Bir oyun oynama meselesi

dfnyla6

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2021
22
7
1
34
Merhaba kızlar. Oyun derdiyle boğuşuyorum bu ara. Kızım var Mart'ta 3 yaşına basacak ama hiçbir şekilde oyuncakları ile oynamak istemiyor evcilik oynayalım diyorum yada doktorculuk falan beş dk sürüyor hemen sıkılıyor. Kendi kendine hiç oyun kuramıyor bebekleri elime veritor al sen konustur diyor. TV izlemesin istiyorum oyuncaklarla oyun kurmaya çalışıyorum ama oynamayinca vakit de geçmiyor. Acaba söyleme tarzım mi yanlış yani gel evcilik oynayalım diyorum farklı bir şekilde mi sormam gerekiyor bilemedim. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim

Benimde kızım sizin kızınızla aynı yaş ta. Martta 3 yaşına girecek. Genel olarak surekli bizimde onunla oynamamizi istiyor, sıkılıyor ama beraber oynadığımız sürece oyuna katılıyor. Bizde tv yok o yüzden sürekli isteyemiyor. Alıştığı icin belki de oyun kurabiliyor. Yemek sırasında arasira bilgisayardan bir kac çizgi filmi var onları izliyor onun harici tüm gün kapalı. Kitap okuyoruz haftada bir gün oyun grubuna bir gün kütüphaneye gidiyoruz. Bu ara puzzle yapmayı sevdi yenileri alıyoruz beraber yapıyoruz. Tabi sürekli her dk oynamıyorum. Ben evden calistigim icin bazi zamanlarda benimle degil tek basina oynamasi gerektigini alistirmistim o yuzden bana bagimli kalmiyor. Çok isim varsa onada sevdigi seyleri veriyorum hadi şimdi sulu boya yap bende yemek yapayım veya biraz islerimi yapayım bitince tekrar seninle istediğini oynacagiz gibi. Eğer inatlasip hic oyun oynamak istemezse ben onun oyuncaklarıyla oynamaya başlıyorum bir süre sonra bana katılıyor. Zaten uykusu yemeği babasıyla oynamasi derken günde bitmiş oluyor.
Sizde onun oyuncaklarıyla kendiniz bir oyun kurun o da oyunun nasil kurulduğunu görsün. Siz çocuk olun o anne olsun. Yönlendirin, yaptığınız her şeyi sesli onun duyacağı şekilde yapin bir süre sonra sizi taklit ediyor. Oyunlari kurarken de sesli bir şekilde bebek hasta olmus bu lego hastane olsun bu bebekte annesi bu da doktor bunu muayene etsin vs.. bir süre sonra kendisi de oyunlar kurmaya baslar.

Bizde arada oynuyoruz oynamıyor değiliz. Mesela doktorculuk hadi annecim ben hastayım hastahane geldim sende doktor ol bana bak. Yada hadi bebek hasta olmuş doktora gidelim hadi ben garson olayım sen musteti gibi ama çok çabuk sıkılıyor. Kendi kendine hiç oynamıyor. TV öyle bizde de yok aslında sürekli birşeyler bulmaya çalışıyorum. Açmamaya çalışıyorum.

Dergiler var içinde etkinlikler oluyor, minika cocuk vs onlarda da bazen guzel etkinlikler var. Geçenlerde biz kütüphaneden bi kitap almıştık 365 etkinlik diye belki fikir olması açısından bakilabilir.

Benim kızımda Mart'ta 3 yaşına girecek.
Beraber oyunlar oynuyoruz genelde yapboz çok yapıyoruz iki üç gündür bizden Barbie evi istemeye başladı. İnternetten fiyatına baktık 2bin ila 3bin arası eşimde kendisi imkanlarla güzel bir ev yaptı. Evi döşedik, oyuncaklarını yerleştirdik 2 gündür onunla oynuyor Bazen sıkıldığını çok dile getiriyor evde saklambaç oynuyoruz yani öyle vakit geçiyor bı şekilde

Dergiler var içinde etkinlikler oluyor, minika cocuk vs onlarda da bazen guzel etkinlikler var. Geçenlerde biz kütüphaneden bi kitap almıştık 365 etkinlik diye belki fikir olması açısından bakilabilir.
Minik parmaklar diye bir site var kes yapıştır etkinlikleri var onlardan yapmaya calisiyorum genelde. Cırtlı kitap aldım ona baktı bir iki gün bıraktı birde çabuk sıkılma var aldığım oyuncakla en fazla bir gün oynuyor. Cırtlı kitabı bir gün yaptı bıraktı. Bu Melissa doug kitaplarından aldım sticker kitaplarından bir gün oynadi şimdi çıkarıyorum arada iki tane yapıştırıp bırakıyor.

