Bir tarafta babam bir tarafta eşim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ben bı cok ınsandan duydum.. ve kesınlıkle anlattıkları ya da yargıladıkları gıbı degıl tekrar gelsem dunyaya tekrar esımle evlenırım

Güzel kardeşim,
Yani baban da eşin de inatsa yapacak birşey yok.
Teraziye koyacaksın kararını vereceksin.
Sen eşini çok sevdiğin için kaçmayı tercih etmişsin.
Bir kere tartmışsın kocan ağır basmış sanırım şu an yine o ağır basıyor.
Bence ikisi de bencillik yapıyor.
Ben böyle davranan iki erkeğinde seni yeterince sevdiğini düşünmüyorum...
Ama sen bilirsin..
Bir de,,, ne demek göndermem?
Eşinin kölesi misin sen,anama gideceğim dersin gidersin..
Baban onu sevmiyor diye sen neden babandan mahrum kalasın..
kocan mı baktı sana kaçtığın güne kadar?
bu kadar kocacı olmamak gerek..

Neden esimle gitmek zorundayim diyorsun istemiyor musun?

Her ne olursa olsun esine ailene karsi saygisizlik ettirmemelisin. Senin ailenle sorunlarin olabilir onunla ilgili olsa bile. Esine dusen daima saygili olmaktir. Sen ailene kotu sozler soylersin, davranislar serilersin vs onlarda affeder ana babadir. Ama el oglununki acitir gecmez.

Bence esinin gonlunu al tatli yaklas. Babana saygi duymasini iste. Babanlada konus. Karsilikli sohbetle tatliya baglansin. Aksi takdirde eve donsende baban aklindan cikmayacaktir. Heleki bunu daha ilerisi yasliligi, hastaligi var. Olay tazeyken cozulmeli. Kilit noktada sensin. Allah yardimcin olsun...

durust olmak gerkırse esım agır basıyor evet.. ben kactıgım gune kadar babam da bakmadı bana cunku ben 11 yasındayken baska bı kadınla yasamya basladı ha o 11 seneyı baktı olarak nıtelendırırsek baktı evet doverek soverek dıslayarak..

yanısımdı ben kendımı esımın yerıne koyuyorum kalkıp kayınvalıdem bana serefsızsın derse ben o kadını orda parcalarım.. kı esım sesını dahı yukseltmedı babama sadece gıdelım dedı.. babamla konusmak oyle kolay degıl ıste esım kabul etse de babam etmez ve bu yuzden de tekrar bı tartısma cıksın ıstemıyorum

Hmm bu detayları bilmiyordum.
O zaman baban sadece egosunu tatmin etmek istiyor.
O zaman sana edeceğim tek dua dilerim kocan kıymetini bilir.
hep yanında olur seni hiçbir zaman yalnız bırakmaz
senin bu arada kalma durumunu gün gelir kullanmaz..
benim tek iyi dileklerim eşinin hep iyi kalmasından yana..
baban değişti mi peki yani eskisi gibi mi yoksa günah falan mı çıkartıyor acaba ?

babam degıstı gıbı sankı yanı daha ılgılı eskısıne gore.. belkı de pısmanlık duydugu ıcın boyle ama yıne de kızamıyorum babadır. esım bunu bana kullanamz cunku o da babasından dertlı onun da babası benı ıstemedı yanı bıgun basıma kalkarsa kı yapmaz. karsılıgında ne cevap alacagını cok ıyı bılıyor.. ama dese bıle ben o kadar salagım kı yıne esımın yuzune vurmam babasının durumunu

Bende buna deginicektim baban degismis olabilir, belki de hatasını görmüs, pisman olmustur?
Her ne olursa olsun Ana, baba' dır..
Ben annemi 37 gün önce beyin kanamasından kaybettim, evde bi yumdu gözlerini, bir daha 15 gün boyunca acmadı, hala kabullenebilmis degilim, inanmıyorum..
Yani diyecegim o ki, hayat cok kısaa bizi nelerin bekledigini bilemiyoruz malesef, ailelerimize dört elle sarılalım..

eşin ve baban karşılıklı tavla oynama kıvamında değil belki ama..
aynı evin içinde de duramıyorlar mı?
hoşgeldiniz,hoşbulduk şeklinde de bir dialog yok mu?
en azından bunu sağlamaya çalışsan sıcak bakmazlar mı?..

Kocanı niye bu kadar baştacı ediyorsun anlamadım. "Göndermez" ne demek? Kötü de olsa iyi de olsa bir kızın babasının yanına gitmesine değil koca alemi cihan olsa karışamaz. Niye ezdiriyorsun kendini bu kadar? Konularını biliyorum. Sen de kocan da sağlıklı bir ruh hali içerisinde düşünemiyorsunuz. Geçmişte kavga ettiğinizde olduğu gibi kocan yine bir sinirle silahını ortaya çıkarır ve seni ya da kendisini vurmakla tehdit ederse ne olacak? Ben senin yerinde olsa önce bu soruna bir çare arardım.
Biraz daha kal baba ocağında, eşin de senin değerini anlasın. Ve seni gerçekten seviyorsa babanla ipleri koparmak yerine saygı çerçevesinde görüşmeye devam eder zaten. Bu arada da sen kendine bir iş ara, bir güvencen olsun, bir çevren, dünyan olsun.

birbirine karşı olan iki farklı yapıda adamı
illa barıştırcam diye bir derdin olmasın bence..
çünkü çok zor..başta bir ön yargı oluşmuş zaten.
olanı kabullenmek,kendi yuvanı düşünmek zorundasın..
anladığım zor bir coçuklu/ergenlik geçirdiğin..fevri
çıkışların ve agrasyonun da bundan kaynaklanıyormuş.
fakat berine,sağlıklı kararlar vermek için önce yaşadıklarını
bir kenara koyup akıllı adımlar atmalısın..eğer eşin senin
için kıymetliyse ve gerçekten sevgiyi ,ilgiyi onda gördüysen
arada kalıyormuş gibi durma,eşinle birlikte dön..böyle yaparak
her iki taraftan birden uzaklaşıyorsun farkında olmadan...

