Bir kedi annesiyim

veterinere götürmezsen ölür bir can söz konusu ne demek vaktim yok ? 5 dk götür bırak veterıner bakmak zorunda sen git işine gerekirse , madem buldun aldın devamını getir , kendi başına bilip bilmeden bişeyler yapıyorsun ilk baş gitmen gerekn yer veteriner di.

Bunu internette birkaç yerde araştırabilirsin. O yavru kediye bakıp büyütecek misin bu arada? Ben de bi kedi almak istiyorum sokaktan. Yavru kedi ona bakıp büyütmek istiyorum. Ama sokakta hiç göremiyorum bi yavru kedi bakıma muhtaç. Karşılaşmak isterim. Her neyse, sen bence en yakın bi veterinere götür. Eğer veteriner çok uzaksa veya gidemiyorsan internette bazı veterinerlerin siteleri falan oluyor. Onlara da sorabilirsin. Ben olsam öyle yapardım.

Yuruyebiliyo ama gozleri acik degil gibi sadece sesime tepki veriyo gozlerinin ustunde bugulu mavi gibi bisey kapli. Ben en iyisi 5cc kadar veriyim o zaman. Cisini yapiyo onda sikinti yok cok sukur. Kaka da yapsa rahat edicem. Ustunu sariyorum atiyo. İcinde sicak su olan sise koydum yanina. Gunese cikarcam simdi. Karnina falan masaj yaptim biraz. Ne kadar arayla su vermem lazim gunde kac kez icmeli. Dun cok az su icti bugun bayagi icti gerci

Yenidoganlarin 2 saatte bir beslenmesi gerekir ama anladigim kadariyla bu bebis yenidogan degil bir resmini eklemen mumkun mu?

karnina hafif hafif masajlar yapin yeni doganlar anc OYLE KAKA YAPABILIYOR, ANNELERIDE KARNINI YALAR. BIRAZ MASAJ YAPINCA hemen birakiyorlar

Bunu internette birkaç yerde araştırabilirsin. O yavru kediye bakıp büyütecek misin bu arada? Ben de bi kedi almak istiyorum sokaktan. Yavru kedi ona bakıp büyütmek istiyorum. Ama sokakta hiç göremiyorum bi yavru kedi bakıma muhtaç. Karşılaşmak isterim. Her neyse, sen bence en yakın bi veterinere götür. Eğer veteriner çok uzaksa veya gidemiyorsan internette bazı veterinerlerin siteleri falan oluyor. Onlara da sorabilirsin. Ben olsam öyle yapardım.
Bennhic bakmadim. arkadasimdaydi bakamiycahi icim bari ben aliyim sahip bulana kadar dedim. Ama istanbuldaysan eger sana verebilirim. Hic kedi buyutmedim. Zaten oturdugum yer dagin basi nerden veteriner bulcam otobuste perisan olur hayvan git gek yaparak

Yenidoganlarin 2 saatte bir beslenmesi gerekir ama anladigim kadariyla bu bebis yenidogan degil bir resmini eklemen mumkun mu?
Surekli az az veriyorum sut

Eklentiler

• IMG-20150716-WA0004.jpeg
    IMG-20150716-WA0004.jpeg
    81,7 KB · Görüntüleme: 112
veterinere götürmezsen ölür bir can söz konusu ne demek vaktim yok ? 5 dk götür bırak veterıner bakmak zorunda sen git işine gerekirse , madem buldun aldın devamını getir , kendi başına bilip bilmeden bişeyler yapıyorsun ilk baş gitmen gerekn yer veteriner di.
Zaten dagin basinda oturuyoruz nerden bulabilirim veteriner bunu ben de dusundum ama hayvan otobuste mahfolur bu sicakta benim bi yere gitmem en az iki saat iki otobusen yakin veteriner bile iki saat uzaktadir

Gözleri akıyor sanırım yeni bebeklerde olur genelde mikrop kapmıştır ılık çaylı pamukla (peçete değil ama pamuk) gözlerini silin bir pamuğu iki göze uygulamayın ama ayrı ayrı pamuk kullanın. Eczanelerde cipragut diye bir damla var 2-3 lira bir şey olması lazım onuda gözüne damlatırsanız gözünü kaybetmesini engellersiniz
Bakamıyorsunuz pisiye. Anlıyorum iyi bişey yapmaya çalışıyorsunuz ama bu şekilde olmaz. Gözleri hasta, kabızlık büyük problem. Acil veterinere gitmeniz gerekir. Belediye veterinerlikleri ücretsiz bakarlar sokakta bulduğunuzu söylerseniz.

