Bir tek Annem olsun.. Bana düşman gerekmez...

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Kızlar Günaydın; diğer konularımdan belki hatırlarsınız annem 3,5 yaşında olan oğluma bakıyo parayla...
3,5 yıldır ne çektiğimi bir Allah bir ben biliyorum. Genç yaşta bembeyaz oldu saçlarım... Oğlumun yemegine kadar ben yapıp bırakıyorum. Yemek yapmak zorunda değilmiş. Şimdi diceksiniz ki neden kahrını çekiyorsun ver kreşe. Annemlerin durumları pek iyi değil. (Ben bildim bileli değil gerçi.. Hep yok yok).
Oğlum kreşe gitse bile her kafaları sıkıştıklarında beni bulacakları için bari diyorum bu şekilde emeginin karşılıgında alsın. Annem görüntüde çok masum görünen içinde zerre evlat sevgisi olmayan bir kadındır.
23 yaşında evlendim.. Kardeşlerine gitti beni şikayet etti. Neymiş bire taraflarım kalkmış erken yaşta evleniyormuşum. (Heray kimse düzenli para getirmeyecek tabii.) Maaşımı kuruşu kuruşuna alırdı elimden.
Aile içinde ablalarımla aramızda laf taşıyıp aramızı kötü etti. Dedikoduyu acayip sever.
Bu kadar özetten sonra gelelim dün akşama; Kendisinden küçük olan teyzemin yanına gitmiş kardeşi hasta diye grip olmuşta.
(Ben hastalıktan ayaga kalkamazken ateşler içinde yanarken haftasonu bari düşün yakamdan dedi) Bu arada teyzemle krakterleri birebir aynı.
Çagrı attı bana, aradım ben teyzendeyim burda kalıcam kocan kaçta gidicek dedi. Eşim benden sonra çıkıyo 9 gibi oluyo genelde ama arada karşıda işi oluyo 6,30 da çıkıyo.
Bende dedim konuşmadık ama 9 gibi çıkar heralde. Sonra eşime sordum dediki 6,30 da çıkıcam. Bende akşam çok geç olmadan dedim annemi arayayım saat daha 21,30 iftar olalı yarım saat olmuş.
Dedim anne böyle böyle. Vay efendim bu saatte napabilirmiş şimdi mi haber verilirmiş bu. Onun hayatı benim oğluma baglı değilmiş başka işleride olabilirmiş.
Nasıl erkeklik yapıyo bana nasıl bangır bangır bagırıyo. Belliki teyzem yanında onun yanında bak nasıl sindiriyorum imajı çiziyo. Başkalarının yanında da yaptı daha önce. Bayılıyo çocuk gibi azarlamaya.
Daha öncede ailece abime gitmiştik. Egleniyoruz gülüyoruz filan. Sesimiz biraz yükselse susun, az sessiz olun bilmem ne. Eşimde dedi çıkınca bir daha annenle aynı ortamda bulunmak istemiyorum dedi.
Ben 30 yaşındayım eşim 33. Eşimde bende mühendisiz. Çok şükür sayıldıgımız bir işimiz var.
Annemin birde durumu yok maddi açıdan olsa resmen köle muamelesi yapardı. Eşim artık nefret etmiş sohbet bile etmiyo yaptıklarını gördükçe.
Akılsızlıkları ve şükürsüzlükleri yüzünden varolan bir çok şeylerini kaybettiler, kiradalar şuan. Bana herseferinde bana ev alcaksın,peşinatı sen vereceksin babanın askerliğini sen ödiceksin diye diretmeler yapıyo.
4 kardeşiz başka kimseden bişey istediği yok. Biliyo kimseden kurus alamayacagını. Benim çocuguma bakıyormuş !!! Sanki bedava bakıyo. Kafayı yememek içten değil. Bakma diyip rest çeksem gene başıma gelcek para diye baksa durum ortada iki ucu ….. değnek hayatan bıktım artık. Annem saolsun düşmandan beter.

kahır çekmeye mi geldiniz dünyaya? ana da olsa kim olursa olsun size hayatı bu kadar zehretmeye kimsenin hakkı yok. tabi ki kimse torun bakmak zorunda değil ama kendi torununa bakıcı gibi, parasıyla bakıyor bir de böyle huysuzlujlar yapıyırsa bir dur demek lazım. maşallah büyümüş yavrunuz verin kreşe. azıcık ta elinizi ayağınızı çekin. baksınlar bakalım kim kime muhtaç.

Ay saka gibi niye firsat veriyosun annen deil kim olursa olsun sen firsat verip yiz vermissin kadin hep ustte cikmis..al baska bi4ine baktir yada krese ver cocugun kac yasinda bilmiyorum ama onunda psikolojisi bozulcak hem esinde yarin birgun laf etmeye baslayacak kimse boyle birini cekmek zorunda deil parayla rezil olmak bu olsa gerek allah yaa ne anneler var bence al cocugu bi surede maddi yardimi kes sonucta sen ustune duseni yapmissin yillarca..tek evladi sen deilsin o once annelik duygusunu size yasatsin sonra evlatlik beklesin..
Sende biraz aklin varsa firsat verme yoksa bu boyle gider evinin huzurunada psikolojinizede yansir

