Bir iyi bir kötü

gunes_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
59
0
36
Ankara
ablalarım ben üni 1.sınıftayım . 7 ay kadar önce erkek arkadaşımla çıkmaya başladık . İlk başlarda ciddi ilişkiye karşıydı istemedi arkadaş olalım dedi sonra 1 hafta falan normal ve sonunda çıkmaya başladık . İlk 1 ay çok yoğun değildi ama sonra ne olduysa oldu . O adam gitti başkası geldi gözümün içine bakıo yüzk taktık orgizasyon yapmş ailemle tanış deyip duruyor . Abisi gbi gördüğü kuzeni var onunla tanıştırdı .Facede msnde sürekli bizim fotolarımız var herks beni bilior . Ve bir sürü şey . Şimdi düşünüyorum doğru adam mı diye nerden nasıl anlaşılır bu ?
Eğer değilse 3 gün çıkıp ayrılıp başkalarıyla olmak istemiyorum önceki ilişkim 3 sene sürdü bu da son olsun istiyorum . Siz evlenmeye nasıl karar verdnz

valla birden bu kadar ciddiyete girmeseniz daha iyi bence..
5 seneden fazladır sevgilimle beraberim ailesiyle tanışmaya gitmedim, iletişim kurmadım..
daha bu son zamanlarda beraber fotoğrafımızla internette üyelik aldık vs.
yani ben 1. sınıftayken evliliği değil, bu adamla yapabilir miyim amaçlı tanıma kısacası flört yaşıyodum.. son zamanlarda (4. sınıftayım) evlilik, planlar, vb. düşünüyoruz..

bence daha 7 aydır beraber olduğun birini önce kişilik olarak tanımaya çalışmak daha mantıklı. hemen resmiyete dökmekten hoşlanmam. kendi aranızda yüzük takıp gezmek kime neyi gösteriyor.. ben nişanlılıktan önce yüzükleri falan pek gerekli ve anlamlı bulmuyorum canım...

farklı yurtlardayız içine sinmiyormuş yüzük olmayınca ..
Canım dediğim gbi ben temellerimi sağlam atmak isterm o da çevresi de bilecek ilişkinin sonunu . 3 gün onla 5 gün bunla olmak istemediğim için son noktasına kdr düşünmek istiyorum

ben de sevgilimle üni 1.sınıfın başında tanıstım.
daha ilişkimizin 3.ayında tuttu kolumdan götürüp ailesiyle tanıstırdı evleneceğim kız diye.oysa ben bunları hiç tasvip etmezdim.insanın düşündüğüyle yaptıgı farklı olabiliyor.
yani senden önce her kızı ailesiyle tanıstırmış mı? kaç kişiyle çıkmış? yaşı nedir? okuyor mu, kaçıncı sınıfta?
bütün bunları göz önüne alıp, sevgilini tanımaya devam etmelisin.çok ısrar ederse annesiyle oturup bir çay içersiniz.ama ciddi düşünmek için erken.

farklı yurtlardayız içine sinmiyormuş yüzük olmayınca ..
Canım dediğim gbi ben temellerimi sağlam atmak isterm o da çevresi de bilecek ilişkinin sonunu . 3 gün onla 5 gün bunla olmak istemediğim için son noktasına kdr düşünmek istiyorum

kıskançlık vs. varsa olabilir. sen de memnunsan yüzük olayından sorun yok tabi..
sana davranışları güzelse, seni önemsiyorsa, sen de ona karşı sevgi, ilgi, vs. duyuyorsan birbirinize bağlı ve sadıksanız ilişkinizin temeli zaten atılmış demektir.

ailenle tanışmak için erken diyebilirsin. çünkü böyle bi durumda ya böyle şeyleri bırak derslerine odaklan derler ya da sizi severek kabul ederler. ama bu durum resmiyet getirir. her bayramda seyranda araman, görüşmen gerekebilir.

daha ilişkimizin 3.ayında tuttu kolumdan götürüp ailesiyle tanıstırdı evleneceğim kız diye.oysa ben bunları hiç tasvip etmezdim.insanın düşündüğüyle yaptıgı farklı olabiliyor.
yani senden önce her kızı ailesiyle tanıstırmış mı? kaç kişiyle çıkmış? yaşı nedir? okuyor mu, kaçıncı sınıfta?
bütün bunları göz önüne alıp, sevgilini tanımaya devam etmelisin.çok ısrar ederse annesiyle oturup bir çay içersiniz.ama ciddi düşünmek için erken.

