• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir şeytanın kızıyım ben..

Babalar günü içinde bence sadece telefon açın...
Eğer bir ışık görürseniz evine gidersiniz sizde uygun görürseniz tabi...
Allah merhamet versin ya ....

cok ıyı nıyetlı bır ınsansın...allah razı olsun senden...herkese senın gıbı hayrlı evlat versın o babaya katlanıp hedıye almısın ya tebrıkler arkadasım.....:46::46::46::46::46::46::46:

Babalar günü içinde bence sadece telefon açın...
Eğer bir ışık görürseniz evine gidersiniz sizde uygun görürseniz tabi...
Allah merhamet versin ya ....

Yok aramıycam..
Bayramda da doğum vs o bahaneyle gitmem.
Sonrası Allah kerim..
Ablam da aramıycak, ondan ayrı bir harekette bulunmam zaten.

Üveyannene çocuk baktırman bana hiç garip gelmedi..Elalem,bakıcı yok bilmem kim bakacağına üveyannen bakmış daha iiyi..Hem çocuk seviyorda diyorsun..

Fakat ne kadar zor şeyler yaşamıssın..İnsan şu dünyada anasına-babasına güvenemeyecekte kime güvenecek bilmiyorum :( ama çok güçlü bir kadınsınki hala dimdik ayaktasın..Tebrik ederim seni..

not:bu arada konu baya bir ilerlemiş sadece baştaki yorumlara baktım :))))

Son düzenleme:
Denemiştim 2 sene önce..
Yüzüme kapattı..
Ondan önceki sene de hediye alıp gitmiştik, kızım vermişti. Kaldırıp fırlattı hediyeyi, açmadı bile.
Sonra oğlunun kullandığını gördüm o hediyeyi.
Şimdiye dek ona ne alsam hep oğluna verdi.
Hep iyi markalar aldım.
Kendisi giydiğinde değil, oğlu giydiğinde daha mutlu oluyormuş, karısı öyle söyledi.
Allah belalarını...
Neyse..

canımm pesss ve çüşşşşşşşşşşş demek ıstıyorum artık
yaa bu ne yaaaa banlanacam bılıyorum
ama ınan yazık olmus
gurur duyacagı yerde resmen
neysee
yazacak konusacak sey cokk ıpek

sen anlatsan bız dınlenesek gunler yetmez bılırım canım
ama senın tyek aradıgın ılgı ve sevgıydı
bılıyoruz bunu

ben hep babam gıbı bırını aradım ılıskılerımde yanlıstı evet ama aradım ıste
babasızlıgın bıraktıgı bır duygu ısteee

eksık kaldık be ıpek cok eksık buyumusuz bız...

umarım evlatlarımız oyle buyumez
gercekten tek temennım budur yanı...

bır maıl geldı cok sevdıgım bır arkadastan onu paylasmak ıstıyorum ıznınle...

"İzgören Akın'a toplantıya gideceğim. Baktım genç kalma ihtimalim
> var, bindim bir taksiye, muhabbetçi bir arkadaş. O anlatıyor ben dinliyorum.
> Tam işyerinin önüne geldik. Ankara'da Bakanlıklar. Diyelim ki. taksi parası
> 9.75 TL tuttu, ben 10 TL uzattım. Hani hepimizin yaşadığı sahne vardır ya,
> taksici üstünü arıyormuş gibi yapar, siz de para üstünü alabılmek için bir
> ayak dışarda, inmemek için debelenirsiniz. Tam o sahne olacak. Şoför, para
> üstü varmı diye aranmaya başladı.
> "Üstü kalsın kardeşim"dedim.
> Döndü bana doğru
> "Vaktin varmı ağabey?" dedi.
> "Evet" dedim (tek ayağım hâlâ dışarda)

