• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Maceraya Yolculuk(19.08.2010-Malatya-Bilge Bey)

Kızlar öğlen biraz daha uyudum,uykumu kısmen alıp sizlere geldim ve Malatya maceramın 2.turunu anlatayım.Hem bu kez Asilem gibi tatlı bi açıklamamda var:)

Bildiğiniz üzre dün sabah 9otobüsüyle günübirlik olacak olan Malatya yolculuğuna evden babamın işe gidişini çarşaf altındna izledikten sonra çıktım:)Annem dualarla uğurladı.Otobüse binip bu kez yalnız başıma 6,5saatlik malatya yolculuğuma başladım.Alçım çıkacak,tamponlarım alınacaktı;ama hiç istemiyordum çıkmasını;çünkü korkuyordum ilk karşılaştığım o korkunç görüntümle karşılaşacam diye.Ne yapardım yine karşılaşsam diye düşünüyordum yolculuk boyunca ve bundna dolayı stresli bi yolculuk yaptım.
Kardeşimde Ankara'dan Malatyaya gelmiş,hastanede buluşacaktık ve dönüşüde onla Adanaya tekrar dönnecektik.Canım Asilemimi'de görecek olmamın bi merakı vardı,nasıl bi insandı,çok beğendiğim Malatya halkı gibi ve bana yazdığı yazıalrından tanıdığım kadarıyla sıcak biri miydi onuda merake diyordum.Sonuçta ilk defa yüzyüze geleceğiz,ne kadar samimi olabilirdikki yada ne kadar samimi olabilirki diye düşünüyo,yazıalrında göründüğü kadar sıcak olmayacağını,olamayacağını düşünüyordum.Yolculuk bu şekilde çeşitli dşüncelerle sürdü gitti.Derken Malatya otogarına geldik.
İndim,bantlı olmamdan artık tanınıyordum:)Otogardaki yaşlı amcasen geçen hafta uğurladığımız yolcu değilmiydin dedi:)Eveeet dedi,kontrole mi geldin dedi,evet amca dedim,kolay gelsin dileyip hastane otobüsüne binmek için yola çıkacağım esnada arkadan bi el bana değdi,döndüm,Canım kardeşimdi.Hnai gurbette hiç umuduğu yokken çok yakınını görür ya bi insan,ben aynen öyle bi ruh halindeydim heralde yarım saat daha erken kardeşimle kavuştum diye öyle bi sarıldımki kardeşime:)
Beraber otobüse bindik hastaneye gitmek üzere.Bu arada Asilem'e de yaklaşıyordum,hastanede karşılaşacaktık ama nasıl...
Otobüs duraklarda duruyo,yolcular iniyo biniyo falan derken hoş,şık bi bayan gözüme çarptı aynı otobüse binen,saçlar yukardan toplanmış,oldukça alımlı.Hemen yanındada bi bey var.Bu Asilem'e çok benziyordu;ama nasıl emin olacaktımki.Tabiki bakışlarındaki arayışlarla:)
CanımBenim ya o bana bakıyo,ben ona bakıyorum,yanındkai bey bakıyo,kardeşim onlara bakıyo,onlar kardeşime bakıyo....Gözlerimiz bakışırken bu güzel çift çaprazımdaki ön kotuğa,döndü bana baktı,bizde onlara bakıyoruz tabi.Ben daha emin oldum,sanırım oda emin olduki "ada?" dedi:),bende "Asilem?"...
Güldük ve evet dedik,neyse inince konuşalım dedik;çünkü aramzıda mesafe vardı ve inanın bizim o ilk karşılaşmamız otobüztekilerinde dikkatini çekti,döndüler baktılar tuhaf tuhaf,nerden bileceklerdi öyle değilmi uzaktan merhabalaştığım kişinin vesilesiyle burnumun öyle bantlı olduğunu ve hiç bilmediğim yerlere geldiğimi:)
Otobüz hastaneye giderken arada bi göz göze geliyorduk Asilemle,canım ya sıcak bakış atıyordu.
Hastanenin önünde indik ve öptük birbirimizi(doktorum duymasın,öpmek yasakmış:))
Nişanlısıyla tanıştırdı bizi bizde canlı canlı yeni tanışıyorken Asilemle:) Muhteşem 4lü bi anda kaynaşıp hasteneye doğru yürüyoruz.Konuşuyoruz muhhabet ediyoruz falan.Ay çok sıcaktılar yaaa...
Polikliniğe geldik,ben Asilemle buluşmanın o tatlı muhabbetin keyfinden alçının çıkacak stresini unutmuşum:) Doktorla görüştük,alçıyı çıkartıyo,Asilem ve kardeşim yanımda.Aslınd aben kimsnein olmasını istemedim,CanımAsilem yanımda olmal istedi destek olmak için;ama ben o kötü görüntüyü görmesin istiyordum:)Derken alçı alındı ve doktor bi yandan Asilem bi yandan aynaya bak diyorlar,ben ısrarla yok bakmam,kötü falan diyorum,iyi doktorum ve güzel yürekli Asilemim ısrarla bak,çok güzel dediler ve yavaş yavaş aynaya yöneldim ve büyük bi korkuyla tabi,çünkü morla olsun diye iyi söylüyorlar diye düşündüm.Ki aynaya baktım....
O ilk manzara yoktu,tuhaftım evet ama o ilk kötü manzara yoktu.Güzel duruyordu snaki ve buda üstelik ilk haliydi,daha değişecek diyordu dotktor.g

