- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- Konu Sahibi xDerinMavix
-
Komşu derdi çekmek çok zor, insanı çok yıpratıyorHerkese merhabalar arkadaşlar.
Şuan evlendikten sonra bulunduğum şehirdeki 4. evim.
En son komşu sorunu yaşayalı seneler olmuştu. Orta kattaydım. Üst katımda yalnız yaşayan bir hanım ve onun boyunca olan bir köpeği vardi. Yerde hali olmadigindan sürekli yerleri tirmalardi. Kadin evden cikarken son ses muzik açıp oyle birakip cikardi aksama kadar. Sebebi köpeğin cani sıkılmasın...
Aşağıda telde camasir var mi bakmadan bir şeyler silkelerdi ve bütün çamaşırlarım köpek tüyü, haydi tekrar makineye...
Ben buna daha fazla dayanamayip en ust kat ev bulup cikmistim. Isitma soğutma sorunu olsa da hic degilse kafam rahat etmişti. O ev satıldı ve tekrar ben en ust kat eve çıktım. Evimden cok memnundum.
O eve tasininca biz kendi evimizi de aldik fakat kiraya vermeyi düşünüyorduk orasi uzun hikaye. Ta ki daha 7.ayda ev sahibi gelip oğlum oturacak demeye baslayana kadar... Olay burada başlıyor. Biz 1 sene dolana kadar bosaltmadik evi. O arada tadilat yaptırıp kendi evimize gectik.
Nitekim bu evim zemin kat. Üst katimda en az 8 kisi yasiyor. Çocuklarına asla dur demiyorlar ve gecenin 1'ine kadar ne atlayip ziplamalari ne de bagirmalari bitiyor. Ayni cocuklar sokakta oynarken de pencerenin dibinde bagirip hatta balkona atlıyorlar. Bizim balkon ve camasirlik demirinden tirmanip kendi balkonlarina çıkıyorlar
Bunların yani sıra bir de arkada mutfaktan çıkışı olan küçük bir bahcemiz var.
Arkadaki komsular bahceyi çöp kovasi olarak kullaniyorlar. Abarttigimi dusunecek olanlar icin bahceden topladigim çöpler şöyle: yumurta kartonu, yarisi kesilmiş damacana, süt ve sosis kutulari, tonlarca kullanilmis kagit havlu ve islak mendil, yarisi yenmis elma ve seftaliler, ambalajlar, kiyafet etiketleri, koparılmış fisler, pet siseler, tursu biberler. Yani ne ararsaniz.
En son gecen aksam duvarın yanında camasirlik var oradan havlu alip iceri girdim. 1 dakika ya geçti ya gecmedi ve tam havluyu aldığım yee bira sisesi firlattilar ve her yer cam kirigi oldu. Yani o sise kafama da gecebilirdi 1 dakika ara ile kurtardim kafami...
Yine aonraki gun bahcenin her yeri üzümlerle kapanmisti. Süpürüp hepsini kendi bahcelerine attim sinirden...
Arkadaslar ben buna nasil bir çözüm bulabilirim? Konusmaktan anlayacak insanlara benzemiyorlar zira kendi içlerinde 7 24 bağırma ve kavga halindeler.
Esim bahcenin ustunu kapatalim diyor fakat o durumda da hem mutfagim hem yatak odam karanlik olacak.
Tasinali daha 1 ay oldu ve ben illallah ettim. Aşırı pişmanım tekrar kiraya cikmayip buraya yerleştiğime
O da gerçekten huzursuz eder fakat suan nerdeyse ona razi olabilirim :)Komşu derdi çekmek çok zor, insanı çok yıpratıyorBizim yan dairemizden çok kibar bir öğretmen var, havalar soğudu diye dün eve klima takıldı (ev sahibi ödemiş)
Daha kahvaltı yapmadık ve eşim ev sahibini bulmaya, klimayı şikayet etmeye gitti. Çalıştıkça bizim çocuk odasının balkon demirleri titriyor, hep bir titreşim sesi var. (Balkon ortak sadece ince bir duvar ayırıyor)
Yani sizinki kadar büyük bir sıkıntı değil evet ama biz bir klima yüzünden bu kadar huzursuz olduysak sizi düşünemiyorum.
İnşallah bir çözüm bulunur
Ya çok güldümO da gerçekten huzursuz eder fakat suan nerdeyse ona razi olabilirim :)
Bir de su var. Biz almadan once daire uzun sure bos kalmis. E biz alinca da 1 yila yakin bos kaldi. Dingonun ahiri saniyorlar. Dis kapimizi açıyoruz onunde bisiklet ve gececek yer yok.
Gecenlerde bir sinir geldi bisikleti tekmeledim.
Bahçeye cam şişe fırlatmaya kadar umutluydum ama yok bu insanlarla konuşulmaz. Bence satın veya kiralayın kurtulun elm sokağı kabusu gibi.Herkese merhabalar arkadaşlar.
Şuan evlendikten sonra bulunduğum şehirdeki 4. evim.
En son komşu sorunu yaşayalı seneler olmuştu. Orta kattaydım. Üst katımda yalnız yaşayan bir hanım ve onun boyunca olan bir köpeği vardi. Yerde hali olmadigindan sürekli yerleri tirmalardi. Kadin evden cikarken son ses muzik açıp oyle birakip cikardi aksama kadar. Sebebi köpeğin cani sıkılmasın...
