Bir kücük tüp bebek meselesi

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.790
Iyi aksamlar kizlar 4 senelik evliyiz 4 senedir cocugumuz olmuyor gerekli tedavileri yaptirip tup bebege karar verdik.
Neyse kredi cekecektik. Karar verdikten sonra ailelerimizle konustuk benim babam kredi cekmeyin ben veririm size dedi. Oyle deyince esimin ailesiylede konustuk... iki ailede bize gerekli destegi saglayacaklarini soylediler.
Ocak ayinda yaptiracagimizi annemle , babama haberini yolladim ki kendini ayarlasin zorda kalmasin diye. Ayni sekilde kayinbabamada.. hersey guzel giderken parayi tamamlamis ocagi beklerken bgun babama sordum ne zaman vericeksin parayi diye bana ben o ay icin tamam demistim ocakta da biseyler ayarlayabilirsem ayarlarim.. hem niye tup bebek yapiyosunuz normal yolla deneyin zTen sorun yokmus ne masraf cikariyosunuz dedi şok oldum hic beklemiyordum ayni zamanda esimde babasiyla konustu kayinbabam size feda olsun ne zaman istiyosaniz vereyim demis...

Parasinda degilim vermesin ama esime karsi cok mahcup oldum cunku babanin verecegini sanmiyorum dedi bende hayir sacmalama tabiki de vericek babam o benim dedim. Şimdi ne yapacagim esime nasil soylerim hicbirsey soylemesemde ocagimi beklesem. En kotusu de babam bana bunu nasil yapar aklim almiyor..

Edit. Birikmis paramiz yetmedigi icin kredi cekicektik babam veririm deyince vazgectik kayinbabamdanda destek istedik... yani tedavi masraflarinin bir kismini sadece onlar vericeklerdi

Edit. Esim eve gelince babandaki parayla babamdaki parayi alip hesaba yatiralim kafamiz rahat olsun istedigimiz zaman baslayalim ddi. Bende canim babam dogal yolla olsun yasiniz kucuk daha dedi dedim...

Esimde pinkkk ben sana dedimmmm baban yzunden ertelemeyelim baban parayi ayarlayamaz bosuna ertelemis oluruz dedim needen beni dinlemiyorsun diye cikişti. Bende verecek cnm kim vermicek ddi flan dedim. Cok bozuldu istemiyorum ben ondan birsey belliydi boyle olacagi onun yuzunden 2 ay gec kaldik dedi. Bende adam kotu birsey demediki uzulmemizi istemiyor , tabiki de destek cikicak babam sozunun arkasinda durur , ayarlayabilirse bizden mi sakinacak parayi durumu olmassa o ayri ddm. Tamam pink istemiyoruz vazgectik deriz dedi.
Bende susstum tam tahmin ettigim gbi oldu..

Esim bana ertelemeyelim babani bosver biz kredi cekelim bak sonra elimizde patlicak dedi. Ben babam yapmaz oyle sey agzindan birkere cikar laf dedim. Israrla da soyledi bu ay yaptiralim 2 ay sonraya erteleme diye cok mahcup oldum. Yarin babamgile gidecez kesin babam bana soylediklerini esime de aynen soyler utanmasi yok onun kayinbaba ya esimde yazik ne derse tamam diyor. Of baba beni cok mahcup ettin yaa...! Keske hic konuyu acmasaydim sana..! Babaniza bile guvenmeyin diye boşa dememişler...

Son düzenleme:
Allah gönlüne göre versinde neden ailelerden istediniz maddi durumunuz mu yoktu

Evet canim yok birikmis bir miktar paramiz var biz uzerine destek istedik...
Daha fazla beklemek istemedik ama babamin yaptigi , once tamam deyip sonra dogal yolla deneyin masraf cikmasin demesi beni cok kirdi. Vermesin gerekirse ben kizmam her turlu bulurum ama o konusmasi beni mahfetti.