Evet evet o sıkılma hepsinde var sanırım. bende cirtli kitap aldim bir kac gun iyi onaylandı sonra bırakti. Ben bi col oyuncagi kaldirdim. Hepsi odasinda olunca neredeyse yuzune bakmiyordu. Ortadan kaldirip her seferinde teker teker belli araliklarla verince daha cok oynadigini fark ettim. Eğer makas kullanıyorsa önüne koyun renkli kağıt kessin dursun. En az yarim saat gelmiyor benimki cok seviyor makasla birseyler kesmeyi. Sonradan toplamasi silmesi ayri dert ama oyalamasi acisindan guzel oluyor

Makasla tam kesemiyor benim yardımımla kesiyor. Bizde beraber kesiyoruz. Zaten bizim oyuncak oyuncak sepetinde duruyor çok görmüyor onları. Ama gene de hiç arası yok bilmiyorum ya bir şekilde çözüm bulmaya çalışıyorum kendimce. Biraz daha aktif oyunları seviyor atlasin ziplasin. Herhalde diğer oyunlar ona cazip gelmiyor bdie kitap okutmayi seviyor.

Filial terapi gruplarına katılın isterseniz. Bende yeni başladım. Anne, baba ve cocuk arasında bağlanmayı oyunlar eşliğinde size veriyorlar. Hem terapi hemde çocuğa nasil yaklaşmalı, nasil oyunlar oynamalısınız görmüş oluyorsunuz. Belli bi oyuncak listesi oluyor. Oyunlari söylüyor terapistiniz bu şekilde cocukla saglikli bir iletisim kuruluyor. Cocugunuzla ilgili terapistten destek alabiliyorsunuz. Verim alan bir çok arkadaşı olmuştu bende yeni başladım. Neler yapacağız merak ediyorum.

Merhaba bu konuda eğitim aldığım için yazıyorum. Öncelikle şu soruyu sormak istiyorum kaç yaşında telefon tablet ya da tv ile tanıştı ? Erken yaşta bunlarla tanıştıysa oyun kurma becerisinin olmaması çok doğal. Çocuktan telefon tablet almak kolay iken anne baba daha rahat ettiği için pekte umursamıyorlar. Sonrasında ise beni dinlemiyor diyorlar. Ama tabi siz nasıl davrandınız bilmiyorum. Bu yaşlarda yardım almadan oyun kuramaması normal. Doktorculuk tarzında değil de Lego ya da daha eski ismiyle yapboz tarzı birbirine geçirilen oyuncaklar var onlar ile oyalanması vakit geçirmesi her açıdan gelişimine katkı sağlar. Parkta başka çocuklar ile iletişim kurarak oynamasına müsade edin. Parka götürebilirsiniz düzenli olarak tabi çalışmıyorsanız. Tv izleme konusunda 2 yaşa kadar sıfır ekran sonrasında elbette tanışmalarına müsade edeceğiz. Ama Buda sizin elinizde. Saatlerce karşısına oturtmayın. Siz hayır dediğinizde krize girmesin. Onu belirli saatlerde izleyebileceğinizi kararlılığınızla öğretmelisiniz. Her zaman birlikte oyun oynamayın. Bazen uzağında oturarak onun oyun kurmasına da müsaade edin. Ve unutmayın ki çocuklar saatlerce tek bırakılıp oyun oynamasını bekleyemeyiz tabi bu arada sizin de işleriniz olacak. Yanınıza alın beraber yapın ya da o yapıyormuş gibi hissettirin. ev işi de onun için bir oyun :)

Her çocuk farkli bazısı saatlerce oynar sıkilmaz bazisi ne yaparsan yap oyunda uzun süre kalmaz.sizde çok iyi biliyorsunuzdur
Bu sizin davranişınızla değil çocukla alakalı bence

Benim kızım da 5 yaşında sevdigi şeyler ve onu uzun süre oyalayan oyunlar şunlar

Oyuncak bebeğini veya oyuncakları şampuanla yıkamak
Renkli elişi kağıdı,sim,pul gibi şeyleri pritt ile yapıştırmak
Oyun hamuruyla oyuncağını kaplamak :/
Dışarıdan topladığımız yaprak,taş,ağaç çubuğu gibi şeyleri boyamak

Aklıma bunlar geldi belki biraz oyalanır.eminim birçok şey denemişsinizdir zaten

Ne olur çocuğunuza anneciğim demeyim. .o sizin anneniz değil..son zamanlarda o kadar çok bu kelimeyi duyuyorum ki..kızım ,oğlum,evladım kelimeleri kimsenin ağzında yok..bu kavram sadece kafa karışıklığı yapar zira çocuklar farklı düşünür

Parka küçük yasindan beri gidiyor ve arkadaşları ile oyun oynuyor zaten. Yanında onun yaşında biri olursa oyun oynuyor. Saatlerce TV karsisinda tutan biri değilim. Ben işe giderken ağlıyor onu yaomasin diye yarım saat izlemesine izin veriyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…