Bir kadin herseye susmali mi ? Lutfen cevap yazin.

cehennet06

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2022
371
211
28
Önceki konularimi okuyanlar bilir ben 1 çocuğumla eşimden ayrıldım. Adlı tatilden sonra bosanacagim kararlıyım. İse girdim çalışıyorum vs ilk dönemlere göre de gayet iyiyim.

Gelgitler yaşıyorum arada bugünde bir arkadaşım evli kendisi bana sende hatalisin bu kafada yaşarsan daha çok bosanirsin bi kadın susmasını bilecek sen susamayan bir kadınsın erkek karşında ki ya sus nolacak susarsan sen kazanırsın ben herseye susuyorum tamam hayatım diyorum geçiyorum hiç kaybetmedim falan dedi. Çocuğunun psikolojisi böyle bozulacagina susmasını bilseydin de evinde otursaydin. Senin çektiklerini benim annemde çekti ama sustu kazandı bak şuan gayet rahat falan dedi.
Sanki benim evliligimin bitmesinin sucu benim susmamammis gibi. Ben bu hayata çekmeye mi.geldim neden susuyorum o sussun ozaman dedim abi erkek o erkek susmaz hiçbir erkeği susturamazsın şu kafadan çık falan dedi.

Eski eşimde bu feminist düşüncelerle 10 koca bosarsin sen diyordu. Arkadaşım aklımı kurcaladi.

bence arkadaşın kendi gösteremediği cesareti sen gösterdiğin için içten içe seni çekemiyor olmalı. mutsuzsan mutsuz olduğun bir evlilikte ne işin var Allah aşkına çok da güzel yapmışsın Türkiye’de kadınların tümüne ekonomik özgürlük verseler %90 boşanır. koca eline baktıkları için boşanmıyorlar valla ben seni çok takdir ettim Allah yolunu açık etsin kazancını bol etsin evladını huzurla bereketle büyüt inşallah

ağırdı çağırdı sanane neyin hesabını soruyorsun ihtiyacladrn gideriliyormu gideriliyor benim maaşım falan dedi.. sustum.

Annesiyle tartismjs gece yatağa geldi gerginim sinirliyim dur falan iyi dedim yattım. Ertesi gün balkona yanına gittim konuşmaya sohbet etmeye çalıştım falan tersliyo ya cevap veriyo ya vermiyo bende dedim eş olarak yanında olayım bide ben surat yapmayım, akşam arkadaşlarıyla maça gidecekti beylikduzune biliyorum aslında ama sohbet olsun diye maçın neredeydi dedim bana ebenin a...nda dedi şok oldum ağlamaya başladım. Yeter artık bana niye böyle davranıyorsun falan dedim. Ya yeter ben çok bunaldım bence biz bitirelim çocukla ailemle konuşalım dedi. Ona mi yalvarıcam gittim annesine söyledim oda kayinpederimi çağırdı falan beni gitmemeye ikna ettiler sonra eşim geldi insan sinirliyken yemek bile yemez sana gerginim diyorum laftan anlamıyorsun ben seni istemiyor olsam burda zaten olmazsın falan dedi öptü vs neyse. Barıştık

feministlik gruptan ayrıldı , siz yaşadıklarınızı da mı unutuyorsunuz arada hafıza mı sıfırlanıyor bilmiyorum ama zaten yeterince susup paspas olmuşsunuz boşverin

Teşekkür ederim inşallah

Evet çok sustum ama olmadı. Herseye susmam gerekiyormuş. Ben bu hayata bunun için mi geldim?

