayirli ebevynler yap bizi ve hayirli evlatlar ver bize :KK43:

Daha önceki konularına da yazdım baktırma çocuğuna para diye gelirse de vermek zorunda değilsin.

Herseyi gectim cocugu alin elinden..
Kucugu de asla ona vermeyin..
İlgisiz sevgisiz buyumesin cocuklar..

Ayrica annenizin "parami vereceksin",
"Ben buyuttum baskasina yedirmem" demesi cok cirkin..
İkinci cumleyi mantigim almadi ne alakaysa..
Sanki cocuklar buyudukce krese anaokuluna ilkokula gitmiyor.
Dusuncesi ne ki cocugu delirtene kadar bakmak mi..

ikinciye hamilesin ve yine ona da annen mi bakacak?

Eğer bu sorunun cevabı evet ise izninle ben şuraya bi bayilacagim

Suc sende ne diye taviz veriyosun, ihtiyaci varsa var al cocugunu ver krese parada istedimi bir kurus verme zorla alacak degil ya..
Nasil diger kardeslerin vermiyosa sende verme..

Buraya bu başlıkta konuyu ben açıyımmı diye düşünene kadar sen açmışssın.Benim annemde yok der hep .dün iftar yemeğindeyiz diğer kızkardeşim ve eşide var yeni evliler herzamanki gibi beni anlattı çocukkenki yaramazlıklarımı ama nasıl salak olduğumu anlatıyo şöle kafası çalışmıyodu böyle aptaldı eşim dinliyo boyum kadar oğlum dinliyo alttan dizine vuruyorum susmuyo gülüyo eğleniyo derdi ben yeni biri bulunca beni anlatır ama rencide eder ezer anne değil düşman benim çocuklarıma o baktı ezerde ezer .para konusuna gelince tepkim netti benim bir tek onda tepki koyabildim eşim nedeniyle sesi çıkmadı o yüzden ama hep taş doğuraydım der sizi doğurana kadar ellerin kızları analarına şöle böle der durur.iftardaki olaya gelince eşim savundu beni bir çocuk bu kadar dövlürmü anne sen haksızsın dedide biraz sustu akşam evde bir sürü kızdı tepkini koyamıyorsun annene diye diğer kardeşlerine tek kelime edemez tırnaklarını geçirirler onlar diyo sen den kaynaklı hep diyo belki sende tepki koymalısın ama öle bi tepkiki ıh diyemeyecek sonra off bilmiyorum bende senden dertliyim toplumda annemle olmaktan çok korkuyorum ezmekten çok mutlu kadın beni yaa ör:bir toplulukta ikimizde tatlı yapıp getirmişiz herkesin içinde zeyminmi tatlısı güzel benimkimi hadi bakalım dedi hekesten kendi tatlısın daha güzel olduğu cevabını aldıda rahatladı üstelik onunki şerbetli benimki sütlü aynı tür de değildi
Gerçekten bi annenin bu kadar aşağılayıcı doyumsuz egoist olmasina inanamadim hayretle okudum 2 konuyuda :KK57:
Benim kvalidem bile sizin annelerin yaninda melek kaldi Allah sabrinizi versin
En iyisi gorusmemek arada nasilsin iyimisin bişey diyomusun benim isim var sonra görüşürüz demek

Ben tutayım seni evet ikinciye de baktırmayı düşünüyormuş ailesinin kredi borçları bitene kadar.
Kimse çocukları düşünmüyor herkes bir maddiyat peşinde.
ikinciye hamilesin ve yine ona da annen mi bakacak?

Eğer bu sorunun cevabı evet ise izninle ben şuraya bi bayilacagim

her şey bir tarafa, bu karakterde olan annenize, çocuğunuzu nasıl emanet ediyorsunuz? sebep ne olursa olsun ne yaşarsanız yaşayın, çocuğunuzun, sağlıklı düşünen karakteri oturmuş, sağlam ellerde yetişmesini sağlamalısınız.

Inanamîyorum, şimdi sen cidden böyle bir kadına çocuğunumu emanet ediyorsun, valla ben olsam asla ve asla kesinlikle çocuğumu ya kreşe verirdim yada ne pahasına olursa olsun kendim bakarım.
Annene yardım konusuna gelince sakın kendini şartlama, mecbur değilsin canım. Biraz otoriter olmalısın bazen anaya babayada.

