Bir kadın asılacak.. Erzurum Şalcı Bacı

Türkler Anadolu'ya girdiklerinde asimile oldular zaten.Sarık,çarşaf vs. de orjinal Türk kıyafeti değil.

Cok enterasan ben yazimda pece filan bahsettim mi?
Uc ornekleri birlestirip resimlemissiniz, benim yazdigim yazida tarif ettigim giyim seklimiz; yorelere gore degisen, baslik giyilen salvar yada etek giyen kadinlarimizin kiyfetiydi.Hatta ornek olarakda kina kiyafetimizden bahsettim.Hayal gucunuz o kadar genismis ki bu resimleri koymussunuz bunlardan bahsetmisim gibi.Afganistanda ki kadin bu kiyafetle mutluysa giysin kime ne, mutlu degilse degistirsin bunu yargilamak bizemi dustu.Milletin kilik kiyafetiyle ugrasmayi birakin artik.Konuyu dagitiyorsunuz hem bu sekliyle idamdan nerelere geldi. Ben begensem ne, begenmesem ne, kimseye biseyi dikta edemezsiniz, biryerde elinizde kalir bu.

Bana bugun cevrenizde sapka takan (Suleyman Demirel'in unlu sapkasi disinda) bir kisi gosterebilir misiniz? arkadasa sordum, bana baska bir kac ornek daha verebilir misiniz diye, bu sapka yuzunden asilanlar konusunda, hic sesi cikmadi. Benim okudugum kaynaklara gore de asilan olmamis bu yuzden. Salci baci bu konudaki tek ornek ise, ben de diyorum ki, uzerinden 90 sene gecmis de kinayanlar neyi duzeltmis? Gunumuzde olanlari yaziyorum, kinayan var mi? Yarin onlar da tarih oldugunda birileri aynen sizin yaptiginiz gibi bizleri de kinayacak. Gecmise geri gidip cimbizla birseyler bularak bugun yasamayan insanlari kinamakla vakit oldurerek birseyleri kurtardiginizi umacaginiza biraz da bugune fokus olsaniz daha iyi olmaz mi?

Yanlis olan birseyleri kinamamiz icin, kimsenin bize " kina" demesine gerek yok.
Biz zaten yanlislar düzeltilsin, gercekler ortaya ciksin istiyoruz.
Burada 90 yil gecmis, artik kinasaniz ne olacak gibi konusulmasi hayret verici.
Yanlis üzerinden zaman gecince dogrumu oluyor?
O günde kinariz bugünde kinariz.
Ayrica asilan kisileri arastirarak herkes bulabilir.
Istiklal mahkemelerinde asilanlarin hepsi bir hic ugruna asildi neredeyse.
Eger haksizliga ugramis insanlarin hikayesini okumak istiyorsaniz, istiklal mahkemelerini okuyun yeter!
Ayrica İskilipli Atıf Hoca da sapka inkilabina uymadigi icin asilmistir!

Son düzenleme:
Hayir yani, amaciniz tarihten birseyler bulup getirip boylece Cumhuriyeti ve Ataturk devrimlerini karalamaksa bunu acikca yazin, bizler de lafi dolastirmadan ona gore cevap yazalim.

Allah allah ya.
Neden yanlis olan birseye yanlis derken illaki birilerini yada birseyleri karalamak isteyelim yahu.
Anlamiyorum gercekten.
Dogruyu takdir edder, yanlisi elestiririz.
Bunun neresi yanlis!
Cumhuriyetin kuruldugu yillarda yapilan yanlislari elestirmek neden Atatürk ü karalamak oluyor?
Ayrica Cumhuriyetin kuruldugu yillardaki bütün insanlar yanlis yapamayacak melekler miydi?

Yapilmis iste!
Bir kadini asmislar!
Simdi bunu elestirmemiz size neden zul geliyor?

Türkler Anadolu'ya girdiklerinde asimile oldular zaten.Sarık,çarşaf vs. de orjinal Türk kıyafeti değil.

Bu dusunce bazi kesimlerin Turklukden Muslimanligi cikarmak icin sigindigi bir soz.Hic sasirmadim bunu yazidiginiza.Laik olan Ataturku bas taci edip, Musliman olan Turklugumuze hor bakarsak gecmisimize de nankorluk etmis oluruz.Cihan ulus kavramiyla, Musliman kimlikleriyle Osmanli uc kitada topraklari olan bir imparatorluk haline geldi.Musliman yanimizla guclendik, buyuduk ve tum Musliman dunyasinin lideri olduk.Sarikli, carsafli insanlarimizdan bu kadar nefret etmeyin.Onlar bizim bir parcamiz, kendilerini oyle iyi hissediyorlardi oyle giyiniyolardi.Hristiyan avrupalinin kiyafetini begen, Musliman Arabinkini horgor.Bu sekilcilik degil de nedir?

