Bir ÖLÜMCÜL salgın daha !!!

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
75 milyon insanı öldüren hıyarcıklı veba, Libya'da ortaya çıktı.

17 Haziran 2009 / 03:30

VAKA SAYISI 18
DSÖ yetkilisi John Jabbour, Libyalı yetkililerin Akdeniz kıyısındaki Tobruk kentinde hıyarcıklı veba salgını olduğunu bildirmeleri üzerine bir ekibi bölgeye gönderdiklerini, sayıları 18 dolayında olduğu bildirilen vakaların Libya'da 20 yıldan uzun süredir ilk kez görüldüğünü söyledi.

Trablus yönetiminin DSÖ'den yardım istediğini bildiren Jabbour, orta çağdan beri "kara ölüm" olarak bilinen hastalığın Libya'daki "tam resmini" henüz göremediklerini, Libyalı yetkililerin açıklamasına göre şimdiye kadar biri ölümlü, 18 vakanın görüldüğünü ifade etti.

VÜCUTTA SİYAH YUMRULAR OLUŞUYOR

Vücutta siyah yumrularla kendini belli eden hıyarcıklı veba dünyada yılda 100 ila 200 kişinin ölümüne neden oluyor. Hastalık antibiyotiklerle tedavi edilmezse birkaç günde ölüme neden olabiliyor.

1300'LÜ YILLARDA 75 MİLYON KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hastalık 1347-1351 yılları arasında dünyada 75 milyon kişinin ölümüne neden olmuş, bu dönemde Avrupa nüfusunun üçte birinden fazlası yok olmuştu.

Hıyarcıklı veba hastalığın ilk kez Asya'da ortaya çıktığı daha sonra Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'ya yayıldığı bildiriliyor.

Yeni vakaların çıktığı Tobruk kenti Mısır sınırına 125 kilometre mesafede bulunuyor. (Hürriyet)

aman ayy allah korusun yaa.cıktığı gibide batar inşallah.
birde hıyarcığı gelmesin,fazlasıyla var zaten öldürücü vürüsler,kenesi,domuzu,kuşu
allahım sen koru yarabbim.:Saruboceq:

Allah'ım Yarabbim yaaa nekadar çok virüs çıktı son zamanlarda.
Allah göstermesin, yaşatmasın kimseye.
sağlıklı günler.....

mafoldumben
Ama ama ama biz Libya dayızmafoldumben
Rabbim sana emanetiz...

Cancağzım biz Tripoli deyiz Tobruk bize uzak gerçi de,sonuçta burası da deniz kıyısı..
Mazallah.. Hiç duymadım hiç kulağıma gelmedi ..
Gerçi olsa da ortalıkta söyleyeceklerini hiç sanmıyorumfisfisfis
Tevekkül bizden taktir Rabbimizden..

Allahtan ölümün dahi en hayırlısını istemek lazım her vakit..
sonuçta o da yaşamak kadar hak..

Biz domuz gribinden tırsar,titizlenirken yanı başımızda bu varmış haasenağlama

Evlatlarımızı ailemizi koru ya RABBıM

eklemeyi buraya da yapmak istiyorum:
Dün
Salgın haberinin büyük kısmının şişirme ve asılsız olduğunu öğrendik.
Libyanın çıkışı ,aldığı projeleri,hareketlenme ve gelişimini önlemek önüne taş koymak amacı ile tertiplenen yanlı haberler olabiliyor ,takdir edersiniz ki bu dünyanın her yerinde var..
Veba denen illet hastalıktan ne yazık ki her sene dünyanın her köşesinde insanlarımız tehlikeye düşüp kimi zaman mamafih hayatını kaybediyor..
Özellikle Libyanın vurgulanmasının altından birtakım niyetler olabilir..

Libyayı seviyorum beklerim efenim:)))

Son düzenleme:
mafoldumben
Ama ama ama biz Libya dayızmafoldumben
Rabbim sana emanetiz...

Cancağzım biz Tripoli deyiz Tobruk bize uzak gerçi de,sonuçta burası da deniz kıyısı..
Mazallah.. Hiç duymadım hiç kulağıma gelmedi ..
Gerçi olsa da ortalıkta söyleyeceklerini hiç sanmıyorumfisfisfis
Tevekkül bizden taktir Rabbimizden..