Bildiğiniz üzre dün sabah 9otobüsüyle günübirlik olacak olan Malatya yolculuğuna evden babamın işe gidişini çarşaf altındna izledikten sonra çıktım:)Annem dualarla uğurladı.Otobüse binip bu kez yalnız başıma 6,5saatlik malatya yolculuğuma başladım.Alçım çıkacak,tamponlarım alınacaktı;ama hiç istemiyordum çıkmasını;çünkü korkuyordum ilk karşılaştığım o korkunç görüntümle karşılaşacam diye.Ne yapardım yine karşılaşsam diye düşünüyordum yolculuk boyunca ve bundna dolayı stresli bi yolculuk yaptım.
Kardeşimde Ankara'dan Malatyaya gelmiş,hastanede buluşacaktık ve dönüşüde onla Adanaya tekrar dönnecektik.Canım Asilemimi'de görecek olmamın bi merakı vardı,nasıl bi insandı,çok beğendiğim Malatya halkı gibi ve bana yazdığı yazıalrından tanıdığım kadarıyla sıcak biri miydi onuda merake diyordum.Sonuçta ilk defa yüzyüze geleceğiz,ne kadar samimi olabilirdikki yada ne kadar samimi olabilirki diye düşünüyo,yazıalrında göründüğü kadar sıcak olmayacağını,olamayacağını düşünüyordum.Yolculuk bu şekilde çeşitli dşüncelerle sürdü gitti.Derken Malatya otogarına geldik.
İndim,bantlı olmamdan artık tanınıyordum:)Otogardaki yaşlı amcasen geçen hafta uğurladığımız yolcu değilmiydin dedi:)Eveeet dedi,kontrole mi geldin dedi,evet amca dedim,kolay gelsin dileyip hastane otobüsüne binmek için yola çıkacağım esnada arkadan bi el bana değdi,döndüm,Canım kardeşimdi.Hnai gurbette hiç umuduğu yokken çok yakınını görür ya bi insan,ben aynen öyle bi ruh halindeydim heralde yarım saat daha erken kardeşimle kavuştum diye öyle bi sarıldımki kardeşime:)
Beraber otobüse bindik hastaneye gitmek üzere.Bu arada Asilem'e de yaklaşıyordum,hastanede karşılaşacaktık ama nasıl...
Otobüs duraklarda duruyo,yolcular iniyo biniyo falan derken hoş,şık bi bayan gözüme çarptı aynı otobüse binen,saçlar yukardan toplanmış,oldukça alımlı.Hemen yanındada bi bey var.Bu Asilem'e çok benziyordu;ama nasıl emin olacaktımki.Tabiki bakışlarındaki arayışlarla:)
CanımBenim ya o bana bakıyo,ben ona bakıyorum,yanındkai bey bakıyo,kardeşim onlara bakıyo,onlar kardeşime bakıyo....Gözlerimiz bakışırken bu güzel çift çaprazımdaki ön kotuğa,döndü bana baktı,bizde onlara bakıyoruz tabi.Ben daha emin oldum,sanırım oda emin olduki "ada?" dedi:),bende "Asilem?"...
Güldük ve evet dedik,neyse inince konuşalım dedik;çünkü aramzıda mesafe vardı ve inanın bizim o ilk karşılaşmamız otobüztekilerinde dikkatini çekti,döndüler baktılar tuhaf tuhaf,nerden bileceklerdi öyle değilmi uzaktan merhabalaştığım kişinin vesilesiyle burnumun öyle bantlı olduğunu ve hiç bilmediğim yerlere geldiğimi:)
Otobüz hastaneye giderken arada bi göz göze geliyorduk Asilemle,canım ya sıcak bakış atıyordu.
Hastanenin önünde indik ve öptük birbirimizi(doktorum duymasın,öpmek yasakmış:))
Nişanlısıyla tanıştırdı bizi bizde canlı canlı yeni tanışıyorken Asilemle:) Muhteşem 4lü bi anda kaynaşıp hasteneye doğru yürüyoruz.Konuşuyoruz muhhabet ediyoruz falan.Ay çok sıcaktılar yaaa...
Polikliniğe geldik,ben Asilemle buluşmanın o tatlı muhabbetin keyfinden alçının çıkacak stresini unutmuşum:) Doktorla görüştük,alçıyı çıkartıyo,Asilem ve kardeşim yanımda.Aslınd aben kimsnein olmasını istemedim,CanımAsilem yanımda olmal istedi destek olmak için;ama ben o kötü görüntüyü görmesin istiyordum:)Derken alçı alındı ve doktor bi yandan Asilem bi yandan aynaya bak diyorlar,ben ısrarla yok bakmam,kötü falan diyorum,iyi doktorum ve güzel yürekli Asilemim ısrarla bak,çok güzel dediler ve yavaş yavaş aynaya yöneldim ve büyük bi korkuyla tabi,çünkü morla olsun diye iyi söylüyorlar diye düşündüm.Ki aynaya baktım....
O ilk manzara yoktu,tuhaftım evet ama o ilk kötü manzara yoktu.Güzel duruyordu snaki ve buda üstelik ilk haliydi,daha değişecek diyordu doktor.

