• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir seferde sağılan süt miktarı!!

cevap için tşkler 1 Saat içinde ancak 100 ml çıkıyor oysa bebek sadece 10-15 dk emer yada benimki öle o halde 50 ml anca çıkıyodur die düşünüyorum ne bileyim kafam karıştı ne kadar içtiğini ölçebilsek keşke takıntılar takıntılar...:26:

Makinanin bir saatte sagabildigi sutu bebegin 10 dakikada cikariyor unutmaki sut sagma makinalari bebeklerin emme refleksini taklit etmektedir ama hangi marka olursa olsun (manuel ya da elektrikli farketmez) bebeginin emdigi kadar sut cikaramaz bende lansinoh marka cif pompali sut sagma makinasi var ben gogsumu sagdiktan sonra bebegime verdigimde yutkuna yutkuna emiyor daha ama makina goguste kalan sutun tamamini bosaltamiyor:49:

Ahhh bu makineler .bebeğim sürekli ağlayan bir bebekti İlkay zaten sürekli emzirmeyle geçti herkes doymuyor AC agliyor dedi 1500 kg aldi Dr delimisin nazil doymaz dedi ama ben biturlu ikna olamadim .sagdim ikinci ay tek göğüs 50 cc cikiyo üstüne bebek deli gibi cokur cokur yutuyodu .sonra aman dedim takma gerçektende öyle oluyomus goguslerim daha bi doldu simdi dört ayliyiz maşallah diyeyim ay büyüdü daha çok emer yetmezmiş falan takmiyorum.makineye de bidaha elini surmedim sürmek mecbur kalmadikca moral bozmaktan başka bisey degil

Ben iki göğsümü sagiyorum ikisinden toplam 100 veya 120 cc çıkıyor. Maşallah sizin sagdiginiz miktar çok iyi. Ancak ben 1 saat sagmiyorum. Ortalama 15_ 20 dk civari sagiyorum. Zaten ilk başta hızlı geliyor, sonrasında damla damla akıyor bırakıyorum. 15- 20dk bile saginca goguslerim acıyor, 1 saati düşünemiyorum.

tşkler içimi rahatlattınız:KK16: bir şey daha sorabilrimiyim tecrübelisiniz anladığım kadarıyla göğsümde süt var dolu çok olmasada sağıyorum geliyor ama bebeğim çok sabırsız sanki bu aralar ,ağzına alınca göğsümü sündürüp bir iki emip kafasını öbür tarafa çeviriyor sonra meme ağzına ağlıyor veriyorum tekrar ağlıyor bakıyorum süt geliyor neden böle yapıyor anlamadım acaba süt mü yavaş geliyo yada az ..ondanmı böle yoksa başka bir problemmmi var çözemedim biberondan verdim bi kaç kez kez belki memeden az geliyodur sinirleniyodur die biberonu alan çocuk aynı şeyi onada yaptı biberon ağzında ağlıyor bu sefer hemde ne ağlamak sanki canı yanmış gibi bir bilginiz varmı neden böle oluyor:44:
Yazıyı şimdi okudum belki yazan vardır ama benm bebeğimde aynısını yapıor ve gazı olduğundan böle yaptığını keşfettim:)) ara ara kaldırıp gazını çıkarıyorum tekrar emmeyr devam ediyor sonra:))

Merhaba, bebeğinizi güle güle büyütün.
1 saat boyunca sağmak çok uzun bir süre değil mi?
100 cc süt kaç saatlik bir emzirme ya da sağma molasından sonra çıkıyor bu önemli...

Genel olarak bebeğinizin ihtiyacı olan süt miktarı, bebeğinizin kilosu çarpı 20-30 cc'yi çarparak bulabilirsiniz. Örneğin 7 kiloluk bir bebek 140 ile 210 arası bir miktarı içebilir. İlk üç aydan sonra bebeklerin beslenmeleri iyice kişiselleşiyor kanımca. İştahlı ve iştahsız bebekler arasında farklar oluşuyor, kıyaslama yapmayıp ayda en az 500 gr alıyorsa her bebek kendi tarzıyla kabul edilmeli.

100 cc süt kaç saatlik bir emzirme ya da sağma molasından sonra çıkıyor bu önemli...

Genel olarak bebeğinizin ihtiyacı olan süt miktarı, bebeğinizin kilosu çarpı 20-30 cc'yi çarparak bulabilirsiniz. Örneğin 7 kiloluk bir bebek 140 ile 210 arası bir miktarı içebilir. İlk üç aydan sonra bebeklerin beslenmeleri iyice kişiselleşiyor kanımca. İştahlı ve iştahsız bebekler arasında farklar oluşuyor, kıyaslama yapmayıp ayda en az 500 gr alıyorsa her bebek kendi tarzıyla kabul edilmeli.

Back
X