Sevgili Günlük.
Vol. 2 den sual edilmiş. Elifcinom hazırlamaktan vaz geçmiş. Birinin benim ne zorluklarla o listeyi hazırladığımı fark etmesi ne yalan söyleyeyim içimde dehşetengiz bir tatmin duygusu oluşturdu.
Merak edilmek, aranılmak sorulmak güzel şey azizim. Haftalardır yokum. Psikom unutmuş, ben tatilde değil sürgündeyim. Ailemden uzakta, memleketin bir yerinde çalışıyorum. Evimi h.sonlarında anca görüyorum. Ctesi-Pazar. Nerenin tatilindesin dön demiş. Ah dönebilsem. Burada her hüzünlenişimde aklıma bir söz gelir. "İnsan; yeryüzü sürgünü" Biz burada hangi şehirde hangi ülkede olursak olalım dünya cenderesindeyiz zaten. İşte kafamı pencereden çıkarıp daha geniş bakabildiğimde, bunları düşünüp nefes alabiliyorum.
Evde olamasam da yazıyordum. Ama son 2 haftadır görevdeyim. Nete giremiyorum gündüzleyin. İşte öyle bir garip hal benimkisi.
Ama bayramdan önce Vol. gibi olmasa da dipköşe temizlettirecem herkese evini. Listeler artılar eksiler olmayacak. Herkes kendini biliyor zaten. Raporlama gibi yazılacak.
Bir de çay saati düşünüyorum. Hepimizin aynı anda içeceği ya da birbirimizi kafamızdan geçirerek içeceği bir yudum sıcacık bir şey. Lady nin yağmur+kahve fikrinden yola çıkarak geliştirdim bunu.. Mesela ben sizin için bugün saat 4 te kahve içeceğim. Her birinizi tek tek aklımdan geçirip dua edeceğim.
Bu arada bayram temizliği için listeleri de oluşturmaya başlayabiliriz. Ben aklıma gelenleri yazdım. Söyle de , liste kısmını alıntılayıp üzerine ekleyerek devam etsinler günlükçüm. Bayram gelir hoş gelir ley leeeyyy gümü gümü leyyyyy - Halılar temizlenecek
- Gümüşlük boşaltılıp silinecek
- laf olsun diye duran gümüşlükler elden çıkarılacak (evet bu yapılacak)
- kütüphane düzenlenecek fazla kitaplar elden çıkarılacak
- her yer dip köşe süpürülecek (lady ve chentiq yöntemiyle)
- bir güzel silinecek.
- silindikten 2-3 gün sonra sadece su ve sirkeyle bir kez daha silinecek
- koltuklar silinecek ya da örtüleri yıkanacak
- tozlar alınacak ///chentiq///
- banyonun her tarafı 40 lanacak (marmilade yöntemiyle)
- kışlık yazlık ayrılacak, verilecekler verilecek
Not: Aklıma şimdi geldi.. Listeyi alıntılayıp, altına eklemeler yapacağız ya. Bu işlerini tamamlayanlar kenarlarına isimlerini yazabilirler. Örnek olarak ben bir tanesine yaptım mesela...
***************************************************************************************************
Özelden yazdım ama kıyamadım,buradan da yetişeyim iki satır:))
Sen benim hiç tanımadığım dostlarımdan birisin...
Daha önce de başka yerlerde gönül bağı kurup yıllarca yazıştığım halada yazıştıgım arkadaşlarım oldu...
Ve hiç yanılmadım,insan kokusunu burnum iyi tanır:))
İnsan Chentiq i çok sevdim ben,
Sürgünüm diyen satırlar sızlattı yüreğimi,
He ya her girdigimde bakıyorum,sorumyorum nerdeyse seni de Elifcinomu da...
Bir de alıngan Sevdaa m var,illaki yazıyorum ismini,diger arkadaşlar alınmasın,
Sevdaa m özel,bir yerlerde biri onu seviyor bilmesi lazım sürekli:))
Burası benim kafamı dagıttıgım bir yer aslında,son 1,5 yıldır sıkıntısını yaşadıgım olaylar ve insanların yorgunluğunu attıgım,iki kelam patlattığım,totoyu kaldırıp iş yaptıgım:))
Keza kendime kalsa depresyona girdim girecegim,beyin kimyam iyi degil,uykusuzum,bir tuhafım:))
Hepicinizi sevdim,sevebilmeyi unuttugum günlerde yazdığınız iki satıra gözümün önünde beliren kadınlar var benim...
Akıllı,vicdanlı,sakin,deli,neşeli,hüzünlü,temiz,titiz,ama illa ki insan kadınlar...
Camın karşı tarafında yalnızlığımızı paylaştıgımız yeni,taze bir o kadarda gerçek dostlar...
Hep olun,
Chentıq can dua ediyorum sana ,kavuş evine,özelden de yazdım dualarım duyulmuyo ama yine de ediyorum...Rabbim seni istedigin yere evine savursun bir muzır rüzgarla :))
sevgiler