Bir Öneri verin bana

KarKralicesi

ATA BARIŞ (:
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2006
24.056
18.169
823
37

merhaba kızlar
acmak istemiyordum ama bir türlü tam anlamıyla karar veremiyorum...

İş yerinde 4 aylık aldıgımız kızdan dolayı problemim var...
Bana iş konusunda yemek ve temizlikde arta kalan zamanında yardım edicekti bu şahıs...
Ve ben bu hanım efendiden sorumluyum üstüyüm.(asla öyle konumum var benim havalarına girmedim)
Bir problem sorun oldugunda önce benle konuşması lazımdı...

Bu 2 gün önce patronlarıma ben işten ayrılıcam sebeb olarakda iş ögrenemediğini. Hatta iş öğretilmediğini söyledi. Hatta o esnada bende vardım
evet öğretmiyorum dedim
herhalde beklentin daha fazla büyükce bir şey dedim.
4 ayda hangi iş yerinde bi kalem bir şey ögrenirsin söylermisin bana dedim
patronunda misafirleri oldugu için. Bu konuyu daha sonra konuşalım dedi.

Daha sonra patron benim odama gelip bana neler oldugunu sordu...
Bilmiyorum ama bana akrşı tutumu cok farklı dedim
sustum seslenmedim ama bukadarıda fazla dedim.
dıaşrda onca işsiz var bu şekilde bi bahaneyle iş ayrılmak hiç akıl işi değil dedim
ben bile sizden işi alırken 1 yıl bekledim size gelip asla tek kelime etmedim etmemde.
Zaman ve sabır lazım dedim.

tekrar o şahısla edepsizle konuştu...

tekrar ben gittim odasına...
irem hanıma cay dahi götürürüm benim bu işe ihtiyacım var diyor:kızgın:
aman yok kalsın dedim ben kendi cayımı alıyorum hepde almaya devam ederim dedim.
Şu işi verelim demeye başladı patron bey
asla dedim ona verebilcek evragın e si dahi olamaz bu satten sonra dedim
beni ezip size dogrudan geliyorsa benim bu saatten sonra yapcam tek şey olamaz dedim
ne onun bana verimli olsun isterim nede verimli olmasını sağlıcak tek şey yaparım dedim.
aklı fikri kpss dedim gitsin evinde claışsın dedim
burası iş yeri ders calışcak yer değil kitap okuyabilir dedim.
aşağı iniyor yukarı gelmiyor bendende iş istiyor dedim
eee gelcek yukarı artık dedi...
gerek yok artık dedim
1-2 ay deniyelim dedi asla dedim onla aynı ortamda şu saatten sonra calışmam dedim
15 gün dedi yine yok dedim.
daha önce yine sizin karşınıza abuk subuk şeylerden dolayı geldim hiç hoş degil igrenc bi tablo dedim
ama ne yazıkki şuanda bunu yaşıyorum dedim
kac yıldır ben burdayıma sla sizle karşı karşıya gelmedim
4 aydır bu 2 kez gelişim karşınıza dedim.

eee napıcaz dedi. ayrılcak dedim istemiyorum ben kesin olarak dedim
ilerde daha cok sorun yaşarız dedim.
yaşarsak cıkarırız dedi. hiç gerek yok inanınki
ben bir kez daha sizinle karşı karşıya gelmek istemiyorum dedim
hiç hoş degil dedim.

tamam dedi yarın ben söylerim ayrıldıgını dedi...
dün den yana...
dün de diğer patronla konuşuldu onada aynısını dedim
o şahısla aynı anda konuştu aynen ben ne dediysem o sözleri diğer patronumda
o kafasız aşagıla söyledi dinledi cıt sesini cıkarmadı...
bizim yanımıza gelmen büyük bi hata dedi.
irem hanım varken dedi.
sen onun yerinde olsan direk bize gelse senin canın sıkılmaz mı? dedi.
cıt ses yok:kızgın:

neyse onun yanındanda cıktıkkk
kızın cıktıgına dair hiç bir şey görmedim
ve görmedikce kudurdum sinirden stresden...
kız öyle adi bi insanki... sanki ben bişiler yapmışım gibi bana tavır almaya calışıyor..
dün yine aşağıdan yukarı gelmedi. cokda iyi oldu zaten aynı havayı solucak kadar geniş değilim...

