Bir roman a aşığım. Hayatımın kararını vermeliyim. Ne yapmalıyım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet evet kaç.. sonra buraya 1000 tane konu açarsın kocamla gecinemiyoruz vs diye. Bence ailen haklı. Cok fazla kültür farkı olmaması lazım evlilikte. Ben de hoşlanmam benden cok ayrı biriyle evlenme fikrinden. Bu ayrım yapmak değil.

Her kaçan böyle olucak diye bir şey yok kaçıp mutlu olan ailesiyle yine eskisi gibi olan baskı yok bu kişilik örneği her insan aynı değil sonuçta çevremde çok var ve mutlular ..
Kaçmayı destekliyorsunuz yani
Senelerce bizleri büyüten ana babanın rızasını almadan, gönüllerini hoş etmeden, bir erkek uğruna aileyi hiçe saymayı hoş görüyorsunuz anladıgım kadarıyla
Cok istisnalar tabiki kaideyi bozmaz ancak genel itibariyle mutsuz cok cok fazla

Dikkatli okursanız anlarsınız ben kaç demiyorum farklı şekilde algi yapıyorsunuz sadece sizin yorumunuza cevap verdim tabikide kaçmak güzel bisey değil aileyi üzmek hiç bir insan evladının isticegi bisey değil ...

Burda soruyu soran arkadasa yazdıgınız yorum gayet destek verici şekildeydi haberiniz olsun

Lütfen kaçmayı deneme.. inan bir evlilik yaşayacaksan oda sorunsuz olmalı.. o kırmızı kuşağınla baban çıkartmalı... Bunun uktesini bilmediğin için kolay geliyor. Ve üzme aileni üzersen Allah o mutluluğu zaten nasip etmiyor

Kişinin hesabı nıye pasiflesti sıkayet ettıgınız ıcın mi yanlış bölüme açtı konuyu dıye?

Karsi tarafin ailesi de size karşı onyargili olacaklardir. Onlarda kendilerini rahat hissedecekleri bir gelin isterler. Zor bir is. Hakkinizda hayirlisi olsun. Herkes kendi kulturune yakin bir es bulursa daha iyi olur diye dusunuyorum. Cocuklariniz oldugunda ne olacak

Aileni ezip geçme pişman olursun.
Kaçma fikrini aklından çıkar.
Ve burada kaçarak evlenenlerin konularını oku.

Benden sana bir abla tavsiyesi.Ailenin sözünü dinle.Ilerde cok pisman olursun.

Irkçılık çok başka örf, adet, gelenek ve görenek farklılığı çok başka şeyler... romanlar iyi insanlar olabilirler ama çok farklı ve kendine has bir topluluk...
Hiç alışkın olmadığınız bu hayat tarzına adapte olmanız çok çok zor.. hele ki bir de kaçarak giderseniz perişan olursunuz, ezerler sizi.
Sevgilinizin zihniyetini öve öve bitirememişsiniz ancak sizi kaçmaya teşvik etmesi kendisini zaten alenen ele veriyor.

Ablam yakında bizden çok farklı kültürden biriyle nişanlanacak. Aralarında yaş farkı var; ablam büyük, kültür farkı var vs vs... benim için öyle kültür farkı falan önemli şeyler değil pek normalde.

Babam şiddetle karşı çıktı başta. Bize demediğini bırakmadı. Ablam hiç çıkıp babamın karşısına öyşe konuşmadı. O dönem ben oradaydım. Büyük ablam ve ben babamı ikna edene kadar yediğimiz fırçanın haddi hesabı yok. Onlar bize geldi, sonra biz memleketteyken onları ziyarete gidecektik. Tam tarih belli değil, babamlar bizden sonra memlekete geldi daha geleli iki gün olmuş olmamış abim, ben ve annem geçtik adamın karşısına yarın şuraya gidiyor muyuz, dedik. Ayrı bir kıyamet koptu. Abim çekip gidiyordu ben geçtim babamın karşısına rest çektim, "Biz yarın X şehre gidiyoruz baba, geliyorsan gelirsin," diye. Tepem attığında yürek yemişe dönüyorum, yoksa babama böyle saygısızca davranmam. Sırf ablam için babamla karşı karşıya gelmeyen kalmadı, bir ablam karşısına dikilmedi. Adam istemiyor, istemedikçe bizde diretiyoruz bir şans versin diye. Neyse efendim öyle böyle istemesi de oldu bitti, sırada nişan var. Ablamla, sözlüsü arasında anlaşmazlıklar oluyor şu sıralar. Ablama hem olmuyorsa olmuyordur diyorum hem de içten içe ayrılsalar babam canımızı okuyacak biliyorum. Çünkü kötü olan biz olacağız. Adamı biz zorladık. Kabak bizim başımızda patlayacak yani. Bizde babam en başta ırkçılık yapıyor gibi düşünüyorduk ama şimdi anlıyorum. Aile kötü değil, çocuk da kötü biri değil ama belki de ablam ve çocuk birbirine uygun değil. Dün her şey senin istediğin gibi olacak diyen adam bugün ablama başka bir şey söyleyebiliyor. Sevgi bazen her şeye yetmiyor.

