- 2 Ekim 2014
- 2.339
- 5.042
- 358
- 39
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Konu sahibi ahlaklı biri gibi göründüğünü düşündüü için eşinin beş vakit namaz kıldığını dindar biri olduğunu bunun içinde kadıya kıza bakmayacağını düşünüyor o zaman bu durumda namaz kılmayanlar milletin karısına kızına mı bakıyor bende burdan bu anlamı çıkarırım özellikle namaz kıldığını dindar olduğunu neden belirtiyor?Siz bence olayı çok farklı yere çekiyorsunuz. Kimse kimsenin dinine bir şey demedi. Dini kötüleyen bir tane yorum okumadım. Konu evet din değil. Konu sahibi özellikle kendisi beş vakit namazını kıldığını söylemiş. İnsanlar da haklı olarak adamın davranışlarının tezatlığından söz etti. Malum günümüzde böyle adamlar çok ve hepimiz neyin ne olduğunu az çok biliyoruz.
Çünkü açık makyajlı kadın orta malı bakıp ağız suyunu akıtmak için onlarla evlenir mi hiç ya zor tutuyom kendimi sayıp sövmemek için ama değmez böyleleri için...Böyle adama 3 senede 2 cocuk neden arkadaşım yazik mi değil sana ya.
Böyle konular hep dindar 5 vakit namazını kılan adamlar yüzünden açılıyor, artik ben dindarım diyen insandan korkacağım kusura bakmayın.
Madem açık makyajlı kadınlar hoşuna gidiyormuş onlardan biriyle evlenseydi sizi üzmeye değersiz hissetirmeye ne hakki vardı?
Boşanmaktan bu kadar korkmayın, ömrünüz boyunca uzuleceginize belki 2 3 yıl zorluk cekersniz sonra bir ömür mutlu olursunuz
Sevişmemekte bir korunma yöntemi deneyebilirsiniz zaten nasıl mideniz alıyor böyle bi adamı onuda anlamadım zorla yapıyor deseniz şaşırmam aslında da neyse...Ya gerçekten o kadar sinirimi bozuyorsunuz ki. Ben de istemedim birden bire iki çocuk annesi olmayı, bi şekilde oldu işte, gidip spiral taktırdım bunu da söylemek istemezdim ama ben zaten istemiyorum ona da defalarca dedim sana iki çocuk fazla hatta şimdiki aklım olsa hiç yapmazdım insanların hayatını bilmeden ne kadar kolay olumsuz yorum yapıyorsunuz benim hayatım bana aşırı zor buraya yazıyorum iyi gelen şeyler yazarlar diye ama iyice çıldırtıyosunuz insanı
Olayi ne yöne cektim anlamadim. Konu sahibinin böyle her kesimden insanların olduğu yere bu sekilde konu açarak yanlış giriş yaptığını söyledim.Siz bence olayı çok farklı yere çekiyorsunuz. Kimse kimsenin dinine bir şey demedi. Dini kötüleyen bir tane yorum okumadım. Konu evet din değil. Konu sahibi özellikle kendisi beş vakit namazını kıldığını söylemiş. İnsanlar da haklı olarak adamın davranışlarının tezatlığından söz etti. Malum günümüzde böyle adamlar çok ve hepimiz neyin ne olduğunu az çok biliyoruz.
Bunu sorgulamakta haklısınız. Ben de ilk yorumumda bunu yazmıştım. Özellikle bunu belirtmesi rahatsız ediciydi.Konu sahibi ahlaklı biri gibi göründüğünü düşündüü için eşinin beş vakit namaz kıldığını dindar biri olduğunu bunun içinde kadıya kıza bakmayacağını düşünüyor o zaman bu durumda namaz kılmayanlar milletin karısına kızına mı bakıyor bende burdan bu anlamı çıkarırım özellikle namaz kıldığını dindar olduğunu neden belirtiyor?
Zaten bu sitede dine laf atmak için bekleyen insanlar çok gibi bir cümle kurdunuz. Böyle bir genellemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sadece fikirlerini belirtiyorlar öyle bir amaçları olmadığını düşünüyorum demiştim. Dediğiniz gibi yasak olduğunu için ben de daha fazla bu konuda yorum yapmayacağım.Olayi ne yöne cektim anlamadim. Konu sahibinin böyle her kesimden insanların olduğu yere bu sekilde konu açarak yanlış giriş yaptığını söyledim.
Ki söylediğimde yanlislik yok birçok insan da evet dindar erkekler bu sekilde diyerek yorum yapmış. Bu cümleden çıkarılacak sonuç belli. Sanki din erkekleri kötülüğe sürüklüyor gibi anlam çıkıyor aslında. Dindar olmayanlar daha ahlaklı gibi...
Çok önemli bir insanin bu konuda söylediği bi soz vardir mesela. Bir insanın kıldığı namaza tuttuğu oruca bakmayin yalan söylüyor mu emanete ihanet ediyor mu insanlara karsi merhametli mi ona bakınız diyor. Keske bu sekilde yorumlasalar sorun kalmayacak.
Hemen dindar erkekler böyle diye yorum yapmak dine de laf atmak oluyor. Daha nasil açıklanır ki bu.
Kkda bu konuları konuşmak yasak zaten daha fazla detaya giremiyorum.
