• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir psikolog faciasi

Astoria Astoria ben yanlış mi anladım ? Bu adam pdr mezunu olduğu için şuan yaptığı yuksek lisansı da tamamlasa klinik psikolog olamaz. O zaman bana her halükarda yalan söylendi. Önce kendini klinik psikolog olarak tanıttı. Ortaya çıkınca da 3 ay sonra diplomasini ve unvanını alacağını söyledi.

Doktora yapmazsa olamaz mi klinik psikolog ?

Eğer böyleyse savcılığa suç duyurusunda bulunacağım . 750 lira dolandırildim

Kanunu eksik biliyormuşum kusura bakmayın sadece psikologlar alandan sanıyordum ama PDRciler de alandan sayılıyormuş. 3 ay sonra ünvan alabilir belki (o da kesin değil) ama bu yine de ünvan almadan sizi klinik psikolog olduğuna dair kandırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Bence suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Kanunu da ekledim buraya.

6225 SAYILI TORBA YASA

MADDE 9- 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 13- a) Klinik psikolog; psikoloji veya psikolojik danışma ve rehberlik lisans eğitimi üzerine klinik ortamlarda gerekli pratik uygulamaları içeren klinik psikoloji yüksek lisansı veya diğer lisans eğitimleri üzerine psikoloji veya klinik psikoloji yüksek lisansına ilaveten klinik psikoloji doktorası yapan sağlık meslek mensubudur.

Klinik psikolog, nesnel ve yansıtmalı ölçüm araçları, gözlem ve görüşme teknikleri kullanarak psikolojik değerlendirme ile uluslararası teşhis ve sınıflama sistemlerinde hastalık olarak tanımlanmayan ve Sağlık Bakanlığının da uygun bulduğu durumlarda psikoterapi işlemleri yapar. Hastalık durumlarında ise ancak ilgili uzman tabibin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak psikoterapi uygulamalarını gerçekleştirir.

Psikoloji lisans eğitimi üzerine ilgili mevzuatına göre Sağlık Bakanlığınca uygun görülen psikolojinin tıbbi uygulamalarıyla ilgili sertifikalı eğitim almış ve yeterliliğini belgelemiş psikologlar sertifika alanlarındaki tıbbi uygulamalarda görev alabilirler.

Uzman tabibin teşhis ve yönlendirmesiyle ya da bağımsız olarak yapılabilecek mesleki uygulamalar, bu bentteki prensipler çerçevesinde Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Ayrıca kafasına göre migren, ülser falan da çözemez yani görüldüğü üzere hem kanuna aykırı hem de mantıksız, bilimsellikten bir yöntem.

Kanunu eksik biliyormuşum kusura bakmayın sadece psikologlar alandan sanıyordum ama PDRciler de alandan sayılıyormuş. 3 ay sonra ünvan alabilir belki (o da kesin değil) ama bu yine de ünvan almadan sizi klinik psikolog olduğuna dair kandırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Bence suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Kanunu da ekledim buraya.

6225 SAYILI TORBA YASA

MADDE 9- 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“EK MADDE 13- a) Klinik psikolog; psikoloji veya psikolojik danışma ve rehberlik lisans eğitimi üzerine klinik ortamlarda gerekli pratik uygulamaları içeren klinik psikoloji yüksek lisansı veya diğer lisans eğitimleri üzerine psikoloji veya klinik psikoloji yüksek lisansına ilaveten klinik psikoloji doktorası yapan sağlık meslek mensubudur.

Klinik psikolog, nesnel ve yansıtmalı ölçüm araçları, gözlem ve görüşme teknikleri kullanarak psikolojik değerlendirme ile uluslararası teşhis ve sınıflama sistemlerinde hastalık olarak tanımlanmayan ve Sağlık Bakanlığının da uygun bulduğu durumlarda psikoterapi işlemleri yapar. Hastalık durumlarında ise ancak ilgili uzman tabibin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak psikoterapi uygulamalarını gerçekleştirir.

Psikoloji lisans eğitimi üzerine ilgili mevzuatına göre Sağlık Bakanlığınca uygun görülen psikolojinin tıbbi uygulamalarıyla ilgili sertifikalı eğitim almış ve yeterliliğini belgelemiş psikologlar sertifika alanlarındaki tıbbi uygulamalarda görev alabilirler.

