• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir takım inişler ve çıkamayışlar.

12 yıllık öğretmenim maaşım 10bin. İnsanlar ilk atandığında ailelerinin yanına atanamıyor genelde.şehir dışında ev tut mutfak masrafı faturalar derken elde avuçta bir şey kalmıyor yine aileden destek istiyorlar. Ataması yapılmamış edebiyat öğretmeni komşumuzun kızı bimde çalışmaya başladı. En azından maaşım bana kalıyor eve harcama yapmıyorum ailemin yanında dedi. Doğru aslında şehir dışına atansa belki geçinemeyecekti bile öğretmen maaşıyla. Ay hayat gerçekten çok zor. Kendimi geçtim artık 35 yaşındayım çok şükür gezdim eğlendim 3-5 kenara attım. Yeni nesile, çocuklarımıza gerçekten çok üzülüyorum. Anadan babadan kalmadıysa çok zor bir şeyler..
Öyle maalesef ki
Kimseye bir şey kalmıyor
Ama şu da var
En azından kamuda saatin belli
Mesain pek yok özel sektördeki kadar
Ben özel sektördeyim ne senelik izin hakkım var ne doğum iznim ne özlük haklarım , maaşım asgariden yatıyor.
Üstelik ailemle de yapamıyorum.
Asgari ücret alan herkes ailesi ile yaşamıyor. İçinde ev geçindiren kişiler de var.

Tamam maaş yetmiyor ama bulunduğumuz ülkede şartlar belli
Kötünün iyisi diyorum ben artık memurluğa falan

Bende bu şekilde düşündüğüm için zabıt katipliğini zorlayayım dedim. İktisat mezunuyum kendi bölümümden atanmaktansa zabıt katipliği daha çok işime geldi açıkçası araştırınca,eşimin çocukluk arkadaşı da bu şekilde zabıt katibi oldu. Açıkçası benim derdim az çalışıp çok kazanmak değil ben yine çalışayım ama benim işim garanti olsun yarını da belli olsun.

Garanti ama şartlar artık çok sıkıntılı
Çıplak maaşım çok komik bir rakam 2 yıllık mezunum 11 yıllık memurum bugün ek gelirleri kesiyorum deseler neredeyse asgari ücret gelecek. Emeklilik ve tazminat olayı imkansız prim doldurup çekilme yok daha 23 yıl daha çalışmam gerek sonrasında emekli maaşı da tazminatta komik rakamlar
Ben memuriyet dışında hersey derim özel sigorta olmadan artık olmuyor hangisini anlatayım
35 yaşındayım az çok gezdim birikim yaptım ama yaşananlara çok üzülüyorum yapabiliyorsaniz yurt dışına çıkın veya dil öğrenip yabancı firmalar ile çalışın arkadaşım ana dili ile sağlık turizmi satıyor ve euro kazanıyor memuriyet ile kısıtlanmayin

Ben mali müşavirim . Belki güzel para kazanırsınız ama çok yorulursunuz o parayı harcayacak mental sağlınızda kalmaz. 12 yıldır bu meslekteyim bin pişmanım. Şimdiki aklım olsa kesinlikle memur olurdum. Bizim mesleğimizde özel sektör yeri geliyor gecemiz gündüzümüze karışıyor. Yeri geliyor elin adamlarının nazını niyazını çekiyoruz. Eğer saglam psikolojiniz varsa deneyebilirsiniz. Son dönemlerde mali müşavir sayısı da arttı çoğu açıkta kaldı. Firmalarda ön muhasebede mali müşavirlik yapıyorlar aldıkları maaş asgari ücretin biraz üstü. Yeni büro açacağım derseniz de kendinizi idare edecek 1 yıllık paranızın olması gerekiyor.En basta mükellefiniz gelir mi gelmez mi , gelirse sizi döndürür mü hep hesaplamanız lazım . O yüzden kendinizi çok yıpratmadan çocukta olmadan memurluğa asılın rahat edin

Bence de memur olun. Bir yerde okumuştum. Katip olduğunu söyleyen bir hanımefendi, çok boş vakti olduğunu, trendyolda takıldığını yazmıştı. Özelde de tuvalete gitmeniz bile hesaplı.

Bence de memur olun. Bir yerde okumuştum. Katip olduğunu söyleyen bir hanımefendi, çok boş vakti olduğunu, trendyolda takıldığını yazmıştı. Özelde de tuvalete gitmeniz bile hesaplı.
Ay neresi orası, biz de gidek. 🥲 Büyükşehirde iş yoğunluğu küçük şehirde personel kıtlığı.. Şu an yeni geldiğim yerde buranın işini öğreniyorum diye rahatım, ilerde açılmayan şemsiyeler beni bekliyor ahahah

Ay neresi orası, biz de gidek. 🥲 Büyükşehirde iş yoğunluğu küçük şehirde personel kıtlığı.. Şu an yeni geldiğim yerde buranın işini öğreniyorum diye rahatım, ilerde açılmayan şemsiyeler beni bekliyor ahahah
O da büyükşehirde ama küçük bir ilçededir belki. Bazı insanlar şanslı demek ki.

O da büyükşehirde ama küçük bir ilçededir belki. Bazı insanlar şanslı demek ki.
Rahat birime vermişlerdir, her şeye atılmıyordur, bilmiyorum deyip sıvışıyordur. Çok isterdim yapmayı ama bu sefer de sıkılıyorum.

siz kaç senedir bu meslektesiniz acaba ve memnun musunuz yerleşme süreciniz çok zor muydu?
Memurum ben, ancak katibin yaptığı pek çok işi yaptım, yapmaz olaydım. 🤣 Size tek bir şey diyeceğim, işinizi iyi yapın, madalya takmasalar da sağlam yapın, ardınızda dağ bırakmayın, yoksa çok pis sövüyorlar arkanızdan, milletin pisliğini temizlemekten yıldım ayol.

Back