• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kızımın anaokulu parasını bile ödeyemiyoruz.

ebrusu_22

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
225
21
643
diyeceksiniz o kadarmı zor cidden olmayınca olmuyor eşime katkıda bulunmak için elimden geleni yapıyorum yok yok yine yok kızı okula aldılar şimdide okul kayıt parası diyorlar vermezseniz çocuğunuz okula gelmesin bumu adalat bumu insanlık.gelirse hepsi üstüste geliyorbana (adanada milli eğitimde çalışan biri kulak versin lütfennn.)lütfen topu topu300ytl için kızıma parayı yatırmazsanız seni sınıfa almayacağız deniyor 6 yaşındaki bir çocuğa denilen ve yapılan vicdansızlık bumu:çok üzgünüm:

Çok üzüldüm...:çok üzgünüm:
Pekii,Adana Milli Eğitime sordunuz mu?
Yasal mıymış bu para?
Yasal değilse şikayet etseniz belki etkili olur diye düşündüm..:delphin:

adanada değilim arkadaşım ama içinde bulunduğun duruma gerçekten üzüldüm :çok üzgünüm:
pekala
adana ili milli eğitim müdürlüğüne gidip bu şikayetlerini dile getirsen nasıl olur acaba :sm_confused:
önümüzdeki yıldan itibaren anaokullarıda zorunlu kapsamına alınıyor
yanılmıyorsam bu uygulama Türkiyede 12 ilde başladı a.s
bir araştır bakalım bunların içinde adanada varmı :uhm:

çok üzüldüm gerçekten benneyaptımki allah yardımcınız olsun..bence de bi araştırın bakalım belki Laale'nin de dediği gibi yasal değildir olamaz mı?fisfisfis

devlet okullarının içinde açılan ana sınıflarında belli bir ücret alınması söz konusu ve yasal bir dayanağı var...burdan birşey çıkmaz...ancak milli eğitimle konuşup kızınız için bir yardım talebinde bulunursanız belki ücreti düşürürler ya da para almazlar...eğer anasınıfları da zorunlu hale gelirse ki bunun planlamaları yapılıyor ama daha zaman alacak bir uygulama bu, o zaman para alınmayacak....

ancak burda unutulmaması gereken birşey var, bu da para olayını çocukların önünde gündeme getirmek, eğer böyle birşey yapıldıysa da hiç hoş olmamış. bunu da okulun bağlı bulunduğu ilçe milli eğitimle konuşun....

bir bilsem milli eğtimde bir tanıdık olsaa nereye nasıl başvurucağım derdimi anlatacağım bilenler varsa bana ulaşsın arkadaşlar sabaha kadar burdayım ltfen çok canım sıkılıyor eşim desen şimdi olsa götürüp kafasına çalarda:((

bir bilsem milli eğtimde bir tanıdık olsaa nereye nasıl başvurucağım derdimi anlatacağım bilenler varsa bana ulaşsın arkadaşlar sabaha kadar burdayım ltfen çok canım sıkılıyor eşim desen şimdi olsa götürüp kafasına çalarda:((

canım bu kafaya çalmakla olacak iş değil...sonuçta ortamı germek ya da kendinizi üzmek size birşey kazandırmayacaktır ve sizi üzgün gören çocuk bundan ciddi yaralar alacaktır....sizin kızınızın gittiği anasınıfı anladığım kadarıyla bir devlet okulunun anasınıfı, özel değil...o yüzden de bu okul adananın hangi ilçesindeyse o ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip durumu anlatın....illa bir tanıdık olmasına da gerek yok...bir memurla konuşun, o sizi şube müdürleriyle görüştürsün...ancak İlçe Milli Eğitim size bu konuda ne kadar destek olur bilemem çünkü dediğim gibi ücret almaları yasal, okul aile birliğinin hesabına para yatıyor....belki durumunuzu anlatırsanız kaymakamlık yardımı vb. yardım çıkar size, okul parası için....

Back