Bir roman a aşığım. Hayatımın kararını vermeliyim. Ne yapmalıyım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim fikrim olmaz kesinlikle olmaz neden olmaz hiç bir zaman romanlarla evlenilmemiştir onlar kendi içlerinde evlenir çok iyi insanlar çok neşeli insanlar ama muhakkak evlenilmemesi gereken sebep vardır nedenini bilmiyorum ama geçmişe baktığında büyükler hiçbirzaman izin vermemiş Kürt Türk evliliğine ecnebi evliliğine bile izin verilmiş kadınlar hariç ama neden izin verilmez bilmiyorum onlarda insan din boyutu mu var artık bilmiyorum karışık bir durum gelenekleri görenekleri nasıl evlenince evlendiği kızı kendilerine mi döndürmeye çalışırlar kendi haline mi bırakırlar bilinmez

yuhalanir miyim bunlari yazdigim icin bilmiyorum. ama onemli degil, ban yesem bile soylemek istiyorum.

ben trakyaliyim, roman degilim ama romanlarin en cok yasadigi yer oldugu icin onlarin yasam sekli ve kulturlerini cok iyi bildigim icin yaziyorum.

ailesi ne kadar normal gorunurse gorunsun, sulalesi, akrabalari, illaki roman kulturunde yasiyordur. dugununuz, muhattap olduklariniz, inanin tahmin ettiginiz gibi olmayacaktir.

en duzgun yasayani bile tatsiz bir olay yasadiginda cirkeflesir, agizlarinda oyle kufurler olur ki inanin agziniz acik kalir.

bakin en iyilerinden soz ediyorum. bir de romanlarin hirsizlikla hayatini gecirenleri filan var ki ben hic onlardan soz etmedim bile.

bu irkcilik degil kesinlikle, insanlarin farkli dinlerden, ulkelerden, sehirlerden insanlarla evlenmesini cok normal buluyorum. ancak romanlar gercekten bir degisik, yani onlar baska tum dunyadan kendilerini ayri tutan kendi sahsina has bir topluluk. ve inanin onlara farkli bir kulturdeki kimsenin o yasamda mutlu olabilmesine ihtimal dahi yok.

ailenizin sozlerine kulak verin, kaldiki kacmak filan aman diyeyim. gidip yasayacaginiz hayalinjze sigmayan seylerden sonra ailenizin destegi olmazsa nasil bir cokus yasarsiniz bilmiyorum. ailenize hak verdim, bende olsaydim asla izin vermezdim.

kotu olduklari icin degil, kotuler diyemem asla, harika insanlar olabilir, cok eglencelidirler, dunyanin en iyi muzisyenleri romanlardir, genelde zararsizdirlar kendi iclerinde yasarlar ne yasayacaklarsa. kotu olduklari icin degil farkli olduklari icin evlenmemelisiniz.

Roman komşumuz vardı geçen sene.Kadın roman değildi eşi romandı.Küçük yaşta kaçıp evlenmişti kocasıyla.İki çocukları vardı.Ailesiyle küsken kayınbabasından tutun kendinden küçük kaynından bile dayak yemiş kendi anlatmıştı anneme.Kadın çok modern,görgülü,saygılı iyi bi insandı ama tepesi attığında hepimiz çekinirdik açıkçası.Eşinin akrabalarını filan evine istemezdi çocuklarının onların çocuklarıyla oynamasını yasaklardı.Sonra eşi yasa dışı şeylere bulaştı diye duyduk taşındılar burdan.

Herkes ailesini bilir o yüzden aileniz hayır diyorsa haklı birşey görmüş olabilirler mi onu bir düşünün. Mesela ben ailem birine hayır diyorsa benim mutsuz olacağım birşey gördüklerine emin olur ne kadar seversem seveyim vazgeçerim. Çünkü bilirim ailem benim kızım seviyorsa kim olursa olsun fark etmez yeterki mutlu olsun diyecek bir aile fakat kimi aileler var çevremde de gördüğüm iş, para, pul mevki vb şeylere bakarak kişiliğe bakarlar öyle bir aile ise de siz koşulları değerlendirin.

Size seviyorsan vazgeçmezsin diyen sevgilinizde gerçekten sizi seviyorsa ailenizi ikna edene kadar çaba sarf etsin bir zahmet. Fedakarlık yapmak gerekiyorsa savaşı buyursun versin

Yurtdısında yaşıyorum burada inanılmaz Yugoslav romanı, Bulgar romanı var. Ve herkes illallah ediyor. Öyleler siz düşünün. Oglumun kreşinde 2bulgar romanı kardeş var. Halleri içler acısı. Cocukları devlet almak üzere...

Kaçmak nedir arkadaşım hangi yüzyılda yaşıyoruz
Ayrıca erkek bunu nasıl isteyebilir ki sizden çok bencilce
Madem çok seviyor ikna etsin agizlarindan girsin burunlarından çıksın
O kendini anlatsın sen değil
Aileni mecburen onunla akraba yapacaksın ve bunu asla unutmayacaklar belki affedecekler ama hiç içlerinden çıkmayacak
Hani dinden de bahsediyorsun ya irkcilik vs
Emin ol anne baba rızası çok daha önemli
Kendini kandirma mutlu olamazsın

burda acılmıs 847484 tane konu var kacıp mutlu olan 1 tane kısı gormedım ben hepsının sonu kotu mutsuz pısman aılesıne gerı donemıyor falan
bıraz tanıdıgın adam ıcın ailenızı sılıp atmayın kendı aılesını sılen ınsana kımse deger vermez sahsen ben vermem.