Benim cocugum olsa annem seve seve bakar bana vermez bile cocugu...
senin annende sıkıntı var...sen onun evladi degil misin ne garip iliskiler var..
cocugu krese ver hem egitimini ogretmenler sağlasin daha iyi...
annenlere para vermek zorunda degilsin..yok dersin biter..zorla alacak degil ya..

Ben tutayım seni evet ikinciye de baktırmayı düşünüyormuş ailesinin kredi borçları bitene kadar.
Kimse çocukları düşünmüyor herkes bir maddiyat peşinde.
Dur bayılıyorum :KK53:

o zaman bu konuda anneligi sorgulanacak tek kişi konu sahibinin annesi değil. böyle bir kadına sırf maddi destek için bir çocuğunu feda eden ikincisini de etmeye karar veren bir anne de kendini sorgulamali.

2. oglumu bekliyorum şuan 34 haftalık 3 hafta sonra dogum iznine çıkıcam...
Babamın emekli olmasına 2 yıl var. Emekli olana kadar birazda öbürüne bakar en azından sıkıntı çekmezler diye düşündüm. Sadece başlarında duruyo. Dolaptan alıp giydiriyo buzdolaptan alıp yediriyo pek bir emek verdiği söylenemez.
Ama ona kalsa küçük dagları o yarattı. Günde 3 kez uyutuyordu oglumu birara sırf onu yormasın diye.
akşama kadar tv izliyo kendi. Bütün gece uyumayıp mosmor gözlerle işe geliyordum ben.
Birde bana diyoki izinde paramı vermeye devam ediceksin benmi sana izne çık diyorum.
o kadar bencil o kadar menfaatçi ki.
30 yıldır bir kere dogum günümü hatırlamamış biri her sene anneler günü geldiğinde
şunu istiyorum he bunu istiyorum he diye emirler yagdırır.
2.cocugada annenizmi bakacak o_O Ooo ne guzel ne guzel o zaman anneniz fiyati artirir malum 2.cocuk demek hic vakit yok demek annenize gün doğmuş 2.cocugu duyunca kadin sevincten havalara ucmustur :KK55::KK51:

Yazık yaa ne anne ne baba evladına böyle davranma hakkına sahip değil ben böyle durumlara çok kızıyorum... 9,5 aylık bir kızım var yemek yerken döküyor da, tırmalıyor da, huysuzluk da yapıyor, ama bunlar ona kızmama sebep değil çünkü bu dünyaya onu ben getirdim, ona fikrini sormadan, belki sorabilecek olsak istemeyecekti. Annesi bile olsam ona kötü davranmaya hakkım yok. Sizin durumunuz da bunun 30 yıl geç versiyonu, farketmez. Ben olsam bu son azarlamalarını bahane eder iletişimimi komple keserim. Hayatta kimse vazgeçilmez değildir. Sizin önceliğiniz artık kendi aileniz, kendi evladınız, eşiniz, karnınızdaki bebeğiniz. Size zerre faydası dokunmadan böyle şeyler yaşatan, daha doğmadan karnınızdaki bebeğinizi strese sokan, üzen, eşinizle huzurunuzu kaçıran, belki hayattaki çocuğunuzun psikolojisini bozan anneye anne demiyorum... Tecrübeyle sabittir; onu hayatınızdan çıkarmadığınız sürece mutlu ve huzurlu bir hayatınız olamayacak.

iyi dayanmışsınız. çekmeyince bence de. en önemlisi de çocuk emanet etmek için doğru bir insan olmadığı belli. para isteyince de vermezsiniz olur biter, istediği kadar konuşsun nasılsa yaranamıyorsunuz.

ben sadece o cocuklara acırım hepimiz bizi yetiştirenlerden birşeyler alırız cunku. yazık sadece yazık

Dur bayılıyorum :KK53:

o zaman bu konuda anneligi sorgulanacak tek kişi konu sahibinin annesi değil. böyle bir kadına sırf maddi destek için bir çocuğunu feda eden ikincisini de etmeye karar veren bir anne de kendini sorgulamali.

Ne kadar kolay karar verebiliyorsunuz insanlar hakkında.
İnşallah senin hiç borcun olmaz. İnşallah senin ailenin hiç ihtiyacı olmaz.
Evet annemin yaptıkları normal değil. Ama sen benim anneliğimi sorgulayamazsın.
Evet ezik bir karakterde oldugum hayır diyemediğim kesin.
Ama evlatlarını feda etmiş kötü bir annede değilim.

X