- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.905
- 598
- 32
Astoria ben yanlış mi anladım ? Bu adam pdr mezunu olduğu için şuan yaptığı yuksek lisansı da tamamlasa klinik psikolog olamaz. O zaman bana her halükarda yalan söylendi. Önce kendini klinik psikolog olarak tanıttı. Ortaya çıkınca da 3 ay sonra diplomasini ve unvanını alacağını söyledi.
Doktora yapmazsa olamaz mi klinik psikolog ?
Eğer böyleyse savcılığa suç duyurusunda bulunacağım . 750 lira dolandırildim
Kanunu eksik biliyormuşum kusura bakmayın sadece psikologlar alandan sanıyordum ama PDRciler de alandan sayılıyormuş. 3 ay sonra ünvan alabilir belki (o da kesin değil) ama bu yine de ünvan almadan sizi klinik psikolog olduğuna dair kandırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Bence suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Kanunu da ekledim buraya.
6225 SAYILI TORBA YASA
MADDE 9- 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 13- a) Klinik psikolog; psikoloji veya psikolojik danışma ve rehberlik lisans eğitimi üzerine klinik ortamlarda gerekli pratik uygulamaları içeren klinik psikoloji yüksek lisansı veya diğer lisans eğitimleri üzerine psikoloji veya klinik psikoloji yüksek lisansına ilaveten klinik psikoloji doktorası yapan sağlık meslek mensubudur.
Klinik psikolog, nesnel ve yansıtmalı ölçüm araçları, gözlem ve görüşme teknikleri kullanarak psikolojik değerlendirme ile uluslararası teşhis ve sınıflama sistemlerinde hastalık olarak tanımlanmayan ve Sağlık Bakanlığının da uygun bulduğu durumlarda psikoterapi işlemleri yapar. Hastalık durumlarında ise ancak ilgili uzman tabibin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak psikoterapi uygulamalarını gerçekleştirir.
Psikoloji lisans eğitimi üzerine ilgili mevzuatına göre Sağlık Bakanlığınca uygun görülen psikolojinin tıbbi uygulamalarıyla ilgili sertifikalı eğitim almış ve yeterliliğini belgelemiş psikologlar sertifika alanlarındaki tıbbi uygulamalarda görev alabilirler.
Uzman tabibin teşhis ve yönlendirmesiyle ya da bağımsız olarak yapılabilecek mesleki uygulamalar, bu bentteki prensipler çerçevesinde Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
Ayrıca kafasına göre migren, ülser falan da çözemez yani görüldüğü üzere hem kanuna aykırı hem de mantıksız, bilimsellikten bir yöntem.