Bir koli yumurta

BirKulunuCokSevdim

Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa!
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.811
6.065
683
32
Hanımlar basit bir konu ama internette faydalı bir bilgi bulamadım, mecbur sizi rahatsız ediyorum

Evde 2 kşiyiz, fazla yumurta tüketmiyoruz
Geçen ayın 30unda misafirim geldi
Gelirken marketten bir şeyler almış acele ile
Aldıklarından biri de 30lu koli yumurta
Evine götür biz bunu bitiremeyiz dediysem de dinletemedim

2 hafta önce cenazemiz vardı, memelekete gittim
2 haftadır da oradaydım, yeni geldim
Yumurtaların skt si 15 aralıkti
Ve yaklaşık bir koli yumurta dolapta bekliyor hala
Eşime o kadar tembih ettiğim halde hiç yememiş

Şimdi ben bu yumurtaları ne yapayım?
Atacaksam oyle kabuguyla mi atayim?
Bozuk oldugunu sanmiyorum, bayattir belki ama yine de hayvanlara vermek de pek istemiyorum
Hem versem nasil verirdim onu da bilmiyorum

Evet, hanimlar
Lutfen onerilerinizi bekliyorum
Israf oldu diye icim icimi yiyor zaten T.T

Yapmıyorum ama yumurtalar israf olmasın diye yapsam mı ki acaba?
bizim önceden tavuk ciftliğimiz vardı tavukları satmaya karar verince annem buzluga rahat 3 sene yeticek kadar yumurta attı o sekilde cünkü organik ve cok lezzetliydiler
bu senede onlarla yufka yapcaz
3 er 5 er tane kırın hamur işlerinde kullanırsınız maksat ziyan olmasın.

''yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez.''

Iyi hosta 1 seneden daha uzun kalmasin birsey deniyor.. yani 1 seneden once tuketmek gerekiomus..

Konu sahibi.. ben olsam onlari kek pogaca yapip degerlendirirdim kesinlikle.. zaten bi keke en az 3 yumurta gidio bi borek harcinada.. baxi pogcalarada.. hatta su boregi yapin elinden geliosa cunku en cok yumurta ona gidiyo.. yapincada buzluga onu atin.. hem elinin altinda olur hemde misafir geldiginde hazirda bulunur

Ben de israf oldu diye uzuluyorum T.T
Tuzlu su testini yapayim bakalim saglam mi hala

omlet yapın çöpün yanına bırakın. Sokak hayvanları yer.

Bozuksa onlar da yemesin, fukaralari hasta etmeyeyim T.T

Valla imkanim olsa pandispanya falan yapardim dediginiz gibi ama malesef firinim yok henuz, yeni evliyim yavas yavas tamamliyoruz eksikleri

valla bu 2. sene mi 3. sene mi ne olcak ama annem kontrol ediyodur herhalde kullanırken bi söyliyeyim bakayım ben anlamam öyle şeylerden ölmeyelim durduk yere
Cnm bu devirde sperm bile donuyosa ve hamile kalinabiliosa o da yenilebilir belki.. hani zehirlenme olmasada pek saglikli degil cok uzun birseyleri saklamak diye duymustum

Cnm bu devirde sperm bile donuyosa ve hamile kalinabiliosa o da yenilebilir belki.. hani zehirlenme olmasada pek saglikli degil cok uzun birseyleri saklamak diye duymustum
cok doğru valla
buzluktan bende emin olamıyorum..
yani eskiler bi konserve yaparmış onlar cok uzun dayanırmış ama dondurma işleminde aynı mıdır bilemedim.
babaannemle onun kilerine girdiğimizde bunlar eski 2 3 senelik bunlardan alalım derdi hep hiç yenisini yedirmezdi

Konserve farkli ama cnm genelde sebze filan.. ama yumurta sut urunleri et tavuk bunlar insani cabuk zehirleyebilio tabii..sebze en fazla curur tadi degisir..

Yumurta bu yaa bence çok saçma böreğe keke kullanmak. Pastanelerin falan bu yumurtaları kullandığı söylenir ama göz göre göre kendi yiyeceğim keke tarihi geçik yumurta kullancağım. Çok saçma. Atın gitsin. İsraf olmasın diye bozuk, bayat şeyleri neden yiyelim ki.. İsraf etmemek için zamanında kullanmak lazımdı, geçmiş olsun.

Valla imkanim olsa pandispanya falan yapardim dediginiz gibi ama malesef firinim yok henuz, yeni evliyim yavas yavas tamamliyoruz eksikleri

Buarada suboregini illa firinda yapmak gerekmez ocak ustunde bile tarifler var..elinden geliosa tabii..

Tencerede kek tarifi bile var.. yapabildikten donra olur..

6 gun cok zmn degilki bence..sutun zmni gecincede mesela peynirimsi olmadiysa hamura konur hic birseyde olmaz..

Daha 6 gün geçmiş, onlara bir şey yapmaz. Ben veriyorum kalan yumurtaları. Ama siz yemeyin yani ne kadar kek falan da yapsanız, ne olur ne olmaz.
5 gun tarihi gecmis yumurtadan bisey olmaz haslayip soyup hayvanlara verebilirsin, ya da suya kirip cilbir bile yapsaniz olur, kis gunu coplerden bozuk yemeklerle karinlarini doyuruyor onlar. Dolapta beklemis yumurtadan hiçbişey olmaz.
Pişirip pisilere çıkart diyorsunuz yani .s
Tuzlu suda battilar, bozuk degiller galiba
Bakalim bugun cikarken gotureyim bari pisirip
O kadar yumurtayi kac postada pisiririm acaba .s

Daha once hic denemedim hazir yufkayla bile .s
Bilemiyorum tutturabilir miyim
Ama onerileriniz icin cok tesekkur ederim <3

Oyyy ne yap biliyor musun, (yemek içinden gelmiyorsa için kaldırmıyorsa eğer)
Haşla dörde böl bir kaba koy ve bir çöpün yanına ya da kedi köpeğin olduğu yerlere bırak
öyle iştahlı öyle güzel yiyorlar ki yavrucuklar
hem kış kıyamet sevaba girersin
her halukarda ziyan olmaz korkma :)

Daha once hic denemedim hazir yufkayla bile .s
Bilemiyorum tutturabilir miyim
Ama onerileriniz icin cok tesekkur ederim <3

Hazir yufkayla olmaz.. zaten hamurunu sade yumurtayla yoguruyosunbu yuzden yumurta cok gidiyor.. yufka acmayi bilmiosan hic bulasma kendini yordugunla kalirsin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…