Bir tatlı yavru kedi meselesi

Bilemiyorum ki.. Daha önce hiç kedi beslemedim. Çocukken köpeğim olmuştu ama bize geldiğinde bebek değildi. Sahibi 1 hafta içinde almanız lazım demiş. Ben de alışınca annesinden ayrılmak zor olduğundandır belki dedim ama burdaki arkadaşlar öyle birşey olmadığını söylediler..
O kedinin memeden kesilmesi lazım anne sütü alması lazım ben yeni doğdu kısmını atlamisim. Tuvaletini bile kendi yapamaz o annesi yaptrr sakın almaya kalkmayın. biraz buyuyne sütten kesilene kdr bekleyin kizinzda bu süre içinde gider gelir hem alerjisi artiyomu falan görmüş olursnz

Alerjik astımım, daha yeni olmasına başlangıç olmasına rağmen, arkadaşımın kuşu 1 gün mecrubiyetten biz de kaldı öksürmeye başladım hemen. Gerçi ben yakından sevdim öptüm..köpeğimiz var annemlerde , cok yaklaşırsam yandım, nefes alamama öksürük başlıyor hemen. Küçük çocuk illaki ayrılmaz dibinden , bence olmaz

Yeni doğmuş kediye bakmak kolay mi? Yazık ayırmayın yavruyu. Belliki uğraşmayayım diye size vermek istiyor. Gece bile nerdeyse saat başı kalkıp mama yapıp besleyebilecek misiniz?

Yeni doğmuş kediye bakmak kolay mi? Yazık ayırmayın yavruyu. Belliki uğraşmayayım diye size vermek istiyor. Gece bile nerdeyse saat başı kalkıp mama yapıp besleyebilecek misiniz?
Tabiki de annesinden vakitsiz ayırmak gibi vicdansızca birşey yapmam. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Evcilin sahibi de kızıma acele etmemizi söyleyince herhalde normali bu diye düşündüm. Evde biberonla beslememiz gerekecek diye de konuştuk eşimle ama bursan öğrendim ki doğrusu bu değilmiş..

Kedi dun dogum yapmis diuorsunuz. Anne sutu emmesi gereken kediyi mi verecekmis adam size? Olmaz ki ama. Belli bir sure anne sutu almalari gerekiyor yavrularin. Kediyi verecek aile de cok vicdansiz bence. Bir an once def etmek istiyor basindan.

Dun dogum yapmis kismini atlamisim. Dun dogurduysa 1 haftaya verilmez kedi. En azindan 2 ay annesini emer hayvancagiz. Ne kadar vicdansiz rezil insanlarmiş.

Komşuma kedi sahiplendirdim kızı astım odasının kapısını kapalı tutması ve kediyi oraya sokmamasını söyledim sonuç olarak yatağında kıltüy rahatsız edebilir.1.5 aydır beraberler şuan için sıkıntı yaşamıyorlar çok şükür.ufaklık evin hakimiyetini almış durumda :)

Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
Kedimi sahiplendikten yedi ay sonra alerji başladı bende bir süre yoğun sonrası ara ara ve şuan geçti. sanırım bağışıklık kazandım.kedi tüyü içinde günlük taramalısınız en aza iner tüyünü dökecektir ona yapılacak bişiy yok bizim saçımız nasıl dökülüyorsa ilerde kılı tüyü kızınızın rahatsızlı etken olup sokağa atıcaksanız hiç sahiplenmeyin maddi manevi iyi düşünün lütfen

Bir haftalik kediyi annesinden ayirmak ne demek ya? Ne kadar vicdansiz insanlarmis. Evimde bes yavru var su an. 14 martta dogdular. Ona ragmen daha minnaciklar ve kuru mama yemeye yeni basladilar. Hala sut kuzusu hepsi. Anneleri kafalarina vurup reddetmeden de yeni yuvalarina vermem hicbirini. Bir haftalik kedi kendi vucut isisini bile saglayamaz, anne ve kardeslerine ihtiyac duyar. Tuvaletini yapamaz, goremez, yuruyemez, duyamaz. Bazi temel seyleri annesini taklit ederek ogrenmesi gerek. Insallah baskalarina da vermeye kalkmiyorlardir.