> Dörtlülere bastı, trafik dört şerit akıyor, indi araçtan. Önde bir
> büfe var. Gitti oraya, bir şeyler konuşup geldi. Bana 25 kuruş uzattı. Belli
> ki para bozdurmuş.
> "Birader" dedim,"9.75 değil, 10.50 yazsa istermiydin 50
> krş.benden?"
> -Niye alacağım ağabey 50 kuruşu?
> -Peki niye gittin 25 kuruş için o kadar uğraştın. Üstü kalsın
> demiştim.
> Döndü bana, attı kolunu arkaya :
> -Vaktin varmı ağabey
> -Var
> -Çek kapıyı o zaman

> Muhabbetçi bir taksici ile karşı karşıyayız.
> 5 dk.konuştuk. İngiltere'de profösüründen, bilmem kiminden
> eğitimler aldım. O taksicinin 5 dk.da öğrettiklerini, ingiliz hocalar
> haftalarca verdikleri derslerde öğretemediler.
> Ağabey biz Keçiören'de 5 kardeşiz. Babam rençberdi benim, günlük
> yevmiyeye giderdi; artık inşaat falan bulursa çalışır gelir, o gün iş
> bulamamışsa, biz eve gelişinden, yüzünden anlardık. Durumumuz hiç iyi
> olmadı. Akşam yer sofrasında yemek yerdik. Yemek bitince babam bize"Durun
> kalkmayın" derdi. Önce dua ederdik sonra babam bize sofrada konuşma yapardı.
> "Aha" dedim,"Bizim meslek", seminerci.
> - Ne anlatırdı baban?
> - Hayattta nasıl başarılı olunur ?
>
> O gün inşaata çağırmazlarsa eve para getiremiyor, sonra
> çocuklarına hayatta başarı teknikleri anlatıyor.
> -Babam işe gidince büyük ağabeyimiz onu taklit ederdi, delik
> bir çorapla pantalonun ceplerini çıkarır, dört kardeşi karşısına alıp
> "Dürüst olun, evinize haram lokma sokmayın" diye anlatırken, biz de
> gülerdik. Annem kızardı, "Babanızla alay etmeyin. O, hem dürüst hem de
> çalışkandır" derdi. Yan evde iki kardeş var, onların babası zengin. Babaları
> birahane işletiyor, ama adamda her numara vardı, kumar falan oynatırdı.
> Bizim yeni hiç bir şeyimiz olmadı, hep o ikisinin eskilerini kullandık. O
> amca mahalleden geçerken biz 5 kardeş ayağa kalkardık, çünkü bize bahşiş
> verirdi. Babam eve gelince ayağa kalkmazdık. Çünkü hediye, para falan hak
> getire. Ağabey biz babamı kaybettik. Altı ay içinde yandaki baba da öldü.
> Yandaki baba iki çocuğa 5 katlı bir apartıman, işleyen birahane, dövizler ve
> araziler bıraktı. Bizim baba ne bıraktı biliyormusunuz ?
> -Ne bıraktı?
> -Bakkal veresiyesi ve konuşmalarını bıraktı :
> "Evladım işinizi dürüst yapın, hakkınız olmayan parayı almayın..."falan
> filan.

> Ağabey aradan 15 yıl geçti, diğer 2 kardeş cezaevindeler, ne ev kaldı ne
> birahane. Ailesi dağıldı. Biz 5 kardeş, beşimizin Keçiören de taksi
> durağında birer taksisi var hepimizin birer ailesi, çoluk çocuğu, hepimizin
> birer dairesi var. Geçenlerde büyük ağabeyimiz bizi topladı ve dedi ki :
> "Asıl mirası bizim baba bırakmış."
> Hepimiz ağladık. 5 kardeş taksiciliğe başladığımızdan beri,
> taksimetrenin yazmadığı 10 kuruşu evimize sokmadık. Her şeyimiz var Allah'a
> şükür.
> Çok duygulandım,veda ettim, tam ineceğim :
> -Dur ağabey, asıl bomba şimdi.
> -Nedir bomban ?

