Bir roman a aşığım. Hayatımın kararını vermeliyim. Ne yapmalıyım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bır sucu olmadıgı halde bırak dıyorsunuz. tesekkurler goruslerınız ıcın...
Bırak demedim, kaçma demekle bırak demek aynı değil. Ayrıca insanlar birilerinin kaderlerini değiştiremez, sadece hakkında hayırlı değilse Allah bir mâni çıkartır. O senin kaderin olsa ağız dil bağlanır zaten. Sen bu adamın senin gerçekten kaderin mi değil mi ona bak. Eğer ki değilse sen de bunu zorla kaçarak oldurmaya çalışırsan gerçek kaderin bozulur ve bu yönde ilerleyip ilerde keşke demene sebep olabilir. Ve şunu anlaman lazım ister roman olsun ister türk isterse herşey uysun örf adete ama aile istemiyorsa onları ezemezsin.

tesekkurler

sag olun farkındayım ama o ve ailesinden yana o sekılde bır sorun olmayacagına ınanıyorum. Biz gercekten çok önyargılıyız. Allah katında ırkcılık dıye bır sey yok bunu kabul edemıyoruz...
Allah katında müslüman olmayanlarla evlenmeyin diye birşey var ama.bunu kendinizi kandırmayın diye söylüyorum.

O çok sevdiğiniz uğruna ailenizi bırakacağınız sevgiliniz var ya,sizi gerçekten çok sevseydi böyle bir durumun içine sizi sokmayı düşünmezdi.

İşte sorunda burda erkeğin örf adeti bunu normal karşılar belki... onlara göre normal olan bazı şeyler sana göre uymayabilir ilerde. Yani kaç tane arkadaşım sırf mezhep dolayısıyla ayrılmak zorunda kaldı. Mezhepler bile farklılık gösterebiliyor kendi içinde bunun ırkçılıkla alakası yok uyum sağlayamamakla alâkası var.

Aynen öyle.ki romanların yasam tarzları çok çok farklı

Merak ettim oglan tarafı ailenle görüş sagladiklarinda muhabbetler nasıl oldu?

Ailen bu kadar karşı çıktığına göre çok farklı kültürler olmalı. Ben kaçma falan demek yerine direkt olarak ayrıl diyorum üzgünüm. O adamı bugün bıraksan 1 yıla unutursun ama aileni asla unutamazsın.

alıntı olmasaydi ben anlayamazdim.

konuyu silmişti bende ne demek istiyor diye düşündüm alintilamişsin iyiki:)
Yaa bende anlaşılmaz yazmışım sandım haberim yok silmiş mi banlanır ki o zaman.. sanırım istediği gibi cevaplar alamadı. Evlenecem evlenecem vermezlerse gaçacaaam modunda galiba ondan.

Yaa bende anlaşılmaz yazmışım sandım haberim yok silmiş mi banlanır ki o zaman.. sanırım istediği gibi cevaplar alamadı. Evlenecem evlenecem vermezlerse gaçacaaam modunda galiba ondan.
he geri kalanı öle okudum
konuyu silmiş bende ariyorum alinlamişsin sen allahtan :)
siliyor istediği cevap alamayinca
istediği buyasa gaçç gaçç ailen affetmez demek istiyorum:)

Buyrun bu konu yeni açılmış size yol gösterici olur diye buraya kopyaladım. Okuyunuz.

Kacamassın. Ailen senı siler diye degil. Erkegin ailesi senı sallamaz..istedigi kadar iyi olsunlar. Bak dınle kac kısı sana kacma dıyor.bosa konusmuyor ınsanlat cogu evlı ve aile ilişkileri konusunda tecrübeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…