Kumu falan var mı? Kum koyduğunuz kap çok küçükse de kaka yapmaz.
Yok gozleri akmiyo. Ama acik degil gibi sanki dohali daha bir iki hafta olmus gibi. Arastirdim veteriner hatta bilgi almak icin numarasini da aldim ama bana cok uzakta hayvan otobuslerde mahfolur :KK43: en yakin selimiyede var iki otobusle yaklasik iki saat ama o da acik midir bilmem lisenin veteninerlik bolumuymus

Surekli az az veriyorum sut

Oy tipini yerim ben bunun :KK37:
En azindan 15-20 gunluk var bu bidik, iyi bir bakimla 1-2 haftaya toparlar kendini, yavas yavas kitten mama baslayabilirsiniz o zaman, normalde ilk 2 ay kati gida onerilmez ama anne sutu almayan bebeklere 1-1.5 Aydan sonra yavas yavas yogurt, bebek kedi mamasi falan yedirilebiliyor. Surda bir 10 gun kadar bol ilgiye ihtiyaci olacak sonra kurtarir kendini. Eger sahiplendirmek istiyorsaniz minikpati, sahibinden gibi sitelere ve facedeki gruplara ilan verin hemen, facede kedi manyaklari, evcil hayvan sahiplendirme platformu gibi gruplar var, mutlaka birini bulursunuz.

Oy tipini yerim ben bunun :KK37:
En azindan 15-20 gunluk var bu bidik, iyi bir bakimla 1-2 haftaya toparlar kendini, yavas yavas kitten mama baslayabilirsiniz o zaman, normalde ilk 2 ay kati gida onerilmez ama anne sutu almayan bebeklere 1-1.5 Aydan sonra yavas yavas yogurt, bebek kedi mamasi falan yedirilebiliyor. Surda bir 10 gun kadar bol ilgiye ihtiyaci olacak sonra kurtarir kendini. Eger sahiplendirmek istiyorsaniz minikpati, sahibinden gibi sitelere ve facedeki gruplara ilan verin hemen, facede kedi manyaklari, evcil hayvan sahiplendirme platformu gibi gruplar var, mutlaka birini bulursunuz.
Dun o kadar kotuydu ki yerinden kipirdayamiyodu. Bitliydi pisti. Yikadim guzelce bitlerini tek tek ayikladim tertemiz oldu. Surekli sut veruyorum. İslak mendille poposunu silip cis yaptiriyorum. Bugun kendini kutudan asagi atmaya basladi bayagi ayaklandi masallah :) ama dediginizi yapicam bikac yere haber verdim almak isteyenler var onlardan haber bekliyorum. Sevindim ama buyuk olmasina ben de fazla mi sut veriyorum diye korkmustum

Bennhic bakmadim. arkadasimdaydi bakamiycahi icim bari ben aliyim sahip bulana kadar dedim. Ama istanbuldaysan eger sana verebilirim. Hic kedi buyutmedim. Zaten oturdugum yer dagin basi nerden veteriner bulcam otobuste perisan olur hayvan git gek yaparak
Evet istanbulda oturuyorum. Hangi ilçedesiniz?

