Bir tatlı yavru kedi meselesi

Arkadaşlar kedi 2,5 aylıkmış. Evin çocukları oldukça yaramaz, çocuklar zarar vermesin diye bahçedeki ardiyede şaklamışlar yavruları. Akşam görmeye gideceğiz kedileri. Peki sizce doktordan onay alırsak, dişi kedi mi yoksa erkek mi sahiplenmeliyiz? Bir de eve getirir getirmez yıkamamızın sakıncası olmaz değil mi?

Arkadaşlar kedi 2,5 aylıkmış. Evin çocukları oldukça yaramaz, çocuklar zarar vermesin diye bahçedeki ardiyede şaklamışlar yavruları. Akşam görmeye gideceğiz kedileri. Peki sizce doktordan onay alırsak, dişi kedi mi yoksa erkek mi sahiplenmeliyiz? Bir de eve getirir getirmez yıkamamızın sakıncası olmaz değil mi?
Yavru ve aşıları olmayan bebeği yıkamayın. Hastalanırsa kurtaramazsınız. Aşılar bitene kadar banyo yok. Veterinerimiz öyle önermişti. Zaten tertemiz olur, kendilerini bebekken bile çok güzel temizliyorlar. İlla temizleyelim derseniz evcil hayvanlar için antibakteriyel köpük tarzında ürünler var. Tüylerine sürüp tarıyorsunuz, suyla durulanmıyor. Öyle bir ürün satın alın veterinerden. Ayrıca ben dişi kedi öneririm. Daha cana yakın oluyorlar genelde. Erkekler büyüdükçe uzaklaşıyorlar.

Kızını al doktora git belki bir oluru vardır bir sağlık sorunu olmaZsa çocukların evcil hayvanla buyumesi daha güzel diyor psikologlar

Benim esim ve cocuklarimin ben haric her seye alerjileri var.. elimizde nebulizatorle geziyoruz seviyemiz bu derece.. gel gelelim benim minnoslar da cok istedigi icin (gerekirse cocuklara alerji ignesi yaptirmayi goze alarak) bir kedi sahiplendik, bu sahiplenme degil de evlat edinme oldu diyebilirim.. 1 yil oldu kediye bagli alerji olmadi ama yine baharat, toz, polen, bahar vs alerjileri devam ediyor.. su an kediyle uyuyorlar mesela hic bir etkisi yok minnosun alerjiye :) ama beyaz kedilerin biraz daha alerjen oldugunu duymustum belki rengi biraz daha karisik olani alabilirsiniz..

Kediler en az 1,5 2 aylık olması gerekir yaşamaları icin 1 haftalık kedi nasıl yaşasın anne sütü olmadan o kişiler kafadan kırık galiba biraz

Arkadaşlar iyi geceler. Alerjik astımı olan bir kızım var. 1 yıldır düzenli ilaç kullanıyoruz. Kızım hayvanlara deli oluyor. İnanın her gün ağlıyor bir hayvanım olsun diye. Dün de arkadaşlarının kedisi doğum yapmış. Arkadaşının dedesi annenle konuş eğer tamam derse sana verelim yavruyu demiş. Kızım o saatten beri kediyi dilinden düşürmüyor, istemeyeceksiniz biliyorum diyerek ağlıyor. Biraz önce baktım uykusunda hıçkırıyor.

Eşim de ben de hayvanları çok severiz. Apartmanda yaşıyoruz. Bahçeli evimiz yok maalesef. Kediyi alıp denemeyi düşünemeyiz bile. Bize ve eve alışınca o da çocuklarımızdan biri gibi olacak. Sizce bu işin oluru var mıdır? Çalışan bir kadın olmama rağmen, evcilden kaynaklı tüm iş yükünü kabul ediyorum ama ya kızımın sağlığı kötüye giderse?
Benim annemde de astım var, ama annem benim evime geldiğinde hiç sıkıntı olmadı kedim, hastalığını tetiklemedi, sizin kızınızda nasıl olur bilemiyorum ama benim bildiğim kadarıyla aşılabilir bir sorun bu. Doktora danışmanız en mantıklısı, ya da şu sıralar emziren, doğum yapmak üzere olan çok minnoş var, bir tanesine geçici yuva olabilirsiniz, hem kızınızın kediden nasıl etkilendiğini görmüş olursunuz hem de bir minnoşa iyilik etmiş olursunuz, çok var geçici yuva ilanları kedi gruplarında bulabilirsiniz. Denemeden bunu anlamanız mümkün değil bence.