Kimsenin kimseye karsi ustunlugu yoktur.
hz MUHAMMED(SAV)

Kusura bakmayin vatanhaini falan oldugu icin asilmadi Atif hoca!

Bana birilerinin yazilarini örnek vermeyin.
Ben kendim arastirdim biliyorum.
Vatanhainligi ile yargilanamazdi!
Bugün vatanhainligi sucundan yargilandi diye konusanlarin öne sürdügü sucdan yargilanmasi imkansiz.
Zira lozan anlasmasindan sonra 150 likler disindaki bütün savas suclulari affedilmisti.
Eger Atif hocada böyle bir suc islemisse zaten affedilmis oluyordu.
Kanunlarla affedilmis bir suctan adam asamazsiniz.
"vatanhainligi sucundan asildi" derseniz, bu durumda istiklal mahkemelerinin ne denli kanunsuzluklar yaptigini kabul etmis olursunuz.
Yok " sapka inkilabina uymadigi icin asildi" derseniz de bizim dedigimize gelmis olursunuz!

Son düzenleme:

Cok guzel, yanlislar duzeltilsin, Tatar Hasan Pasa mezarindan cikartilip yargilansin. Nasil? Memnun oldunuz mu? Simdi ayni seyi sizden bekliyorum. Bugun hukuk sisteminde yapilan yanlislar duzeltilsin, orduda yillarca doguda savasarak vatani koruyan askerlerimiz PKK'li teroristlerin sahitligi ile atildiklari hapishanelerinden cikartilip adil bir sekilde, gercek delillerle yeniden yargilansin. Onlara bu yapilanlari da kiniyor musunuz? Adam oldurup, kucuk yasta kiza tecavuz edip sadece milletvekili veya yakini olduklari icin sahte belgelerle saliverilen insanlari da kiniyor musunuz? Deniz Fewneri olayinin yargilanmadan zaman asimina ugrayip butun suclarin havada kalmasini kiniyor musunuz?
Yoksa sizin tum derdiniz Ataturk ve onun inkilaplari mi?
Ayrica Atif Hoca sapka devriminden filan asilmadi, dini kesim bu konuda kitap yazmis oldugu icin isin kolayina kacip onu bu sekilde savundu. Kendisi vatan hainliginden asilmistir, nokta.

Demek ki istiklal mahkemeleri kanunsuzluklar yapan sahte mahkemelerdi:))
" atif hoca vatanhainliginden asildi" demek, bunu kabul etmek demek:)
Eger vatanhainligi oldugu söylenen sucu islediyse dahi, lozan antlasmasi ile affedilmisti bütün savas suclulari ( 150 likler disinda)

Demek ki istiklal mahkemeleri yine kanunsuzluk yapip, affedilmis bir kisiyi asmis:))

Sonunda ikrar ettiniz:)

Son düzenleme:
Vatanhainliginden asilan biri icin fazla konusmaya gerek yok bence.
Vatanhainleri cezasiz kalmamistir kalmiyacaktirda.

Konumuz Salci Baciyken onu akliyacak bisey bulamadiniz da bir satirda gecen Iskilipli Atif Hocayami takiliverdiniz.Onun icin vatan haini deyip kestirip attiniz, peki Salci bacida dami vatan hainiydi.Ona bir kilif bulamadiniz degil mi?

bugün üç çocuk sadece tavsiye edilirken "özgürlüklere müdahale ediliyor" diye feryad edenlerin,sırf şapka takmak istemediği için asılanlara üzülememesi,ölmesini haklı gösterecek bahanelere sığınması ne yaman çelişkidir ! öldürülme sebebi vatan haini (!) olunca "sorun yok"diyebilenlerin,yaradana ve değerlere küfredelirken çok normalmiş gibi davranmaları nasıl bir ironidir.