Uzman tabibin teşhis ve yönlendirmesiyle ya da bağımsız olarak yapılabilecek mesleki uygulamalar, bu bentteki prensipler çerçevesinde Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Ayrıca kafasına göre migren, ülser falan da çözemez yani görüldüğü üzere hem kanuna aykırı hem de mantıksız, bilimsellikten bir yöntem.

evet bende simdi araştırdım. Bu ülkede çakma psikolog olmak o kadar kolay ki. Simdi ben öğretmenim mesela. Eğer aile danışmanlığı sertifikası alırsam kurum açabiliyorum. Ne ala memleket. Yönetmelik öyle diyor.

Sahte imam dinden, sahte doktor candan edermiş.

Bi de bu adam pdr mezunu. Sektörün içinde. Ölüm gibi ciddi bir konuda tedavi etmek için nasıl bir özgüvene sahip. Uyguladığı yöntem aslında çok tehlikeli. Ben uygulama sırasında ayicigimi bile hatırladım. Anneme kızdım birden. Babamı özlediğimi hissettim. Ağlayarak kendime geldim. Kendimi çok kötü hissediyorum dedim. Bir şey söylemedi bana. Devam et düşünmeye dedi . Seans bitti. Ben çok kötüyüm dedim. Gerçekten buhran yaşadım. Adama da söyledim. Durumumu çok mantıksız bir şekilde ajite ettim çok acı çekiyorum dedim. O da düzeleceksin 1 aya kadar etkisini göreceksin terapinin dedi. Salondan çıktiktan sonra ağlamaya devam ettim.

Çok sinirlendim ya. İnşallah burayı okur da adi geçtiği için yaptığı hatayı anlar !!!

evet bende simdi araştırdım. Bu ülkede çakma psikolog olmak o kadar kolay ki. Simdi ben öğretmenim mesela. Eğer aile danışmanlığı sertifikası alırsam kurum açabiliyorum. Ne ala memleket. Yönetmelik öyle diyor.

Sahte imam dinden, sahte doktor candan edermiş.

Bi de bu adam pdr mezunu. Sektörün içinde. Ölüm gibi ciddi bir konuda tedavi etmek için nasıl bir özgüvene sahip. Uyguladığı yöntem aslında çok tehlikeli. Ben uygulama sırasında ayicigimi bile hatırladım. Anneme kızdım birden. Babamı özlediğimi hissettim. Ağlayarak kendime geldim. Kendimi çok kötü hissediyorum dedim. Bir şey söylemedi bana. Devam et düşünmeye dedi . Seans bitti. Ben çok kötüyüm dedim. Gerçekten buhran yaşadım. Adama da söyledim. Durumumu çok mantıksız bir şekilde ajite ettim çok acı çekiyorum dedim. O da düzeleceksin 1 aya kadar etkisini göreceksin terapinin dedi. Salondan çıktiktan sonra ağlamaya devam ettim.

Çok sinirlendim ya. İnşallah burayı okur da adi geçtiği için yaptığı hatayı anlar !!!

Ya size ön görüşme yapmadan, aile geçmişinizi, yaşadıklarınızı vesaire öğretmeden dan diye terapiye başlayamaz zaten bakkaldan mı almış eğitimlerini kasaptan mı anlamadım. Önceden danışanla iyice tanımak adına ilk görüşme yapıyoruz ve dan diye de terapiye başlanmıyor; burada terapi geçmişi olanlar da söyler bunu size. Bence eğitimlerinden dahi şüphelenilmeli, PDR mezunu dahi olmayabilir ben söyleyeyim size. Ortaokul mezunu çıkan, sahte belgelerle ofis açan, fal bakarak terapi yaptığını iddia eden "psikologlar" gördü bu gözler hey gidi.

Ya size ön görüşme yapmadan, aile geçmişinizi, yaşadıklarınızı vesaire öğretmeden dan diye terapiye başlayamaz zaten bakkaldan mı almış eğitimlerini kasaptan mı anlamadım. Önceden danışanla iyice tanımak adına ilk görüşme yapıyoruz ve dan diye de terapiye başlanmıyor; burada terapi geçmişi olanlar da söyler bunu size. Bence eğitimlerinden dahi şüphelenilmeli, PDR mezunu dahi olmayabilir ben söyleyeyim size. Ortaokul mezunu çıkan, sahte belgelerle ofis açan, fal bakarak terapi yaptığını iddia eden "psikologlar" gördü bu gözler hey gidi.

astoria bu iş için örgütlenip meclise bi önerge sundurabilirsiniz. Artik ciddi kısıtlamalar gelmeli. Her danışman için kağıt kürek isleri olmalı. Daha çok denetlenmeli üniversiteler.

