• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir takım inişler ve çıkamayışlar.

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
392
892
33
Günaydınnn hanımlar. Bir fabrikada muhasebeye bakıyorum yaklaşık 2 aydır,maaşım asgari ücretin bir tık üstü. Eşimde mühendis ikimizde çalışıyoruz. 1 senelik tazecik evliyim henüz ve düğün,eşya borcu ödemekteyiz 1 sene daha ödeyeceğiz,bir dikili ağacımız bir arabamız veyahut ailemiz dolayısıyla bize kalacak edecek mal mülk birşey yok. Ne yaparsak el ele verip birlikte yapmaya çalışıyoruz ve öyle olacakta. Benim sormak istediğim şuan 26 yaşındayım çocuk düşünmüyorum eşim her ne kadar çocuklara bayılsa da çok istese de ben istemiyorum. Bunun için yeterli donanıma maddi ve manevi güce sahip olmadığımızı düşünüyorum henüz, eşimde 29 yaşını bitirmek üzere. Ben parçalanmış bir ailenin çocuğuyum kardeşim yok kuzenim yok çok bölük börçük bir kök ailem var. Bir orada bir burada büyüdüm dolayısıyla bu bende derinlerimde bir travma olarak kaldı. Üstelik evlendik evlendiğimizi bile anlayamadan bir hayat mücadelesine giriştik.Biraz gezmeden gönlümüzce yaşımızca yaşamadan çocuk sahibi olmayacağım bu konuda kararım katii. Ekonomi,hayat şartları tr hali malum geleceğimizi de düşünerek kendime farklı alternatif farklı çıkış yolları arıyorum araştırırken zabit katipliğine denk geldim ve bu alanda çocuk olana kadar mevcut işim ve düzenim dahilinde elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Girebilirsem kadroya özellikle bir çocuğumuz olduğunda 2 sene ücretsiz izne ayrılmak benim için çok büyük avantaj olacak çünkü dediğim gibi hayat standartlarımız için kendimiz için evde oturmak gibi bir lüksüm olmadı hiçbir zaman olmayacak. Bende kendim için bizim için bu şekilde farklı alternatifler üretmeye çalışıyorum.Zabıt katibi olan veya işi çok farklı yerlere evrilmiş ya da duyduğunuz bu minvalde küçük büyük ölçekli girişimler var mı? Bu ülkenin bu ekonomik ve fizyolojik şartlarında daha başka ne yapılabilir? Nasıl hayat standartlarımızı yükseltebiliriz aslında bunları merak ediyorum. Bu hayatta çok değil 5 senelik bir iş tecrübem var haliyle toyum aklımın bilgimin kesmediği kestiremediği yerler var. Siz neler yaptınız,hayatınız ne şekilde evrildi?

Genç yaşlarımızda aslında asgari ihtiyaç olan gezme, yeme, içme gibi şeyleri bize lüks haline getirdiler ya yazıklar olsun. Bizler için 10 yaşında araç bile lüks artık. İnsanın hayat enerjisi tükeniyor. Üzülüyorum gençlere, gençliğimize.

Konunuza gelince, bir arkadaşım dediğinizi yaptı, katip oldu hatta çocuğu olunca izin de aldı. Eşi de öğretmen 2 memur ne kadar lüks yaşayabilirse o kadar lüks yaşıyorlar. Fakat eşiniz mühendis ise ve dil eğitimi varsa size yurtdışıı seçeneklerini araştırmayı öneririm. Orada kasiyer olarak çalışmanız Türkiyede savcı olarak kazanacağınız para ve standarta eş neredeyse(avrupa ülkeleri için konuşuyorum)

Genç yaşlarımızda aslında asgari ihtiyaç olan gezme, yeme, içme gibi şeyleri bize lüks haline getirdiler ya yazıklar olsun. Bizler için 10 yaşında araç bile lüks artık. İnsanın hayat enerjisi tükeniyor. Üzülüyorum gençlere, gençliğimize.

Konunuza gelince, bir arkadaşım dediğinizi yaptı, katip oldu hatta çocuğu olunca izin de aldı. Eşi de öğretmen 2 memur ne kadar lüks yaşayabilirse o kadar lüks yaşıyorlar. Fakat eşiniz mühendis ise ve dil eğitimi varsa size yurtdışıı seçeneklerini araştırmayı öneririm. Orada kasiyer olarak çalışmanız Türkiyede savcı olarak kazanacağınız para ve standarta eş neredeyse(avrupa ülkeleri için konuşuyorum)
O kadar haklısınız ki şuan değil 10 yaşında araba elektrikli bisiklet alabilecek bütçemiz yok. Eşimin bana nispeten önü daha açık daha farklı imkanları var dışardan iş alabiliyor aracılık yapabiliyor vs. vs. gibi. İnsanın gururu,umutları öyle elinde kalıyor ki bu sistemde. Okuduk,dirsek çürüttük ne fayda. Ev araba almak bir yana dursun bir yer görmek bir tatil yapmak bir yana hangi peynir nerede daha ucuz hesabı yapıyoruz.