gelelim asıl soruma...
bu hatun cıkmamış...bu gün işe gitmediğim için abiyi aradım cıkmadıgını söyledi.

aklımın biri ;
pazartesi gidip patronla konuş
bunu cıkarmadıgınız sürece gelmicem ben demeyi düşünüyorum
(bana cıkarcaz diyolar cıkarmıyolar acaip sinirliyim:kızgın::mymeka:)

diğer aklımda;

pazartesi işe gitme:dilcikar:

evet o kadar sene emegim var...
ama bi iş yerinde huzurum yoksa hiç bir şey gözüm görmez

yorumlarınızı ve fikirlerinizi alayım:1closedeyes:

Patronlarının neden cıkarmama yanlısı oldugunu merak ettim acıkcası ..

Herkes yerini bilmeli tabii ama sizin de sirket'le ilgili söz sahibisiniz herhalde ..

Patronlarının neden cıkarmama yanlısı oldugunu merak ettim acıkcası ..

Herkes yerini bilmeli tabii ama sizin de sirket'le ilgili söz sahibisiniz herhalde ..

ah bi bilsem:kızgın:
kıran girdi ya elemana:dilcikar:
gerci bu ayarsızı cok aradık:1ninca:

doğru bilmeli... ama bazıları bilmiyor işte:mymeka:
söz sahibiyim cünkü orda calışcak bayanla aynı odayı paylaşan benim tüm gün beraberiz.
huzursuz etmemeli beni. bana kafa tutmamalı. bir şeyi 2-3 kez söyletmemeli bana.
net olarak uyum saglamalıyız birbirimize gülerek eglenerek iş yapmak nerde
mart buzası gibi iş yapmak nerde:umursamaz:

arkadaşım patron senin demenle çıkaracak olsa çıkarırdı neden ekmeğiyle oynuosun kızın
patrona çıkarmazsanız gelmicem diyince gelme demiyeceklerini nerden biliosun kendine guveniosun sanırım ama yazık yapma

arkadaşım patron senin demenle çıkaracak olsa çıkarırdı neden ekmeğiyle oynuosun kızın
patrona çıkarmazsanız gelmicem diyince gelme demiyeceklerini nerden biliosun kendine guveniosun sanırım ama yazık yapma

asla ekmegiyle oynamak gibi bi düşüncem yoktu
taki patrona gidene kadar.
bana zıt davranıyordu sacma sapan hareketleri vardı
seslenmedim amman kızım ya boşver dedim.
boşverdik sonucu gördük

evet kendime güveniyorum
onlara eleman cok banada iş...

bana tamam cıkarcaz diyip cıkarmamaları bana gitmemeyide ele verdiriyor
ayrıca ben calışıyorum elemanla onlar değil

boşverdik sonucu gördük

evet kendime güveniyorum

sen çalışıosun elemanla ama ikinizde patronlarla çalışıosunuz patrona illa çıkaracaksınız diye diretmen bana göre hoş olmamış uygun görseler zaten çıkarırlardı

boşverdik sonucu gördük

evet kendime güveniyorum

Peki patronlarınız bu bayanın anormal davrandıgının farkında degiller ?

Mesela bayan sizi patronlarınıza sikayet etmis degil mi ? Sizde aslında sizin ondan sikayetci oldugunu söylemissiniz ve size göre hatalarıda var .. Buna ragmen patronunuz neden bir daha yapmaz .. Yada bir sans verelim gibi düsünüyor ..

Yazınızı iki kere okudum, yazınızda kıza aşağılık falan gibi laflar etmişsiniz. Bu kadar kinlenmenize sebep nedir anlamadım. Alt tarafı gitmiş bana iş öğretmiyorlar demiş. Kaldı ki sizin bunu hata olarak görmeniz garip, siz onun üstü olabilirsiniz ama sonuçta bir patron varsa orayada şikayetini edebilir.
Diyelim ki hata yaptı sizi ezip gitti, neden ısrarla ekmeğiyle oynuyorsunuz ki, yazık yaaa, gencecik birine böyle bir tecrübe yaşatmayın.
Sizin yapmanız gereken şey kenara çekip bir üst olarak değil bir abla olarak ikaz etmenizdir.
Ayrıca işi iyice inada bindirmeye ya o kız ya ben demeye gerek yok, patronlar böyle tehditleri pek sevmezler. Birisi gitti diye hiç bir işte yarım kalmaz. Yani siz olsanızda olmasanızda işler yürür.
Bence biraz sakinleşin ve olayı sakince daha iyi bir analiz edin.