canım hala birlkte msnz ?
yok benden önce hep günlük hatta üzülrek söylüyorm gecelk ilişkileri olmş :( 2o yaşında 2.sınıfta

yok benden önce hep günlük hatta üzülrek söylüyorm gecelk ilişkileri olmş :( 2o yaşında 2.sınıfta

belki de onlardan sonra seni bulunca, ne yapacağını şaşırmıştır çocuk. elinden kaçma diye böyle ciddi olsun istiyodur. :51:

biz hala birlikteyiz canım 2.5 sene oldu. o 26 yasında ben 20.
senin sevgilin henüz 20 yasındaymış. yaşı çok küçük. o yasta bir erkeğin ciddiyeti bana çok çocukça geliyor. ama ne de olsa okuyorsunuz. üniversite bitene kadar tanı canım. hissedersin zaten doğru kişi olup olmadıgını.
içinden geldiği gibi davran. flörtün tadını çıkar:34:ciddi şeyleri 2.senenizden sonra düşünmeye başlarsınız nasılsa.

orası öyle tbi daha 1.sınıf ne olacağı belli ama diyorum ya bi adamı daha tanımak istemiyorum artık bi an önce yıllar geçsn ve bu insan bnm eşim olsn

5 seneden fazladır sevgilimle beraberim ailesiyle tanışmaya gitmedim, iletişim kurmadım..
yani ben 1. sınıftayken evliliği değil, bu adamla yapabilir miyim amaçlı tanıma kısacası flört yaşıyodum.. son zamanlarda (4. sınıftayım) evlilik, planlar, vb. düşünüyoruz..

bence daha 7 aydır beraber olduğun birini önce kişilik olarak tanımaya çalışmak daha mantıklı. hemen resmiyete dökmekten hoşlanmam. kendi aranızda yüzük takıp gezmek kime neyi gösteriyor.. ben nişanlılıktan önce yüzükleri falan pek gerekli ve anlamlı bulmuyorum canım...
bende senin gibi düşünüyorum bizde nişanlımla mayıs ayında dört sene dolmuş olacak bir sene öncesine kadar nişandı sözdü lafını dahi etmedik.Önemli olan tanımaktı inanmam güvenmemdi.Nişan olmadan yüzük takmak banada çok saçma gelmiştir kolay takılan şeyler kolay çıkarılabiliyor birde ailenin yanına gittiğinde çıkardıktan sonra yüzük takmışın ne anlamı varki.Yaşınız çok küçük bence o kadar ciddi düşünmeden önce karşınızdakini tanımaya çalışın sizin için doğru insan mı ona karar verin öncelikle sonra ailesiyle tanışırsınız gerekirse birde işin içine aile girdimi emin ol insanın bazen sabrı tükeniyor.

Sana katılıyorum bazı erkekler her kız arkadaşını tutuyor ailesiyle tanıştırmaya götürüyor ve biz kızlarda bişey zannediyoruz:)önce ilkmisin onu öğren çok daha önemli bence...:17:

Erkek arkadaşınızın yaşı çok küçük

Biliyorsunuz erkekler geç olgunlaşıyorlar

evlilik ya da ciddi bir ilişki için hazır olduğunu düşünmüyorum

sadece hazır olduğunu zannediyor...

Bir arkadaşım 21 yaşındaki bir çocukla ünivde tanıştı

1 sene sonra nişanlandı daha sonra cocuk bunu terketti

sebebse,bir çocukluk yaptık,ani karar aldım evliliğe hazır olmadığımı anladım.

sadece bunları söyledi be yüzüğü attı.

bence sizde flörtten öteye gitmeyi,daha cok zamanınız var acele etmeyin

Ben de ailelerden habersiz yüzük takma fikrine oldukça karşıyım.
Anlamını yitiriyor bence.
Bir arkadaşım her sevgilisiyle yüzük takmıştı ve şimdi başkasıyla nişanlı.
Ne anlamı kaldı ki...
Ama tabi kişinin kendisini ilgilendirir.

Arkadaşlara katılıyorum.
Daha önce ailesiyle başka birini tanıştırmış mı?
Sosyal, eğitim ve duygusal ilişkilerinde ve işlerinde istikrarlı mı yoksa her işini yarım bırakan maymun iştaklı biri mi?
İşte bu soruların cevabı çok önemli bence.
Eğer ailesine götürdüğü ilk kız siz olsanız bile 2. sorunun cevabını almadan gitmeyin.
Eğer her işini yarım bırakan biriyse inanın sizin ilk olmanız bile ilerde yaşayacağınız ayrılığı değiştirmeyecektir.
Bence biraz daha tanıyın.
Hem daha şimdiden ailesinin içine girmeye hiç gerek yok.
Yok bayramda seyranda ara, yok hediyeler al, yok arada ziyaret et...
Bir de üstüne tüm bu ritüelleri bir kez olsun atlayınca laf söz etsinler sevgilinle tartış...