Kimse doğarken ailesini seçemiyor
Sende roman olabilirdin bende
Bu ırkçılık
Bence ailene bunu anlat
Çocuğu iyi tanıyorsan aileni ikna et
Sırf bu nedenle ayrılık olmaz
Adam roman olmaz kendi kültüründen olur hayatını mahveder
Bu işler belli olmuyor ya yapmasınlar

Yurtdısında yaşıyorum burada inanılmaz Yugoslav romanı, Bulgar romanı var. Ve herkes illallah ediyor. Öyleler siz düşünün. Oglumun kreşinde 2bulgar romanı kardeş var. Halleri içler acısı. Cocukları devlet almak üzere...
Bulgaristan’da hem Bulgar romanı var dil olarak Bulgarca konuşan ve hristiyan olan hem Türk romanı var Türkçe konuşan ve müslüman olan ki bunlar bile kendi içlerinde ayrılır bazılarına baktığın zaman yaşam tarzından olsun görüntüden olsun bu roman dersin bazıları söylemese hiç anlamazsın çok çeşitleri var onlarda kendi aralarında bazı isimlere ayrılıyor

Yani insanlar başkalarının kaderını belırlememelı bence. Aile tabıkı önemlı cok onemlı ama ben dedım gelın beraber gogus gerelım herkese karsı bırakın ben mutlu olayım... Örnek aşk örnekle anlatılır mı ki bilemedim. Benim için kimin ne diyecegı onemlı degıl mesela. İnanıyorum kalbının ıyılıgıne.
Bak yasin kac bilmiyorum ama diger uyenn dedigi gibi seven insan kacalim demez, aksina aileni ikna edecegiz sen beni birakma der...benm ailemde karsi cikti ben de dedim merak etmeyin sizin sozunuzj cignemiycem olmaz derseniz olmaz en azindan taniyin dedim yihe hayir dediler bekledik yapacak birsey yoktu sonuda ikna oldular...sizde sabredeceksinz bekleyeceksinz hem bu arada sevgiljnzn sevgisinden sabrindan sizi ne kadar sevdignden emin olursunz, kacmak kilay olan seven insan sevdigini bekler, mutlulugunu bekler

evet dediğin andan itibaren pişmanlığın katlanarak artacak. Sizin yazdığınızı buraya bir roman yazsa da aynı yorumlar gelirdi. Kimin ne olduğunun bi önemi yök kültürler farklı. Arkadaşımın nişanlısı Kürt çok da iyi biri. Ama nişanda onlar kendi müziklerini çaldığında ne müziklerine ne de oyunlarına bile ayak uyduramadı arkadaşın ailesi.

Senin durumunda olan bi arkadasim vardi onlarin iliskileri 10 yili askindi
Babasi 4. Senede ayrilcaksin seni ona asla vermem bitti bu is disari cikmak yok fln demisti
Bende baban karsi vermezse kacarsin artik demistim
Oda asla kacmam o ikna olana kadar devam edicek bu iliski demisti 6 sene sonra evlendiler babasi yumusadi o sure icinde

Kacarsan cok pişman olursun
Burada okudugum kadarıyla kacıpta mutlu olan, kacıpta ailesi eskisi gibi olan, kacıpta kactıgı kişinin kızın ailesini yok saydıgı icin kıza her türlü baskı ve hatta siddet uygulamayan yok gibi
Kaçıpta prensesler gibi yaşayan el üstünde tutulan 25 yıldır kocası tarafından aşkla bakılan tek kadın annem 😀😀 diğerleri hiç mutlu değil

Kaçma pişman olursun
İnsan olarak herkes eşit o kısım ayrı. Ancak romanların yaşam tarzı kültürleri biraz değişik. Arkadaş olarak ok ama eş olarak uyuşamayabilirisniz

Ayni kulturden olup anlasamayan bircok cift varken farkli kultur cok zor olsa gerek, ırkcılık farkli birsey ama romanlarin eskiden cogunluk oldugu bir yerde oturuyorum bir tarafi kentsel donusume girmis bir tarafi eski roman mahallesi sanki iki dunyada yasiyormusum gibi eski bolume yururken sanki birden cukur dizisindeymisim gibi hissediyorum, yeni binalardada oturup modern sekilde yasayanlar var ama, ama iste... yinede herkes kendi bildigini öttürüyor kimse adetinden vazgecmez.

Kültür farklılığı çok büyük sorun olabiliyor. Hiç kimse mutsuz olacağını düşünerek evlenmez zaten başlangıçta herkes çok iyidir ama insanlar gerçek yüzünü evlendikten sonra gösteriyor. Kaçarak evlenirsen de geriye döneceğin bir ailen olmaz

Kacarsan cok pişman olursun
Burada okudugum kadarıyla kacıpta mutlu olan, kacıpta ailesi eskisi gibi olan, kacıpta kactıgı kişinin kızın ailesini yok saydıgı icin kıza her türlü baskı ve hatta siddet uygulamayan yok gibi
Her kaçan böyle olucak diye bir şey yok kaçıp mutlu olan ailesiyle yine eskisi gibi olan baskı yok bu kişilik örneği her insan aynı değil sonuçta çevremde çok var ve mutlular ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X