• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kadının Yaşadıkları... Neler yapılabilir?

Milenayy

Hayat kısa,anılar uzun.
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
628
282
103
28
Merhaba ben size bir kadının,bir annenin hikayesininden bahsetmek istiyorum. Bir kadin evlendiği günden beri ailesi için senelerce çalışmış onların mutluluğu için çabalamıştır küçük yaşta evlendiği için ve okuma yazma bilmediği için yıllarca kullanılıyor. 10 sene boyunca usulsüzce sigortasız çalıştırıp daha sonra ise sigorta hakkini alması yerine,kocasi ile işveren anlaşma yapiyor ve sigorta hakkı paraya çevriliyor. Kadından gizli bu para harcanıyor. Bunu yapanlar ise eşi ve eşinin ailesi. Bir kadın eşi ve eşinin ailesine güvenemeyecekse kime güvenecek? Bu kadın her şeyin farkına vardiginda eşi ile büyük bir tartışma yaşıyor ve gece yarısı eşi ve eşinin ailesi tarafından sokağa atılıyor. Sadece sokakta kalmış olmuyor, küçük kızından da ayrı kalmış oluyor. Eşi denilen adam ise kızını ona göstermiyor. Kızı annesini sorduğunda annesinin onu terk ettiğini söylüyor. Üstüne bir de kadın onu terketmiş gibi gösterip,ona boşanma davası açıyor. Tüm bu olumsuzlukların içinde kadın ayakta kalmaya çalışıyor, annelik içgüdüsü ile kızını düşünerek yuvasını toplamaya çalışıyor,boşanmayı reddediyor. Kendine kalacak bir yer bulamadığı için bir kapıcı dairesinde geçimini sağlamaya çalışıyor. Bunun üstüne adam evine bir kadın ve kadının çocuklarını alarak gayrı meşru bir ilişki yaşıyor ve kızına baskı yapıp annesine düşman ediyor ve kızını evden uzaklaştırıp yatili bir okula gönderiyor. Ayrıca gayri meşru yaşadığı kadın bu küçük kıza evde bulundu zamanlarda hem psikolojik hem de fiziksel şiddet uyguluyor. Bu duruma artık daha fazla sessiz kalamazdım. Birilerinin bu durumu gün yüzüne çıkarması lazım. Bir kadın sırf okuma yazma bilmiyor ve eşine bağlı diye ezilmemeli !! O adam hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmemeli.
Ne yazikki hala eşi olan o adam en yakin zamanda cezasini bulacak çünkü artık bu kadın sessiz kalmayacaktır. Biz herkes bu adam neler yaptı bilsin istiyoruz. Bu iğrenç insanın birazda olsa yüzü kızarsın,cezasini çeksin istiyoruz. Bu noktada yapılabilecek hukuki islemler nelerdir? Detaylı bilgi verebilecek olan var mı?

Avukat arkadaşlar yardımcı olacaktır ama

Kadın,hakkını aramakta çok geç kalmış ne yazık ki...

Kendi yetmiyormuş gibi birde kızı,psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmış...

Umarım gereken neyse yapılır...

Avukat arkadaşlar yardımcı olacaktır ama

Kadın,hakkını aramakta çok geç kalmış ne yazık ki...

Kendi yetmiyormuş gibi birde kızı,psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmış...

Umarım gereken neyse yapılır...
Çok doğru söylüyorsun gec kaldi ne yazikki.. Çünkü okadar saf,temiz duyguları var ki.. Olan onca şeye rağmen evliliğini kurtarmak istiyordu sırf kızı için... Taaki düne kadar. Dün yine kizini gormeye gitti fakat kızı bu sefer ona karşı fazla tepki gösterince artık umudunu tamamen kesti. Ben gereken neyse yapmak istiyorum dedi. Fakat şuan biz hukuki olarak nerden başlayacağız bilmiyoruz..

Kız kaç yaşında peki?

Bu kadın kim peki?
Siz misiniz?

Profilde 22 yaşında görünüyorsunuz...
Hayır ben değilim,bu kadın teyzem kendisi 34 yaşında. Okuma yazması yok zaten çoğu şey bu yüzden oldu... Bize anlatmıyordu uzulcez diye,tek başına da hukuki bir yola basvuramiyordu

Çok gençmiş teyzeniz. Bu devirde 34 yaşında okuma-yazma bilmeyen var mı gerçekten :KK43:
Çok çok üzüldüm...

Şu an okul dönemi değil, çocuk nerede kalıyor?
Karısının sigorta parasına kadar göz dikmiş adam yatılı okul parasını neyle ödüyor?
Teyzenizin aile büyükleri nerede?

Hemen Ayrılma Davası açsın maddi manevi tazminat talep etsin ilk iş baroya gitsin .
Okuma yazma öğrensin temizlik vs iş bulup çalışsın mutlaka.
Allah yardımcısı olsun.

