- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.065
- 683
- 32
- Konu Sahibi BirKulunuCokSevdim
-
Yapmıyorum ama yumurtalar israf olmasın diye yapsam mı ki acaba?bozuk olmadıgına eminseniz poşetlere kırıp buzluga atın eger kışlık makarna yufka yapıyosanız onlarda kullanırsınız
bizim önceden tavuk ciftliğimiz vardı tavukları satmaya karar verince annem buzluga rahat 3 sene yeticek kadar yumurta attı o sekilde cünkü organik ve cok lezzetliydilerYapmıyorum ama yumurtalar israf olmasın diye yapsam mı ki acaba?
Iyi hosta 1 seneden daha uzun kalmasin birsey deniyor.. yani 1 seneden once tuketmek gerekiomus..bizim önceden tavuk ciftliğimiz vardı tavukları satmaya karar verince annem buzluga rahat 3 sene yeticek kadar yumurta attı o sekilde cünkü organik ve cok lezzetliydiler
bu senede onlarla yufka yapcaz
3 er 5 er tane kırın hamur işlerinde kullanırsınız maksat ziyan olmasın.
''yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez.''
valla bu 2. sene mi 3. sene mi ne olcak ama annem kontrol ediyodur herhalde kullanırkenIyi hosta 1 seneden daha uzun kalmasin birsey deniyor.. yani 1 seneden once tuketmek gerekiomus..
bizim önceden tavuk ciftliğimiz vardı tavukları satmaya karar verince annem buzluga rahat 3 sene yeticek kadar yumurta attı o sekilde cünkü organik ve cok lezzetliydiler
bu senede onlarla yufka yapcaz
3 er 5 er tane kırın hamur işlerinde kullanırsınız maksat ziyan olmasın.
''yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez.''
omlet yapın çöpün yanına bırakın. Sokak hayvanları yer.
Konu sahibi.. ben olsam onlari kek pogaca yapip degerlendirirdim kesinlikle.. zaten bi keke en az 3 yumurta gidio bi borek harcinada.. baxi pogcalarada.. hatta su boregi yapin elinden geliosa cunku en cok yumurta ona gidiyo.. yapincada buzluga onu atin.. hem elinin altinda olur hemde misafir geldiginde hazirda bulunur
Cnm bu devirde sperm bile donuyosa ve hamile kalinabiliosa o da yenilebilir belki.. hani zehirlenme olmasada pek saglikli degil cok uzun birseyleri saklamak diye duymustumvalla bu 2. sene mi 3. sene mi ne olcak ama annem kontrol ediyodur herhalde kullanırkenbi söyliyeyim bakayım ben anlamam öyle şeylerden ölmeyelim durduk yere
Valla imkanim olsa pandispanya falan yapardim dediginiz gibi ama malesef firinim yok henuz, yeni evliyim yavas yavas tamamliyoruz eksikleri
cok doğru vallaCnm bu devirde sperm bile donuyosa ve hamile kalinabiliosa o da yenilebilir belki.. hani zehirlenme olmasada pek saglikli degil cok uzun birseyleri saklamak diye duymustum
Konserve farkli ama cnm genelde sebze filan.. ama yumurta sut urunleri et tavuk bunlar insani cabuk zehirleyebilio tabii..sebze en fazla curur tadi degisir..cok doğru valla
buzluktan bende emin olamıyorum..
yani eskiler bi konserve yaparmış onlar cok uzun dayanırmış ama dondurma işleminde aynı mıdır bilemedim.
babaannemle onun kilerine girdiğimizde bunlar eski 2 3 senelik bunlardan alalım derdi hep hiç yenisini yedirmezdi
Bozuksa onlar da yemesin, fukaralari hasta etmeyeyim T.T
Valla imkanim olsa pandispanya falan yapardim dediginiz gibi ama malesef firinim yok henuz, yeni evliyim yavas yavas tamamliyoruz eksikleri
Daha 6 gün geçmiş, onlara bir şey yapmaz. Ben veriyorum kalan yumurtaları. Ama siz yemeyin yani ne kadar kek falan da yapsanız, ne olur ne olmaz.
Pişirip pisilere çıkart diyorsunuz yani .s5 gun tarihi gecmis yumurtadan bisey olmaz haslayip soyup hayvanlara verebilirsin, ya da suya kirip cilbir bile yapsaniz olur, kis gunu coplerden bozuk yemeklerle karinlarini doyuruyor onlar. Dolapta beklemis yumurtadan hiçbişey olmaz.
Daha once hic denemedim hazir yufkayla bile .sBuarada suboregini illa firinda yapmak gerekmez ocak ustunde bile tarifler var..elinden geliosa tabii..
Tencerede kek tarifi bile var.. yapabildikten donra olur..
6 gun cok zmn degilki bence..sutun zmni gecincede mesela peynirimsi olmadiysa hamura konur hic birseyde olmaz..
Daha once hic denemedim hazir yufkayla bile .s
Bilemiyorum tutturabilir miyim
Ama onerileriniz icin cok tesekkur ederim <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?