bir obsesifin çilesi üstelikde hamile :(

Canımm aklımda Yarabbim. Ne değişikmiş hiç duymamıştım.üzüldüm hamilesinde hormonlar değişiyor insan saçmalıyor.sen bunları getirme aklına gelincede kendini suçlu hissetme bi abdest al dua et.kendini suçlayıp reddettikce içine işlemiş.kötü bi durum, bebeğine yoğunlaş geçer inşallah.

bunlarla ilgisi varmıdır ki ? anlayamadım pek..
uyku beyni besliyor, yediklerimizdede sinirlerimizi güçlendiren şeyler var , uyumadıysanız ve bunları tüketmediyseniz ki hamilesiniz vitamin ve mineral kaybı çabuk olur. hayaller, halüsülasyonlar kaçınılmaz olabiliyor, sinirler yıpranıncada gerisini biliyorsunuz yaşamışsınızdır, zira bende yıllardır obsesifim:) tecrübeyle sabit. sizin gibi düşüncelere takılmadım ama bi arkadaşım b12 ve mineral elsikliğinden lohusayken içimden bi ses çocuğuma zarar vermemi söylüyor diye diye en sonunda 15 gün hastanede yattı okb dedilersede o şizofrenmi oluyorum diye mahvoldu. aradan 13 yıl geçti şu an kendisinde esamesi bile yok:) çok geçmiş olsun:)

Arkadaşım çok geçmiş olsun. Durumun gerçekten zor, seni cok iyi anlıyorum. Benzer bi durumu ben de yasadm. Hatta ben hamilelikte bebegmi aldırmak zorunda kaldim. Sen yine sanslisin. Agir takintilarla basa cikmaya calistim yillarca. Bunlar ne aileyle asilabiliyo ne kendi basina. Ancak doktor destegi olursa ve kendin de güçlü olursan asarsin hepsini. Özellikle terapi cok cok iyi geliyo. Bunlarin sebebini buluyosn ama doktordan bisey gizlememen gerekli. Doktor asla yargilamaz. ben en canli ornegim senin icin. Buyuk zorluklar yaşadım ama suan hepsini tek tek asiyorum. Cocukluktan beri gelen asla kurtulamam dedigim bu hastaliktan hamd olsun kurtuluyorm. Korkma, üzülme, sabirli ol.bunlarin hepsi sadece düşünce ve senin elinde degil. Sen anne olucaksn inşallah ve güçlü olabilirsin :)

Aklına gelen düşünceleri yasakladığın için, sık sık ortaya çıkıyor. Rahat bırak kendini, aklına geldiğinde kendini suçlamaktan vazgeç ve bu bir rahatsızlık, herkesin başına gelebilir demen gerekiyor . Bir süre sonra azaldığını göreceksin. İlaçla değilde terapiyle tedavi düşünmez misin?

beslenme konusunu bilemem ama çok uyuyorum gün içinde bu düşüncelerle savşmak istemediğimden uykuya bırakıyorum kendimi ama ozaman da rüyalardan kurtulamıyorum sanırım ilaç desteğide almam lazım benim..dışardan çok güçlü durduğum için kimse inanmaz bu hastalığa ama durum vahim görünüyo

her konuda güçlüyümdür aslında maddi manevi ailemi ayakta tutttum bugüne kadar... kendi evliliğimde de aynı şekilde eşimle birlikte birsürü şey atlattık..ama gel gör ki bu saçma hastalık beni yıktı tamamen çocuğum içinde endişeleniyorum umarım huyları baana çekmez

bundan 1 sene öncede doktora gitmiştim doktorum ilaçsız olmaz tek başına terapi sana yeterli değil demişti ama rabbim bize bebek nasip etti ilaçsız olmayacak galiba ama emzirme döneminde nasıl ilaç kullanacağım bilmiyorum..

Bu günlerini zehir etme, bebişin alışverişini yap, oyala kendini , ne kadar boş vaktin olursa o kadar bu düşünceler aklına gelir. Şimdiden terapiye başlayıp , sonra ilaçla devamını getirebilirsin,. İlaç olmuyo diye şu anda ikisinide bırakma yani. Birde bebiş doğunca rahatlayacağını tahmin ediyorum, tüm vaktin onunla geçecek nerdeyse.

bunlar beynin oyunlar ,vesvese,amigdalanın adiliği falan filan böyle gider...şöyle düşün aklına kardeşin geldi diye utanma gelebilir bu çok doğal ama o benim kardeşim bu saçma...istediği kadar gelsin umursamazsan uzaklaşak bu düşünce..ama şu an bu fikre takılı kaldığın için durmadan kardeşin aklına geliyor..doğumdan sonra bebeğe odaklanınca geçecektir başka şeyler gelecektir bu seferde..bizler böyle yaşamaya alışacağız mecburen bende de anksiyete var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…