Babanla barışmış olmana sevindim.
Üstelik baban,kapısının açık olduğunu söylemiş.Bu,rıza almadan evlenmiş biri için,çok iyi bir dayanak.
Aksi durumda,mutlu olmadığı halde dönemeyenler var.

Eşin sana 2 gün süre tanımış.
Eşimle dönmek zorundayım diyorsun.Değilsin.
Bu süreyi düşünerek geçirmeni öneririm.
Ama onları nasıl barıştıracağını değil,eşinle mutlu olup olmadığını düşünmelisin.

Şu anda sağlıklı düşündüğünüzü ve sağlıklı kararlar alabileceğinizi zannetmiyorum.keşke en başından babanızı dinleseydiniz ve onay vermediği o adamla evlenmeseydiniz.demek ki büyüklerimiz bir gariplik görüyor ki istemiyor,yoksa herkes evladının mutluluğunu ister.babanız yine de evini açmış,arkanızda olduğunu göstermiş.bu çok güzel birşey.ama eşiniz daha gelir gelmiz babanızla kavgaya tutuşmuş,kendi adıma babama saygısı oylmayan bir adamla ömür boyu sürecek bir hayat yaşamak istemem.anlayamadığım şu;siz zaten boşanmak fikriyle ve kendinizi affettirmek için baba evinize gelmişsiniz.babanız affetmiş,boşanırsanız yanınızda olacağını söylemiş sorun ne peki?hala niye eşime dönmek zorundayım diyorsunuz,bu zorundalık niye?bakın bende iki yavrumu kaybettim ve o zor süreçlerden geçtim.bu psikolojiyi atlatabilmek öyle koyal değil.benim 5 yıl oldu,şimdi yanımda iki tane evladım var ama hala yaşasaydı şu yaşta olacaktı,şöyle yapacaktı falan diye ağlarım..sizinki çok yeni üstelik...bence bir süre daha ailenizin yananda kalın ve iyi düşünün.eşiniz düzelecek mi bundan emin olun ve öyle dönün evinize.

Son düzenleme:

Bundan hiç bahsetmedi konu sahibi..
Arkadaşım kocan seni silahla vuracağına git baban dövsün.
Ne diyeyim yani eğer seçeneklerin bu kadar acıysa ben yine de babanı seçmeni isterim.
Eşinin psikolojisi hiç normal değil bu davranış kabul edilebilir bir davranış değil.
Eşimn bunu bana yapsa her gece yatağa girerken sabaha sağ çıkıp çıkmayacağımı düşünürdüm...
O kadar korkunç ki..

Konu sahibi geçmiş konusunda söylemişti bunu, ama silahı eşi kendisine doğrultmuş, konu sahibine değil. Ama yine de bu benim o adamdan ayrılmam için yeterli bir sebep olurdu. Hatta ben olsam eşimin amiri ile görüşüp eşimin silahını oyuncak gibi gördüğünü, psikolojisinin yerinde olmadığını da söylerdim. Bir polisin kendisine kamu düzenini sağlamak için verilen bir silahı aile kavgasında araç olarak kullanması normal bir psikolojinin sonucu değildir bence.

arkadaslar yorumlarınızı okudum cogunlukla haklısınız ama esımle gerı donmek ıstemem onu gercekten cok sevdıgımden kaynaklanıyor yanı ne bılıyım nasıl bır ask anlamadım ama sevgım butun hatalarını kapatıyor.. cunku bz evlenmeden once de cok zorluk yasadık ıkımız vardık bırbırımıze destek zor bı evlılıgımız oldu.. sılah konusuna hıc deyınmek ıstemıyorum sadece 1 kez oldu o.. ama ben bıraz daha burda kalıp dusunmek ıstıyorum belkı babam da yumusar esım de.. zaten babam gelsın konuslım dese esım ıtıraz etmez..
bazı arkadaslar yazmıs neden bas tacı goruyosun neden ezdırıyosun kendını dıye esım benım herseyım benı ezmıyor ama ben onun ıznı olmadan da bırsey yapamıyorum belkı de hata yapıyorum ama onun kırılmasından uzulmesınden korkuyorum

Ezmek demek illa fiziksel şiddetle olmaz. Şiddetin 5 türü vardır. Sen psikolojik şiddet görüyorsun. "Onun izni olmadan birşey yapamam" demen bile bunun işareti.
Silah meselesi bir kez oldu diyorsun, bir daha olmayacağının garantisi nedir? Kocanın sana olan aşkı mı? Silah çektiği zaman aşık değil miydi? Her gün gazetelerde onlarca şiddet haberi okuyoruz. Ben sadece seni uyarmak istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…