eşim ve ailesi komple alerjik astım .
Evımde 2 tane kedi var hemde çok uzun tuylerı olan kedıler.
İnan evıme gelen kımse krizlere girmiyor .
Hemde çalışıyoruz kedılerım kendı kendıne takılıyor. Hiçbir zorlukları yok bana..

Ablamın 2 yaşında kızı var bende görüp kedı ıstıyordu yegenım . Ablam sonunda dayanamyıp yavru kedı sahıplendı. Yegenım okdr mutlu kı kucagından düşürmüyor :)
Onları gördükçe hayran hayran bakıyorum .
Ablam iyi ki benı ikna ettın dıyor. Hatta 2. yı sahıplensem mı dedı gecen :KK53:
Dedim yok yok 1 tane yeter size :deli:

Sende bence sahiplen bende sitede yaşıyorum . 2+1 85 m2 evımde 2 tane 10 kiloluk kedım var :halay:

Dipnot: Annesınden sakın ayrımayın . Yavruların dişleri çıkmadan sakın sahıplenmeyın ölürler..
Benım oğlumu annesı hasta dıye terketmış ben biberonla emzıre emzıre buyuttum çok zordu . Hergun ağlardım ölcek diye

Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
eşim .
Bu güne kadar hiç kediler yüzünden alerjisi tutmadıı.
Hayvanın tuyuunu kaliteli mama yedirerek dökülmesini azaltabılırsın ama asla tamamen yok edemezsın . MEvsim geçişlerinde maalesef dökülüyor.

Hayvan gruplarinda ilanlar oluyor. Gecici suresahiplenmek isteyenler araniyor. O sekildegecici sahiplenip kiziniz nasil etkileniyor mu diye bakabilirsiniz kendi de gormus olur. Baktiniz etkilenmedi kalici sahiplenirsiniz.

Kedinin sahibi kızıma bir hafta içinde almanız lazım, bir an önce karar vermelisin demiş. Daha sonra annesinden ayrılması güç olur diye mi acaba? Kızım bunu duyduğu için çok sabırsız davranıyor.
O kadar kucuk kedi annesindem ayrilmaz. Ne vicdansiz aileymis o. En az iki uc ay kuru mamaya baslayincaya kadar verilmez. Kuru mama vr tuvalet aliskanligi yoksa siz nasil alistiracaksiniz. Bunu ancak anne kedi yapar. Bizim kedi annesi yk yolda bulundu yavru kac yasina geldi hala yabani. Anneyle buyuyen kedi ile ayni olamiyor.

Tabiki de annesinden vakitsiz ayırmak gibi vicdansızca birşey yapmam. Bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Evcilin sahibi de kızıma acele etmemizi söyleyince herhalde normali bu diye düşündüm. Evde biberonla beslememiz gerekecek diye de konuştuk eşimle ama bursan öğrendim ki doğrusu bu değilmiş..