Bana gayet de parasındaymışsınız gibi geldi. Sırf bu yüzden de kendilerini ayarlasınlar diye haber vermişsiniz. Kredi de çekebilirdiniz
Tüp bebek ile ilgili ailelerden para istemektense kendiniz para biriktirseydiniz ilk deneme için. İnş tutar allah gönlünüze göre versin tabi ama işler umduğunuz gibi gitmezse bu sefer de babanız boşa gitti paralar diyecektir. Kp neyse de babanız söylenir.

Kendilerini ayarlasınlar diye aramak hoş değil

Çıkışmadı var mı diye sorarsın belki de önceden sipariş garip

İki ay bekleyin biraz daha biriktirin

Hatta siz çalışmıyorsanız geçici işe girin hem stres atar hem de bu uğurda çalışıp para biriktirip motive olursunuz

Umarım en kısa zamanda da kucağınıza alırsınız

Bana gayet de parasındaymışsınız gibi geldi. Sırf bu yüzden de kendilerini ayarlasınlar diye haber vermişsiniz. Kredi de çekebilirdiniz
Tüp bebek ile ilgili ailelerden para istemektense kendiniz para biriktirseydiniz ilk deneme için. İnş tutar allah gönlünüze göre versin tabi ama işler umduğunuz gibi gitmezse bu sefer de babanız boşa gitti paralar diyecektir. Kp neyse de babanız söylenir.

Biz kredi cekecektik babam dediki cekmeyin ben size destek cikayim. Yok falan ddim israr etti. Tamam dedim. O cikarip veriyordu ben dedimki simdi sizinde harcamalariniz var kendini ocaga ayarlarsin daha 2 ay var toparlaynca verirsin ddm. Tamam dedi simdi de bu sekilde konusuyor normalmi. Evet parasinda degilim cunku benim babam vermese de ben tup bebek yaptirabiliyorum. Sadece sehir disina gidecegim icin bi miktar daha lazim olacak onuda benim paramdan hallederim ama bana o o zamandi simdi benimde harcamalarim var diyince zoruma gitti

Iyi aksamlar kizlar 4 senelik evliyiz 4 senedir cocugumuz olmuyor gerekli tedavileri yaptirip tup bebege karar verdik.
Neyse kredi cekecektik. Karar verdikten sonra ailelerimizle konustuk benim babam kredi cekmeyin ben veririm size dedi. Oyle deyince esimin ailesiylede konustuk... iki ailede bize gerekli destegi saglayacaklarini soylediler.
Ocak ayinda yaptiracagimizi annemle , babama haberini yolladim ki kendini ayarlasin zorda kalmasin diye. Ayni sekilde kayinbabamada.. hersey guzel giderken parayi tamamlamis ocagi beklerken bgun babama sordum ne zaman vericeksin parayi diye bana ben o ay icin tamam demistim ocakta da biseyler ayarlayabilirsem ayarlarim.. hem niye tup bebek yapiyosunuz normal yolla deneyin zTen sorun yokmus ne masraf cikariyosunuz dedi şok oldum hic beklemiyordum ayni zamanda esimde babasiyla konustu kayinbabam size feda olsun ne zaman istiyosaniz vereyim demis...

Parasinda degilim vermesin ama esime karsi cok mahcup oldum cunku babanin verecegini sanmiyorum dedi bende hayir sacmalama tabiki de vericek babam o benim dedim. Şimdi ne yapacagim esime nasil soylerim hicbirsey soylemesemde ocagimi beklesem. En kotusu de babam bana bunu nasil yapar aklim almiyor..
Haklısın önce vereceğim diyip sonra yan çizmiş seni üzen de bu..bence eşine söyle bu ay kendini ayarlayamamiş diye vermedi diye değil...insallah tedavi olumlu sonuçlanir..