Bilmem öyle söyledi susarsan sen kazanırsın bi erkeğe karşı haklı olamazsın o erkek vs dedi

Yani şimdi konu çok genel olmuş. Sorunlar neydi fikir ayrılıkları mıydı yoksa hakaret,şiddet, maddi sıkıntılar vs vs çok detay etkiler konuyu. Herşeye ama herşeye feministçe yaklaşıp asla orta yolu bulmayan kadınlarda tanıdım. Evet gerçekten herseyi yokuşa sürmektense bazende susmak bazende tamam diyip kafayı rahat ettirmek gerekiyor evlilikte. Güç savaşına döndürdüğünde asla huzuru sağlayamıyorsun. Bir taraf beyaz bayrak göstermeli. Ama dediğim gibi diğer detaylarda sonucu etkiler. Saygıyı ve o ince mesafeyi hep koruyabilmek lazım evlilikte. Zor evlilik yürütmek.

Bunu boşanan her kadına diyorlar ben aldatıldım bana bile sen hataliydin diyenler oldu
Boşverin bu kişiyle de görüşmeyi kesin olsun bitsin

Şimdi size kendimden örnek vereyim siz doğru yanlış kararını alın.
25 senedir evli,kimseye cevap vermeden 20 sene geçirmiş.son 5seneyi hakkını arayan yada hakaret işittiginde hakaret eden bir kadına dönüştüm
Çünkü beynim artık kaldıramıyor,ruhum küçük düşürücü sözlere sabredemiyor.
Yazık etmişim kendime haksızlık etmişim hayatıma diyip dik duruyorum.

Herkes izaya geldi.çocuklarım bile benim gb pısırıktı şimdi haklarını alıyorlar.

Arkadaşınız bir örnek
Ben bir örnek.
Artık ayırt edin

Sorun ne? Tartıştığınız konular ne konularda sus muyorsunuz o önemli?

Valla ben susamam kimse kusura bakmasin hersey niye kadınlardan bekleniyor hakli haklıdır haksiz olan haksiz kimse keyfinden ayrılmıyor ozellike kadinlar en çok fedakarlık yapan tarafken benim kaynananin üstüne kuma gelmiş dayaklar yemiş annesi küçük yaşta vefaat etmiş baba zaten evlenmis birakip gitmiş mecburdum 7 tane de çocuk vardı onları birakmadim yoksa cocuklarim dagilirdi diyor aşırı sessiz hala eziyet eder kayınbaba ama kumaya ses çıkaramaz kumadan olan çocukta daha kiymetlidir susan da kıymetli olmaz zaten insanın önce kendisine saygısı olmasi lazim yerinizde olsam o arkadaş dediğinize bir daha arkadaş demem

Arkadaşınız geri zekalı galiba biraz. Erkekkkkk de erkekkk diye tutturmuş. Elbette kadının da erkeğin de susması gereken yerler var kavga anında ama sürekli tekrarlanan bir yanlışa neden susasınız? Herkesi kendi gibi koca delisi sanıyor.

Bilmem öyle söyledi susarsan sen kazanırsın bi erkeğe karşı haklı olamazsın o erkek vs dedi
Öğğğğ zihniyete bak bence arkadaşınızı da değiştirin. Bu kafayla yakında insan oldugunu da unutur değersiz bez parçası gibi kendini bulması yakındır. Hiç bir insan bakın sadece erkek demiyorum hiç bir şahıs özgüvenimizden daha önce gelmemeli. Zedeleyen insanlardan uzaklaşmasını bilmeliyiz

Evlilikte bir taraf susmalı, bu doğru.
Yani her şeyi çok tırmandırmanın alemi yok gibi geliyor bana tabi ki ciddi örnekler hariç.
Susan taraf da her zaman kadın olacak diye bir şey yok. Adamlarda da aynı çene var yani o da sussun şeyi kopup gitmez.

Kocanızın huyu kötüyse ölene kadar mutlu olamazsınız. Babannem 70 yaşına geldi, kanser ve daha bissürü hastalık sahibi oldu. Dedem ise hâla her fırsatta sayıp söver.

Dünyaya kimsenin kahrını çekmeye gelmedik. Evlilikte duruma göre bazen kadın, bazen erkek susar. Karşılıklı anlayış ve saygı gösterilir. Ama sizin hikayenizde durum tamamen farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…