sen çalışıosun elemanla ama ikinizde patronlarla çalışıosunuz patrona illa çıkaracaksınız diye diretmen bana göre hoş olmamış uygun görseler zaten çıkarırlardı

evet ama işi vericek olan benim
12 saat yanında olcak benim
patronlarım cok sık gelen insanalr degil
onalrdan önce ben muhatabım ne yazıkki

Peki patronlarınız bu bayanın anormal davrandıgının farkında degiller ?

Mesela bayan sizi patronlarınıza sikayet etmis degil mi ? Sizde aslında sizin ondan sikayetci oldugunu söylemissiniz ve size göre hatalarıda var .. Buna ragmen patronunuz neden bir daha yapmaz .. Yada bir sans verelim gibi düsünüyor ..

işe ihtiyacım var diye sözler sarf etmiş
onu diyen insan daha neler demiştir onlara
kapalı kapılar arında konuşuldu işte.

evet ama işi vericek olan benim
12 saat yanında olcak benim
patronlarım cok sık gelen insanalr degil
onalrdan önce ben muhatabım ne yazıkki

işe ihtiyacım var diye sözler sarf etmiş
onu diyen insan daha neler demiştir onlara
kapalı kapılar arında konuşuldu işte.

Madem öyle sizde bir kez daha konusun bayanla .. İs vermiyorlar demis !! İsten kastı ne oturmak icin bulunmuyor ya orada . İsi mi begenmiyor acaba ? Bence siz neden cıkarılmadıgını ögrenmek icin patronlarınızla konusun .. :1closedeyes:

arkadaşlar ben konunun evveliyatınıda bildigim için söylüyorum larissanın yaptıgı kesinlikle ekmegiyle oynamak degil her iş yerinde bi zincir vardır sorunun varsa eger sorun teşkil eden kişiyle konuşur eger halledemessen onun bi üstüne gidersin ama bu kıs öyle yapmamışki direk gidip olmadık şeylerden bahsetmiş..yani konu neden hemen gidip ispitler gibi çocukça patrona koşuyosunki sonuçte iki bayansınız git konuş neden böyle davranıyosun felan de ki bişey yapmamış larissa...
neyse larissam srn takma kafana git işine işini yap evine gel hiç kendine laf getirmesine izin verme...

Kızın iş yeri hiyerarşisinden haberi yokmuş, bu açık. Ama madem patronlar öyle uygun görmüş, bence diretmeyin bir süre. Eğer kız da işi beceremeyecek bir tipse zaten ikinci büyük hatasında göze batar diyorum.

ah bi bilsem:kızgın:
kıran girdi ya elemana:dilcikar:
gerci bu ayarsızı cok aradık:1ninca:

doğru bilmeli... ama bazıları bilmiyor işte:mymeka:
söz sahibiyim cünkü orda calışcak bayanla aynı odayı paylaşan benim tüm gün beraberiz.
huzursuz etmemeli beni. bana kafa tutmamalı. bir şeyi 2-3 kez söyletmemeli bana.
net olarak uyum saglamalıyız birbirimize gülerek eglenerek iş yapmak nerde
mart buzası gibi iş yapmak nerde:umursamaz:

anladığım kadarıyla size gelmeden patrona gitmesi sizi bu kadar kızdıran.. belki sizden bir şikayeti vardır? veya sizin ondan hoşlanmadığınızı anlamıştır, rahatsız olmuştur..
yani bilmiyorum yukarıda işaretlediğim yer biraz rahatsız etti beni.. kayıtsız-şartsız istediğinizi yerine getirsin istiyorsunuz.. belki de bu yüzden sizi geçip daha yukarı çıkmıştır.. zaten bu şartlar altında gülüp eğlenerek iş yapamazsınız, siz emredersiniz o yerien getirir en fazla :delphin:

Çalışacağımız insanları malesef böyle kendi kafamıza göre seçemiyoruz ki. Kaç yıl çalışıyor olursak olalım, yeri geldiğinde hiç sevmediğimiz insanlarla çalışmak zorunda da kalabiliriz. Öyle biri olmalı ki, benim kafam rahat olmalı dediğiniz noktada, karşıdakide sizden pek memnun değil demek ki. Ve ikinizde işyerinin sahibi değilsiniz malesef. Kiminle çalışacağınıza keyfi olarak karar veremezsiniz ki, ister sevin ister sevmeyin. Sonuçta kafa dengi insan aramaya gitmiyoruz iş yerine. He dediğiniz gibi kendi isteğimize göre insanlarla çalışmak güzel olur elbette ama olmuyorsada, onu istemiyorum, bunu istemiyorum demenin anlamı yok ki. Size zarar verdiği noktada tepkinizi mutlaka göstermelisiniz, ama işyeri sahibi gibi ben bunu istemiyorum deme hakkınız yok bana göre. Oda sizi istemiyordur ne olacak.

Valla ben de bölüm yöneticisiyim ama benim altımda çalışan hiçbir arkadaşım, benden önce patrona gitti, neden gitti önce bana gelmesi lazım falan gibi komplexlerim olmadı...
Ne yani, belki sizi kendine yakın bulmamıştır, belki sorunu sizinle çözemeyeceği için direkt partonlarla görüşmek istemiştir falan filan..
Ayrıca işyerinde yeniymiş, şirket hiyerarşisini pek bilmiyor olabilir...
Bunlar bir insana aşşağılık diye hakaret etmenizi gerektirecek nedenler değil...
Kız gitmiş iş öğrretmiyor demiş, ee sizde bunu inkar etmiyorsunuz, öğretmemişsiniz hiçbişey, yani kız yalan söylememiş iftira atmamış..Size söylese daha yenisin daha sonra deyip geçiştirecektin belli ki.... 4 ay boyunca hiç mi zaman bulup da bişey gösteremez insan, bence sizin öğretmeye niyetiniz de yok, altınızda birinin çalışmasına da....
Yok onu atın, onla çalışamam diye ısrarcı olmanız da hiç profesyonelce bi iş değil..
Patron şirketinde çalışıyorsanız kararı patron verir, onlar çıkarmayı uygun görselerdi çıkarırlardı.
Ayrıca herkesin 2. bir şansa ihtiyacı vardır.. Ve belli ki patronlarınız bir şans daha vermek istemişler, size de bunu kabul etmek düşer..
Ve lütfen biyerlerde yönetici olup da altınızda birileri çalışmaya başladığında, o insanların sadece pozisyon olarak altınızda olduğunu, insanlık değeri olarak herkesin eşit olduğunu ve kimsenin kimseye aşşağılık demeye hakkının olmadığını unutmayın....

Pardon da siz orda patron değilsiniz bir şey değilsiniz sizde diğerleri gibi çalışan değilmisiniz...? Patronlarla nasıl bu şekilde konuşabiliyorsunuz ben bunu anlamadım...
O gelirse gelmem hayır illa ki çıkarın onu istemiyorum gibi lafları neye güvenerekten patronunuza söylüyorsunuz ki?
Ciddi anlamda soruyorum gerçekten...
Sizin tavrınız ve laflarınız garip olan...
Size önerim herkes yerini ve haddini bilsin...Siz çalışansanız bırakında patronların iş verenlerin işine karışmayın... Ve aşağılık bilmem ne gibi laflar ederek kendinizi küçültmeyin.. Ben bu şekilde bi öneride bulunabilirim... Ne kadar eşinize yarar bu öneri bilmem ...

üzgünüm ama ben de sizi haksız buldum.belli ki kız daha yeni tam olarak da ne yapacağını bilmiyor.hem işi öğrenmek istiyor hemde dediğinize göre kpss ye çalışıyor.bence sinirli olduğunuz için bu tepki biraz düşününce kızmak yerine yardımcı olmak isteyeceksiniz.o bi cahillik etmiş siz büyüğü olarak doğrusunu ona öğretin.belki sizden yakınlık görememiştir olamaz mııııııııııı?

