eşim mimar, inşaat işi ile alakalı çevren yoksa iş imkanı sınırlı, kendi büronu açıp çevre ednmen iş getirip büroyu çevirmen ortalama beş seneni alır,şansın varsa tabi :)) bir başka mimarın yanında 1000-1250 lira arası çalışabilirsin, adam sana çay koy da diyebilir, orası da belli olmaz :)) memuriyet daha avantajlı 657 ler 2000 liraya yakın 399 lular 2250 liraya yakın alıyorlar, kpss den atanabilirsen tabi :)) hayat şartları zor malesef hangi alan olursa olsun iş bulmak kolay değil malesef.. bol şans, güzel bir gelecek dilerim..
mimarlık ünide pahalı bi bölüm cetveli kalemi çizim gereçleri ohooo daha bi sürü şey bide özel düşünüyorsan çevrenin geniş olması gerekir ama tabi genede kulağa hoş gelen bi meslek :)
Fiyatı masrafı önemli değil, kendi büromu açmayı düşünmüyorum. Belki ileride ama öncelikle özel sektörde olsa biraz iş tecrübem olması gerekiyor.
Özel üniversite kazanırsam giderim, kazanmazsam düşünmüyorum.
Kulağa hoş gelmesinden çok gönlüme göre bir meslek. İşte ben bunu yaparım dediğim türden.
Özel sektör niyeyse bana daha cazip geliyor.
İnternetten biraz araştırdım o kadar çok büro var ki mimar arayan...
Sanırım bir tanesine denk düşerim.
Olmazsa memur olurum.
joule yenii üyeyim ve özel msj yazamıyorum mimarlık ile ilgili sorularına buradan cevap verebilirim
Çok sayıda mimar tanıdım kısa sürede özelde çalışan, ofis türü olanların şartı iyide şantiyede çalışanların durumu pek parlak değil. Ücretlerde öyle devletin verdiğinden çok fazla değil. Şantiyede çalışanlar en iyisi haftada 6 gün günde 10-12 saat çalışır. Kamuda ise 657 ler 2.500-2.600 tl, kitlerde ise 3 bin lira civarı maaşı vardır, hala 2250 tl diyenler var.Bunlar iki yıl önceki fiyatlardı. Lakin mimar alımı çok az kamuya. Diyeceğim çoluk çocuk sahibi olmak ve evine vede kendine vakit ayırmak inşaat sektöründe çok zor!!!
cnm ben mimarlık okuyorum dokuz eylülde bi sorun varsa sorabilirsin.
Hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Aklıma takılan bir şey olursa sorarım.4 yıllık mimarım, şantiyeciyim. Maaş skalam Türkiyede 2500-3500 arası. Yurtdışında arap ülkelerinde çalıştım.Orda 4000-5000 arası maaş+konaklama+tüm özel ev giderleri. Başarılı olursan iyi kazanıyorsun.
Okulu zor ama. 72 saat uykusuz yaşadığım günler olmuştu, ama ben biraz inektimAma yinede sabahlamayan mimar yoktur. Masrafı da çoktur (kagıt kalem karton maket malzemesi ıvır zıvır) El becerisi de gerektirir.
Ben işimi çok seviyorum. Beni her yönden tatmin ediyor. Maaşım şantiyeci olduğum için yüksek. Ofiste 1500-2000 e çalışan arkadaşlarım var. Ben de ofis mimarıydım, yurtdışında şantiyeci oldum, daha da ofise girmem, şantiye gibisi yok.
canım ben İTÜ iç mimarlık ölümünden mezunum,özel sektörde şu çok ünlü inşaat firmasında çalışmaktayım,fakat doğum oldukdan sonra bir müddet kendime izin verdim,1,5 yıl kadar beklemedeyim,bebeğimi büyütüp işime tekrar dönücem,eğer özel sektörde iyi bir firmayla çalışıyorsanız hayli yüklü bir mebla kazanırsınız,rakam vermim ama beni baya tatmin ediyor kazancım
canım ben İTÜ iç mimarlık ölümünden mezunum,özel sektörde şu çok ünlü inşaat firmasında çalışmaktayım,fakat doğum oldukdan sonra bir müddet kendime izin verdim,1,5 yıl kadar beklemedeyim,bebeğimi büyütüp işime tekrar dönücem,eğer özel sektörde iyi bir firmayla çalışıyorsanız hayli yüklü bir mebla kazanırsınız,rakam vermim ama beni baya tatmin ediyor kazancım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?