Şahsen olası bir ayrılık durumunda bir; tamamen babamın yanında yer alıp ölümüne ablama oynarım iki; aylarca babamın gözüne gözükmem. En çok ben üstüne gittim ve kırdım adamı. Belki de hissettiği şeyler vardı. Adam 70 yaşında neredeyse hayat tecrübesi diye bir şey var. Irkla falan ilgisi yok. Mesela ben Trabzonluyum ve doğulu biriyle hayatta yapamazdım. Mesele ırk farklılığı değil, kültür farklılığı.

Asla kaçmak gibi bir hata yapmayın ama aşkınıza da sahip çıkın arayı bulun

Kacma kesinlikle, tabiki üzücü insanları bişey olduklarına gore ayirma ama bazen herkes kendi bildiği kültürle daha mutlu olur. Kacmak güzel bişey değil, size yıllarca emek veren ailenizden kacma fikri cok değişik

Cnm ırk olarak düşünme, kültür farklılıkları çok önemli evlilikte, seviyorum ölüyorum kısımları bir süreç geçicek bu haller geriye ortak paylaşımlar benzer yönler kalıcak. Evlilik yaşanmadan bilinmeyen bişey maalesef, aileni dinle. Bu duyguların geçtiğinde farklı bakıcaksın olaya.bi laf vardr çok severim aptallar hata yapar, akıllılar hatalarından ders çıkarır, dehalar da başkalarının hatalarından ders çıkarır. Bu şekilde evliliklerin çoğu hüsran bak gör ders al

Irkçılık başka. Herkes farklı tanımlar ama ben ten rengi , ses tonu , yüz kemik yapısına , genital yapısı ( cinsiyet ayrımcılığı) ve bunun gibi özelliklerine bakılarak değerlendirilmesi hor görülmesi ırkçılıktır.
Ama gelenek ,kültür, örf adet , inanış bunun gibi şeyler farklı şeyler. Bu özellikler ırk değil. Tabiki hayatta herkesin tercihleri olacak. Bir insanın İyi insan olması yeterli benim için . Ama evlilik bambaşka.evlendiğiniz kişinin düşünceleri çok önemli. Gelenek kültür gibi şeyler düşünceleri çok etkiliyor. O hayatı siz taşıyacaksınız. İyi düşünün Gelenek adı altında yanlış bulduğunuz düşüncelerin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Onlar içinde aynı şey söz konusu. Mesela roman bir birey de bizi istemeyebilir aynı sebeplerden dolayı.
yani iyi düşünün .

Öncelikle kaçmayı teklif eden bir adam bırakın modernliği iyi bir eş adayı asla olamaz. Hatta bana kalırsa ailene ateş düşürmeyi göze alan bir adam iyi biri de olamaz.
Öte yandan sadece eş olarak değerlendirme, nasıl insanların arasına gideceğin konusunda da biraz muhakeme et. Sadece eşinle evlenmeyeceksin, belli bir ortama gireceksin. Yeni akrabalar edineceksin.
Halkımızda önyargı var demişsin ama bazı şeyler önyargıdan öte sağır sultanın dahi duyduğu bildiği şeylerdir.
Yani demem o ki bazı önyargılar önyargı değildir baya bildiğin direk gibi yargıdır, dümdük yargıdır.
Polis eşi olarak az çok vakıfım, ben uyarayım da sen bilirsin.
Davul bile dengi dengine..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…