• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir merdiven meselesi

Benim annemde 47 yaşında , apartman merdivenlerini kendisi siliyor çok şükür sağlığı yerinde
Sizin misafir karşılama şekliniz doğru. Evinize haberli buyur ettiğiniz misafirlere elbette ikramda bulunulur.
Bebeğe hayırlı olsuna geldiklerinde ise tabak beklemeleri kendileriyle çeliştiklerinin kanıtı.
Gerçekten sinir oldum içinde bulunduğunuz duruma

Heee bide hamileyken bende senden büyüğüm artık merdivenleri silme işi sende gibi bir cümle kurdu .. Eşim abarttığımı söylüyor sizce ??
yüz vermeyin
rahatsızlarsa merdivenci tutsunlar
kimsenin keyfi bozulmasın diye minicik bebeği bırakıp da merdiven silmeyin
eşiniz rahatsız ise bir zahmet o silsin
Allah yazgısı mı ? merdivenleri kadınların silmesi

Öncelikle anneme anlattım konuyu sakın komşuya bırakma çocuğu olmaz öyle şey annem 50 yasında çok üstüne gelmesinler gerekirse ben gelir silerim kardeşin gelir kadın bulana kadar sen böyle şeyleri dert etmiyorsun diyor çocuk emziriyorum annem bir süre ebelik yaptığı için sinirlilik hali bile sütünün artmasına engel olduğunu söylüyor .. Gerekirse damat silsin şu durum içine seni sokmaması gerekiyor dedi ama eşim silmez üstteki kadın çok garip ve pişkin Bilad söyler diye çekiniyor sanırım yoksa eşim evde her işi yapar eşini merdivenden gördüğümde selam vermiyorım ben o benim Eşimi çevirip su almış 1.2 tane su değil bu arada aldığı su 90 tane var kutuda üst sırayı almış hey allahım :kızgın: Annemde böyle olmaz her dışarı çıktığında hesap ses gürültü bide yetmezmiş gibi çocuğu her gördüklerinde üstlerine atlıyorlar ki çocuğuma ben elimi yıkamadan dokunmuyorum ev bakalım biraz sabrette diyor .

Yanlış anlama ama eşinin suçu senin yüzüne bişey diyemeyip eşine söylemeleri!! Yumuşak yüzlü olmasın bu kadar

Ben olsam önce eşimle o kadınla bir daha ASLA konuşmayacaksın selam bile olmayacak diye kavga ederim
sonra da o kadına gider “canım eğer bana diyeceğin bişey varsa yüzüme söyle yada su falan lazımsa gelip BENDEN iste eşimle muhatap olma eşleri karıştırmayalım yakışık almıyor eşim de rahatsız olmuş kadın olduğun için bişey diyememiş” de.
Mal gibi kalır hiç bişey diyemez. Terbiyesize bak, biz komşumuzun eşine selam versek mi vermesek mi yanlış anlaşılma olmasın diye 20 kere düşünürken.
Bu işin baştan önüne geç yoksa bu densiz eşinin elinde ne görse isticek belli

Sakın silmeyin zorla mı sildirecekler sanki. asla yapmam öyle bir şey. bebeğim olsada olmasada silmem. dileyen varsa kendi silsin. siz evinizi süpürürken şöyle bir kapınızı silin toz içeri gelmesin o kadar.

Bugunde özellikle beni gördüler bebeğimi aşıya götürürken bana hiç bişey diyemiyorlar eşime resmen şikayet etmişler beni evet bana deselerya ah ah .. :KK34: çıkarken nereye gene felan dedi umursamadım dönerkende bebeğim uyumuştu laf söylemeye çalıştı kucağımı göstererek görmüyormusun dedim sustu ..

Annene kardeşine falan da sildirme önce herkes kendi keyfinden bi vazgeçsin herkes eşit şekilde emek koysun ortaya ondan sonra. Sana mı kaldı milletin merdiveni 47 yaşında kadın silmeyecek de sen 2 aylık çocukla anama mı sildirsem kardeşime mi diyeceksin? Yok öyle dünya

Yanlış anlama ama eşinin suçu senin yüzüne bişey diyemeyip eşine söylemeleri!! Yumuşak yüzlü olmasın bu kadar

