Bir Komşu Derdi De Benden (Bir Değil İki) 🤦‍♀️

Bence konuyu açan buraya derdini paylaşmak için yazmış zira çözüm bulmak ise amaç biraz daha araştıtmacı olmak gerekir. Öncelikle komşuluk hukukunu araştırmasını öneririm. Yönetim sadece sitelerde olmuyor. Her apartmanın bir yöneticisi olur. Olmazsa böyle muz cumhuriyeti gibi yaşamanız gerekir. Benim evim de sitede değil ancak yöneticimiz var. Onun da kendi evi. Belki biraz da o yüzden çok ilgili. En ufak sorunda gerek içeriden gelen gerek apartman dışından gelen olsun hakkımızı bildiği için gerekeni yapıyor. Sizin apartmanda kendi evinizse sorumluluk alıp yönetici olmanız bir adım olabilir. Ya da hak hukuk bilen başka ev sahibi varsa o olsun. Apartman içine de gerekli uyarılar yapılsın, apartman dışına da yapılsın. Uyulmazsa da şikayet edilsin ilgililer. Sorunlar böyle çözülür. Yoksa bisiklet tekmeleyerek, pislikleri temizleyerek kendi pilinizi bitirirsiniz.

Ev alirken ilk baktigim şey fiyatindan çok orada oturan insanlar, cevredeki insanlar nasildir bunu arastiriyordum.
Fiyati butcemize aşiri uygun oldugu halde sirf bu yuzden almadigimiz evler oldu.

Boyle insanlarla ugrasacagima evi satardim ben cunku, oturamazdim.bu sekilde

Aslında bayağı kalburüstü yerler hariç, büyükşehirler genel olarak çok bozdu. Böyle insanlar her yerde karşınıza çıkabiliyor. Ki düşmanımın başına vermesin, umarım karşılaşmazsınız.

İstanbuldayim ama karşilaşmadim boyle insanlarla cok sukur. İnsallah denk gelmez. Arada sorunlu bir tip cikar belki ama komsularin cogu ayri ayri bi degişikse bunu biraz arastirsa anlardi gibi geliyor bana.
Konu sahibi evi kendileri almadan once uzun suredir boş kaldigini yazmiş mesela. Bu bile sorgulama nedenidir, neden kimse oturamiyor ev boş kaliyor. Ee bundanmiş demek.

Arastirma sansimiz olmadi. Aslinda bu evi almak gibi bir planimiz da yoktu. Bu ev bir müteahhitindi ve onun esime borcu vardi yuksek bir meblag. Adam batmak üzereydi ve esim uzerine az daha para ekleyip evi alalim yoksa ben parami kurtaramicam dedi.
Parayi kurtardik ama 3 4 sene bunlarla ugrasmak zorunda kalacagiz gibi gorunuyor. Komsular iyi olsa da burada kalici degildik.

Bahceyi file ile kapatabilirsiniz karanlikta olmaz

Ev secimi hassas konu.
Bu evi alarak iyi yapmissiniz paranizi kurtarmissiniz ama tasinmaniz buyuk hata olmus.
Keske kiraya verip siz de kiraya ciksaydiniz. Arastirmadan alinan eve aile evi tasimazdim.

Ev secimi hassas konu.
Bu evi alarak iyi yapmissiniz paranizi kurtarmissiniz ama tasinmaniz buyuk hata olmus.
Keske kiraya verip siz de kiraya ciksaydiniz. Arastirmadan alinan eve aile evi tasimazdim.
Bence de hata yaptim ve cok pismanim.
Kiraci oldugumuz evden cikmak zorundaydik. Baska ev arasak ayni ayardski ev için neredeyse 2.5 kat kira istiyorlardi. Buraya da hadi o kadar tadilat yapmis kiraci koysak diger evi karsilamayacak, her seyi de mahvedecek kiraci 3 4 sene idare edelim dedim ama aldik basimiza belayi...

Kac dairelik bir bina? Yonetici yok mu? Site olmasa da tüm yasadigim binalarin yoneticisi vardi ve sanirim bu bir zorunluluk. Yoksa da siz bi toplanti organize edin, bahcenizden manzaralari cekip orada gösterin. Utanirlar

Kac dairelik bir bina? Yonetici yok mu? Site olmasa da tüm yasadigim binalarin yoneticisi vardi ve sanirim bu bir zorunluluk. Yoksa da siz bi toplanti organize edin, bahcenizden manzaralari cekip orada gösterin. Utanirlar
6 daire var biri bos. Yonetici yok. Ben de zorunlu diye biliyorum.
Cop atanlar malesef bizim binadan degil arka tarafimizdaki binadan atıyorlar. Yukaridan atildigina sahit olmadim.

6 daire var biri bos. Yonetici yok. Ben de zorunlu diye biliyorum.
Cop atanlar malesef bizim binadan degil arka tarafimizdaki binadan atıyorlar. Yukaridan atildigina sahit olmadim.

O zaman direkt belediyeye sikayet edin. Veya varsa önce o binanim yönetimiyle konusun derim. Belki verdikleri rahatsizligin farkinda bile degillerdir.

Bende 1. Kattayım.çok sorunlu ya.dediğiniz gibi girişe bisiklet koyarlar,camın dibinde masa koyup kah kah gülüp saatlerce otururlar.arka balkonlarda çamaşırlık var mesela ön balkona asmak yasak inadına asıyorlar.mandalalrı yerler de.1 kat harici iki çocukluyum,başka katlarda yapamam çünkü çok sesli çocuklarım atlama zıplama.ama 1. Katın da eğer anlaşamazsan apartman dakilerle sıkıntısı çok

Çocukların atlayip ziplamasini anlarim. Ama baktin 1 zipladi 2 zipladi uyarırsın.
Benim de bir oglum var. Anında uyariyorum ve devam etmiyor.
Bunlarda dur deme aliskanligi yok. Bakti kafasi sisti sokaga salıyor, mahalleyi inletiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…