Aşağıda telde camasir var mi bakmadan bir şeyler silkelerdi ve bütün çamaşırlarım köpek tüyü, haydi tekrar makineye...
Ben buna daha fazla dayanamayip en ust kat ev bulup cikmistim. Isitma soğutma sorunu olsa da hic degilse kafam rahat etmişti. O ev satıldı ve tekrar ben en ust kat eve çıktım. Evimden cok memnundum.
O eve tasininca biz kendi evimizi de aldik fakat kiraya vermeyi düşünüyorduk orasi uzun hikaye. Ta ki daha 7.ayda ev sahibi gelip oğlum oturacak demeye baslayana kadar... Olay burada başlıyor. Biz 1 sene dolana kadar bosaltmadik evi. O arada tadilat yaptırıp kendi evimize gectik.
Nitekim bu evim zemin kat. Üst katimda en az 8 kisi yasiyor. Çocuklarına asla dur demiyorlar ve gecenin 1'ine kadar ne atlayip ziplamalari ne de bagirmalari bitiyor. Ayni cocuklar sokakta oynarken de pencerenin dibinde bagirip hatta balkona atlıyorlar. Bizim balkon ve camasirlik demirinden tirmanip kendi balkonlarina çıkıyorlar
Bunların yani sıra bir de arkada mutfaktan çıkışı olan küçük bir bahcemiz var.
Arkadaki komsular bahceyi çöp kovasi olarak kullaniyorlar. Abarttigimi dusunecek olanlar icin bahceden topladigim çöpler şöyle: yumurta kartonu, yarisi kesilmiş damacana, süt ve sosis kutulari, tonlarca kullanilmis kagit havlu ve islak mendil, yarisi yenmis elma ve seftaliler, ambalajlar, kiyafet etiketleri, koparılmış fisler, pet siseler, tursu biberler. Yani ne ararsaniz.
En son gecen aksam duvarın yanında camasirlik var oradan havlu alip iceri girdim. 1 dakika ya geçti ya gecmedi ve tam havluyu aldığım yee bira sisesi firlattilar ve her yer cam kirigi oldu. Yani o sise kafama da gecebilirdi 1 dakika ara ile kurtardim kafami...
Yine aonraki gun bahcenin her yeri üzümlerle kapanmisti. Süpürüp hepsini kendi bahcelerine attim sinirden...
Arkadaslar ben buna nasil bir çözüm bulabilirim? Konusmaktan anlayacak insanlara benzemiyorlar zira kendi içlerinde 7 24 bağırma ve kavga halindeler.
Esim bahcenin ustunu kapatalim diyor fakat o durumda da hem mutfagim hem yatak odam karanlik olacak.
Tasinali daha 1 ay oldu ve ben illallah ettim. Aşırı pişmanım tekrar kiraya cikmayip buraya yerleştiğime
Daha 1 ay olmusken tasinmamiz cok zor suan. Eve epey tadilat masrafi yaptik.Taşınmak en doğrusu olur. Yani bazen diyorlar ya ev alma komşu al. Huzurla kendi evinizde oturamıyorsunuz. Bazı insanların zihniyetini anlamakta çok güç. Yapılan şeyler hiç doğru değil. Uğraşmaya da değmez gibi.
Yonetim yok site degil malesef.Kapatmak yerine bahçe ağı gerebilirsiniz hem ışığınızı engellemez hemde cöp atamazlar artık. Yönetim filan yok mu bi toplantı yapsalar hem tanıssanız hem kurallar koyulsa. İlkçag insanı gibi apartman hayatı sürülmez ki
Ust katimiz ciddi dingonun ahiri. Baska diyecek soz bulamiyorum. Yani o kadar daire var en sorunlular tepeme denk geldiYa çok güldümacaba girişe bir duyuru mu assanız, mekanın sahibi geldi diye
Umarım onlar taşınırlar dua edicim sizin için. Ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin ediyorum.Daha 1 ay olmusken tasinmamiz cok zor suan. Eve epey tadilat masrafi yaptik.
Zaten burada 3 4 yil oturup burayi satip baska ev alma fikrimiz vardi ancak bu sekilde bu sure nasil gecer hic bilmiyorum.
Nerde yasiyosunuz, Mozambik te mi?Çözümü yok maalesef yıllarca 1.katta oturduk aynı sorunları hatta 1 tık daha fazlasini yaşadık birde utanmadan alt katta oturuyorsan her türlü sikintiyi çekmek zorundasınız derlerdi.
Bahcenin içi Orkid,bebek bezi,yemek artıkları içecek siseleri, kozmetik ürünlerinin kutulari ne varsa dolardi hergun.
Yukaridan silkeleme işi halı,sofra vs kirli Vileda sularını,bulaşık sularını aşağı dokerlerdi.
Yukari katta çocuklar evin içinde çift kale maçlar yapardı ip atlarlar gece gündüz ki üst kattaki çocukların yaşında küçük değildi
Ust katların borusu tikanirdi sular bizim evden çıkardı yaptirincaya kadar akla karayı secerdik.
Evin önünde çifte kale maç yaparlardi kalenin bizi bizim balkon olurdu top pat pat diye bizim balkona atarlardi hep bir agzindan bagirirlardi.
Daha saymacagim bir sürü şey var aslinda balkondan çocuklara çiş bile yaptıran vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?