2. oglumu bekliyorum şuan 34 haftalık 3 hafta sonra dogum iznine çıkıcam...
Babamın emekli olmasına 2 yıl var. Emekli olana kadar birazda öbürüne bakar en azından sıkıntı çekmezler diye düşündüm. Sadece başlarında duruyo. Dolaptan alıp giydiriyo buzdolaptan alıp yediriyo pek bir emek verdiği söylenemez.
Ama ona kalsa küçük dagları o yarattı. Günde 3 kez uyutuyordu oglumu birara sırf onu yormasın diye.
akşama kadar tv izliyo kendi. Bütün gece uyumayıp mosmor gözlerle işe geliyordum ben.
Birde bana diyoki izinde paramı vermeye devam ediceksin benmi sana izne çık diyorum.
o kadar bencil o kadar menfaatçi ki.
30 yıldır bir kere dogum günümü hatırlamamış biri her sene anneler günü geldiğinde
şunu istiyorum he bunu istiyorum he diye emirler yagdırır.

annende evlat sevgisi yokmuşta torun sevgiside mi yok yaa....
seni hiç düşünmeyen insanı sen bukadar düşünme..

Psikoloji kalmadıki bende. Tahammül yok hemen bagırıp çağırıp ağlamaya başlıyorum.
Ben onu mutlu etmeye çalıştıkça o hep fazlasını istedi, istemeyede devam ediyor.
Az bir kızsa al çocugunu ne halin varsa gör diye erkeklik yapıyo. Bana yapıyo eşimede canım cicim.
Bir ara kres araştırdım vericektim ben büyüttüm ekmeğini başkasına yedirmem dedi.

annende evlat sevgisi yokmuşta torun sevgiside mi yok yaa....
seni hiç düşünmeyen insanı sen bukadar düşünme..

Onun için herşey menfaat.
Torununu sevdiğini söylüyo ama aldıgı bir çikolata için oğlun için para bırak eve diyo bana.

Çocuğunuzu kreşe verin, annenizle de görüşmeyin.

Hayata bir kez geliyorsunuz, neden kendinize bu eziyeti çektiriyorsunuz?

Daha ona bu kadar şey yaparken millete şikayet edip rezil eden biri görüşmeyince neler yapar.
Arayıp arayıp aglar. Kapıma gelir.
Allah belamı versin nasıl ezik ve merhametli yetiştiysem artık.

arkadaşım çocuğun için bu kadar kafana s.çıyor
annen de olsa rest çekmesini bilmezsen tabiki de eder ağzına
eşinin ailesi olsa yine de çocuğu ona verecek miydin...
çocuğunuza kötü davranmadığını nereden biliyorsunuz
kreşe verin hem çocuk sosyallaeşir çocuğa iyilik yapın

Buraya bu başlıkta konuyu ben açıyımmı diye düşünene kadar sen açmışssın.Benim annemde yok der hep .dün iftar yemeğindeyiz diğer kızkardeşim ve eşide var yeni evliler herzamanki gibi beni anlattı çocukkenki yaramazlıklarımı ama nasıl salak olduğumu anlatıyo şöle kafası çalışmıyodu böyle aptaldı eşim dinliyo boyum kadar oğlum dinliyo alttan dizine vuruyorum susmuyo gülüyo eğleniyo derdi ben yeni biri bulunca beni anlatır ama rencide eder ezer anne değil düşman benim çocuklarıma o baktı ezerde ezer .para konusuna gelince tepkim netti benim bir tek onda tepki koyabildim eşim nedeniyle sesi çıkmadı o yüzden ama hep taş doğuraydım der sizi doğurana kadar ellerin kızları analarına şöle böle der durur.iftardaki olaya gelince eşim savundu beni bir çocuk bu kadar dövlürmü anne sen haksızsın dedide biraz sustu akşam evde bir sürü kızdı tepkini koyamıyorsun annene diye diğer kardeşlerine tek kelime edemez tırnaklarını geçirirler onlar diyo sen den kaynaklı hep diyo belki sende tepki koymalısın ama öle bi tepkiki ıh diyemeyecek sonra off bilmiyorum bende senden dertliyim toplumda annemle olmaktan çok korkuyorum ezmekten çok mutlu kadın beni yaa ör:bir toplulukta ikimizde tatlı yapıp getirmişiz herkesin içinde zeyminmi tatlısı güzel benimkimi hadi bakalım dedi hekesten kendi tatlısın daha güzel olduğu cevabını aldıda rahatladı üstelik onunki şerbetli benimki sütlü aynı tür de değildi

Daha ona bu kadar şey yaparken millete şikayet edip rezil eden biri görüşmeyince neler yapar.
Arayıp arayıp aglar. Kapıma gelir.
Allah belamı versin nasıl ezik ve merhametli yetiştiysem artık.

Bu kişi anneniz değil kayınvalideniz olsaydı ne yapacaktınız?

Valla sen cozum onerilerine o kadar kapalisinki burda bi siru insan soyle yapyok boyle yap yok sen bakis acini degistmelisin once
Ekmegini baskasina yedirmem diyomus o zaman artislik yapmicak siz onu alistirmissiniz hep verici olmaya her yaptigini kabullenmeye kadin biliyoki ne yaparsam yapiyim bu duzen boyle gitcek ..tavrini koy al cocugu ver bi krese acma ararsa bak nasil degisiyo sen hem tavuz veriyosun hem sikayet ediyosun hem onerilerede kapalisin

ya Allah aşkına böyle sevgisiz bir kadının elinde niye yavrunuzu büyütüyorsunuz
yavrunuzu azda olsa seviyorsanız lütfen kreşe verin zavallı çocuk
valla anne olduktan sonra annemi babamı severim ama önce çocuğum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…