Ben kendi meslektaşlarıma kızıyordum derse 2 dk geç girdi, erken bıraktı, cocuklara bağırdı , performans notlarını haksız dağıttı vb.. Özel ders verdiğimde bile eğer basari elde edemiyorsam öğrenciyi bırakıyorum. Ne biliyim her meslekte bi ahlak etik anlayışı olmalı. Böyle hasbelkader yaşıyoruz

31 yaşındayım. Eşimle 10 yildir beraberim hala bu sebeplerden sorun yaşıyoruz. Benim dolandirilmalarim kandirilmalarim yediğim kazıklar kaybolmalarim vb.. Bu sebeplerden psikologa gidiyorum biraz düzeldim sanırım ama hala ayniyim :KK43:(
Kötüymüş:/ inşallah toparlanırsınız

öngörüsme yaptık. Bana emdr nin ne kadar mükemmel bir tedavi edici yöntem olduğunu anlattı. Sebebi bilinmeyen hastalıklar tedavi ediliyor dedi. Sonra da geçmiş travmalarimi tek tek sorguladı not aldı. İlk seans perişandım zaten. Ben ne kadar büyük acılar çekmişim neler yaşamışım da ölmemişim diye ağlayarak çıktım ofisten. Eve geldim ve hepsi düzelecek dedim. Hepsini atlatacağım bu adam mükemmel tedavi edecek beni dedim. Bir daha hic hasta olmam ben diye de kafamda kurdum kurdum. Of

öngörüsme yaptık. Bana emdr nin ne kadar mükemmel bir tedavi edici yöntem olduğunu anlattı. Sebebi bilinmeyen hastalıklar tedavi ediliyor dedi. Sonra da geçmiş travmalarimi tek tek sorguladı not aldı. İlk seans perişandım zaten. Ben ne kadar büyük acılar çekmişim neler yaşamışım da ölmemişim diye ağlayarak çıktım ofisten. Eve geldim ve hepsi düzelecek dedim. Hepsini atlatacağım bu adam mükemmel tedavi edecek beni dedim. Bir daha hic hasta olmam ben diye de kafamda kurdum kurdum. Of

Ön görüşmede terapi yapılmaz, direkt bismillah travmatik olaylarınızdan da başlanmaz. Ön görüşme seanslardan ayrı işlenir, bir tür karşılıklı oturup tanışmaktır. Ruh kasabı gibi adam.

bence mahkemeye ver. internet sitesni değiştirmeden önceki halini bulabiliyorlar mı bilmiyorum belki teknik olarak yapılabiliyordur. sonradan değiştirildiğini anlarlar en azından. resmen dolandırıcılık. ayrıca da lütfen ifşa edin her kimse. başkalarını da dolandırmasın.

astoria bu iş için örgütlenip meclise bi önerge sundurabilirsiniz. Artik ciddi kısıtlamalar gelmeli. Her danışman için kağıt kürek isleri olmalı. Daha çok denetlenmeli üniversiteler.

Ben kendi meslektaşlarıma kızıyordum derse 2 dk geç girdi, erken bıraktı, cocuklara bağırdı , performans notlarını haksız dağıttı vb.. Özel ders verdiğimde bile eğer basari elde edemiyorsam öğrenciyi bırakıyorum. Ne biliyim her meslekte bi ahlak etik anlayışı olmalı. Böyle hasbelkader yaşıyoruz

Türk Psikologlar Derneği bunun için çalışıyor ama süreç çok yavaş işliyor. Meslek yasası için yıllardır uğraşılıyor; bölüme girdiğimde konusu geçiyordu çıkacak diye, mezun oldum hala çıkacak yani. Bundan sırf psikologlar da değil, psikiyatrlar, işini hakkıyla yapan tüm ruh sağlığı çalışanları etkileniyor. Umarım bir meslek yasamız çıkar da hakkımızı alırız.