Muhasebeyi seviyorsanız onda ilerleyin
Ben genel olarak çalışmayı,faal olmayı seviyorum o bakımdan sevdiğim şey muhasebe mi çalışmak mı ayırt edemiyorum. Daha farklı sektörlerde daha farklı depertmanlarda da çalıştım onları da sevdim açıkçası.

Yaşın daha genç
Muhasebede ilerlesen ilerlesen en fazla mali müşavir olursun
Orada da 9-18,19 çalışacaksın
Yine özel sektörde çalışacaksın
Yapabiliyorsan KPSS kas memur ol veya belediyelere başvur.

Ben genel olarak çalışmayı,faal olmayı seviyorum o bakımdan sevdiğim şey muhasebe mi çalışmak mı ayırt edemiyorum. Daha farklı sektörlerde daha farklı depertmanlarda da çalıştım onları da sevdim açıkçası.
Neden bi mali müşavir olmayasınız ☺️

Yaşın daha genç
Muhasebede ilerlesen ilerlesen en fazla mali müşavir olursun
Orada da 9-18,19 çalışacaksın
Yine özel sektörde çalışacaksın
Yapabiliyorsan KPSS kas memur ol veya belediyelere başvur.
Bende bu şekilde düşündüğüm için zabıt katipliğini zorlayayım dedim. İktisat mezunuyum kendi bölümümden atanmaktansa zabıt katipliği daha çok işime geldi açıkçası araştırınca,eşimin çocukluk arkadaşı da bu şekilde zabıt katibi oldu. Açıkçası benim derdim az çalışıp çok kazanmak değil ben yine çalışayım ama benim işim garanti olsun yarını da belli olsun.

Bende bu şekilde düşündüğüm için zabıt katipliğini zorlayayım dedim. İktisat mezunuyum kendi bölümümden atanmaktansa zabıt katipliği daha çok işime geldi açıkçası araştırınca,eşimin çocukluk arkadaşı da bu şekilde zabıt katibi oldu. Açıkçası benim derdim az çalışıp çok kazanmak değil ben yine çalışayım ama benim işim garanti olsun yarını da belli olsun.
Garanti ve yarını belli olan tek iş memurluk bu ülkede
Katiplik için 70-80
Civarı bir puan alıp
Klavyede iyi yazmanız lazım
Klavye için şimdiden kursa gidebilirsiniz
Ek olarak ; mülakat var
Şimdiden referans bulursanız olur bu iş

valla şu an yaşamını daha iyiye çekmenin tek yolu gelir artırmak. ek iş mi yapılır, borsaya mı girilir bilemem. zaten bu yüzden bir sürü insan kripto paraya bulaşıp borç harç yaptı, intihar etti. dün avm'ye gittim hiçbir şey almadan geri döndüm, her şey ateş pahası olmuş. bulaşık makinesi deterjanını 10 TL uyguna almayı mutluluk sebebi sayar oldum artık. şu an evli barklı, borcu olan, evlenecek olan, küçük bebeği olan hatta okula giden çocuğu olan insanlara allah kolaylık versin bu millet nasıl geçiniyor anlamıyorum. bekarım, ailemle yaşıyorum, her ay maaşımdan mutlaka para artardı, birikim yapardım. son aylarda ay sonlarında bankadaki total para miktarı aynı seviyelere düşüyor, hiç artmıyor. demek ben de yetiştiremiyorum bişeyleri.

valla şu an yaşamını daha iyiye çekmenin tek yolu gelir artırmak. ek iş mi yapılır, borsaya mı girilir bilemem. zaten bu yüzden bir sürü insan kripto paraya bulaşıp borç harç yaptı, intihar etti. dün avm'ye gittim hiçbir şey almadan geri döndüm, her şey ateş pahası olmuş. bulaşık makinesi deterjanını 10 TL uyguna almayı mutluluk sebebi sayar oldum artık. şu an evli barklı, borcu olan, evlenecek olan, küçük bebeği olan hatta okula giden çocuğu olan insanlara allah kolaylık versin bu millet nasıl geçiniyor anlamıyorum. bekarım, ailemle yaşıyorum, her ay maaşımdan mutlaka para artardı, birikim yapardım. son aylarda ay sonlarında bankadaki total para miktarı aynı seviyelere düşüyor, hiç artmıyor. demek ben de yetiştiremiyorum bişeyleri.
Alımgücünü yerlere çektiler her hane eşitlendi.İşçisinden doktoruna mühendisine herkes aynı. Dertli oldum neyden kıssak bu ay diye düşünmekten. Kışın yaz için alışveriş yapıyoruz yazın kış için başka türlüsü mümkün değil artık.

