Bir tatlı yavru kedi meselesi

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.842
6.211
683
Arkadaşlar iyi geceler. Alerjik astımı olan bir kızım var. 1 yıldır düzenli ilaç kullanıyoruz. Kızım hayvanlara deli oluyor. İnanın her gün ağlıyor bir hayvanım olsun diye. Dün de arkadaşlarının kedisi doğum yapmış. Arkadaşının dedesi annenle konuş eğer tamam derse sana verelim yavruyu demiş. Kızım o saatten beri kediyi dilinden düşürmüyor, istemeyeceksiniz biliyorum diyerek ağlıyor. Biraz önce baktım uykusunda hıçkırıyor.

Eşim de ben de hayvanları çok severiz. Apartmanda yaşıyoruz. Bahçeli evimiz yok maalesef. Kediyi alıp denemeyi düşünemeyiz bile. Bize ve eve alışınca o da çocuklarımızdan biri gibi olacak. Sizce bu işin oluru var mıdır? Çalışan bir kadın olmama rağmen, evcilden kaynaklı tüm iş yükünü kabul ediyorum ama ya kızımın sağlığı kötüye giderse?

Bazen tam tersi etki yapabilir. Eve evcil almak .

Eger kedi sizin icin cok zorluysa. Sultan papagani dusune bilirisniz. Kedi gibi davraniuor bazen hayvan :)

Ama alirken facebook gruplarindan ful evcil olani almaya ozen gosterin. Kiziniz onunla da mutlu olacaktir. Siz evde olmadiginizda kafes durur. Normalde sabahlari kafesten cikip bizimle kahvalti uapmak icin kendini parcaliyor kafes icinde bizim kus. Ama oyle kedi kopek gibi Sahiplerine cok baglanmaz. Yani duygusal açıdan. Isterseniz gonderebilirsiniz. Almaya karar veriseniz erkek konusan alin.

Arkadaşlar iyi geceler. Alerjik astımı olan bir kızım var. 1 yıldır düzenli ilaç kullanıyoruz. Kızım hayvanlara deli oluyor. İnanın her gün ağlıyor bir hayvanım olsun diye. Dün de arkadaşlarının kedisi doğum yapmış. Arkadaşının dedesi annenle konuş eğer tamam derse sana verelim yavruyu demiş. Kızım o saatten beri kediyi dilinden düşürmüyor, istemeyeceksiniz biliyorum diyerek ağlıyor. Biraz önce baktım uykusunda hıçkırıyor.

Eşim de ben de hayvanları çok severiz. Apartmanda yaşıyoruz. Bahçeli evimiz yok maalesef. Kediyi alıp denemeyi düşünemeyiz bile. Bize ve eve alışınca o da çocuklarımızdan biri gibi olacak. Sizce bu işin oluru var mıdır? Çalışan bir kadın olmama rağmen, evcilden kaynaklı tüm iş yükünü kabul ediyorum ama ya kızımın sağlığı kötüye giderse?
Kızının sağlığını olumsuz etkileyebilir evet.küçük yaşlarda her çocuğun hayvan isteği oluyor, siz de balık alabilirsiniz mesela böylece dikkatini başka yere verebilirsiniz bu senin balığın yemini sen vereceksin adını sen koyacaksın diye zamanla alışır

Doktora danışsanız önce? Ama evden yollama gibi bir ihtimal varsa almamanızı tavsiye ederim. Kizinizin saglik durumu ortayken cokta zorlamasaniz mi? Hem kedi icin zor bir durum hemde kiziniz alisinca gitmesine cok uzulur.

Bazen tam tersi etki yapabilir. Eve evcil almak .

Eger kedi sizin icin cok zorluysa. Sultan papagani dusune bilirisniz. Kedi gibi davraniuor bazen hayvan :)

Ama alirken facebook gruplarindan ful evcil olani almaya ozen gosterin. Kiziniz onunla da mutlu olacaktir. Siz evde olmadiginizda kafes durur. Normalde sabahlari kafesten cikip bizimle kahvalti uapmak icin kendini parcaliyor kafes icinde bizim kus. Ama oyle kedi kopek gibi Sahiplerine cok baglanmaz. Yani duygusal açıdan. Isterseniz gonderebilirsiniz. Almaya karar veriseniz erkek konusan alin.
Maalesef kızım kendisine arkadaş olacak, ona alışacak bir hayvan istiyor. 3 sene muhabbet kuşu besledik ve kuşların sahiplerine çok bağlanmadıklarını biliyor. Balık alalım dedik ama onu da kabul ettiremedik..

Doktora danışsanız önce? Ama evden yollama gibi bir ihtimal varsa almamanızı tavsiye ederim. Kizinizin saglik durumu ortayken cokta zorlamasaniz mi? Hem kedi icin zor bir durum hemde kiziniz alisinca gitmesine cok uzulur.
Doktorumuz bu konuda risk almaz bence. Her gidişimizde soruyor doktoruna zaten, doktorumuz da ilerde kendi evin olunca bakabilirsin diyor. Orda da bir ağlama başlıyor saatlerce susturamıyoruz.

Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..

Alerjisi olup tüylü hayvan besleyen var mıdır acaba? Hayvanın tüy dökmesini azaltacak bir ilaç vs..

Hayvan tüy dökmek zorunda hic olmazsa mevsim gecislerinde tuyleri dokulup yenileniyor. Hayvana bu konuda birsey yapamazsiniz. Tüyleri kirpilsa bile tüyü illaki olacak.
Ilaci kediye degilde kiziniza arayabilirsiniz alerjisi olup kedi besleyen biliyorum. Bazi ilaçlar kullaniyorlar. Ama cocugunuz kucuk bilmiyorum zarari olur mu.

Bunu kızınızın doktoruna ve bir veterinere danışsanız daha sağlam bilgiler edinirsiniz.
Yalnız şöyle söyleyebilirim, teyzem ve kuzenim alerjik astım, evlerinde muhabbet kuşu besliyorlar, sorun yaşamadılar.
Kediyi cinsinin ihtiyacına göre düzenli fırçalar, bakımına özen gösterirseniz tüy sorunu yaşamazsınız bunu da ilave edeyim.

Kediyi sahiplendikten sonra eğer kızınızın sağlığı bozulacaksa hiç sahiplenmeyin derim.Çünkü böyle bir durumda kediyi evinizde zorunlu olarak istemeyeceksiniz bu da yavrunuz açısından çok üzücü bir durum olur.Ailenizden biri oluyor sahiplendiginiz hayvanlar ve ailenizden birinden vazgeçmek öyle basit bir acı değil.Yıkım gibi birşey.Baştan iyice doktor görüşleri alarak karar verin ne olur

Kediyi sahiplendikten sonra eğer kızınızın sağlığı bozulacaksa hiç sahiplenmeyin derim.Çünkü böyle bir durumda kediyi evinizde zorunlu olarak istemeyeceksiniz bu da yavrunuz açısından çok üzücü bir durum olur.Ailenizden biri oluyor sahiplendiginiz hayvanlar ve ailenizden birinden vazgeçmek öyle basit bir acı değil.Yıkım gibi birşey.Baştan iyice doktor görüşleri alarak karar verin ne olur
Çok haklısınız. Ben de bunun için uğraşıyorum. Haftasonu için doktorundan randevu aldım ama doktorun tavrının ne olacağını tahmin edebiliyorum. Ya risk almak istemeyecek ya da bir müddet deneyin diyecek. İşte deneme kısmı bizim kafamıza yatmıyor maalesef. Eve almadan denememiz gerekiyor.

Kedinin sahibi kızıma bir hafta içinde almanız lazım, bir an önce karar vermelisin demiş. Daha sonra annesinden ayrılması güç olur diye mi acaba? Kızım bunu duyduğu için çok sabırsız davranıyor.

Kedinin sahibi kızıma bir hafta içinde almanız lazım, bir an önce karar vermelisin demiş. Daha sonra annesinden ayrılması güç olur diye mi acaba? Kızım bunu duyduğu için çok sabırsız davranıyor.

Kedinin sahibi kediyi bir an once postalamak istiyor veya kediyi baska isteyen biri olabilir.
Zor ayrilma gibi birsey yok.

Hayvansever gruplarinda astımı olup kedi köpek bakan birsuru insan var. Tanidklarmda var astımı olup kedi kuş falan bakan. Hiçbir zararını görmediler şimdiye kadar. yinede siz bilirsiniz. Kızınızın ne kadar büyük bi hevesle istediğini o kadar net hissedebiliyorum ki:) zira aynı durumdayiz:)

Annesinden ayrılması zor olmaz. Kedinin sahibi aşı masraflarindn yırtmaya çalışıyordur belki:)

Kedi dun dogum yapmis diuorsunuz. Anne sutu emmesi gereken kediyi mi verecekmis adam size? Olmaz ki ama. Belli bir sure anne sutu almalari gerekiyor yavrularin. Kediyi verecek aile de cok vicdansiz bence. Bir an once def etmek istiyor basindan.

Kedi dun dogum yapmis diuorsunuz. Anne sutu emmesi gereken kediyi mi verecekmis adam size? Olmaz ki ama. Belli bir sure anne sutu almalari gerekiyor yavrularin. Kediyi verecek aile de cok vicdansiz bence. Bir an once def etmek istiyor basindan.
Bilemiyorum ki.. Daha önce hiç kedi beslemedim. Çocukken köpeğim olmuştu ama bize geldiğinde bebek değildi. Sahibi 1 hafta içinde almanız lazım demiş. Ben de alışınca annesinden ayrılmak zor olduğundandır belki dedim ama burdaki arkadaşlar öyle birşey olmadığını söylediler..

Dün mü doğum yapmış ben orayı atlamışım :/ ölür zaten yaşamaz sakın almasın konu sahibi sakınnnn

Back
X