Ben olsam önce eşimle o kadınla bir daha ASLA konuşmayacaksın selam bile olmayacak diye kavga ederim
sonra da o kadına gider “canım eğer bana diyeceğin bişey varsa yüzüme söyle yada su falan lazımsa gelip BENDEN iste eşimle muhatap olma eşleri karıştırmayalım yakışık almıyor eşim de rahatsız olmuş kadın olduğun için bişey diyememiş” de.
Mal gibi kalır hiç bişey diyemez. Terbiyesize bak, biz komşumuzun eşine selam versek mi vermesek mi yanlış anlaşılma olmasın diye 20 kere düşünürken.
Bu işin baştan önüne geç yoksa bu densiz eşinin elinde ne görse isticek belli
Kesinlikle eşine söyle sana anlatacakları şey varsa sana konuşsunlar. Eşin muhatap olmasın kimseyle, hatta siz de muhatap olmayın. Bir de havalar soğumadan taşının. Kardeşine falan da sildirme merdivenleri.

cok terbıyesız ınsanlarmıs ben olsam asla silmem
bana sil dıyene de az ye de bır yardımcı al kendıne allah allah ya ! dıye terslerdım acıkcası

İyi akşamlar hanımlar gene ben
Konum apartmanın merdiven temizliği eve taşınırken herkes haftada 1 kez siliyor denildi ben hamileydim taşınırken olmadı anlaşır bir temizlikçi tutarız yada herkes kendi kapısını siler dedim ev sahibimde evet olur gibisinden olumlu konuştu ..
Apartman 4 katlı alttaki iki bayan yaşı benden ve üst komşumdan büyük ..
Yaşlıyız mazeretiyle silmiyorlar biri 47 diğeri 60 yasında ..
Benim çok teklif etmeme rağmen apartmanın merdiveni için 3 kişide para ödemek istemiyor ben dışında ..
Benim 2 aylık bebeğim var ve ben kendi ev işlerimizi bile yapamıyorım bebeğim uyuduğu arada yemek yiyorum yemek yapıyorum çamaşır yıkıyorum vs .
Üst Komşum bu olaydan şikayetçi sanırım ev sahibine söylemiş bugün ev sahibim beni gördüğü halde hiç bişey söylemedi Eşimi görmüş eşine söyle merdivenleri silsin çocuğu da isterse komuşuya veya bize bıraksın ne daha evlerine bir kere girdiğim insana oda tanışmak için. merhabadan başka tanışıklığım olmayan insana neden çocuğumu bırakayım 2 aylık daha ..
Üst komşumda bugün merdivende gördüm merhabalaştık bana çocuğu bırak işin olursa dedi bende benim işim olunca yanımda götürüyorum teşekürler durmuyor bensiz dedim ..
Ben aşşağıya herkesi çağırıp konuşmak istedim akşam üstü eşimde hemen böyle yapma nolucak silsen gibi cümleler kurdu ..
Kardeşimi çağırdım yarın yaz okuluna gidiyor yarın dersi varmış silsemmmi herkesi karşıma alıp kınuşsammı ..
Üst komşumun bana neden bu kadarda bilendiğini anlayamıyorum sürekli imalı sözleri var artık birgün patlıcammm ..
İlk taşındığım ay evime hoşgeldine gelmek istediler bende boş çayla ağırlamak istemedim birşeyler yaptım kurabiye börek pasta vs. Oturdu ben hazırlarken ay bizim senin gibi böyle boş masraf yapıcak paramız yok bize geldiğinde böyle masa kuramayız dedi çok utandım ben görgüsüzlükmü yaptım aceba diye düşündüm bile ..
Annemden böyle gördüm ben misafiri bugün olmazsa yarın çağırırdı genede birşeyler hazırlardı ben böyle büyüdüm .. Geçen de bebeğe hayırlı olsuna gelmek istediler buyur ettim başka gelmişlikleri yoktur bu arada merhaba dışında konuşmuşluğumuzda bebeğim durmadı gaz sancısı çekiyordu ayağa kalktım bebeği pışpışlıyorum meyve suyu ikram ediyim dedim yok şekerli içmiyoruz dedi senden geçen ki performansını beklerdik dedi şaşırdım kaldım bebek görmeye değil yemek yemeye gelmiş sanırım ..
Bebek durmayınca bişey ikram edemedim surat asarak gittiler bidahakine artık diye ..
Tabağım kalmış onlarda köyden fındık getirdik diye tabağa koymuş getirmiş banada sabaha kadar üst katta tak tak sesler dinledik eşime yukarı çıkıp uyarırmısın dedim ya fındık kırarlar biter az sonra dedi bide gece uyutmadı ertesi gün ay kırdık fındık gece ama duvarlar kalın ses geçmiyor fazla dedi yok baya geldi çocuk durmadı çıkacaktık ama geçti saat ayıp olur diye çıkmadık dedim çocuk bu ağlarda uyurda sessiz ortama alıştırma şimdiden dedi ..
Heee bide hamileyken bende senden büyüğüm artık merdivenleri silme işi sende gibi bir cümle kurdu .. Eşim abarttığımı söylüyor sizce ??
Bu ne saçmalık yok onların yaşı buyukyok o öyle bu böyle yaşları büyükse oturmasınlar apartmanda hem temizlik yapmıyorlar hem para vermiyorlar sizin de küçük bebeğiniz var hepsinden önemli bence evlerinde de temizlik yapmıyorlar o zaman yerinizde olsamkimseyle muhatap da olmam bi yeri de silmem bu kadar.