Benim astimim var. Kendi kedim haricinde sik sik hasta ve hamile kedileri de midafir ediyorum evimde. Tuy dokme donemlerinde ve polenlerin yogun oldugu bahar aylarinda zorlaniyorum ve alerji hapi kullaniyorum. Onun disinda sorun yok. Cogu zaman birlikte yatariz hatta. Kedi tuyu icin dyson supurge, yapiskanli rulolar ve kediyi her gun taramak iyi cozumler. Kaliteli mama da tuy dokumunu oldukca etkiliyor acikcasi.

Ama kiziniz ufak, gelisimi acisindan sorun teskil edecekse sahiplenmeyin. Kedili bir evde vakit gecirmesini saglayin bir sure.

Tabiki de annesinden vakitsiz ayırmak gibi vicdansızca birşey yapmam. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Evcilin sahibi de kızıma acele etmemizi söyleyince herhalde normali bu diye düşündüm. Evde biberonla beslememiz gerekecek diye de konuştuk eşimle ama bursan öğrendim ki doğrusu bu değilmiş..
Yeni doğan kedi yavruları en az 2 ay anne sütüyle beslenmek zorunda, anne sütü almayan yavrularda bağışıklık sistemi zayıf oluyor ve maalesef yaşama şansları düşük oluyor, sadece biberonla beslemek de yetmiyor, tuvaletlerini kendileri yapamazlar, anneleri yalayarak yaptırıyor, kızınızın alerjisine çözüm bulsanız bile sahiplenmek için bir kedinin en azından 3-4 aylık olması gerektiğini, anne sütü alması ve tuvaletini kendilerinin yapamadığını anlatın, ikna olmazsa bir veterinerle konuşturun, burayı okutun, o minik kedi daha 1 haftalıkken annesinden ayrılırsa ölebilir ve kızınız ilk sahiplenmek istediği evcilde böyle bir üzüntüyü kaldıramaz, ben bile koca insan olmama rağmen doğumda ölen annesiyle çöpe atılmış halde bulup 1-2 günlükken sahiplendiğimiz, tüm çabalarımıza rağmen 25 gün yaşatabildiğimiz kedimizin ardından günlerce gözyaşı döktüm, ki veterinerimiz yaşama ihtimalinin düşük olabileceğini söylemişti.

Astimi tuyleri etkiliyor evet,benimde iki kedim var oyle tuyu kilida cok olmaz ozellikle yazlari hep disardadir ama evime gelen astimli bir iki arkadas geldiklerinde gidene kadar hapsururlar,bu arkadaslardan birinin cocuklarida kedi istiyorlar doktoru onay vermis (cocuklarda da astim varmis) belki ters etki yapar iyilesmelerine bile neden olabilir demis.Almayi dusunurseniz eger bence bir kac gun deneyin,olurda sizle yasamaya devam ederse kedicik,ozel astim hastalari icin supurgeyle evi supurmenizi tavsiye ederim kili tuyu icinde havaya sacmaz,kedinizi her gun taramanizi tavsiye ederim ozellikle bebeklik zamanlarinda cok tuy dokmezler ama taramaniza alisir tepki vermez,evinizi de hergun havalandirin kumuna dikkat edin,kisacasi kedinizin bakimini yaparsaniz kiziniz cok etkilenmez diye dusunuyorum.birde ince tuylu bir kedi edinin tuyleri kalin kediler gibi rahatsiz etmez...

Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
Bazı doktorlar alerjik durumlarda tam tersi alerjinin üstüne gidilmesini öneriyor. Bu şekilde yenen insanlar var. Ama alerji tehlikeli de olabiliyor. Bilemedim. Ama tüy için öneri verebilirim. Uzun tüylü olmayan tekirler pek tüy dökmez. Düzenli tararsanız da tüy sorunu neredeyse hiç yok diyebilirim.