Allahtan ölümün dahi en hayırlısını istemek lazım her vakit..
sonuçta o da yaşamak kadar hak..

Biz domuz gribinden tırsar,titizlenirken yanı başımızda bu varmış haasenağlama

Evlatlarımızı ailemizi koru ya RABBıM

aminnn libyanacım....:Saruboceq:

cevapladığın için çok teşekkürler canım.a.s.

bu virüsler bana kalırsa biyolojik silahlar..

kızılderililere yardım diye dağıtılan zehirli battaniyeler de bir başka biyolojik silahtı.
----------------------------------------------------------------------------------------

Biyolojik silahlar diğer canlılar üzerinde zararlı etkiler yaratmak maksadıyla kullanılan bakteri, virüs, mikrobiyal toksinler, vb. ajanlardır. Bu tanım genellikle biyolojik olarak elde edilen toksinleri ve zehirleri de kapsayacak şekilde genişletilir. Biyolojik savaş araçları, yaşayan mikroorganizmaları (bakteri, protozoa, riketsia, virüs ve mantar) içerdiği gibi mikroorganizmalar, bitkiler ve hayvanlar tarafından üretilen toksinleri (kimyasallar) de kapsar.
Yaşayan biyolojik maddeler kokusuz, tatsız ve havaya bulutu halinde atıldığı zaman 1 ila 5 mikron boyutunda son derece küçük parçacıklardan oluştuğundan insan gözüyle görülemez. Silah olarak kullanılabilecek biyolojik ajanlar şu şekilde sıralanabilir;
Bakteriler. Küçük-serbest yaşayan organizmalar olup çoğunluğu katı veya sıvı kültür ortamında üretilebilirler. Bu organizmalar sitoplazma, hücre zarı ve nükleer materyaller içeren bir yapıya sahiptir. Basit bölünme ile ürerler. Oluşturdukları hastalıklar genellikle spesifik antibiyotik tedavilerine cevap verirler.
Virüsler. ıçlerinde çoğalabilecekleri canlı organizmalara ihtiyaç duyan organizmalardır. Bundan dolayı da enfeksiyoz etkileri büyük oranda konak hücrelere bağımlıdır. Virüsler genellikle antibiyotik tedavilere cevap vermeyen fakat antiviral bileşimlerin bir kısmına ve sınırlı kullanıma uygun preparatlara cevap veren hastalıklara neden olurlar.
Riketsialar. Hem bakterilerin hem de virüslerin genel karakterlerini taşıyan mikroorganizmalardır. Bakteriler gibi metabolik enzimler ve hücre zarından oluşurlar ve oksijen kullanırlar ve geniş çaplı antibiyotiklere karşı duyarlıdırlar. Yaşayan hücreler içinde üremelerinden dolayı da virüsleri andırırlar.
Klamidya: Kendi enerji kaynaklarını üretemediklerinden zorunlu hücre içi parazitlerdir. Bakteriler gibi geniş spekturumlu antibiyotiklere cevap verirler. Çoğalmak için virüsler gibi yaşayan hücrelere ihtiyaç duyarlar.
Mantarlar: Fotosentez yapamayan, çürüyen bitkisel olgulardan besin ihtiyaçlarını sağlarlar.
Toksinler. Yaşayan bitkiler, hayvanlar veya mikroorganizmalardan elde edilen zehirli maddelerdir. Bazı toksinler kimyasallara da dönüştürülebilirler. Toksinlere özel antiserum ve seçilmiş farmakolojik ajanlarla karşı konulabilir
Literatürde çok sayıda biyolojik savaş ajanı belirtilmektedirler. Bunların arasında;
Bacillus anthraksis (Şarbon Etkeni)
Botulinum Toksinleri (Konserve Zehiri)
Brucelloz (“Malta Humması” Etkeni)
Vibrio Cholera ( Kolera Etkeni)
Clostridium perfirenges (Gazlı Gangren Etkeni )
Salmonella typhi (Tifo Etkeni)
Psoudomanas psoudomallei (Melioidozis hastalığı Etkeni)
Psoudomanas mallei (Ruam hastalığı Etkeni)
Yersinia pestis (Veba Etkeni)
Francisella tularensis (Tularemi Etkeni)
Coxiella burnetti ( Q Ateşi Etkeni)
Smallpox virüs (Çiçek Hastalığı Etkeni)
Congo-Crimean Hemorajik Ateşi Virüsü
Ebola Virüsü
Stafilokoksik Enterotoksin B
Rift Valley Ateşi Virüsü
Trichothecene mycotoxins
Venezüella At Ensefaliti
Plazmodium vivax (Sıtma Etkeni)
Saxitoksin (predominant olarak doğada deniz dinoflajellileri tarafından üretilir)

