diyecek bişi bulamadım. dogumuna az kalmıs
daha sonra bır psıkıyatra görün.. ya da hemen görün belki zararsız bır ılac vardır. varsa da dogumdan donra alırsın
doktora acıklanır daCevap verdiğin için teşekkür ederim gitmeyi düşünüyorum ama doktora bunu nasıl açıklarım buraya yazarken bile zorlandım kendim tek çıkamıyorum dışarı şu sıralar..eşim asla istemez hamileyken..hem bana konuş zaten doktor ilaç vermez diyecek..benmle dertleş diyor her zaman çok anlayışlıydı sağolsun..ama bunu ona nasıl söylerim..
Çok geçmiş olsun canım, hemde hamileyken bununla basetmek kolay değil ama OKB sadece ilac ile tedavi edilmez, terapi süreci de ilaç kadar önemlidir. Bence bulunduğun sehirde ki iyi bir klinik psikologa yada terapi yapabilen bir psikiyatriste gitmelisin, bunu bir psikolog olarak söylüyorum canım, inşallah iyi bir terapi seni cok rahatlatacaktir. Allah yardımcın olsun.selam kızlar bunları yazma konusunda çok endişeliyim ama birilerine açılmam lazım bu durum beni mahvediyor..içimi kemiriyor kimseye açamıyorum kendimi.. ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN DÜŞMANIMA BİLE...
okb hastasıyım okbnin her türlüsünü yaşadım..aklınıza gelebilecek herşeyi hertürli takıntısını hemde..hepsiyle baş ettim..kendim yendim..ama bu çok acı vericiymiş hamile kaldığımdan beri bununla cebelleşiyorum 35 haftalıkda hamileyim bu arada..yeni takıntım şu (lütfen ayıplamayın sapık falan değillim) benim cinsel takıntılarım başladı eşimi çok seviyorum ama sırf bu yüzdern ilişkiye giremiyorum onunla.. ilişki esnasında sürekli erkek kardeşimle ilgili görüntüler aklıma geliyo perişan oluyorum sanki eşimle değilde tövbe haşa kardeşimle ilişki yaşıyormuşum gibi geliyor..sürekli rüyalarıma giriyor..bu görüntüler kalkıp hemen gusül abdesti alıyorum gündüz de gözümün önünden gitmiyor.televizyonda öpüşen bi çift falan göreyim hemen aklıma kardeşimle ben geliyorum..açık bi video falan göreyim nette tahrik olur ya insan banada oluyo haliyle ..sonrada diyorumki ben kardeşimi düşündüm bu yüzden zevk duydum ben bi sapığım diyorum..ama öyle birşey yok namaz kılarken otururken hassas bölgemde kıpırdanma olsun hemen aklıma bu görüntüler geliyo kıldığım namazları tekrarlıyorum ev işi yaparken aklıma geliyor..temizlediğim yerleri baştan temizliyorum..doğum yaklaştı temizliğe başladım ama iki gindür camlara dokunamıyorum..aklıma kardeşimle ilgili şeyler gelince o camları defalarca sileceğim çünkü..
hamileliğimden hiç bişey anlayamıyorum..en güzel günlerim ziyan oldu halada oluyo..ailemin yanına gidemiyorum kardeşimi göreceğim diye..bu düşünceleri düşündükçe devamlı gusül abdesti alıyorum abdest almadan temizlikde yemekde yapamıyorum ..çocuğuma daha beşik alamadım..uğursuzluk olacak diye.. bugün bi doktor size acı veren düşünce ne olursa olsun kenara çekilin düşünün.. o düşünceyi siz düşünün çağırın onu.. acı versin size önemsemeyin..birdaha gelmeyecek göreceksiniz dedi oturdum acı çeke çeke ağlaya ağlaya kendimi kardeşimle hayal ettim bişey olmadığını görünce aslında rahatladım..ama açık saçık düşünceler düşününnce normal insanlarda bile bir zevk hali oluyor..bendede oldu şimdide sen bu düşüncelerden zevk aldın diyorum jkendime engel olmaya çalışıyorum ama olmuyo..şimdi oturdum ağlıyorum perişanım hayatım mahvoldu doktora gitsem hamileyim ilaçda alamam.. kimseye bunları anlatamazdım ne yapayım dedim aklıma burası geldi nolur beni kınamayın..çok vicdan azabı çekiyorum yardım edin..çocuğumda gelecek bir aya ona nasıl sağlıklı bir anne olacağım ben.. keşke kanser olsaydım diyorum bazen..Allahım bana ve benm gibi olan herkese yardım etsin..bunları kimseye anlatamam ...bana nolur bu düşünceleriden sorumlu olmadığımı söyleyin ..
Durumun farkinda olman bile büyük bir adım aslında.sen tekrar doktora git elbette bir süre ilaç tedavisi olamazsın ancak terapi alırsın.yazdıklarınız içime su serpti biraz...bunları sanalda olsa birilerine anlatabiliyo olmak çok rahatlatıcı
doktora gitmeyi ciddi ciddi düşünüyorum çok vakit kaybettim hamileliğimin en güzel günlerini harap ettim..bundan bir sene önce gitmiştim doktorum bana bir süre çocuk düşünnme 2 senelik bir tedavi uygulayacağım dedi ..Rabbim bize çocuk nasip etti çok şükür ama ona hakettiği değeri veremiyorum malesef .. içimde büyüyen bi canlı vafr her kıpırdadığında ben kendimi suçlu hissediyorum..aklıma gelen şeyleri takmamam lazım doktor bırak gelsin diyecek biliyorum nasıl başedeceğim onu bilmiyorum..
çok teşekkür ederim psikolog olmanız ayrıca rahatlattı beni.. bunun hastalık olduğunu biliyorum ama bişey yapamıyorum işte.. tek çözüm terapi almak evetÇok geçmiş olsun canım, hemde hamileyken bununla basetmek kolay değil ama OKB sadece ilac ile tedavi edilmez, terapi süreci de ilaç kadar önemlidir. Bence bulunduğun sehirde ki iyi bir klinik psikologa yada terapi yapabilen bir psikiyatriste gitmelisin, bunu bir psikolog olarak söylüyorum canım, inşallah iyi bir terapi seni cok rahatlatacaktir. Allah yardımcın olsun.
hamilesiniz Allah tamamına erdirsin lütfen kendinize hakim olun hamileliğinizi mahvetmeyin..takıntılarınız umarım geçer.. ben beceremedim malesef..maddi açıdan sıkıntım yok şükür ama psikolog meselesini ciddiye almayan bi eşim var benmle konuş gez dolaş sıkma canını der her zaman..hissettiklerimi bilse eminim elimi kolumu bağlar o beni götürür doktora..OKB çok zor allah yardımcınız olsun. Doğumdan sonra ilaç kullanmanız gerekebilir ama o zaman da emzireceksiniz nasıl olacak bilmiyorum. Bende de hafif seviyesi var, hamilelikte arttı açıkçası ama idare ediyorum şu anlık. Maddi durumunuz elveriyorsa hemen terapiye başlayın bari ilaç alamasanız da faydasını görürsünüz.