- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 32
O kedinin memeden kesilmesi lazım anne sütü alması lazım ben yeni doğdu kısmını atlamisim. Tuvaletini bile kendi yapamaz o annesi yaptrr sakın almaya kalkmayın. biraz buyuyne sütten kesilene kdr bekleyin kizinzda bu süre içinde gider gelir hem alerjisi artiyomu falan görmüş olursnzBilemiyorum ki.. Daha önce hiç kedi beslemedim. Çocukken köpeğim olmuştu ama bize geldiğinde bebek değildi. Sahibi 1 hafta içinde almanız lazım demiş. Ben de alışınca annesinden ayrılmak zor olduğundandır belki dedim ama burdaki arkadaşlar öyle birşey olmadığını söylediler..
En az 2 ay.Anne sütüyle çok iyi beslenecek ki o hayvancık da hastalıklara karşı güçlü olsun.Diğer türlüsü kızınıza da iyi gelmez , o yavrucağa da.Ne kadar süre geçmeli peki??
En azından 1 buçuk 2 ay emiyorlar. Bazıları 3 ay bile emziriyor.Ne kadar süre geçmeli peki??
Tabiki de annesinden vakitsiz ayırmak gibi vicdansızca birşey yapmam. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Evcilin sahibi de kızıma acele etmemizi söyleyince herhalde normali bu diye düşündüm. Evde biberonla beslememiz gerekecek diye de konuştuk eşimle ama bursan öğrendim ki doğrusu bu değilmiş..Yeni doğmuş kediye bakmak kolay mi? Yazık ayırmayın yavruyu. Belliki uğraşmayayım diye size vermek istiyor. Gece bile nerdeyse saat başı kalkıp mama yapıp besleyebilecek misiniz?
Kedi dun dogum yapmis diuorsunuz. Anne sutu emmesi gereken kediyi mi verecekmis adam size? Olmaz ki ama. Belli bir sure anne sutu almalari gerekiyor yavrularin. Kediyi verecek aile de cok vicdansiz bence. Bir an once def etmek istiyor basindan.
Kedimi sahiplendikten yedi ay sonra alerji başladı bende bir süre yoğun sonrası ara ara ve şuan geçti. sanırım bağışıklık kazandım.kedi tüyü içinde günlük taramalısınız en aza iner tüyünü dökecektir ona yapılacak bişiy yok bizim saçımız nasıl dökülüyorsa ilerde kılı tüyü kızınızın rahatsızlı etken olup sokağa atıcaksanız hiç sahiplenmeyin maddi manevi iyi düşünün lütfenAlerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
Yeni doğan kedi yavruları en az 2 ay anne sütüyle beslenmek zorunda, anne sütü almayan yavrularda bağışıklık sistemi zayıf oluyor ve maalesef yaşama şansları düşük oluyor, sadece biberonla beslemek de yetmiyor, tuvaletlerini kendileri yapamazlar, anneleri yalayarak yaptırıyor, kızınızın alerjisine çözüm bulsanız bile sahiplenmek için bir kedinin en azından 3-4 aylık olması gerektiğini, anne sütü alması ve tuvaletini kendilerinin yapamadığını anlatın, ikna olmazsa bir veterinerle konuşturun, burayı okutun, o minik kedi daha 1 haftalıkken annesinden ayrılırsa ölebilir ve kızınız ilk sahiplenmek istediği evcilde böyle bir üzüntüyü kaldıramaz, ben bile koca insan olmama rağmen doğumda ölen annesiyle çöpe atılmış halde bulup 1-2 günlükken sahiplendiğimiz, tüm çabalarımıza rağmen 25 gün yaşatabildiğimiz kedimizin ardından günlerce gözyaşı döktüm, ki veterinerimiz yaşama ihtimalinin düşük olabileceğini söylemişti.Tabiki de annesinden vakitsiz ayırmak gibi vicdansızca birşey yapmam. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Evcilin sahibi de kızıma acele etmemizi söyleyince herhalde normali bu diye düşündüm. Evde biberonla beslememiz gerekecek diye de konuştuk eşimle ama bursan öğrendim ki doğrusu bu değilmiş..
Bazı doktorlar alerjik durumlarda tam tersi alerjinin üstüne gidilmesini öneriyor. Bu şekilde yenen insanlar var. Ama alerji tehlikeli de olabiliyor. Bilemedim. Ama tüy için öneri verebilirim. Uzun tüylü olmayan tekirler pek tüy dökmez. Düzenli tararsanız da tüy sorunu neredeyse hiç yok diyebilirim.Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
O aileyle konuşun. 2 ay emmesi lazım o yavruların. Hatta normali 3 aydır sahiplendirmek için. Ne aceleci insanlar ya. Zaten bebeğe annesi bakıyor. Ne tuvalet ne mama sorunu yok. O halde yaşatmanız mümkün değil.Tabiki de annesinden vakitsiz ayırmak gibi vicdansızca birşey yapmam. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Evcilin sahibi de kızıma acele etmemizi söyleyince herhalde normali bu diye düşündüm. Evde biberonla beslememiz gerekecek diye de konuştuk eşimle ama bursan öğrendim ki doğrusu bu değilmiş..
Bilemiyorum ki.. Daha önce hiç kedi beslemedim. Çocukken köpeğim olmuştu ama bize geldiğinde bebek değildi. Sahibi 1 hafta içinde almanız lazım demiş. Ben de alışınca annesinden ayrılmak zor olduğundandır belki dedim ama burdaki arkadaşlar öyle birşey olmadığını söylediler..
Cnm benim de alerjim var eşimin bekarken köpeği vardı yanına yaklaşamazdım iki dakka sevsem ağzım yüzüm yamulurdu. Ama işin enteresanı ablamın kedisine 3 ay kadar biz bakmak zorunda kaldık kediyle koyun koyuna yatıyoduk ama bişey olmuyoduAlerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
Ufak tefek öksürük burun kaşıntısı ilk sahiplendiğimde bende de olmuştu. Zamanla bünyem alıştıkça geçti.İki hafta önce 45 günlük bir siyam kedisi sahiplendik. Tuvalet eğitimini hemen aldı kuru mama yiyebiliyor
Ben hayvanları severim ama evde olmaz derdim. Çocuklar o kadar ısrar ettikler anlatamam. Kızım bizim için evde hayvana katlanamazmısın dediler. Düşündüm ben bunların babalarına katlanıyorum kedi ne demek dedim neyse aldık
İnanılmaz hareketli inanılmaz neşe getirdi eve ama bende o geleli bir burun akıntısı ve öksürük başladı.
Hiç öyle alerjik bir bünyem de yok.
Kaaygılardayım inşallah bahar alerjisi gibi birşeydir de sorun olmaz çükü inanılmaz bağlandım. Evin dördüncü çocuğu resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?