Konunuzu okuyunca, vereceğim deyip yan çizmiş gibi duruyor.
Ama sonraki yorumunuzda, o an çıkardı verdi parayı ama ben ocağa kadar vakit var dursun o zaman verirsin dedim diye anlatıyorsunuz.
Demek ki adam varken verdi, ocakta yok ve veremiyor.
Siz de haklısınız, hassas ve yıpratıcı bir süreç. Insallah hayirlisiyla hemen olur

Konunuzu okuyunca, vereceğim deyip yan çizmiş gibi duruyor.
Ama sonraki yorumunuzda, o an çıkardı verdi parayı ama ben ocağa kadar vakit var dursun o zaman verirsin dedim diye anlatıyorsunuz.
Demek ki adam varken verdi, ocakta yok ve veremiyor.
Siz de haklısınız, hassas ve yıpratıcı bir süreç. Insallah hayirlisiyla hemen olur

Hayir şu sekilde anlatayim odemelerini kredi kartindan yapiyor ben odeme yapayim vereyim dedi bende o ayki odemelerini yapip kendini ona gore ayarla oyle verirsin dedim yani kendisini dusundum. Ayrica bana deseydiki ocaga kadar ne olur bilmiyorm ne ayarlayabilirsem veririm deseydi yok baba kalsin derdim. Ama ben baba para ocakta lazim dedigimde ben o zaman sana veririm dedim simdi ocakta olurmu olmazmi bilmiyorm ayrica dogal yolla deneyin ne masraf cikariyosunuz dedi. Ben buna bozuldm. Kendi babam bunu yaparken kayinbabam feda olsun sana deyince ne hissedecegimi bilemedim...

Edit. Birikmis paramiz yetmedigi icin kredi cekicektik babam veririm deyince vazgectik kayinbabamdanda destek istedik... yani tedavi masraflarinin bir kismini sadece onlar vericeklerdi.
Araştırmıştır çok masraflı olduğunu öğrenince vazgeçmiştir.
Banada annem aynısını yaptı. Önce tüp bebek parasi benden dedi, sonra döndü ilaç paraları benden dedi.( Ki anne bize parayı ver biz sana öderiz dedim ben asla annemden bana hibe istemedim.)
Sonra tüp bebek konusu açıldığında hiç ses çıkarmamaya başladı ve hiç konuyu açmadı.
Parmağın elin kolun varsa kafanı kaşıyacaksın die bi laf var ya tam o işte.
Fakat kayınbabana helal olsun. Sözünün eri adammış.

Size babanızdan bekleyen sizmişsiniz gibi yazanlara anlam veremedim. Siz kredi çekeceğiniz halde çektirmemiş destek olacağını söylemiş, güvendirmiş. Siz gücenmekte çok haklısınız, bende olsam alınırdım. Siz yinede eşinize babanızın açığını vermemeye çalışın. Gerekirse kredi çekersiniz. İnşallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.

Araştırmıştır çok masraflı olduğunu öğrenince vazgeçmiştir.
Banada annem aynısını yaptı. Önce tüp bebek parasi benden dedi, sonra döndü ilaç paraları benden dedi.( Ki anne bize parayı ver biz sana öderiz dedim ben asla annemden bana hibe istemedim.)
Sonra tüp bebek konusu açıldığında hiç ses çıkarmamaya başladı ve hiç konuyu açmadı.
Parmağın elin kolun varsa kafanı kaşıyacaksın die bi laf var ya tam o işte.
Fakat kayınbabana helal olsun. Sözünün eri adammış.

Ayni durumu yasadim canim ayni birebir bunu yasadim. Ben dedim ki kredi cekicem oderiz yeterki olsun ddm. O da dediki ben kredi kartimi veririm 3 bin limiti var ceker kullanirsiniz. Yok olmaz ddm israr etti tamam dedim biz odicez ama bakariz dedi... nese 1 saat sonra aradilar gittik babam dediki ben size 2bin veririm ama itiraz istemiyorm ben odicem dedi sıkışicaz ama olsun dedi... bende dedimki madem sıkışcak ocakta yaptiralim yoksa bu ay yaptiriyodum ben...

Sonra da ben onu o zaman veririm demistim simdi ocaga ne olur blmiyorm ben odemelerimi kredi kartindan yapiyorum ne olursa veririm hem ne gerek var dogal yolla deneyin ne masraf cikariyosunuz dedi. Inanamadm almam bu saaten sonra ben ondan para.

4 senedir kayinbabam sagolsun herseyimi karsiladi ozel sorunlarimi bile cozdu babamdan 5 krs istemedim. Banaa bunu yapmamaliydi. Sizede cok uzuldm ne yaptiniz sonra buldunuzmu para

X