Lorentz ben oturdum senin diğer konularını da okudum
eşin ve ailen zamanında hiçbir şeyi tek başına yapmaya izin vermediğinden ya da senin yerine yaptığından sen resmen hayat tecrübesi kazanamamış gibisin.

bence bu yol kaybetmelerin, paranı kendin idare edememen, kandırılman, dolandırılman bu yüzden.

biraz da zihnin dağınık gibi geldi bana.
sana ne önereceğim biliyor musun? sürekli yanında taşıyacağın bir hayat planlayısı defter edin.
her şeyin listesini yap

günlük yapacakların
ev işleri
market alışverişleri
o gün ne yemek yapacağın
aylık gelir gider tabloları
bir yere giderken kullanacağın toplu taşıma durakları, otobüs numaraları falan

bir işe kalkıştığında neler yapacağını adım adım sırasıyla yaz
böylece kendini daha güvende hissedeceksin.
bence psikologa devam etmekle beraber seni iyileştirecek zihnini berraklaştıracak tek kurtarıcı psikologlar değil
sen kendinsin.

küçüklüğünde ne yaşadın bilmiyorum.
benim de travmalarım var. herkesin küçük ya da büyük vardır zaten.
sürekli bunlara dönerek şu anki zamanını harcıyormuşsun gibi anlıyorum yazdıklarından.

bebeğin için üzüldüm. o gerçek bir travma işte.
ama hayatta her şey başımıza gelebilir.
kendini iyileştirecek olan sensin.
başarılar ve sevgiler...

Ön görüşmede terapi yapılmaz, direkt bismillah travmatik olaylarınızdan da başlanmaz. Ön görüşme seanslardan ayrı işlenir, bir tür karşılıklı oturup tanışmaktır. Ruh kasabı gibi adam.
ay valla güldüm tabirine. Resmen ruhumu kesti biçti :)

eşin ve ailen zamanında hiçbir şeyi tek başına yapmaya izin vermediğinden ya da senin yerine yaptığından sen resmen hayat tecrübesi kazanamamış gibisin.

bence bu yol kaybetmelerin, paranı kendin idare edememen, kandırılman, dolandırılman bu yüzden.

sana ne önereceğim biliyor musun? sürekli yanında taşıyacağın bir hayat planlayısı defter edin.
her şeyin listesini yap

günlük yapacakların
ev işleri
market alışverişleri
o gün ne yemek yapacağın

bence psikologa devam etmekle beraber seni iyileştirecek zihnini berraklaştıracak tek kurtarıcı psikologlar değil
sen kendinsin.

sürekli bunlara dönerek şu anki zamanını harcıyormuşsun gibi anlıyorum yazdıklarından.

başarılar ve sevgiler...

teşekkür ederim. Özelinize şimdi psikologuma az önce yolladığım maili göndermek istiyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Alacağım bi defter. Sozunuzu dinleyeceğim

her şeyin listesini yap

günlük yapacakların
ev işleri
market alışverişleri
o gün ne yemek yapacağın

sen kendinsin.

başarılar ve sevgiler...

mesaj gönderimine kapalı diyor

Aradaki mesajları okuyamadım ilk mesajına cevap yazıyorum
Kendini kandırılmış gibi hissetme bir umut diyerek migrenle alakalı ne varsa bende atlıyorum iş de bunlardabizim bu zaafımızı çok iyi bildiklerinden şifa değil umut satıyorlar.

Tek taş konusunda haklısınız da, keşke evcil hayvan sevgisini aşağılamasaydınız. Benim hem çocuklarım hem de 8 yaşında evcil hayvanım var. Üçü de can; tek taş yüzükle aynı cümle içinde bunlardan birini kullanmak hiç hoş olmamış.

Geçen hafta kendini klinik psikolog olarak tanıtan ve çarşaf çarşaf her sitede reklamını yapan bir psikologa gittim. Bebeğimi 10 günlükken kaybettim. Onunla ilgili kotu anılar silinsin diye emdr diye bi terapi uygulayacakti bana.

Kendileri migreni 2 seansta, ülseri 3 seansta çözdüğünü falan söyledi. Beyin loblari arasında kan akışını artırıyormuş. Bir çok sebebi bilinmeyen hastalığa çare oluyormuş. Ben de bebek sahibi olabilmek için vucudumdaki hastalıklardan kurtulmak istedim.