Yazınızı iki kere okudum, yazınızda kıza aşağılık falan gibi laflar etmişsiniz. Bu kadar kinlenmenize sebep nedir anlamadım. Alt tarafı gitmiş bana iş öğretmiyorlar demiş. Kaldı ki sizin bunu hata olarak görmeniz garip, siz onun üstü olabilirsiniz ama sonuçta bir patron varsa orayada şikayetini edebilir.
Diyelim ki hata yaptı sizi ezip gitti, neden ısrarla ekmeğiyle oynuyorsunuz ki, yazık yaaa, gencecik birine böyle bir tecrübe yaşatmayın.
Sizin yapmanız gereken şey kenara çekip bir üst olarak değil bir abla olarak ikaz etmenizdir.
Ayrıca işi iyice inada bindirmeye ya o kız ya ben demeye gerek yok, patronlar böyle tehditleri pek sevmezler. Birisi gitti diye hiç bir işte yarım kalmaz. Yani siz olsanızda olmasanızda işler yürür.
Bence biraz sakinleşin ve olayı sakince daha iyi bir analiz edin.
öyle görüyorum cünkü...
kirlenen o ben degil.
iş öğretmemek... ne kadar basit telafuz edilebiliyor...
verdiğim iş cok basit bir hesap
defterden kagıt parcasına gecirmek gibi ve her pazartesi yanlış yakalamak kacınılmaz oluyor.
eee ben bu aşamada daha başka hangi işi verebilirimki
onu kavrıyamadan hatasız bana sunamadan
tabiki insanogluyuz hatasız olmaz ama bu kadar basit bi hesapdanda yanlış olması şaşırtıcı.
hata olarak görmem sebebsiz ve yersiz değil
ben hiç iş vermemişim gibi lanse etmesi beni dellendiren
ve bana yaa irem hanım bana hiç iş vermiorsunuz ben cok şikayetciyim diye bilirdi
cok şükür bu güne kadar adam kestiğim yedigim görülmedi:bbo:
kac gündür benimde pek işim yoktu
gidip bende patrona yaa hiç iş yok diyip sızlanayım:delphin:

yaptığı ne ilk hata nede son hata olucak
daha önce yine bi iki kez sorun yaşandı
aman ekmegiyle oynamım diye karışmadım patronların insiyafiyatine bıraktım
hata ettimişim maalesef kanıtladı bana saolsun

Madem öyle sizde bir kez daha konusun bayanla .. İs vermiyorlar demis !! İsten kastı ne oturmak icin bulunmuyor ya orada . İsi mi begenmiyor acaba ? Bence siz neden cıkarılmadıgını ögrenmek icin patronlarınızla konusun .. :1closedeyes:

valla onla konuşcak tek kelimem olmaz
şu şöyle olur diyorum yemek konusunda iş konusunda
oooo hooo bi bakıyorum 2-3 gün yüz sallamalar konuşmalar
yahu ben senin kocan degilim anan hiç degilim
neyin nesi bu
ha dicen sert dille söyledin belki
aslaaa ama aslaaa sert bi şekilde tek kelime konuşmuş degilimdir
yapım itibariylede yani.

işi begenmediğini düşünüyorum
cünkü bana öncelik evrak işi muhasebe dendi diyor
halbuki bizim arayışlarımızdada öncelik temizlik yemekti...

arkadaşlar ben konunun evveliyatınıda bildigim için söylüyorum larissanın yaptıgı kesinlikle ekmegiyle oynamak degil her iş yerinde bi zincir vardır sorunun varsa eger sorun teşkil eden kişiyle konuşur eger halledemessen onun bi üstüne gidersin ama bu kıs öyle yapmamışki direk gidip olmadık şeylerden bahsetmiş..yani konu neden hemen gidip ispitler gibi çocukça patrona koşuyosunki sonuçte iki bayansınız git konuş neden böyle davranıyosun felan de ki bişey yapmamış larissa...
neyse larissam srn takma kafana git işine işini yap evine gel hiç kendine laf getirmesine izin verme...

asla olamazda zaten taki damarıma basılmadıgı sürece
kimsenin ekmeginde gözüm yokki ekmegiylee oynuyayım:umursamaz:
zaten benide kızdıran o ya canım
benle konuşmadan oraya gidilmesi
sanki ben onla tartışmışım iznelimi bırakıldı
patronlarım kac kez tartıştınızmı siz yoksa dedi
aman allah göstermesin dedim öyle şeye asla girmem dedim

gider işimi yapar gelirim
ama odama gelmesi yüzünü her görmem ondan dahada nefret etmemi sağlıyor
zamanında kac kez hatası yüzünden cıkartılıyordu
yazık calışsın ihtiyacı var dedim
saolsun cok gecmeden teşekkürümü aldım

sacını basını yolmak lazım vallahi

allah bildiği gibi yapsın

Kızın iş yeri hiyerarşisinden haberi yokmuş, bu açık. Ama madem patronlar öyle uygun görmüş, bence diretmeyin bir süre. Eğer kız da işi beceremeyecek bir tipse zaten ikinci büyük hatasında göze batar diyorum.