> -Nerede oturuyoruz biliyormusun? O iki kardeşin oturduğu 5
> katlı apartmanı biz aldık. 5 kardeş orada oturuyoruz.
> Evladınıza ne araba bırakırsınız, ne ev, ne de başka bir
> miras. Evlada sadece değer kavramları bırakırsınız. Bakın iki baba da
> evlatlarına değer kavramları bırakmışlar." A. Şerif İzgören
>
>
> Evladınıza miras olarak mal degil ,sadece bazı degerleri bırakın onlara
> yeter....

> EVET AİLEMİZDEN, ÖĞRETMENLERİMİZDEN ALMIŞ OLDUĞUMUZ, İNANDIĞIMIZ O EVRENSEL
> İSLAMİ DEĞERLERİ NESLİMİZE AKTARABİLİR VE BIRAKABİLİRSEK NE MUTLU BİZE....
> --

Üveyannene çocuk baktırman bana hiç garip gelmedi..Elalem,bakıcı yok bilmem kim bakacağına üveyannen bakmış daha iiyi..Hem çocuk seviyorda diyorsun..

Fakat ne kadar zor şeyler yaşamıssın..İnsan şu dünyada anasına-babasına güvenemeyecekte kime güvenecek bilmiyorum :( ama çok güçlü bir kadınsınki hala dimdik ayaktasın..Tebrik ederim seni..

not:bu arada konu baya bir ilerlemiş sadece baştaki yorumlara baktım :))))

Anne olduğun için daha iyi anlıyorsun beni, neden bunca şeye rağmen kızımı üvey anneme emanet ettiğimi.
Benim için bir fedakarlıktı, kolaya kaçmak değil. YA da 3 kuruş daha ucuza baktırırım gibi bir hesap değil.
Teşekkür ederim canım.

Canım baştan sona bütün yorumları okuyamadım ama benim de aklıma takılan sorunun cevabını aldıktan sonra son sayfayı da okudum ve cevap yazmaya karar verdim...
öncelikle Rabbim sana öyle bir sabır ihsan etmiş ki, bu insanlara sabretmişsin. senden giden gitmiş ama inanıyorum ki ahiret inancı olan birisin, eden bulur, bir mizan elbet kurulacaktır...

O para benim cebimden çıkacaktı zaten, ister bakıcı, ister üvey annem.
Ama üvey annemin bakması bana çocuğum için güven ortamı sağladı.
Dedesinin evinde bakılmış oldu. Dedesinin gözetiminde.
En azından kötü muamele görmediğine emindim.
Bu sebeple yabancı bir bakıcı tercih etmedim cnm.

bana da okuyunca garip gelmişti neden o pis kadına emanet ettin diye (pis derken işte,kötü niyet...) ama sonra şunu düsündüm, baban belki sana türlü dolandırıcılıklar yaptı,şeytanlıklar etti. ama "dede" deyince, çocuguna karşı masum bi sıfat bu... ve dediğin gibi bi yabancıdan iyidir mantıgını böyle düsününce anladım...

Denemiştim 2 sene önce..
Yüzüme kapattı..
Ondan önceki sene de hediye alıp gitmiştik, kızım vermişti. Kaldırıp fırlattı hediyeyi, açmadı bile.
Sonra oğlunun kullandığını gördüm o hediyeyi.
Şimdiye dek ona ne alsam hep oğluna verdi.
Hep iyi markalar aldım.
Kendisi giydiğinde değil, oğlu giydiğinde daha mutlu oluyormuş, karısı öyle söyledi.
Allah belalarını...
Neyse..