En az iki ay annesini emmeli
Yeni doğan kediyi bakmak çok zor
Saat başı mamaya kalkmanız lazım, tuvaletini yaptırmanız lazım, ekstra sıcak tutmanız lazım ki bunları yapsanız bile ölebilir, yeni doğan kedinin annesine ihtiyacı var.
Alerji konusuna gelince, kardeşimin alerjik astımı var, yıllarca kedi besledik evde, aşı oluyordu bir sorun yoktu ancak evlendi ve bir kızı oldu aynı hastalık kızında da var ve ilaçlar fayda etmedi, kedisini ablam aldı , şu an yeğenim 4 yaşında ama hala dokunuyor, ablama gittiklerinde bir saat ancak oturabiliyorlar, tıkanıyor yavrum, gözleri kıpkırmızı oluyor. Doktor ergenlikten sonra bu hassasiyet azalır demiş ama şu an yapabilecekleri bir şey yok

Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..
Size illaki evinize kedi alin diye baski yapmak dgil niyetim ama alerjisi oldugu halde evde can besleyen insan cok.biride benim esim.kaliteli mama kullaniminda tuy dokumu olmuyor kedilerde.mevsimsel gecislerde sadece biraz daha fazla dikkat edilince sorun olmuyor tuyler.ama sizinkisi kucuk coccuk olunca is degisiyor tabi.kotu etki etmeyeceginin garantisini kimse veremez.ama alipta kotu olursa geri veririm diye dusunuyorsaniz ozaman hic simdilik bulasmayin bence.cunki inanin terkedilen bir insan kadar uzuluyor canlar.biz kedimiz fazla oldugu icin apartmanda yasadigimiz sorundan dolayi kedilerimizden bazilarini koye kayinvalideye goturmustuk bitanesi 3 gun cikmamis ortaliga bunu duyunca gittik bizim sesimizi duyunca cikti geldi kosa kosa.insana cok alisiyorlar.birazdan buyumesi gerektigini kiziniza bence bu sekilde anlatirsaniz illaki anlayacaktir.cocuklar masum oldugundan baska birinin aci cekmesine gonulleri razi olmaz.

Dişi ya da erkek pek fark etmiyor aslında. Kedinin karakteri önemli :KK70:Benim 2 kedim de dişi öyle denk geldi. Biri cana yakın, sevecen diğeri azılı bir yaramaz, vahşi bir canavar. Hobileri bana tokat atmak, kafamı ısırmak, saçımı çekmek :KK70:Dayak yesem de çok seviyorum ne yapayım :KK53:

Kediyi yıkamak isterseniz suyu ılık olacak şekilde ayarlayın. Su sıcak olup minnoşu yakmasın ama hasta edecek kadar soğuk da olmasın. Bebe şampuanını elinizde köpürtüp kediye sürebilirsiniz. Tenine direkt şampuan dökmeyin ve kafa kısmını, kulaklarını yıkamayın. Yıkadıktan sonra da havluyla kurulayın o gün sıcak tutmaya dikkat edin.

Son mesajları okumadım ne karar verdiniz bilmiyorum ama bende de bebekliğimden beri alerjik astım var ama kedilerle iç içe büyüdüm hâlâ da evimden kedim eksik olmaz, sürekli kedim olmadığı dönemlerde sokak kedilerine yarı zamanlı yuvalık da yaptım -sokağa alışmış kediler özgürlüklerinin kısıtlanmasını pek sevmiyor geceleri rahat uyumak için geliyorlar genelde-. Hiç kötüleşmedim, orta okul zamanlarımda annem ökaliptus yağı dökerdi kaynar suyun içine buharını içime çekerdim o çok iyi gelirdi bana, baya azalttı yokuş merdiven vs çıkarken tıkanıyorum sadece, 14 yıldır da krize falan girmedim belki atlatmamda kedi beslemenin de yararı vardır.

Doktor tavsiyesiyle ilerlemenizi oneririm. Zaten duzenli ilac kullaniyormus, belki tetikleyici olan bir ortamda ters etkiyle daha iyiye bile gidebilir,ornekleri mevcut.
Esinizle siz de cok seviyorsunuz madem, cocugunuzu da bundan mahrum birakmayin:)) benim de bir kedim var, bakmak o kadar kolay ki, sadece taze mama ve suyu olmasina, bir de kumunun temiz olmasina dikkat edeceksiniz, o kadar. Zaten bi noktada evladiniz gibi oluyor, sikintisi olsa bile viz geliyor:))

Back
X