Ya resmen yazdıklarımdan kendinize göre anlam çıkartıyorsunuz şu anda.Ne nefreti?Ne hor görmesi?Buna dair birşey yazdım mı ben?Evet laik Atatürk'ü başımın tacı yaparım,Osmanlı'yı da tarihimin bir parçası sayarım.Bunda bir sorun yok.
Benim anlatmaya çalıştığım şey kıyafet devriminde asimile söz konusu değil çünkü zaten asimileydik.Türkler Anadolu'ya geldiklerinde ve müslümanlığı kabul ettikten sonra asimile olmuştur bunu inkar edebilir miyiz?Bence edemeyiz kültürde ve yaşayış tarzında muazzam değişiklik yaratmıştır,dilleri bile değişime uğramıştır çünkü.Elbette insanlar alıştıkları şekilde giyiniyorlardı ama böyle bir devrim yapılmasa toplumda bir değişiklik yapılabilir miydi?Aradan 100 yıl geçmesine rağmen halen değişimi reddedip sarıkla cübbeyle gezenler var İstanbul'un göbeğinde.Gezsinler de beni bağlamaz ama modern dünyaya ayak uydurmaktan rahatsız olmayanlar da var benim gibi.

Deniz fenerine bagis yapip da paraniz mi ziyan oldu?Elinize koz dusmus gibi surekli bu nakarati tekrar etmeyin.Kurumun icinde curuk elma sayilcak bir iki kisinin yaptigini, butun hayir kuruma mal etmeyi birakin artik.Deniz feneride icindeki curuk elmalari temizlemis ve hala cok guzel yardimlar yapiyorlar.Birakin bunu onlara yardim eden insanlar dusunsun.

Hicbirimizin sizin dogrunuza itaat edecek hali yok.Dogru budur diye kestirip attiniz da.Ya degilse?
Dini kesim dediginiz tarafda tam tersini soyluyor, hangisi dogru acaba.Ama gercek olan birtektir bunu biliyoruz hepimiz.Hic gercek olabilecegi ihtimalini dusunuyormusunuz? Sayin laik kesim salci basiydi konumuz, sahi onu neden astilar acep?Iskilipliyi asan zihniyet onuda asmis buyur cevabini bekliyoruz...

Son düzenleme:

Modern hayattan ben de rahatsizlik duymuyorum.Ama varolan insanlarimizi da hor gormeyi haksiz buluyorum.Butun renklerimizle bu bizim zenginligimiz diye dusunuyorum.Herkesi ayni kaba oturtamayiz, isteyen istedigi sekilde dolassin bundan rahatsiz olmuyorum.Zorla insanlara bu kaliba gireceksiniz dusuncesini cok haksiz buluyorum.Onlar yore kiyafetleriyle mutlulardi.Kendi istekleri disinda bu gerceklestigi icin hala cagdisi bir uygulama olarak goruyorum bunu.Kim neyle mutluysa onla gezsin, ister pusisiyle,ister salvariyla.sevgiler...

Son düzenleme:
Sehrin komutani Tatar Hasan Pasanin ve Valisinin idam etme yetkisi varmis.Onlar da bunu kullanmis.
Gezi olaylarinda Basbakan polise silah kullanma yetkisi verdi ve 5 genc olduruldu .
Olumleri kinamak icin 80 yil geriye gitmeye gerek yokki en yakinlarindan biri de , 37 insanimizi yakan ve yanmalarini agizlarindan salyalar akitarak seyreden bir katiller toplulugu var.
Butun sucsuz yere insanlari olduren katilleri kinayalim. ne olacakki cani gene cani ,katil gene katil.

Tebrikler, olayi nasilda ozetlediniz oyle, keser gibi kendi tarafiniza yontmussunuz butun olayi da :))
Gezi parkinda oldurulenlermis, polismis guluyorum bu yazdiklariniza ancak.Basbakan da talimat vermis ama oldurun :)) Kurmacalardan beslenen geziciler icin bulunmaz sebepler.Diktator ya yakisir basbakanimiza bu sozler.Adami sandikda yenemiyeceklerin govde gosterisiydi bunlar.Sandik herzaman demokrasi degil diyerek girisilen basarisiz bir darbe denemesiydi.Geziyi sorgulamadan onceki 5 darbeyi akliyarak gelmelisin, kardesi kardese vurdurdular, ortaligi kan golune cevirdiler.Divan oteline stoklanan onca calinti ilac arti 2000 kefen niye ordaydi.Aga babalari eski darbelerden alismisti olayin neye dogru gidecegine de stoklamayi ona gore yapmislardi.Bu dediklerimi de bir sorgulayin biraz.Allah bozguncularin oyununu bozar boyle, herseyde ifsa oluverir.

Konumuz gezi degil, yazdiginiz icin bende yazmak zorunda kaldim.Geziyle ilgili gorusleriniz iligli konulara yazin.Bana bu hatirlatmayi yapanlar size de yaparlar umuyorum ki...Varsa gorusunuz konuya yapin, bu aci olayi sorgulama niyetiniz olmadigi icin, konu degisitip hedef sapmasina gidiyorsunuz.Konumuza donelim lutfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…