Gözlerim o ilk şoku aradıığı için objektif olarak bakamıyordum burnuma,durdum tekrar tekrar baktım ve baktıkçafda sanki beğenmeye,daha çok beğenmeye başladım:)
Gerçekten güzel miydi,bana mı öyl geliyordu doktor beyle Asilemin söylediğini moral sayacak olursak...
Benim tamponlar alındı,grip gibi çıkan sesim ve rahat aldığım nefesim yerine geldi.OH dedim.
Asileminde fotoları çekildi.Sonra benim göz kızarıklığım için göz doktorula görüşmem gerekti ve hepimiz her bi yandan doktoru arıyorduk.Muayene olamadım mesai bititğinden;ama hani o Asilemle nişanlısı o kadar iyilerdiki hep beraber benim için doktoru aramamız çok büyük nezaket,iyilikti.Hnai nişanlısı ve Asilem koridordaki sandalyeye oturup benim işlerimi bitirmemi bekleyedebilirledi,onlar öyle yapmadı benle beraber aradılar,hatta daha evsahibi konumundalardı,daha yardımcı oluyorlardı.
Burdan Asilem ve nişanlısına ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR ediyorum.Bi ömür boyu MUTLULUKLAR diliyorum.Çok güzel yürekleri var.
Neyse hastanede işimiz bitti ve kafetaryasına geçtik,başladık muhabbete.İkramda bulundular.Nes'de olsa kahveyi tercih ettim.E malum bi kahvenin 40yılı hatırı var diye:)
Asilem 41yıl sonra tekrar bi kahve ikram etmez iseniz unutacam sizleri ona göre:):):)
Muhabbet çok güzel,gülmeli devam ederken ben arada bi çantamdan küçük makyaj aynasının 10katı büyüklüğünde olan aynamı çıkartıp tekrar tatmin olmak için yeni burnuma bakıyordum etrafı sargılı olsada:)
Sohbetlerimiz güzel devam ederken vakitte geç oldu ve Asilemlerin kalkması gerekti ve onlarla veda zamanıydı.
Evlerine ısrarla davetr ettiler sağolsunlar,çok teşekkür edip bi arkadaşla daha görüşeceğimizden gitmedik ve onlarla vedalaştık,bu sefer yasağa uyup öpmeyerek:)
Çok anlayışlı insnalardı çok.

