Bir kere kalp atışı duymadım ikinci gebelikte de böyle mi olacak ? Ne olur okuyun ve bana yardımcı olun😔

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.279
340
53
Arkadaşlar moral sıfır kime baksam ilk gebelikte kalp atışı duymayanlar ikinci de de aynı şeyi yaşamış. Bugün 4 haftalığım. Doktoruma danıştım fakat devlette iki gebelikten önce genetik test yapılmıyor dedi. Kafamıza göre de kan sulandırıcı veremeyiz dedi. Özelde yapalm desek 1 aya sonuç çıkmıyormuş. Ama illaki kan pıhtılaşmasindan kaynaklı bir sorun değildir belki de bebeğin genetiginde bir sorun olmuş olabilir dedi. Dünya genelinde 1 düşükle kimse araştırmaya gitmiyor dedi. Ama çok korkuyorsanız özelde yapın 1 aya sonuç çıkar dedi. Şimdi özelde 6 bin TL kadar bir ücret alınıyor. Eşim şuan işsiz. O parayı vermesine veririz ama bızi bı tik zorlar. Bı yanım Allah'a tevekkül et bırak belki hiçbir sorun yoktur diyor. Bir yanım da sonradan bişey olsa kendimi suçlayacagimin farkında. Siz olsanız ne yapardınız?

Her gebelık aynı gececek dıye bısey yok. Zaten suan hamılesınız genetık cıkana kadar gebelıgınızın süreci ılerler. Allah korusun yıne aynı şey olursa zaten genetik yaptırrsınız. Akısına bırakın . Bekleyın bıraz dıkkat edın bu süreçte.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Test sonucu çıkana kadar kalp atışı olup olmadığı belli olur zaten. Bu her gebelikte görülme ihtimali olan bir durum diye duymuştum eğer genetik bir hastalığınız yoksa bir daha tekrar etme ihtimali de düşük. Olumlu düşünün kendinizi üzmeyin lütfen. İnşallah birkaç haftaya kalp atışlarını duyarsınız.

İnşallah Allah razı olsun

canım ben 5 ay önce düşük yaptım bizde kalp atışını duyamadık bebek gelişmedi ve almak zorunda kaldılar şuan 9 haftalık hamileyim ve 6.haftada çok şükür kalp atışını duydum. kalbini ferah tut sende duyarsın allahın izniyle

Canım biz de 6 hafta 4 günlük falandı duyduk öncesinde duyulmuyor çok nadir yani sonrasında doktora gittin mi

Ay çok teşekkür ederim tedbir amaçlı doktorum coraspin verdi 20 gün kullanacam bı sıknti yoksa birakcakmisim

Niye ikinci gebelik aynı olsun ki. Bi kez düşük yapan hep mi düşük yapıyor öyle şey mi olur. Bırakın bebeğiniz büyüsün rahat rahat hiçbişy olmaz

Merhaba,

Gözünüz aydın Allahım sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin. Bende 6 ay önce 2 aylık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. 6 aydırda hamile kalamıyorum. Bu ay klomen+iğne vurundum bakalım süreç bende nasıl ilerleyecek merak ediyorum. Siz doğal yolla mı hamile kaldınız.

Canım biz de 6 hafta 4 günlük falandı duyduk öncesinde duyulmuyor çok nadir yani sonrasında doktora gittin mi

Canm bende kürtajdan 8 ay sonra kaldım.

Canm bende kürtajdan 8 ay sonra kaldım.
Yaaa ne güzel Allahım sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin
Bende klomen kullandım bu ay bugünde ovitrella iğne vurundum doktorum yumurtan çok güzel büyümüş hadi al gel yapalım dedi. Bakalım nasıl olucak kendiliğimden hamile kalamıyorum resmen bir kere iğne vurundum sadece ilaç kullanmadan olmadı. İlaç+iğne nasıl olucak merak ediyorum.

Onlarda öyle olmuş diye sende ayni sorunu yaşayacaksin diye birşey yok.Bence bekle bu kez Allah korusun ikincide ayni sorunu yaşarsan o zaman artik harekete geçme zamani doktorlarda öyle diyor zaten.Kalbini ferah tut inşallah saglikli olucak bebegin.

Çok teşekkür ederim seninde güzel haberlerini duyalım inşallah

Canım öncelikle stres yapmamani öneririm. Benim de 10 haftalıkken ikiz bebeklerimin kalbi durdu. Ben genetik ve pihitlasma testi yaptırdım. Devlette de özelde de yaklaşık 1 ay sürüyor hatta devlette bı arkadaşım yaptırdı 3 ay sürdü nerdeyse sonucun gelmesi. Bizim genetigimizde bir şey çıkmadı çok şükür ama
Pıhtılaşmada heterozigot yani taşıyıcı 2 gen çıktı pıhtılaşma var diyemem dedi doktor yokta diyemem dedi. Hamile kaldığında her ihtimale karşı kan sulandırıcı iğne kullanman gerekir dedi. O yüzden doktorun coraspirin vermesi çok iyi olmuş. Bir yan etkisi yok bu ilacın diye biliyorum. Bir de TSH hormonuna baktırdın mı? Kalp durması bu durumdan dolayı da yaşanıyor.

Aklınızda bulunsun devlet hastanesinde genetik bölümüne gidip 3 düşüğüm var dediğinizde yapıyorlar inşAllah sizde gerek kalmaz ama böyle durumlarda 3 kez düşük yapmanın bekletilmesi gerçekten kötü bir durum ama işleyiş öyleymiş en az 3 kez düşük yapılmalı ki araştırılsın nedeni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…