Bana öncesinde mesaj attılar. Eğer seansa gelmeseniz bile parasını ödemek zorundasınız diye. Neyse 15 dakika önce gittim. Saat 3.30 da başlayacaktı. Sonra bekle bekle beyefendi içerde arkadaşıyla sohbet ediyor. Gittim sekretere bana randevu verdiğiniz saat gecikti dedim. O da fatih bey gelir şimdi dedi. Neyse geldi bu. 3.45 te randevu başladı. Bana 1 saat sürecek bi seans dedi. 45 dakikada bitirdi mola verdi. 1 saat demiştiniz terapiye dedim. Hayır 50 dakika dedi. İki seansı ardışık yapmıştı kesinti olmasın diye. 10 dakika mola dedi 15 dakika mola verdi.

Yan odadan yuksek müzik sesi geliyordu dışarda bi çocuk zirlamasi. Travmalarıma odaklanmam için konsantre olmam gerekiyordu. Sürekli gürültüden rahatsız olduğumu söylememe rağmen beyin çalışıyor iyilesiyorsun dedi. Sürekli bana iyileştin mi diye sordu. Hayır travma hala aci veriyor dedim. Normalde benim sorunumu en fazla 5 seansta çözmesi gereken psikolog çocukken yediğim dayak için 2 seans harcadı ve 1 ay sonra normale döneceksin dedi.
Seanslari olması gerekenden çok kısa tuttu. Vakit doldu mu diye sorunca da daha 5 dakika var dedi ve o 5 dakikayı da susarak geçirdi. Ben verdiğim 750 liraya yandım. Eve geldim ve bi psikolog arkadaşımı aradım. Bana gittiğim psikoloğun kacak çalıştığını daha diplomasini bile almadigini söyledi. Ama bana kendini klinik psikolog olarak tanıttı. Ayrıca kendi web sitesinde de klinik psikolog yazıyordu.

Aradım adamı sekreteri çıktı. Beni dolandırdınız daha diplomanız bile yokmuş dedim. Size dönüş yapacağız dedi. 2 saat sonra tekrar aradım. Dönmedi. 2 saat sonra mesaj attım ben paramı geri istiyorum diye. Dönmedi.

Sonra aradı , internet sitelerindeki bütün bilgileri güncellemişler ve öğrenimine devam ediyor yapmışlar. Şikayet edeceğimi anlamışlar. Bana fatura da düzenlemişler . Gittim faturalarımı aldım ve bimere şikayet ettim.

Ben oraya evcil hayvanim kayboldu, kocam bana tek tas almadi gibi sebeplerle gitmemiştim. Bana vaadettiği gibi büyük şeyler olmadi.

Eşim bana yine kızdı , doktorlar migren için aylarca ilaç tedavisi uyguluyor sonuç alamıyor sen 2 saatte çözüleceğine nasıl inanır ve bana haber vermeden kafana gore is yaparsın ya hipnoz olsaydın ben seni nasıl bulacaktım diye bir sürü bağırdı bana.

Ben artik saf olmak istemiyorum. Yani 120 dakika için kaybettiğim para 750 lira. Resmen travma yaşadım.
Eşiniz haklı. Psikolojik danışmanım ve bu ünvanla gezen o kadar çok kişiye rastlıyorum ki. Biraz soruşturunca bir sürü açıkları çıkıyor ortaya. Aramadan önce ekran görüntüleri alıp şikayet edip sonra arasaydınız keşke. İşinde iyi olan biri her yere reklam vermez zaten. Geçmiş olsun.

Tek taş konusunda haklısınız da, keşke evcil hayvan sevgisini aşağılamasaydınız. Benim hem çocuklarım hem de 8 yaşında evcil hayvanım var. Üçü de can; tek taş yüzükle aynı cümle içinde bunlardan birini kullanmak hiç hoş olmamış.

evet bu konuda çok tepki aldım ve hak veriyorum. Ben de çok evcil hayvan besledim çok yas tuttum. Kesinlikle ayrı bir hassasiyet. Bir anlık sinirle yazdım o cümleyi. Evlat acısı bambaşka bir şey onun acısıyla kıyaslanamaz

Meshur doktor meshur fotografci velhasil meshur olan her seyden uzaklasarak kacmak gerektigini ogrendim !

Back