sadece kendinize ait olan kısmı silin yada sildirin

bizim binada ilk zaman tamamen siliniyordu.
Benim vaktim kısıtlı hem çalışıyorum hem kızım var
kendi tarafımı silmek 10 dk sürüyo.

Asla ve asla silmezdim silmedim de bizimde 8 daire var evi aldık taşındık bi kaç ay sonra hamile kaldım
bina daha yeniydi yönetici her hafta bi daire silsin komple merdivenleri dedi ben kabul etmedim
kusura bakmayın kendi evimin işini yapamıyorum bi de merdiven mi silicem kadın bulun bize düşen ücret neyse veririz dedim ben öyle deyince işte bi kaç daire kabul etmiyor kadın tutmayı dedi valla o sizin sorununuz ben silmem baştan söylüyorum dedim kadın ayarlandı haftada 1 kez geliyor bizde aidatın içinde ücretini ödüyoruz
Ayrıca eşinizede kızdım ne demek o silsen nolur falan halinizi görmüyor sanırım ah bu erkekler yokmu bu erkekler

Bende kiraciyim.benimde.bebegim var ama silmedigim zaman bile başka birini tut sildir falan diyor ev sahibi
Siz de silmeyin canım benim, ev sahibi çok dert ediyorsa toplasın diğer ev sahiplerini de haftalık kadın tutsunlar, kesin ve net olun, hele hele aidat veriyorsanız 10ar lira daha eklensin bir kadın tutulsun diye özellikle söyleyin. Sizin bebekli halinizle merdiven silmeyi kabul etmeniz hata

Ohh ne ala herkesin bir bahanesi var, size gelince de çözüm üretiyorlar, çok akıllılarmış.

Ben olsam silmem kesinlikle. Yaşlılarsa paralarına kıysınlar bir zahmet, ne hakla sizi mecbur tutuyorlar ufacık bebekle.

Hoş bebek olmasa bile mecbur değilsiniz. Ezdirmeyin kendinizi.
Bende kiraciyim bebeğim 3 aylık herkes kendi kapı önünü siliyor acimiyorlar lohusa lohusa silldim bile. Haram zıkkım olsun aidat veriyoruz birde... nereye gidiyor aidat

Siz de silmeyin canım benim, ev sahibi çok dert ediyorsa toplasın diğer ev sahiplerini de haftalık kadın tutsunlar, kesin ve net olun, hele hele aidat veriyorsanız 10ar lira daha eklensin bir kadın tutulsun diye özellikle söyleyin. Sizin bebekli halinizle merdiven silmeyi kabul etmeniz hata
Bende aynı durumdayım ama işte kiracoyim diye ne eziyet cektirdiler varya

Önceden aidata herkes 5 TL daha ekliyordu kadik tutuyordu o kadin siliyordu simdi durumumuzun olmadığını bildiginden ne de olsa durumumuz yok diye nede olsa tasinamayiz diye,sildiriyor. Ayda 1 kez Allah'tan. Ayda 1 kez normal mi

Eğer yukarıdaki siliyorsa sizinde silmeniz lazım kadın alma olayında da durumumuz yok diyorsunuz. Haftasonu eşiniz evdeyken silebilirsiniz mesela ayda bir kereymiş sonuçta ve o insanlar silerken her yeri sizin kapınızın önünü de siliyorlar laf duymaya değmez

Annem mi babam mı bu insanlar. Ben niye onlar büyük diye apartman temizliğini üstüme alayım zihniyete bak ! Haftada bir temizlense yeter zaten bal dök yala olmasına gerek yok. O kadar parayı verecek durumları yoksa da çıkıp silecekler. 60 neyse ama 47 çok yaşlı değil gayette temizler. Ama onlar yapıyorsa düzenli olarak sizin de ya yapmanız ya da yaptırmanız gerekir o ayrı.

Back