bu olay da benim bile içimi acıttı ki Rabbim sana sabırlar versin,sabrını arttırsın... sanırım artık bu insan için değmez böyle girişimler,onun gözünü oğlu bürümüş,karısı bürümüş,para bürümüş... bunların başına bişey gelse ne yapar acaba! Bunlar kalıcı şeyler mi ki,Allah onu öyle bir sınar ki... ama sınamazsa eğer işte o zaman korksun, cünkü demekki Rabbim onun hesabını ahirete bırakmıs demektir... yani şöyle düsünme canım "onların parası var,evi oldu,arabası oldu,hepsi benim sırtımdan oldu,onlar safa sürerken ben cefa üstüne cefa çekiyorum." deme... biliyo musun, Allah bu dünyada zalimi cezalandırmıyorsa o zalimin vay haline ki hesabı ahirete kalmış demektir....
Allah senin,masum kızının,doğacak masum oğlunun,eşinin yüzünüze baksın... borçlarınızı ins hemen ödersiniz,Rabbim bu adamın da kadının da pek kıymetli oğullarının da kötü niyetlerinden,kötü planlarından,kötü gözlerinden-sözlerinden sizi korusun.... Allah yardımcın olsun canım,ahirete inandıkca rahatlayacaksın emin ol... zalimin zulmu baki değildir.....

canım sen ilk evi vermişin babana daha sonra neden onu almadın dava açıldığında niye ikna oldun :20: Senin hakkın olan evi gözgöre göre vermişin babana.. Daha sonra bunları geçtim neden çocuğunu böle düşünen böle bir zihniyete sahip birisine sana onca şey yaşatan üvey annene emanet edebildin:20: Neyse artık olan olmuş bundan sonra sana tavsiyem hiçmi hiç onları düşünme arama sorma aradıklarında açma muhatap olma bile sil at hayatından kendi aileni çocuğunu düşünn:16:

bende en çok onlara bebeğini verdiğine kızdımmmm doğrusu...
seni bu kadar yıpratan insanları şeytan diye tabir ederken
hala neden hayatına sokuyosun ki onları
eşinle ve bebeğinle mutluysan gerisini es geç
önsesi unutulmaz evet ama artık öncesine değil sonrasına bak
kimsenin yaptığı yanına kalmaz
ya bu dünyada ya öteki dünyada hakkını alırsın allahın izniyle

Canım baştan sona bütün yorumları okuyamadım ama benim de aklıma takılan sorunun cevabını aldıktan sonra son sayfayı da okudum ve cevap yazmaya karar verdim...
öncelikle Rabbim sana öyle bir sabır ihsan etmiş ki, bu insanlara sabretmişsin. senden giden gitmiş ama inanıyorum ki ahiret inancı olan birisin, eden bulur, bir mizan elbet kurulacaktır...

bana da okuyunca garip gelmişti neden o pis kadına emanet ettin diye (pis derken işte,kötü niyet...) ama sonra şunu düsündüm, baban belki sana türlü dolandırıcılıklar yaptı,şeytanlıklar etti. ama "dede" deyince, çocuguna karşı masum bi sıfat bu... ve dediğin gibi bi yabancıdan iyidir mantıgını böyle düsününce anladım...

bu olay da benim bile içimi acıttı ki Rabbim sana sabırlar versin,sabrını arttırsın... sanırım artık bu insan için değmez böyle girişimler,onun gözünü oğlu bürümüş,karısı bürümüş,para bürümüş... bunların başına bişey gelse ne yapar acaba! Bunlar kalıcı şeyler mi ki,Allah onu öyle bir sınar ki... ama sınamazsa eğer işte o zaman korksun, cünkü demekki Rabbim onun hesabını ahirete bırakmıs demektir... yani şöyle düsünme canım "onların parası var,evi oldu,arabası oldu,hepsi benim sırtımdan oldu,onlar safa sürerken ben cefa üstüne cefa çekiyorum." deme... biliyo musun, Allah bu dünyada zalimi cezalandırmıyorsa o zalimin vay haline ki hesabı ahirete kalmış demektir....
Allah senin,masum kızının,doğacak masum oğlunun,eşinin yüzünüze baksın... borçlarınızı ins hemen ödersiniz,Rabbim bu adamın da kadının da pek kıymetli oğullarının da kötü niyetlerinden,kötü planlarından,kötü gözlerinden-sözlerinden sizi korusun.... Allah yardımcın olsun canım,ahirete inandıkca rahatlayacaksın emin ol... zalimin zulmu baki değildir.....