işi becercegini hiç sanmıyorum
kpss gibi bir planı var
haa herkesin bi planı vardır
ama göz göre görede göze sokmanın bi anlamı yok
yada ben taş devrinde yaşıyorum:1closedeyes:

anladığım kadarıyla size gelmeden patrona gitmesi sizi bu kadar kızdıran.. belki sizden bir şikayeti vardır? veya sizin ondan hoşlanmadığınızı anlamıştır, rahatsız olmuştur..
yani bilmiyorum yukarıda işaretlediğim yer biraz rahatsız etti beni.. kayıtsız-şartsız istediğinizi yerine getirsin istiyorsunuz.. belki de bu yüzden sizi geçip daha yukarı çıkmıştır.. zaten bu şartlar altında gülüp eğlenerek iş yapamazsınız, siz emredersiniz o yerien getirir en fazla :delphin:

evet.. ufacık şey patronlara söylenerek büyüdü
beraber bayan bayana halletmek varken
işverenle konuşmakda neyin nesi
onalrında kendince işi gücü var bizle ugraşmaları neeyin nesi
benden cok memnun oldugunu sölemiş hanımefendi
cok memnun da gidip konuşuyot patronla ne enteresan dimi

onu orda bi misal olarak yazdım
illa benim dedigim olcak diye bi düşüncede degilim önerilere acıgımdır her daim,
aklıma yatsın tamam

Çalışacağımız insanları malesef böyle kendi kafamıza göre seçemiyoruz ki. Kaç yıl çalışıyor olursak olalım, yeri geldiğinde hiç sevmediğimiz insanlarla çalışmak zorunda da kalabiliriz. Öyle biri olmalı ki, benim kafam rahat olmalı dediğiniz noktada, karşıdakide sizden pek memnun değil demek ki. Ve ikinizde işyerinin sahibi değilsiniz malesef. Kiminle çalışacağınıza keyfi olarak karar veremezsiniz ki, ister sevin ister sevmeyin. Sonuçta kafa dengi insan aramaya gitmiyoruz iş yerine. He dediğiniz gibi kendi isteğimize göre insanlarla çalışmak güzel olur elbette ama olmuyorsada, onu istemiyorum, bunu istemiyorum demenin anlamı yok ki. Size zarar verdiği noktada tepkinizi mutlaka göstermelisiniz, ama işyeri sahibi gibi ben bunu istemiyorum deme hakkınız yok bana göre. Oda sizi istemiyordur ne olacak.

ben secme hakkına sahibim
patronlarım onla calışmıyor ben calışıyorum
bana zorluk cıkarmamalı... sonucda patronlara hesap vs. gibi sunumları yapcak olan benim
onun bi hatası patronlara gitse ben sorumlu olcak öncelikle
beni istemicegi tek sebeb varsa söyleyebilirdi patronlara
söylüyebilcegi tek şey yok
herkesle kolayca anlaşabilen bi insanımdır
ben onun üstüyüm onu ezeyip düşüncesinde değilim.

Bu kadar kısa sürede birşey öğrenilemeyeceğini siz yazmışsınız, o zaman hatalar yapması doğal değil mi? Hele de ilk çalıştığı yer orası ise, belirli yanlışlar yapması doğal. Biz ilk başladığımızda yanlışlar yapmadık mı, ben çok yaptım, belki karşıdakine çokta basit gelebilecek hatalar yaptım. Birinin bir işi anlaması seneler sürebilir belki. Karşıdaki hatalı bile olsa , ona gereken tavrı gösterirsiniz, ama ben bunu istemiyorum deme hakkımız yok bana göre. Ciddi sıkıntılar olacak ise , dediğiniz gibi yanlışlar göğe çıkmaya başladıysa ve size hesap sorulmuşsa o zaman gereken cevabı ve sorumluyu gösterirsiniz. Biz de orada çalışanız başka birşey değiliz.

Back