ALINTI

ben lıbya bıngazıdeyım. tobruga yakınız. sehır merkezıne ıner gıbı buraya gelıyo ınsanlar tobruktan
alısverıs gezme vs.. için :bbo:
demin tam bırılerıne bu konudan bahsedıcektım kı aa evet dedıler resmı yazı gelmıs.
hal boyleyken boyle. su onlemlerı alın dıye.
cok dıkkat etmek lazım
allah korusun

ben lıbya bıngazıdeyım. tobruga yakınız. sehır merkezıne ıner gıbı buraya gelıyo ınsanlar tobruktan
alısverıs gezme vs.. için :bbo:
demin tam bırılerıne bu konudan bahsedıcektım kı aa evet dedıler resmı yazı gelmıs.
hal boyleyken boyle. su onlemlerı alın dıye.
cok dıkkat etmek lazım
allah korusun

canım çok üzüldümbenneyaptımki lütfen çok dikkatli olun...

bizi gelişmelerden haberdar edersen çok memnun oluruzŞeniza.s.

dediğin gibi Sardunya bunlar biyolojik silahlar ......bu silahlar staratejik ve siyasi

nedenlerle hazırlandığı gibi ilaç piyasasının gelişmiş ülkelerin ekonomilerini sarsmaya yetecek güçlere

sahip sermaya sahipleri de bu savaşta aktif rol oynadıklarını düşünüyorum...:(( öfkelensek, yok sağ

duyumuzu kaybetmesek, yok komple teorileri üretsek farketmez ben bu pis, iğrenç amaçları

güdenlere insan denmesinden yoruldum ...kendimi çok anlatamadım ama öyle işte yoruldum:((

...teşekkürler bilgilendirdiğin için.......

Sardunya çiçeği...
Dün bu haberi okuyunca eşimi aradım anlattım bana direk nerden duydun bunu gülüm diye sordu:kedi:kaydirigubbakcemile3
meğer o da biliyormuş,şirket bu haberle çalkalanmış bir iki gün,bize söylememiş üzülmeyelim endişe etmeyelim diye..:bbo:
Eve gelince enine boyuna konuştuk mevzuyu sonunda şöyle düşündük

Salgın haberinin büyük kısmının şişirme ve asılsızmış
Libyanın çıkışı ,aldığı projeleri,hareketlenme ve gelişimini önlemek önüne taş koymak amacı ile tertiplenen yanlı haberler olabiliyor ,takdir edersiniz ki bu dünyanın her yerinde var..
Veba denen illet hastalıktan ne yazık ki her sene dünyanın her köşesinde insanlarımız tehlikeye düşüp kimi zaman mamafih hayatını kaybediyor..
Özellikle Libyanın vurgulanmasının altından birtakım niyetler olabilir..Aslını Allah bilir tabi.

O yüzden müsterih olmalı..
Rabbim hepimizi korusun
Ticari amaçlı lekelemeler ve dediğin gibi biolojik silahlar olma payı çok yüksek..

Ne gelirsen Allahtan hayırlısı gelsin..

her sene bi hastalık çıkmazsa şaşarım millet korkudan tedirginlikten hasta olcak zaten akşam bi tane kalp doktoru konuşuyo:
diyoki tıp ilerlemedi sadece teknoloji ilerledi alet edavat ilerledi erken teşhis iyi derler hayır değil erken müdahale bazen erken ölüm getiriyo diyo doğru valla ben her ay rutin tahlil vermekten emar ultrasona girmekten ölcem hastalıktan değil mesela bu gidişle offffffff allahım

Back