Nasıl güzel yazmışsın, çok iyi geldi bana..
Bunca fenalıklarına rağmen hala refah içindeler, uzaktan bakınca mutlu da görünüyorlar.
Demek hesap ahirete kaldı, belki annemin de söyleyecekleri var, belki orada hep bir araya gelince kurulacak mizan.
Sağol canım.

Nasıl güzel yazmışsın, çok iyi geldi bana..
Bunca fenalıklarına rağmen hala refah içindeler, uzaktan bakınca mutlu da görünüyorlar.
Demek hesap ahirete kaldı, belki annemin de söyleyecekleri var, belki orada hep bir araya gelince kurulacak mizan.
Sağol canım.

olmaz mı.... siz babana annenin emanetiydiniz... emanete ihanet etmiş.... annen elbette bişeyler söyleyecek... lütfen rahat ol, biliyorum konusması kolay belki ama.... :14: bunlar yanına kalmaz... evinin huzurunu düsün ve "bundan daha güzeli var mı yaaa" de.... Rabbim evlatlarını annesiz-babasız bırakmasın....

Sizi takip ederim, zamanla yazdığım birkaç meseleye de yorum yapmışlığınız vardır. Az çok biliyorum sizi.
Yazdığınız konular, üslubunuz ilgimi çeker…Bazen hak veririm, bazen sert bulurum.
İlk kez kalakaldım okuyunca. “Kal geldi” mi derler…
Sözün bittiği yer dedikleri burası olsa gerek…Baba figürü bir kız çocuğu için ne kadar önemlidir biraz bilirim ben.
Ne denebilir ki… Bu dünyanın bir de öbür dünyası var, orda hesap vermek zor, orda sorgu ağır, orda adaletin terazisi şaşmıyor, 50 bin lirasını vermekle yırtılmıyor!
Bakalım nasıl hesaplaşacak sizinle Yüce Mizanda.

Belki siz de düşünmüşsünüzdür ama, ileride çocuklarınızı uygun bir dille dayılarına karşı uyarmakta yarar olabilir. Onu da korkarım ki, paragöz yetiştirmişler. Evi, arabası olduğu için çalışmadan yaşamaktan falan bahseden, benzin parasını konu eden biri olmuş, yarın öbür gün çocuklarınızın da canını yakmasın.

Belki siz de düşünmüşsünüzdür ama, ileride çocuklarınızı uygun bir dille dayılarına karşı uyarmakta yarar olabilir. Onu da korkarım ki, paragöz yetiştirmişler. Evi, arabası olduğu için çalışmadan yaşamaktan falan bahseden, benzin parasını konu eden biri olmuş, yarın öbür gün çocuklarınızın da canını yakmasın.

Evet, biraz büyüsünler hepsini anlatacağım onlara uygun bir dille.
Bilsinler, ona göre davransınlar.
"Dayıları var" diye içim rahat edeceğine..
Dayıalrına karşı temkinli olmalarını söyleyeceğim..
NE garip..

ipek,işten çıkarken konuna bakmıştım.
daha önce yazdıklarını da hatırladım.
çektiklerin,acıların,zalimliklerini okurken öyle etkilendim ki bugün cuma olduğunu bile unutmuşum.
eve geldim,sen ve yaşadıkların zihminde ve yüreğimde.
kendim yaşamış kadar içim sıkıldı.
babanı Allah en sevdiğiyle vuracak,merak etme.

annem hep derkı allah kımsenın hakkını kımsede bırakmaz sen merak etme ozellıkle oksuz yetımın hakkını kımsede bırakmaz ...daha demın kı hıkaye cok hosuma gıttı allahım sen gozumuzden de gonlumuzden de haramı sıl at ....

bir gün dominonun tek taşını iktiriverecek birileri. o gün çektiğin acılar tek tek devrilecek birbirleri üzerine...

Back