Erkekler geç olgunlaşır lafına ise hiç katılmıyorum.
Nişanlım bana evlenme teklif ettiğinde ikimizde 18 yaşındaydık.
Öyle laf olsun diye de taklif etmedi üstelik.
Tüm ailesini kavga dövüş ikna etmiş benim daha haberim bile yokken.
Dimdik çıktı ailemin karşısına.
Tabi bizimkiler halimize gülüp geçti.
Daha çocuksunuz neler neler yaşayacaksınız diye.
Allahıma şükürler olsun o benden vazgeçmedi ve inşallah 4 ay sonra evleniyoruz.
Yani olgunluk bazen kişiden kişiye göre değişir.

Şimdi bu hikaye uzaktan bakınca çok romantik gözüküyor değil mi?
Ama hiç değil inan.
Bu kadar uzun yıllardır evlilik fikri içinde olmak ikimizi de çok yordu.
Öyle noktalara geldik ki anlatamam.

İyisi mi sen biraz zamana bırak.
Eğer annenin haberi yoksa mutlaka ama mutlaka annenle paylaş.
Sakın tek başına hareket edip böyle kararlar verme.
Mutluluklar...

Son düzenleme:
daha önce hiç bir kız arkadaşını ailesiyle tanıştırmamış . Ben de ilk defa bu kdr ciddi başladım bir şeylere . Kaldı ki bence ilerde yenisiyle değiştirilmek üzere o niyetle takılmş olan yüzüğün bi sakıncası yok:)

Sormak istediğm şey yüzük takmam mantklı mı değl mi değildi yalnz . Doğru insan olduğuna nasıl karar verdiniz''di(:

Erkekler geç olgunlaşır lafına ise hiç katılmıyorum.
Nişanlım bana evlenme teklif ettiğinde ikimizde 18 yaşındaydık.
Öyle laf olsun diye de taklif etmedi üstelik.
Tüm ailesini kavga dövüş ikna etmiş benim daha haberim bile yokken.
Dimdik çıktı ailemin karşısına.
Tabi bizimkiler halimize gülüp geçti.
Daha çocuksunuz neler neler yaşayacaksınız diye.
Allahıma şükürler olsun o benden vazgeçmedi ve inşallah 4 ay sonra evleniyoruz.
Yani olgunluk bazen kişiden kişiye göre değişir.

Şimdi bu hikaye uzaktan bakınca çok romantik gözüküyor değil mi?
Ama hiç değil inan.
Bu kadar uzun yıllardır evlilik fikri içinde olmak ikimizi de çok yordu.
Öyle noktalara geldik ki anlatamam.

İyisi mi sen biraz zamana bırak.
Eğer annenin haberi yoksa mutlaka ama mutlaka annenle paylaş.
Sakın tek başına hareket edip böyle kararlar verme.
Mutluluklar...

canım Allah tamamına erdirsin darısı başımıza inşllh . Ben bu düşünceyle daha sağlam olacağını düşünüorm . O insan bnm kaderim dersin kırmamaya dikkt edersn onun ve snn kaymaz gözün başkasına . Ondan başka alternatifin olmadığını bilirsn çünkü :)

canm önünde uzun bir tanıma süreci var, şu anda seni sevdiği anlaşılıyor, bu süreçte hata yaparsa ona göre değerlendirme yaparsın şu anlık bence karar vermekte acele etme zamana bırak zamanla kişiliğini daha iyi görürsün

Çok güzel söylemişsin, katılıyorum ... :42::70:

Son düzenleme:
tecrübeyle sabit fikirlerim

yüzüğe hiç gerek yok.daha düzgün bir evlilik için 5 seneye ihtiyacınız var.inan bana çoook uzun bir süre ve bu sürede insan çok değişiyor.okul üç sene,iş bul başla alış 2 sene.kaldıki iş hayatının oturması ve düzgün gelir elde etmek özel sektörde 5 seneyi buluyor.erkekler aileleriyle çok kolay kız tanıştırabiliyorlar.ne sana yüzük takması,ne ailesiyle tanıştırması çok ciddi çok güvenilir evlenmeye kesin niyetli anlamına ne yazıkki gelmiyor.erkekler yanlarında kız olsa bile sürekli etrafı kolaçan eder durumda oluyorlar.daha iyisi daha güzeli var mı. onasıl acaba bu nasıl acaba.(erkeler hakkında acı gerçekler)

ne yazıkki kendilerini anlattıkları kadar yiğit mert,delikanlı,sözüne sadık olmuyorlar.

