• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kitabı kaç günde bitirirsiniz?...................

genelde 1 hafta da bitiyor
kitabın uzunluğuna ve dilinin akıcı olmasına bağlı

Çok beğendiğim bir kitapsa bir günde, iki günde biter.

Ama sıkıldıysam başta epeyi okurum. Sonra bırakırım.
Bir daha geri dönermiyim dönmezmiyim belli olmaz.

bir günde bitiririm ama artık zamana yaymanın daha dogru oldugunu düşünüyorum notlar tutuyorum küçük işaretler bırakıyorum başka türlü kalıcı olmuyor.

kitabına göre değişir
sonuçta önemli olan ne kadar çok okuduğumdan öte, sindirmem.. bazısını elinden bırakamazsın hemen okumak istersin zevkle bir günde yarım günde bitirirsin, bazısını da yine çok seversin hemen bitirmek istemezsin yavaş yavaş okursun bitrmeye kıyamazsın... bazısında cümleleri sayfaları paragrafları tekrar tekrar okursun, notlar ala ala, sağa sola yaza yaza.. uzun sürede biter..

daha çok ruh halime, kitabın bende bıraktığı etkiye göre değişir..

başladığım kitabı muhakkak bitiririm, beğensem de beğenmesem de...

takılmamak lazım bu meseleye ;))

2 ya da 3 günde biter
eğer sıkıcıysa ve beni sarmadıysa 4-5 günü bulur.
mesela şuan okuduğum kitaba dün başladım
yarın biter ya da akşama.:64:

gerçekten sardıysa sabah başladığımı akşama bitiririm..ama pek sarmadıysa 5 günü bulur bitmesi..

lisedeyken felan özellikle sürükleyici kitapları hemen bir çırpıda okur bitirdim ama şimdi özellikle zamanı yayarak okuyorum sindire sindire
bir hafta hatta iki hafta uzatıyorum...

bir gün sabahtan akşama kadar hiç ara vermeden bi kitabı bi günde bitirdiğimi bilirim hemde kalınca bi kitap ama eğer üzerinde durmazsam 3-4 günde bitiririm:62:

Kitaba ve o günlerde ne kadar zaman ayırabileceğime göre değişir. 1 günde de bitiyor, 1 haftada da. Bazı kitaplar daha yavaş gidiyor ama sürenin çok uzamamsı taraftarıyım, o zaman tadı kaçıyor çünkü.

Haftasonuna denk geldiyse almam 1,5 günde bitiririm.

Haftaiçiyse akıcı olmasına bağlı olarak , akşamda :)

En çabuk 2 en yavaş 5 günde bitiyor kitap. Çünkü başladığımda mümkün olduğunca soğutmamaya çalışıyorum o süre uzadıkça kitabın başında taze hatırladığım olayları vs unutabiliyorum.

eğer vaktim varsa ve kitap çok sürükleyiciyse 1 günde bitiririm yada normal süre 1 haftadır bende tabi düzenli okumaya devam edersem:) eğer ki bu süre dahada uzarsa zaten kitap beni hiç sarmamıştır ve kendimi okumak için zorluyorumdur..

kitap okurken insan bir şeyler i hazfızasına kazımak istiyorsa yavas okumalu altını çizerek okumalı ... özellikle kitabın ne olduğu bence önemli kişisel gelişim kitaplarını ben genelde bu sekilde okuyorum..

Back