Hayir ben gördüğümü yorumluyorum. Sadece bu konu değil başka konularda da bunu gordugum icin söyledim. Cok aleni laf atani da gördüm üstü kapalı da. O cümleyi sadece bu konu için kurmamistim yani.Zaten bu sitede dine laf atmak için bekleyen insanlar çok gibi bir cümle kurdunuz. Böyle bir genellemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sadece fikirlerini belirtiyorlar öyle bir amaçları olmadığını düşünüyorum demiştim. Dediğiniz gibi yasak olduğunu için ben de daha fazla bu konuda yorum yapmayacağım.
ben mi cok çirkefim şu cümleyi bana kuracak eşim vay haline içinden geçerim. Şaka gibi adamda ki pişkinlik arşa çıkmış."Bakmamın sana ne zararı var mı?"
Allahım şöyle hanzolara eş, çocuk nasip etme kalsınlar dımdızlak.
ben mi cok çirkefim şu cümleyi bana kuracak eşim vay haline içinden geçerim. Şaka gibi adamda ki pişkinlik arşa çıkmış.
Şiddet olduysa o evlilik bitmiştir artk. Kime bakıyosa baksn o saatten sonra pislik.Neden cikmasin ki? Konu sahibi dayak yemis ama derdi adamin bilmem kime bakmasi bu adam piskin olmasin da kim olsun? Olmadi dover yine. Konu sahibi nasil duzelir derdinde hala.
E konunun başından beri muhafazakar, dindar erkekler üzerinden bir sürü genelleme yapılıyor o ne olacak?Zaten bu sitede dine laf atmak için bekleyen insanlar çok gibi bir cümle kurdunuz. Böyle bir genellemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sadece fikirlerini belirtiyorlar öyle bir amaçları olmadığını düşünüyorum demiştim. Dediğiniz gibi yasak olduğunu için ben de daha fazla bu konuda yorum yapmayacağım.
Burda kimse senin kötülüğün için bir şey demedi.Bi dışarıya çıkıp eve geldim baktım neler yazmışlar bin pişman oldum konu açtığıma, bir daha burdan yardım istemem. mune hanım konumu kapatır mısınız?
Okurken hayret ettim yani.. Adam göz göre göre kadınlara bakıyor ve her erkek 100 kadın görse hepsine bakar şeklinde bunu normalleştirip genele vuruyor.. Keşke deseydiniz her erkek senin gibi rezil değil diye..Merhaba hanımlar. 3 yıllık evliyim bir sürü başka sorunlarımız da var ama bugün bu konu acayip canımı sıkıyor, çok darlandım buraya yazdım belki iyi olurum diye. Eşim 5 vakit namazını kılan, herkesin çok dindar olarak bildiği biri, ben de öyle bi hayat yaşamak istediğim için uzak bir şehirden geldim onunla evlendim. Evlendiğimden beri her dışarı çıktığımızda başka kadınlara baktığını gördüm. Bi kafeye, parka gitsek benimle konuşmayı kesip bi yerde özellikle çok açık, dar giyinmiş, makyajlı vb bir kadın gördü mü dönüp dönüp defalarca ona baktı. Özellikle dikkat edip te fark ettiğim bir şey değildi, o kadar bariz bi şekilde yapıyordu ki bunu. Onunla bi yere gitmek istemez oldum ben karşısındayım, hiç ilgisi yoktu benim üzerimde direk oraya kilitlenip bakıyordu defalarca. Günü mahvetmiyim diye o zaman diyemedim, unuturum, kendi içimde aşarım sandım ama beni çok yaralamış ki o gezdiğimiz sayılı günlerin anısı o şekilde kaldı bende. Televizyonda, telefonda bir kadın görse hiç geçmiyor hep dikkatle bakıyor. Geçenlerde çocuğum getirdi telefonu, geçmişini açmış Rus, hintli, uzakdoğu lu kadınlara bakmış. Tahammül edemedim ve daha aşağılara bakamadım gösterdim nelere bakmışsın böyle diye, ben bakmadım dedi. Bana, harama bakmanın kötü bişey olduğunu senden daha iyi biliyorum diyor. Dün de öyle bişeye baktığını gördüm. Bu bakma konusunda asla sana güvenmiyorum dedim. Ben evlendiğimden beri sana göre o kadar kusurlu bi insanım ki ne yapsam seni tatmin edemedim dedi.bir erkek günde 100 kadın görse 100 üne de bakar dedi. Benim onlara bakmam seni niye rahatsız ediyor sana ne zararı var dedi. Ben beni sevdiğini düşünmüyorum hep sevgisiz, ilgisiz, bana karşı odun gibi ama dışarda arkadaşlarıyla çok konuşkan, esprili.nefret ettim bana olan ilgisizliği den, artık ilgisini de istemiyorum ne düşüneceğim bilmiyorum bile. Kendimi çirkin hissettim onla evlendiğimden beri ve yemek yiyerek mutlu olmaya başladım. 77 kilo oldum boyum 170 kendime hiç bir kıyafet yakıştıramıyorum artık. Bazen bu kiloyla insan içine çıkmaya utanıyorum. Burda yapayalnız gibiyim ben eşime onun yaptığı ve rahatsız olduğum bir şeyi ne zaman söylesem bana dönüşü çok daha büyük sıkıntı oldu. Çocuklarım var 2 tane, babasız büyütmek korkusu olmasa boşanmayı seçerdim. Bi gün o da olacak sonunda galiba ama cesaretimi toplayamıyorum. Derdimi pek anlatamadım sanırım hanımlar yine de uzun oldu okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ya siz konu açıp yardım istediğinizde insanlar gereken şeyleri söylüyorlar. Siz bunları görmezden gelip tekrar konu açıyorsunuz. Kimden nasıl bir yardım bekliyorsunuz böyle bir durumda?Bi dışarıya çıkıp eve geldim baktım neler yazmışlar bin pişman oldum konu açtığıma, bir daha burdan yardım istemem. mune hanım konumu kapatır mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?