- 20 Haziran 2024
- 1.001
- 1.025
- 48
- 48
- Konu Sahibi mahmut abi
-
Keşke bunu yapmasaydiniz. Zaten kanunen gereken yapılıp paylar verilmiş.Bense hak geçmesin diye babamın iyi bir semte 3katlı bir evi vardı, ablam orayı seviyordu annem ise hiç gitmiyordu. O evin tapusunu ben ablamla abime satış göstererek verdim. O sırada annem hastaydı ve anneme söylemedim. Bir de babamın kasada altınları vardı onları olduğu gibi onlara verdim.
Saçmalığa bak baban onların annesiyle evlenmese o zaman da miras tamamen size kalacaktıeğer babam annemle evlenmeseymiş, ben olmasaymışım zaten hepsi onların olacakmış.
Gerçekten cok benziyor
yok o zaman ben dünyada olmayacaktım.Saçmalığa bak baban onların annesiyle evlenmese o zaman da miras tamamen size kalacaktı
allah askina böyle bir hesap var mi? o zaman baban onların anasiyla evlenmeseydi onlar olmayacakti, kendi mirasindan sana versin.Annemin mirasından onlara da pay vermem gerekiyormuş çünkü o miras anneme onların babalarından kalmış, eğer babam annemle evlenmeseymiş, ben olmasaymışım zaten hepsi onların olacakmış.
Ee babaları onların annesiyle evlenmeseydi de onlar dünyada olmayacaktıyok o zaman ben dünyada olmayacaktım.
Yani insan üzülüyor çünkü onlara göre haklarını alamadıklarını düşünüyorlar. Boşanma sürecinde de çocuk olarak çok yıpranmışlar velayet davaları falan olmuş bir anneleri almış bir babaları almış . Babaları da üstüne başka kadınla evlenip başka çocuk yapınca... Bir de söyle bir şey var eniştem yani babamın damadı abimle iş kuracağım diye babamdan mallarını ipotek ettirmesini istemiş (ama iş damadın üzerine olacaktı) babam da damadı sevmezdi olmaz eğer batarsan beni de batırırsın diye kabul etmemiş. Ondan sonra küstüler. Sonra da mirasta babaları beni kayırdı (keşke kayırmasaydı) Yani onların yaraları derin.Hak geçmesi gibi bir durum olamaz. Kanuni olarak gereken yapılmış.
Miras meselelerinde duygusal olan bir taraf varsa sömürülmeye çok açık oluyor. Vicdan yaptırarak para koparma derdindeler.
Deyin ki ben mahkemenin yasalara göre uygun gördüğünden bile fazlasını verdim size. Benden bu kadar. Ne yaparlarsa yapsınlar bundan sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?