bu dünyada herkes kendizi için yaşıyor.

kendisi için daha iyi olanı arıyor.

aşk daha iyisinin çıkmasıyla duman olup uçabiliyor.

bu durumdaki kızlara tavsiyem böyle bağlayıcı davranışlara kanmamaları.parmağında yüzük olması ne onu ne annesini bağlar emin ol.ana oğullar öyle birlik olurlarki şaşarsın.kayınvalide hanım bir afrodit buldumu ne yüzüğü hatırlarlar.ne de tanışmayı.

GENÇ KIZLARA TAVSİYEM EVLİLİK CİDDİ BİR İŞTİR.TÜM HAYATINIZI HATTA TORUNLARINIZ BİLE ETKİLER.BİRİNİ GÖRÜP HEMEN İNANMAYIN.EN İYİ EŞ ADAYINI SEÇMEK EN DOĞAL HAKKINIZ.BIRAKIN YÜZÜĞÜ FALAN.BAKALIM BU 5 YIL İÇİNDE NASIL TALİPLERİNİZ OLACAK?NE ÖZELLİKLERİ OLACAK.EĞİTİM,ÇALIŞKANLIK,ASALET,AHLAK ÇISINDAN EN ÜST DÜZEYDEKİLERİ YANINIZA YAKLAŞTIRIN.O EN İYİLER ARASINDA KALBİNİZ KİME MEYLEDİYORSA (TABİ ÇOK BELLİ ETMEYİN HEMEN ŞIMARIRLAR.)ONA EVET DİYİN.

yıllar aleyhimize işler.5 yıl sonra cildi bebek gibi yeni jenarasyon gelecek biliyor musunuz?şimdi bu yazdıklarım size çok acımasız gelecek.ama erkekler gerçekten çok akıllıca davranıyor.kızlarda hala türk filmi mantığında aşk yaşıyorlar.

1.ahlaken sizden üstün olsun.(size saygısıyla anlaşılmaz.)sizi kenara ayırıp orda burda yatıp kalkanlar da çok ahlaklı geçinir dikkat edin.
2.aklen de sizden üstün olsun.evladınıza baba ,torunuza dede,ailenize damat,evinize yönetici seçiyorsunuz haberiniz olsun.
3.güzellik olarak sizden iki adım geride olsun.hem yanında parıldar kendinizi iyi hissedersiniz.hem de kıymetinizi bilir.
4.çalışkan olsun.nekadar hayat müşterek olsa da,doğum sıkıntıları,çocukların hastalıkları,gece bakımları,ev işleri,yemek hep kadına kalır.kenarından tutarlar.çok iş yaptım zannederler.işine gücüne sarılsın ki çok zor da kaldığınızda ,işler zor gelirse,hamileleikte sıkıntı yaşarsanız hanım sen düşünme ben hallederim,sağlığın daha önemli diyebilsin.sizden fazla kaznıyor olsa daha iyi olur demekki.
5.ailesiyle yüz göz olmak,kolay elde edilmiş imajı verir.erkeklerin ve ailelerin bir hayli zorlanmasında çok büyük faydalar vardır.kayınvalide hanım tanışmak için sizin evinize ailenizin yanına gelir zamanı gelince.kimsenin ayağına gitmeyin.
6.kendini satmak tabiri vardır ya.bu hayatta bir kötü malını iyi satanlar vardır.bir de iyi malını satamayanlar.kendi değerleriniz,ailenizin kıymetini bilin.kötü malını iyi satanlar okadar çokki yüz verilirse iyi mallarınıza çamur atarlar dikkatli olun.

evet kalbe söz geçmiyor gibi görünebilir.ama kalbinizi yönlendirebilirsiniz aslında.genç kızların çok çok çok dikkatli ve mantıklı davranmalarını salık veririm.

ne olur hatalar yapıp yıllar sonra bu cümleleri okuduğunuz aklınıza gelmesin.şu anda çok dikkatle okuyun.gençliğinizin ve kendinizin kıymetini bilerek hareket edin.

Back
X