- 25 Mart 2022
- 392
- 892
- 33
- Konu Sahibi lavinharper
Günaydınnn hanımlar. Bir fabrikada muhasebeye bakıyorum yaklaşık 2 aydır,maaşım asgari ücretin bir tık üstü. Eşimde mühendis ikimizde çalışıyoruz. 1 senelik tazecik evliyim henüz ve düğün,eşya borcu ödemekteyiz 1 sene daha ödeyeceğiz,bir dikili ağacımız bir arabamız veyahut ailemiz dolayısıyla bize kalacak edecek mal mülk birşey yok. Ne yaparsak el ele verip birlikte yapmaya çalışıyoruz ve öyle olacakta. Benim sormak istediğim şuan 26 yaşındayım çocuk düşünmüyorum eşim her ne kadar çocuklara bayılsa da çok istese de ben istemiyorum. Bunun için yeterli donanıma maddi ve manevi güce sahip olmadığımızı düşünüyorum henüz, eşimde 29 yaşını bitirmek üzere. Ben parçalanmış bir ailenin çocuğuyum kardeşim yok kuzenim yok çok bölük börçük bir kök ailem var. Bir orada bir burada büyüdüm dolayısıyla bu bende derinlerimde bir travma olarak kaldı. Üstelik evlendik evlendiğimizi bile anlayamadan bir hayat mücadelesine giriştik.Biraz gezmeden gönlümüzce yaşımızca yaşamadan çocuk sahibi olmayacağım bu konuda kararım katii. Ekonomi,hayat şartları tr hali malum geleceğimizi de düşünerek kendime farklı alternatif farklı çıkış yolları arıyorum araştırırken zabit katipliğine denk geldim ve bu alanda çocuk olana kadar mevcut işim ve düzenim dahilinde elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Girebilirsem kadroya özellikle bir çocuğumuz olduğunda 2 sene ücretsiz izne ayrılmak benim için çok büyük avantaj olacak çünkü dediğim gibi hayat standartlarımız için kendimiz için evde oturmak gibi bir lüksüm olmadı hiçbir zaman olmayacak. Bende kendim için bizim için bu şekilde farklı alternatifler üretmeye çalışıyorum.Zabıt katibi olan veya işi çok farklı yerlere evrilmiş ya da duyduğunuz bu minvalde küçük büyük ölçekli girişimler var mı? Bu ülkenin bu ekonomik ve fizyolojik şartlarında daha başka ne yapılabilir? Nasıl hayat standartlarımızı yükseltebiliriz aslında bunları merak ediyorum. Bu hayatta çok değil 5 senelik bir iş tecrübem var haliyle toyum aklımın bilgimin kesmediği kestiremediği yerler var. Siz neler yaptınız,hayatınız ne şekilde evrildi?