- 28 Mayıs 2012
- 84
- 54
-
- Konu Sahibi xDerinMavix
Toplayıp onlarin tarafina atiyorum zaten. Alt kattaki temizliyor oralari. Cunku bizle beraber kendi bahceleri de yigiliyor.Attıkları her şeyi gidip kapılarının önüne atın. Başka çözüm yolu yok.
Bu bahsettiğiniz apartman diye anladım ben bence direkt dairelerinin kapı önlerine koyun. Başka türlü anlayacaklarını sanmıyorum.Toplayıp onlarin tarafina atiyorum zaten. Alt kattaki temizliyor oralari. Cunku bizle beraber kendi bahceleri de yigiliyor.
Aslında bayağı kalburüstü yerler hariç, büyükşehirler genel olarak çok bozdu. Böyle insanlar her yerde karşınıza çıkabiliyor. Ki düşmanımın başına vermesin, umarım karşılaşmazsınız.Ev alirken ilk baktigim şey fiyatindan çok orada oturan insanlar, cevredeki insanlar nasildir bunu arastiriyordum.
Fiyati butcemize aşiri uygun oldugu halde sirf bu yuzden almadigimiz evler oldu.
Boyle insanlarla ugrasacagima evi satardim ben cunku, oturamazdim.bu sekilde
Aslında bayağı kalburüstü yerler hariç, büyükşehirler genel olarak çok bozdu. Böyle insanlar her yerde karşınıza çıkabiliyor. Ki düşmanımın başına vermesin, umarım karşılaşmazsınız.
Arastirma sansimiz olmadi. Aslinda bu evi almak gibi bir planimiz da yoktu. Bu ev bir müteahhitindi ve onun esime borcu vardi yuksek bir meblag. Adam batmak üzereydi ve esim uzerine az daha para ekleyip evi alalim yoksa ben parami kurtaramicam dedi.Ev alirken ilk baktigim şey fiyatindan çok orada oturan insanlar, cevredeki insanlar nasildir bunu arastiriyordum.
Fiyati butcemize aşiri uygun oldugu halde sirf bu yuzden almadigimiz evler oldu.
Boyle insanlarla ugrasacagima evi satardim ben cunku, oturamazdim.bu sekilde
Bahceyi file ile kapatabilirsiniz karanlikta olmazHerkese merhabalar arkadaşlar.
Şuan evlendikten sonra bulunduğum şehirdeki 4. evim.
En son komşu sorunu yaşayalı seneler olmuştu. Orta kattaydım. Üst katımda yalnız yaşayan bir hanım ve onun boyunca olan bir köpeği vardi. Yerde hali olmadigindan sürekli yerleri tirmalardi. Kadin evden cikarken son ses muzik açıp oyle birakip cikardi aksama kadar. Sebebi köpeğin cani sıkılmasın...
Aşağıda telde camasir var mi bakmadan bir şeyler silkelerdi ve bütün çamaşırlarım köpek tüyü, haydi tekrar makineye...
Ben buna daha fazla dayanamayip en ust kat ev bulup cikmistim. Isitma soğutma sorunu olsa da hic degilse kafam rahat etmişti. O ev satıldı ve tekrar ben en ust kat eve çıktım. Evimden cok memnundum.
O eve tasininca biz kendi evimizi de aldik fakat kiraya vermeyi düşünüyorduk orasi uzun hikaye. Ta ki daha 7.ayda ev sahibi gelip oğlum oturacak demeye baslayana kadar... Olay burada başlıyor. Biz 1 sene dolana kadar bosaltmadik evi. O arada tadilat yaptırıp kendi evimize gectik.
Nitekim bu evim zemin kat. Üst katimda en az 8 kisi yasiyor. Çocuklarına asla dur demiyorlar ve gecenin 1'ine kadar ne atlayip ziplamalari ne de bagirmalari bitiyor. Ayni cocuklar sokakta oynarken de pencerenin dibinde bagirip hatta balkona atlıyorlar. Bizim balkon ve camasirlik demirinden tirmanip kendi balkonlarina çıkıyorlar
Bunların yani sıra bir de arkada mutfaktan çıkışı olan küçük bir bahcemiz var.
Arkadaki komsular bahceyi çöp kovasi olarak kullaniyorlar. Abarttigimi dusunecek olanlar icin bahceden topladigim çöpler şöyle: yumurta kartonu, yarisi kesilmiş damacana, süt ve sosis kutulari, tonlarca kullanilmis kagit havlu ve islak mendil, yarisi yenmis elma ve seftaliler, ambalajlar, kiyafet etiketleri, koparılmış fisler, pet siseler, tursu biberler. Yani ne ararsaniz.
En son gecen aksam duvarın yanında camasirlik var oradan havlu alip iceri girdim. 1 dakika ya geçti ya gecmedi ve tam havluyu aldığım yere bira sisesi firlattilar ve her yer cam kirigi oldu. Yani o sise kafama da gecebilirdi 1 dakika ara ile kurtardim kafami...