O aileyle konuşun. 2 ay emmesi lazım o yavruların. Hatta normali 3 aydır sahiplendirmek için. Ne aceleci insanlar ya. Zaten bebeğe annesi bakıyor. Ne tuvalet ne mama sorunu yok. O halde yaşatmanız mümkün değil.

Sahiplencekseniz sokaktan alın bir tane. Veterinerlere sorabilirsiniz. Onların haberi oluyor öyle sahipsiz yavrulardan. İlla bir yerden almanıza gerek yok. Sokaklar yavru kaynıyor. Hele yaz da geliyor. Buralarda pek çok hamile yada bebekli kedi var.

Bilemiyorum ki.. Daha önce hiç kedi beslemedim. Çocukken köpeğim olmuştu ama bize geldiğinde bebek değildi. Sahibi 1 hafta içinde almanız lazım demiş. Ben de alışınca annesinden ayrılmak zor olduğundandır belki dedim ama burdaki arkadaşlar öyle birşey olmadığını söylediler..

En az 1,5 ay falan emzirir annesi kedileri
Öyle 1 haftada ayırırsa zaten sizin bakmanız çok zor
Daha gözleri bile kapalı oluyor

İki hafta önce 45 günlük bir siyam kedisi sahiplendik. Tuvalet eğitimini hemen aldı kuru mama yiyebiliyor
Ben hayvanları severim ama evde olmaz derdim. Çocuklar o kadar ısrar ettikler anlatamam. Kızım bizim için evde hayvana katlanamazmısın dediler. Düşündüm ben bunların babalarına katlanıyorum kedi ne demek dedim neyse aldık
İnanılmaz hareketli inanılmaz neşe getirdi eve ama bende o geleli bir burun akıntısı ve öksürük başladı.
Hiç öyle alerjik bir bünyem de yok.
Kaaygılardayım inşallah bahar alerjisi gibi birşeydir de sorun olmaz çükü inanılmaz bağlandım. Evin dördüncü çocuğu resmen

Kedimin veterinerinin kedilere alerjisi var. ;) Ne kadar ironik değil mi? Ama hala onlari öpmekten kendini alamıyor. Bir spreyden bahsetti. İsmini hatırlayamadım şimdi. Ama o hem kendine hemde kediye o spreyden sıkıyormuş.alerjik reaksiyon göstermiyormuş.

Cnm benim de alerjim var eşimin bekarken köpeği vardı yanına yaklaşamazdım iki dakka sevsem ağzım yüzüm yamulurdu. Ama işin enteresanı ablamın kedisine 3 ay kadar biz bakmak zorunda kaldık kediyle koyun koyuna yatıyoduk ama bişey olmuyodu:KK53: 3 ayda 5 kere falan tıkandım ondada ilaçla geçti benim alerjim çok yoğun değildir ondandır belkş bilemedim ama ablamın kızınıda alerjik astımı var o kesinlikle aynı odasa bile dursa çok kötü oluyo

doktor onay veriyorsa olabılır aksı durumda balıkla yetınmelı bende çok severım hayvanları ama onların sorumluluğunu almak ayrı bişi....

İki hafta önce 45 günlük bir siyam kedisi sahiplendik. Tuvalet eğitimini hemen aldı kuru mama yiyebiliyor
Ben hayvanları severim ama evde olmaz derdim. Çocuklar o kadar ısrar ettikler anlatamam. Kızım bizim için evde hayvana katlanamazmısın dediler. Düşündüm ben bunların babalarına katlanıyorum kedi ne demek dedim neyse aldık
İnanılmaz hareketli inanılmaz neşe getirdi eve ama bende o geleli bir burun akıntısı ve öksürük başladı.
Hiç öyle alerjik bir bünyem de yok.
Kaaygılardayım inşallah bahar alerjisi gibi birşeydir de sorun olmaz çükü inanılmaz bağlandım. Evin dördüncü çocuğu resmen
Ufak tefek öksürük burun kaşıntısı ilk sahiplendiğimde bende de olmuştu. Zamanla bünyem alıştıkça geçti.

Back
X