Bilmiyorum ki zaten otabanda camurlu suyun icinde bulduk ölmek uzreydi de yeni yeni toparladi. Kabiz olmussa da kotu napmak lazim hic bilmiyorum hic kedi beslemedim :KK43:
Yeni doğmuş kediye süt vermek çok yanlış acilen bir bebek maması ya da kedi süt tozu almalısın karnını sürekli ov çok az zeytinyağı ver bir de acilen veterinere gitmelisin
foto var mı merak ettim minisi

Fotoğrafa baktıbaktım bu kedi yeni doğmuş değil en az bir aylık vardır yikamissin bu da çok yanlış

Fotoğrafa baktıbaktım bu kedi yeni doğmuş değil en az bir aylık vardır yikamissin bu da çok yanlış
Ustunde cok bit vardi kirden gorunmuyodu ben de yikayip bitlerini tek tek temizlemistim
Yeni doğmuş kediye süt vermek çok yanlış acilen bir bebek maması ya da kedi süt tozu almalısın karnını sürekli ov çok az zeytinyağı ver bir de acilen veterinere gitmelisin
foto var mı merak ettim minisi
Kediyi belediye geldi aldi orda veterinere falan gosterirler en azindan icim rahat olur boyle ben nasil bakicagimi bilemedjm kimse de sahuplenmek istemedi :KK43:

Ustunde cok bit vardi kirden gorunmuyodu ben de yikayip bitlerini tek tek temizlemistim

Kediyi belediye geldi aldi orda veterinere falan gosterirler en azindan icim rahat olur boyle ben nasil bakicagimi bilemedjm kimse de sahuplenmek istemedi :KK43:
Benim bir kedim olmasa alırdım şimdi barinakta gerçekten hiç iyi olmayacak çok üzüldüm :KK43:

cnm bende yavru kedi buldum henüz 1 haftalık oldugunu tahmin ettiğim. kakasını hemen yapmıyor zaten , ilk başta çişini yapıyor oda senın yardımınla olur tabii.

Bakıma muhtaç bir yavruya iyilikten çok kötülük ettiniz. Lütfen bir daha "ay ne olacak süt içer" düşüncesiyle evinize hayvan almayın. İki gün dişinizi sıksanız yuva bulunurdu. Eşya gibi başınızdan def ettiniz hayvanı. Barınak dediğiniz yer tek kelimeyle o hayvanın ölümü demek. Elinizin altında internet var, bir açın da oralardaki sefaleti görün. Yazık.

Hayır malesef barınaklar çok kötü oluyor
Demeyin oyle ya simdi sartlar daha iyi daha iyilestirmislerdir :KK43:

cnm bende yavru kedi buldum henüz 1 haftalık oldugunu tahmin ettiğim. kakasını hemen yapmıyor zaten , ilk başta çişini yapıyor oda senın yardımınla olur tabii.
Cisini yaptiriyodum da kaka yok yani cikmiyo
Bakıma muhtaç bir yavruya iyilikten çok kötülük ettiniz. Lütfen bir daha "ay ne olacak süt içer" düşüncesiyle evinize hayvan almayın. Barınak dediğiniz yer tek kelimeyle o hayvanın ölümü demek. Elinizin altında internet var, bir açın da oralardaki sefaleti görün. Yazık.
Birakiyim suyun icinde bitten pireden otoban ortasinda ölseydi o zaman dimi. Siz o hayvanjn ne sartlar altinda bulundugunu bilmiyosunuz burda ben yazdim onu. Ben biraksam araba altinda bile kalabilirdi o kedi. Ben onu ölumden kurtardim. Ama bakamadim ya elimde ölucekti ya yeni bi sahibi olucakti ya da belediyeye vericektim. Kediyi isteyenlerin hicbirinden ses cikmadi sonradan caydilar. Oturdugum yer zaten dagin basi em yakin veteriner bile iki otobusken o hayvan otobuste perisan olucakti. Butun barinaklar da ayni degildir artik sartlar daha iyilesti. Adamlari aksam aradim sabahin kotunde geldiler almaya onemsediler yani. Ve orda veteriner gorucek o kediyi. Goturuldukten sonra aradim da adamlari kedinin durumunu sormak icin. Kediyi dovucek halleri yok. Orda burda oldugundan daha iyi bakarlar. Benim elimde ölse psikolojim altust olurdu

X