Kaldık kardeşimle başbaşa ve onlar gittikten sonra fark ettimki bi şey yazmak için aldığım kalemini Asileme vermemişim oda görmedide almadı heralde masanın üstündn yada nazik arkadaşım bırakmak istedide almadı bilmiyorum.
Kardeşimle oturduk iftar saatine kdar,bi ablayla görüşmek istiyordum hastanenin yakınındaydı,bi akrabasının yanınd akalıyordu istanbulda yaşıyo kendisi.onu aradım.Buralardaysan gel görüşelim diye,oda gitmişti,görüşemedik.
Hastanenin çevresini gezdik,dolaştık,resim çekildik.Ha bu arada Asilemlerlede resim çekilmiştik:)
Saat 8oldu ve biz otogarın yolunu tuttuk tekrardan.Yolcuyduk yine ve yorulmuştukta.
Hastanenin ordan inönü caddesine geldik,orda bi iki foto çekildik,ordanda MAŞTİ otobüsüne binip otogara gittik.

adacımmm canım çok çok çok geçmiş olsun bu maceranı da güle oynaya atlattın bak korktuğun gibi olmadı işte:)eminim güzel olmuştur nasıl diye sormuyorum bile;)o güzel fotolarını bi an önce bekliyoruz canım ..ailenin tepkileri nasıldı onları da merak ettim bakkaydirigubbakcemile2

Adana otobüslerinde hiç yer yoktu,orda kalma ihtimalimiz vardıki Rabbim yardım etti hostes koltuğundada olsa çok şükür akşam 9:30 otobüsüne binip tekrar dönüş yaptık ve sabah 4'te de Adanada olduk,4buçuktada evimdee:)
Kısada olsa annemin hazırladığı güzel bi sahur yapıp uzun bi aradn sonra hamd olsun tekrar oruca niyetlendim.
Rabbmim Sana çok şükür olsun ve binlerce hamd olsunki bana oruç tutacak sağlığı bahşettin.
Bu şekilde kızlar....
Maceramın Malatya boyutu bitti.

Annem sadece gördü bantlı halini,güzel dedi.Babam sabah bizim odaya girmediğinden geldğimizden haberi olmadı,birazdan işten gelirde bakar heralde:)Henüz çevremdekiler anlamıyo dğeişikliği,onların gözüne daha çok çarpan morartılarım,göz kızarıklığım ve burnumun üstündeki bant:)
Farkettikelrindeki tepkiyi tek tek yazacam sizlere.

adacımmm canım çok çok çok geçmiş olsun bu maceranı da güle oynaya atlattın bak korktuğun gibi olmadı işte:)eminim güzel olmuştur nasıl diye sormuyorum bile;)o güzel fotolarını bi an önce bekliyoruz canım ..ailenin tepkileri nasıldı onları da merak ettim bakkaydirigubbakcemile2

Evet Canım,aynen öyle kız,güle oynaya atlattım:)
Sağol Canım,inşllh gerçektenede çok güzel olmuştur.Allahım bana o mutluluğu tattırsın.
Fotolar yakında sizlerle olacak Canım.Az kaldı.

