- Konu Sahibi Akuamarin10
-
merhaba hanımlar kafamda cevap bulmasını istediğim çok soru var her anne gibi bende sütüm yetiyormu sorusu ile karşı karşıyayım..asıl sormak istediğim güniçinde pek çok kere emziriyorum bebeğimi o uyurken sağdığım süt 1 saat boyunca sağmama rağmen 100 ml çıkıyor yani aralıksız 1 saat sağarsam ölçü bu..ha bu arada tek göğsümden 100 ml çıkıyor sizce az mı ?sizin ne kadar çıkıyor onu merak ettim manuel pompa ile sağıyorum bu arada. bir de bebeğim 4 aylık bir öğünde vermem gereken anne sütü yada mama ölçüsü nedir.kaç mldir? mama kutularında fazla yazıyor gibime geldi ben yavruma 100 veriyorum versem daha içecek iştahlı maşalah ama sonra kusuyor fazla geliyor sürekli geğiriyor o yüzden en fazla 125 falan veryorum siz ne kadar veriyorsunuz sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim..tşkler hepinize.
sağdığınız süt miktarı gerçekten iyi, maşallah diyorum.
anne sütü sözkonusuysa bebeğin içmesi gereken miktar diye birşey yok. karnı doyup istemeyene kadar içebilir. çünkü anne sütü anne vücudunun bebeğin durumuna göre ürettiği içeriği çok güzel ayarlanmış bir besin. yani ne kadar çok içerse içsin puf puf yağ bağlamayacak, şöyle makul sağlıklı bir bebek olacaktır.
ancak mama öyle değil. mama annesütüne benzetilmek istenmişse de kul yapımı bir gıda. dolayısıyla çok verdiğinizde bebeğiniz aşırı kilo alıp, obeziteyle hemen tanışmış olacak hatta geri kalan hayatı da etkilenmiş olacak. mama kutularının üstünde yazılan miktar sanırım ortalama miktarlar. yani bazı bebekler biraz daha fazla bazıları biraz daha az içebilir. burada ölçü, mama kutusu değil bebeğiniz olsun. o istemiyorsa zorla vermeyin ama önerilen miktardan çok daha fazlasını içmesi iyi değil. çünküm puf puf yağlı bir bebek olur
cevap için tşkler 1 Saat içinde ancak 100 ml çıkıyor oysa bebek sadece 10-15 dk emer yada benimki öle o halde 50 ml anca çıkıyodur die düşünüyorum ne bileyim kafam karıştı ne kadar içtiğini ölçebilsek keşke takıntılar takıntılar...:26:
süt sağma makinaları belki 100 cc yi 1 saatte çıkarıyordur ama normal bir bebek annenin göğsünü (ister 4500 cc süt olsun ister 500 cc) ilk 5 dakikada boşaltır. geri kalan süre ise emme isteğini doyurmadır. makinalar bebek emme kuvvetini tam olarak taklit edemediklerinden daha uzun sürede süt sağarsınız
o yüzden emme süresine ve makinanın sağma sürelerine takılmayın. emin olun çok kısa bir sürede göğsünüzdeki bütün sütü bitirecek kadar emebilirler
merhaba hanımlar kafamda cevap bulmasını istediğim çok soru var her anne gibi bende sütüm yetiyormu sorusu ile karşı karşıyayım..asıl sormak istediğim güniçinde pek çok kere emziriyorum bebeğimi o uyurken sağdığım süt 1 saat boyunca sağmama rağmen 100 ml çıkıyor yani aralıksız 1 saat sağarsam ölçü bu..ha bu arada tek göğsümden 100 ml çıkıyor sizce az mı ?sizin ne kadar çıkıyor onu merak ettim manuel pompa ile sağıyorum bu arada. bir de bebeğim 4 aylık bir öğünde vermem gereken anne sütü yada mama ölçüsü nedir.kaç mldir? mama kutularında fazla yazıyor gibime geldi ben yavruma 100 veriyorum versem daha içecek iştahlı maşalah ama sonra kusuyor fazla geliyor sürekli geğiriyor o yüzden en fazla 125 falan veryorum siz ne kadar veriyorsunuz sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim..tşkler hepinize.