Avukat değilim ama biraz teyzenize iş düşüyor eşine zina davasi açsa 6 aylık süre geçmiş. Ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açabilir. Kamera vs. varsa çalıştığını belgeleyip sigortasının olmadığını ispatlayabilir.Psikolojik destek alıp bir şekilde yoluna devam etmeli. Daha gencecik.
Allah o pisliği de bildiği gibi yapsın.
Şu hayatta en iyi öğrendiğim şey sana acımayana sen hiç acımayacaksın.
Rabbim yardım etsin teyzenize inş

İlk olarak okuma yazma öğrenerek başlasın teyzen işe. .mesela kendi dilekçesini kendisi yazabilsin. Otuz dört yaşında okuma yazma bilmemek çok büyük kayıp ..

Umarım eşi hak ettiği cezayı bulur .

Bence Esra Erola ciksin. Tüm Türkiyede rezil olsunlar. Hem avukatlari da yardim eder[/QUOTE
Çok gençmiş teyzeniz. Bu devirde 34 yaşında okuma-yazma bilmeyen var mı gerçekten :KK43:
Çok çok üzüldüm...

Şu an okul dönemi değil, çocuk nerede kalıyor?
Karısının sigorta parasına kadar göz dikmiş adam yatılı okul parasını neyle ödüyor?
Teyzenizin aile büyükleri nerede?
Şuan kızı yanına almış,o kadın ve cocuklariyla beraber aynı evde yasiyorlar. Annesine vermiyor kızı. Verdigi yurt sanırım imam hatip okulu tarzında bir yermiş,ucretsiz diye biliyorum.
Aile buyukleri de çok sonradan öğrendim teyzem duzelcek diye hep saklamıştı bizden ,sonradan öğrendik herşeyi.. adamla konuşmayı da denediler ama olmadı adam okadar açgözlü ve düzenbaz ki hala teyzemden biseyler koparmaya calisiyor uzlaşma yoluna gitmiyor. Doğru düzgün iletişim bile kurulamıyor kendisiyle. Biz de artık hukuki yollara başvuracağız..

Avukat değilim ama biraz teyzenize iş düşüyor eşine zina davasi açsa 6 aylık süre geçmiş. Ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle dava açabilir. Kamera vs. varsa çalıştığını belgeleyip sigortasının olmadığını ispatlayabilir.Psikolojik destek alıp bir şekilde yoluna devam etmeli. Daha gencecik.
Allah o pisliği de bildiği gibi yapsın.
Şu hayatta en iyi öğrendiğim şey sana acımayana sen hiç acımayacaksın.
Rabbim yardım etsin teyzenize inş
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim bunları ona ileteceğim inşallah birlikte aşacağız tüm bunları... Bu arada soylediğin söz de çok doğru sana acımayana acımayacaksın..

34 yaşında ve okuma yazması yok doğudamıydı teyzen yoksa okul mecbur değilmi doğuda bile kalmadı biliyorum

İlk olarak okuma yazma öğrenerek başlasın teyzen işe. .mesela kendi dilekçesini kendisi yazabilsin. Otuz dört yaşında okuma yazma bilmemek çok büyük kayıp ..

Umarım eşi hak ettiği cezayı bulur .
Evet,herşey zaten bu yüzden oldu. Okuma yazma bilse sigorta işinde hakkı yenilmicekti. Kocası ona önemsiz bir imzaymis gibi gösterip bir kagit imzalatti. Aslinda ordaki imzada vekaletini avukata verdirdi. Sonra ise avukat onun adına sigortasıni paraya çevirip kendi payını alıp kocasına verdi kalan parayı. Emeğini harcadılar. Şimdi söz verdi bize kursa yazdıracagiz tekrardan öğrenecek ve artık sessiz kalmayacak

Ne kadar geç kalmış da olsa bence kozlar yine de teyzende sadece o pisliğe haddini bildirecek bir adam lazım. Tvye çıkma fikri de çok iyi. Içimden o pisliğe tüm bedduaları saymak geldi.

Evet,herşey zaten bu yüzden oldu. Okuma yazma bilse sigorta işinde hakkı yenilmicekti. Kocası ona önemsiz bir imzaymis gibi gösterip bir kagit imzalatti. Aslinda ordaki imzada vekaletini avukata verdirdi. Sonra ise avukat onun adına sigortasıni paraya çevirip kendi payını alıp kocasına verdi kalan parayı. Emeğini harcadılar. Şimdi söz verdi bize kursa yazdıracagiz tekrardan öğrenecek ve artık sessiz kalmayacak
Ne kadar talihsiz bir kadınmış. .üzüldüm teyzen için ..gördüğümüz gibi herseyin başı okumak ..umarım okuma yazma öğrenip ,istemeden hayatının vekaletini verdiği herkesi ipe dizer ..

Ne kadar geç kalmış da olsa bence kozlar yine de teyzende sadece o pisliğe haddini bildirecek bir adam lazım. Tvye çıkma fikri de çok iyi. Içimden o pisliğe tüm bedduaları saymak geldi.
Birşeyler düşünmeye başladık maddi manevi tazminat açmak ve ayrılma davası bunların başında geliyor. Yine yapılacak bişey varsa insllah yapıcaz. Teyzem TV ye çıkmayı kabul etse aslında olay çok ses getirir hakkımızı alabiliriz ama kabul etmez gibime geliyorr.. o adam tüm beddulari hakediyor. Allah bizi öyle insanlardan korusun

Back
X