• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir İstanbul Masalı...

Madamxx

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
75
43
18
41
Bir Yürek acısı "infertilite"
Ve biz çok aşıktık..Öyleydi ki evlendıkten 6 ay sonra bir bebeğimiz olsun istedik. Tatile çıktık ve çektiğimiz videolarda ,bebeğim bak biz sana kavuşmaya taa buralara geldik sen tatil bebişi olcaksın dedik… O zamanlar gözlerimizin içi ışıl ışıl parlamış,bilemezdim ki yıllar sonra bu videolara bakıp bakıp ağlayacağimı…
Birlikteliğimizin en güzel tatilini yaptıktan sonra bebek içinde yeterince çalışmısken, ay sonunu beklemeye sabrımız yok tabi.. Daha günüm geçmeden bir kliniğe gidiyoruz beta hcg testi yaptırcaz dıyoruz,kaç gününüz geçti diolar,henüz geçmedi diyorum ve benim günlerim hiç gecikmiyor aylarca yıllarca… Kan tahlili vermeden donuyoruz memlekete zamanında gelıyor beklenen mens. Bir ay ıkı ay derken 3. Ayda bebiş gelmeyince doktora gidiyoruz.Dün gibi hatırlıyorum bende bir sıkıntı gözükmüyor fakat eşimin spermiyogramında sıkıntılar var.Normalde Who (Dunya Sağlık Örgütü) ya göre 1 ml.d 20 milyon olması gerekirken, 1 ml de 10 milyon sperm gözüküyordu ve hareketle ilgili parametrelerde de sıkıntılar vardı kısacası olması gereken yavaslardı. İnfertilite ile mücadele eden arkadaslar için ayrıntı verebilirim. Gebeliği başlatabilen spermler ileri hızlı gidebilen spermlerdi fakat bizde ileri hızlı sperm sayısı 0 idi. İleri yavaslarda gebelik başlatabılır, yumurtaya ulasabılırdı fakat bu yıllarnızı alabilirdi. Ya tutarsa J…
Böylece kürlere sarılma alternatıf tıptan medet umma yıllarımız başladı. Öncelikle keçibonuzu tozunun sperm kalitesini artırdığını öğrendik. Bir köyden doğal şeklini bulup öğüttük..Eşim sürekli tüketmeye başladı fakat hiçbirsey değişmiyordu.Günler, aylar birbirini kovalıyor zamanlı ilişkiye girmekse canımızı epeyce sıkmaya başlamıstı. Artık resmen birbirimizden kaçıyor sadece ovulasyon günlerinde lütfen birlikte oluyorduk. Erkek infertil bir çifttik ama bende sürekli kendimde bişeyler arayıp duruyor,sogn kürü incir kürü yapıyordum. Bir de spermlerin hızlı ilerleyebilmesi ne ortam saglayan bir yardımcı ürün duymustuk “pre seed “ ilişkiden önce vaginaya sıkıosunuz ve 5-10 dakika içinde ilşki olup bitmeli. Yoksa ürünün içeriği bozuluyor. Ne kadar can sıkıcı olduğunu anlatamam ,aynı damdan düştüklerimiz anlayacaktır beni. Alalade,duygusuz sevgisiz yasanılan,yasanması o gunlerde zorunlu olan görev günleri…gitsinde gelmesin bir daha…
Velhasıl ,biz artık tam zamanlı infertil bir çifttik. Her hamile gördüğünde ağlayan, her bebek gördüğünde bogazina bir yumru takılan,tavukları civcivlerinden ,kuzuları annelerinden kıskanan bir yürek acısı…Toprak anayı bile kıskanırmı insan rahminde bunca şey barındırabiliyor,dikilen hersey onda can buluyor diye,kendine kızar mı insan ne kadar çorağım kupkuru diye,üstelik tıbben anne olmam da bir engel gözükmüyorken…
Yine duramıyor kapılarını çalıyoruz doktorların yumurta takibi progesteron testleri vs. ve yeni bir sorunla karsılasıyoruz..Varıkosel..çözümü ameliyat..Eşim yıkılıyor tabi,bu ameliyatta hersey olabilir çünkü,,varikosel ve sonrasını bir sonraki yazımda anlatacağım cok uzun bir konu zira şimdilik veda edıyor ve sizin yasadıklarınızı da okumak için can atıyorum lütfen yazın bana…