Adacığım yine o kadar güzel yazmışsın ki herşeyi heyecanla okudum.Sanki dün yanında olan ben değilmişim gibi:))Gerçekten seninle tanışma fırsatı bulduğuma ve seni gördüğüme çok memnun oldum.Bana yazdığın övgü dolu cümleeri okurken gerçekten çok utandım,yanaklarım kızardı..Benimle ilgili yazdığın tüm güzel şeyler için çokkkkkk ama çok teşekkür ederim.Nişanlım ve ben de sizi çok sevdik.Siz de çok sıcak insanlardınız.Sizden o elektriği alamazsak biz de sıcak davranamazdık.Sen de çokkkkkkk güzeldin o mor halinle bile.Gerçekten öyleydi bunu iltifat olsun diye söylemiyorum.Özellikle de sürmeli gözlerin çok alımlı duruyordu.Kısa da olsa sizinle sohbet etmek, vakit geçirmek çok güzeldi canım.İyi ki tanıdım seni.Kocaman öpüyorum...

canım bu arada hastanede yazdırdığımız göz damlasını aldın mı?Nasıl faydası oldu mu??Kızarıklıklar ne alemde??

Asilem özelden msj atamıyorum..burnun çok yakışmış yüzüne çok beğendimm..maaşallah.

Adacığım yine o kadar güzel yazmışsın ki herşeyi heyecanla okudum.Sanki dün yanında olan ben değilmişim gibi:))Gerçekten seninle tanışma fırsatı bulduğuma ve seni gördüğüme çok memnun oldum.Bana yazdığın övgü dolu cümleeri okurken gerçekten çok utandım,yanaklarım kızardı..Benimle ilgili yazdığın tüm güzel şeyler için çokkkkkk ama çok teşekkür ederim.Nişanlım ve ben de sizi çok sevdik.Siz de çok sıcak insanlardınız.Sizden o elektriği alamazsak biz de sıcak davranamazdık.Sen de çokkkkkkk güzeldin o mor halinle bile.Gerçekten öyleydi bunu iltifat olsun diye söylemiyorum.Özellikle de sürmeli gözlerin çok alımlı duruyordu.Kısa da olsa sizinle sohbet etmek, vakit geçirmek çok güzeldi canım.İyi ki tanıdım seni.Kocaman öpüyorum...

Dün bu yazına uzunca bi cevap yazdım;ama göndereceğime snada net gitti:(
Şİimdi kısaca yazayım Canım.
Seninle ve nişanlınla yazdıklarımın eksiği var,fazlası yok Canım.Gerçekten çok ama çok sıcak ve ilgiliydiniz.ÇOK SAĞOL CANIM BENİM.Allahım o geniş,güzel gönlünüze göre versin.AMİN.
Karşılıklı muhabbetimizden aklıma geldikçe kesitler sunuyorum anneme ve çok sıcakalrdı ya anne diyorum devamlı.Kulağınızı çınlatıyorum yani.
İnşllh Canım Adana'ya gelirsinde bende sizleri ağırlarım yada İstanbul'da kendi evimde:)
Canım beni beğenmiş olman güzel bakmanla alakalı,güzel baktığın için güzel gördün.Yoksa ben kendimi biliyorum:)Ya burdan karşı apartmana gidiyo gibi bi halle çıktım evden ayağımda terlikle:) Aslında senle buluşacağım için biraz şık olayım dedim;ama yüzümün durumu çok açık,yüzümden başka bi yerim dikkat çekmediği için alakasız bi şıklık olmasın dedim,rahat olabileceğim,rahat yürüyebileceğim şekilde giyinip geldim:)
Canım morlukllarım ve göz kızarıklığım çok az geçmiş olsada halen dikkat çekici şekilde mevcut:(O ilaçları alamadım.Babam doktora yazdırması için sormuş,doktor ısrarla beni çağırmış,gelsin bakayım demiş.Bende gitmedim tabi.Diğer doktorlarda gelemeyecek durumdaysa göz kompresi uygulasın demiş,iyi gelir;ama bugün anneme o yan etkisi olmayan göz damlasını aldırmak istiyorum.Of 3gün kaldı nişanlımın gelmesine.Sevinemiyorum bile bu halimdne dolayı:(
tEKRAR HERŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR ederim Canım.Bende çok ama çok memnun kaldım senden,sizden.Kocaman öptüm gerçek hali daha güzel arkadaşım.