tşkler içimi rahatlattınızbir şey daha sorabilrimiyim tecrübelisiniz anladığım kadarıyla göğsümde süt var dolu çok olmasada sağıyorum geliyor ama bebeğim çok sabırsız sanki bu aralar ,ağzına alınca göğsümü sündürüp bir iki emip kafasını öbür tarafa çeviriyor sonra meme ağzına ağlıyor veriyorum tekrar ağlıyor bakıyorum süt geliyor neden böle yapıyor anlamadım acaba süt mü yavaş geliyo yada az ..ondanmı böle yoksa başka bir problemmmi var çözemedim biberondan verdim bi kaç kez kez belki memeden az geliyodur sinirleniyodur die biberonu alan çocuk aynı şeyi onada yaptı biberon ağzında ağlıyor bu sefer hemde ne ağlamak sanki canı yanmış gibi bir bilginiz varmı neden böle oluyor:44:
tşkler içimi rahatlattınızbir şey daha sorabilrimiyim tecrübelisiniz anladığım kadarıyla
evet canım saol nerlerdesin sen ya unuttun beni hal hatır sorduğun yokCanım annemi oldun sen hayırlı olsun , bebeğine ALLAH sağlıklı güzel ömürler nasip etsin inş
bu arada kızmı erkekmi merak ettim :))
Çok güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık. 5 aylık kızım var doğduğundan beri emiyor ilk birkaç gün haricinde mama takviyesi hiç yapmadık çok şükür. Ben minyon yapılıyım kızım 2820 gr doğdu ve ilk 3 ay yaşıtlarına göre biraz düşüktü kilosu hiç takviye yapmadan yakaladık yaşıtlarımızı çok şükür. Yani demem o ki ölçü falan bilmeden onun doyup doymamasına göre besledim. Çok iyi bir gözlemci ol annesi bebeğini en iyi sen tanırsın çünkü
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım annemi oldun sen hayırlı olsun , bebeğine ALLAH sağlıklı güzel ömürler nasip etsin inş
bu arada kızmı erkekmi merak ettim :))
Humana anne sütü artırıcı çay var kekik cayı iç hurma incir helva havuç ye bol bol su iç ve emzirme sapma ben sağdım oğlum beni emmedi biborona alıştı sen sapmayı bırak emzir ben oğluma 2 Cc veriyorum yani 65 milim falan ediyordu altı aydan sonra emmedi beni
iPod touch 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhaba manuel pompayla sağım çok zordur elektirikli pompa ile sağım yapsan daha hızlı olur.Yada hastanetipleri var onları kiralayabilirsin.1 saat sağım yapmak sizide bitkin düşürür.süt miktarı iyi fakat zamanla yorulacağınız için azalacak.4 ay da mama takviyesine çok erken başlamışşınız.Sütünüz gelsede gelmesede her iki satte bir 20 şer dakika sağım yaparsanız sütünüzün arttığını göreceksiniz.yada Milkplus anne sütü arttırıcı var onu denein.Elekirikli pompa kiralaması aylık 75 tl isterseniz 216 526 1000 yardımcı olurlar.
geçmiş olsun
sütün yavaş gelmesiyle ağladığını düşünmüyorum, çünkü biberona da aynı şeyi yapıyormuş :26:ağzında bir yara yada ufak da olsa "aft" denen küçük yaralardan çıkmış olmasın :26: bebeklerde pek olmaz ama küçük çocuklara bile görülür aft. ufacıktır, ağız içi veya dil kenarında olur. normalde hiç acısı yoktur ama ağzınıza ufacık birşey değse bile çok feci acır. belkim bu tarz ufak bir yarası filan vardır. aklıma sadece bu geldi. sağlık ocaklarında tahta spatula ile ağzın içine iyice ışık tutularak bakılabilir. veya kendiniz evde de bakabilirsiniz. umarım ciddi birşeyi yoktur
Bebek büyüme atağı geçiriyordur.belli dönemlerde oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?