Yine sonraki gun bahcenin her yeri üzümlerle kapanmisti. Süpürüp hepsini kendi bahcelerine attim sinirden...
Arkadaslar ben buna nasil bir çözüm bulabilirim? Konusmaktan anlayacak insanlara benzemiyorlar zira kendi içlerinde 7 24 bağırma ve kavga halindeler.
Esim bahcenin ustunu kapatalim diyor fakat o durumda da hem mutfagim hem yatak odam karanlik olacak.
Tasinali daha 1 ay oldu ve ben illallah ettim. Aşırı pişmanım tekrar kiraya cikmayip buraya yerleştiğime
Evet oyle bir oneri aldim. Esime soyledim. Bu defa da ustu cop birikecek ve onu temizlemek daha zor olabilir.Bahceyi file ile kapatabilirsiniz karanlikta olmaz
Belediyeye sikayet etsenjz kanit toplayip belki ceza keserlerEvet oyle bir oneri aldim. Esime soyledim. Bu defa da ustu cop birikecek ve onu temizlemek daha zor olabilir.
Arastirma sansimiz olmadi. Aslinda bu evi almak gibi bir planimiz da yoktu. Bu ev bir müteahhitindi ve onun esime borcu vardi yuksek bir meblag. Adam batmak üzereydi ve esim uzerine az daha para ekleyip evi alalim yoksa ben parami kurtaramicam dedi.
Parayi kurtardik ama 3 4 sene bunlarla ugrasmak zorunda kalacagiz gibi gorunuyor. Komsular iyi olsa da burada kalici degildik.
Evet bunu yapicam. Fotograflar kanit olmaz ama. Video da cekmem lazim.Belediyeye sikayet etsenjz kanit toplayip belki ceza keserler
Bence de hata yaptim ve cok pismanim.Ev secimi hassas konu.
Bu evi alarak iyi yapmissiniz paranizi kurtarmissiniz ama tasinmaniz buyuk hata olmus.
Keske kiraya verip siz de kiraya ciksaydiniz. Arastirmadan alinan eve aile evi tasimazdim.
Bence de hata yaptim ve cok pismanim.
Kiraci oldugumuz evden cikmak zorundaydik. Baska ev arasak ayni ayardski ev için neredeyse 2.5 kat kira istiyorlardi. Buraya da hadi o kadar tadilat yapmis kiraci koysak diger evi karsilamayacak, her seyi de mahvedecek kiraci 3 4 sene idare edelim dedim ama aldik basimiza belayi...
6 daire var biri bos. Yonetici yok. Ben de zorunlu diye biliyorum.Kac dairelik bir bina? Yonetici yok mu? Site olmasa da tüm yasadigim binalarin yoneticisi vardi ve sanirim bu bir zorunluluk. Yoksa da siz bi toplanti organize edin, bahcenizden manzaralari cekip orada gösterin. Utanirlar
6 daire var biri bos. Yonetici yok. Ben de zorunlu diye biliyorum.
Cop atanlar malesef bizim binadan degil arka tarafimizdaki binadan atıyorlar. Yukaridan atildigina sahit olmadim.
Esim sorsun var mi yoneticileri diye yoksa ben direkt belediyeye gidicem. 1 ayda illallah ettim.O zaman direkt belediyeye sikayet edin. Veya varsa önce o binanim yönetimiyle konusun derim. Belki verdikleri rahatsizligin farkinda bile degillerdir.
Bende 1. Kattayım.çok sorunlu ya.dediğiniz gibi girişe bisiklet koyarlar,camın dibinde masa koyup kah kah gülüp saatlerce otururlar.arka balkonlarda çamaşırlık var mesela ön balkona asmak yasak inadına asıyorlar.mandalalrı yerler de.1 kat harici iki çocukluyum,başka katlarda yapamam çünkü çok sesli çocuklarım atlama zıplama.ama 1. Katın da eğer anlaşamazsan apartman dakilerle sıkıntısı çokO da gerçekten huzursuz eder fakat suan nerdeyse ona razi olabilirim :)
Bir de su var. Biz almadan once daire uzun sure bos kalmis. E biz alinca da 1 yila yakin bos kaldi. Dingonun ahiri saniyorlar. Dis kapimizi açıyoruz onunde bisiklet ve gececek yer yok.
Gecenlerde bir sinir geldi bisikleti tekmeledim.
Çocukların atlayip ziplamasini anlarim. Ama baktin 1 zipladi 2 zipladi uyarırsın.Bende 1. Kattayım.çok sorunlu ya.dediğiniz gibi girişe bisiklet koyarlar,camın dibinde masa koyup kah kah gülüp saatlerce otururlar.arka balkonlarda çamaşırlık var mesela ön balkona asmak yasak inadına asıyorlar.mandalalrı yerler de.1 kat harici iki çocukluyum,başka katlarda yapamam çünkü çok sesli çocuklarım atlama zıplama.ama 1. Katın da eğer anlaşamazsan apartman dakilerle sıkıntısı çok