Ya kızlar çk stresliyim.Babam top kazasındna dolayı böyle olduğumu biliyo ya,dün dediki hastaneye elime gelir senin ameliyat faturan falan.Sen Niğdede olmuştun dimi dedi,ayyy korkarak evet dedim,yalanımı o an mecbur kaldığımdan dolayı bozmamak için:(
Gerçekten öyle bbi kağıt gelir mi babama Malatya hastanesinden,öğrenir mi babam herşeyi.Ayy yandım o zaman,dündne beri canım sıkılıyo:(
Yalancının mumu yatsıya kadar diye boşuna dememişler,çok utanıyorum kendimden:(
Annem söylerim ben babana gerçeği diyo;ama ben babamın yalan söylediğimi bilsin istemiyorum:(

Kıyamam canım ya. Hastaneyi arayıp doktorunla görüş kağıt falan göndermesinler. Hem söylediğin yalan utanılacak bir yalan değil ki kuzum :) sıkma canını. Burun ameliyatı da diğer ameliyatlar gibi çok önemli. Nefes alma sorunu olmasa bile görüntüsü bile insanın psikolojisini bozuyor. Dert etme canım benim eğer burnun istediğin gibi olsaydı zaten ameliyat olmazdın ki. İnşallah gün geçtikce güzelleşir.

Kıyamam canım ya. Hastaneyi arayıp doktorunla görüş kağıt falan göndermesinler. Hem söylediğin yalan utanılacak bir yalan değil ki kuzum :) sıkma canını. Burun ameliyatı da diğer ameliyatlar gibi çok önemli. Nefes alma sorunu olmasa bile görüntüsü bile insanın psikolojisini bozuyor. Dert etme canım benim eğer burnun istediğin gibi olsaydı zaten ameliyat olmazdın ki. İnşallah gün geçtikce güzelleşir.

Ayy Sağol Cnaımmm.
Valla hastane benim kahrımı o kadar çok çektiki bişeyler daha istemeye yüzüm yok:( Özellikle Bilge Bey'den.
Boyun eğip razı gelecem heralde,Allahım yardımcım olur inşllh.
Ya ben normalde yalan söylemem,sevmemde yalanı;ama bunun için çok yalan söyledim,rahatsızım bundan ama mecburdumda.Allahım affetsin beni:(
Sizler beni çok iyi anlıyorsunuz Canlarım,sizlere içimi döktüm hep.ÇOK SAĞOLUN.

ada maceranı baştan sona okudum cidden çok heyecanlıydıı..umarım çok güzel sonuçlar alırsın..resimlerini koyarsan bakmak istiyorum çok merak ettim cidden..bende ameliyat olmak isteyipte cesaret edemeyenlerdenimm..ben bide malatyalıyımm buralarda doktorumuz varmışta haberimiz yok..asilemm sende beni eklersen bakmak istiyorum canımm..aranızda yeniyim bi gucak açın banada:ecrin_bebek:

Back
X