Alımgücünü yerlere çektiler her hane eşitlendi.İşçisinden doktoruna mühendisine herkes aynı. Dertli oldum neyden kıssak bu ay diye düşünmekten. Kışın yaz için alışveriş yapıyoruz yazın kış için başka türlüsü mümkün değil artık.
kısacak hiçbir şey kalmadı. hadi dışarı haftada 1 çıkıyordum artık 2 haftada 1 çıkayım dersin de ekmek almayayım, evde yemek pişmesin, kazak giymeyeyim, şampuan almayayım diyemezsin. kısmak da çözüm değil, kıstıkça sanki sende bir delik açılıyor ve ekonomik kriz o delikten hayatına, ruhuna doluyor gibi hissediyorsun.

çok mantıklı birisiniz belli. yaşınıza göre çok güzel düşünüyorsunuz.

sorunuza gelirsek devlet memuruyum ama yapacak bir ek işim olsa diye düşünüyorum sürekli. malesef bulamıyorum. geçinmek değilde hakkıyla yaşamak zorlaştı iyice.

youtube fenomenlik vs. alanlarına kayardım genç olsam:)

Garanti ve yarını belli olan tek iş memurluk bu ülkede
Katiplik için 70-80
Civarı bir puan alıp
Klavyede iyi yazmanız lazım
Klavye için şimdiden kursa gidebilirsiniz
Ek olarak ; mülakat var
Şimdiden referans bulursanız olur bu iş
Memur maaşları da asgari ücretten hallice ama. Tek avantajı iş garantisi olması herhalde..

Şu an katip arkadaşım on alıyorum dedi
Asgari ücret beş bin beş yüz TL
Yine de fena sayılmaz özel sektörde çalışana göre
Özlük hakları en iyisi
12 yıllık öğretmenim maaşım 10bin. İnsanlar ilk atandığında ailelerinin yanına atanamıyor genelde.şehir dışında ev tut mutfak masrafı faturalar derken elde avuçta bir şey kalmıyor yine aileden destek istiyorlar. Ataması yapılmamış edebiyat öğretmeni komşumuzun kızı bimde çalışmaya başladı. En azından maaşım bana kalıyor eve harcama yapmıyorum ailemin yanında dedi. Doğru aslında şehir dışına atansa belki geçinemeyecekti bile öğretmen maaşıyla. Ay hayat gerçekten çok zor. Kendimi geçtim artık 35 yaşındayım çok şükür gezdim eğlendim 3-5 kenara attım. Yeni nesile, çocuklarımıza gerçekten çok üzülüyorum. Anadan babadan kalmadıysa çok zor bir şeyler..

O kadar haklısınız ki şuan değil 10 yaşında araba elektrikli bisiklet alabilecek bütçemiz yok. Eşimin bana nispeten önü daha açık daha farklı imkanları var dışardan iş alabiliyor aracılık yapabiliyor vs. vs. gibi. İnsanın gururu,umutları öyle elinde kalıyor ki bu sistemde. Okuduk,dirsek çürüttük ne fayda. Ev araba almak bir yana dursun bir yer görmek bir tatil yapmak bir yana hangi peynir nerede daha ucuz hesabı yapıyoruz.
İmkanınız varsa mali müşavirliğe geçiş yapın. 2012 yılında babamın mali müşavir arkadaşı, ayda 27 bine yakın gelirim var kocam polis 4 bin alıyor diye zoruna gidiyor demişti. Şimdi audi q7 biniyorlar karı koca. İşi biraz büyütmüş yanında bir sürü kişi çalıştırıyor hatta en son kocası da istifa etti diye biliyorum. Memur olunca tek artısı işte stabilite olması. Fakat bence bu tarz yüksek gelirli bir işte çalışıp 2 3 sene para kazanıp sonrasında parayı doğru yatırımlara bağlarsanız ömür boyu rahat edersiniz.

Back