Varikosel
Varikosel ameliyati , çok basit bir ameliyat gibi gözükmesine ragmen acemi ellere dustugunuzde, yenileme ihtimali çok yuksektir hatta bizim basimiza geldiği gibi , masadan nurtopu gibi varisli damarlarinizda kapatilmis olma ihtimaliniz çok yuksektir. Peki bunu nerden anladik. Bunun için oncelikle varikosel nedir ondan bahsetmem gerek. Kisaca varikosel, spermi besleyen damarların agir spor , zorlanma ya da genetik faktörlerden dolayı varislesmesi ve artik kirli kan tasimasidir. Kirli kanla beslenemeyen spermcikler zamanla hareket , hiz ve dölleme yetegini kaybeder, erkekte sperm sayi ve kalitesi düşer.
Geldik en can alici noktaya. Ameliyattan 3 ay sonra ilk yeni bocukler üretilmeye baslanir. ve ilk spermiyogrami ister doktorunuz. Bizden ddoktorumuz istememisti ama Esim kendisi zaten doktor olduğu için ve ben isini sansa birakmayan hafif siyrik doğal anne, soyunu sopunu herbiseycigini arastirmistimm bu varikosel kardesin. Laaakinn benim bile hesap edemediğim ihtimal vermedigim bir durumla karsi karsiyaymisiz meğer.Bizim varikosel kardeş çok sevmiş bizi ve konaklamaya devam etmiş benim nazli erkekimin narin bedeninde. Ohhh noo,olamaz naralari atmamak için zor tuttum kendimi tabi.Zira Esim bildiğin doğum yapmisti sanki ameliyattan sonra ortaligi inletmisti gulop ( anesteziye bagli his kaybından cisini yapamama) olduğu için.Evdeki cicim günlerinden hic bahsetmeyeyim zaten ;)
Rahmetli ananem der ki "yiyemeyecegin sheetin önüne geçme" ;). Meğer doktorumuz acmis belki bir kaç varikoselli damari temizlemiş fakat daha yaklaşık 20 damar öylece kalmis..Ve ayrıca meğer varikosel her iki tarafta da varmis. Bunlardan habersiz biz dört elle calisiyoruz..Kadınlar kulübünde okuduguma gore ,hergun ilişki olunca spermler taze olduğu için , gebelik başlatma sansi daha yüksekmiş.Okudum da bunu dururmuyum odevleri verdim adamcagiza ;) Bir yandan keciboynuzu bulduruyoruz koylerden , değirmenlerde ogutturup veriyorum adama.Ari sütü , bal, polen karisimi yaptirip yediriyorum habire. Yok arkadaş 3 ayda bir verdiğimiz spermi yorganlar da zerre artis , değişme düzelme yok. İsin en kotusu de , biz o spermlerle tam 3 tüp bebek denemesi yapiyoruz. Basarili bir varikosel ameliyatı gecirnemisseniz tüp bebek tedavisi de basarili olamiyor maalesef. Tüp bebek tedavisi de mucize bir yonten değilmiş nihayetinde aci bir kaç tecrübeyle öğreniyoruz. Tüp bebek sürecini ayri bir yazi olarak yazacagim.
Velhasil ikinci ameliyatı ,bu kez cifttarafli olarak gerceklestirdi ,çok arastirip basarisindan emin olduğumuz çok da seker doktorumuz. Sperm sayimiz ,hizimiz artti fakat 1 yil düzenli iliskiye rağmen gelmedi beklenen misafir ;) En önemli noktayi az kalsin unutuyordum. İlk ameliyatı gerçekleştiren doktoru ( sözde ) mahkemeye verecektir fakat hicbirsekilde izini
bulamadik. Aman varikoselle mücadele eden sevgili anne adayi, çok çok iyi arastiriniz, işindebasarili olduğunu ispatlamis bir hekim bulunuz, çok kolay gelsin...

Tüp Bebek Süreci 1
Onca aciyi ,3 yilimizi bir yaziya sigdirabilecekmiyim bilmiyorum lakin denicem.İlk varikosel ameliyatimizin ardından 1 yil geçtikten sonra , anladik ki bizim spontan ilişki ile , yumurta takibi ile çocuğumuz olmuyor ,yasimiz genc fakat sabrimiz artik hic yoktu. İnfertil çiftlere uygulanan, ilk adim yardimci üreme teknigi olan IUI yani asilama denemeye karar verdik.Asilama kisaca erkekten alinan spermin yikanip bir enjeksiyon sayesinde kadinin rahmine birakilmasi işlemidir. Bu arada sansi artirmak için kadinin da o siklusta birden fazla yumurta uretmesi için iğne ile tedavisi yapilir. Spermler yumurtalardan birini dolleyemezse baska alternatifler olussun diye uygulanan bu teknik, bizde doktor hatasiyla ters tepti efendim. Tam 12 folikul ( yumurta ) oluştu. Ah ayni damdan dustugum sevgili anne adaylari , biz o kadar yanlis ellere düştük ki, ve Esim hekim olmasina ragmen, ben onca araştırma yapmis olmama rağmen..Ben bunca yumurtaya asilama yapamam dedi sayin F. Hanim. İsterseniz daha büyük bir merkezde tüp bebek asamasina gecin dedi. Zaten biz ilk o büyük merkeze gidip, basari sansi degismeyecekse gel git yapmayalim, 3 saatlik mesafe dedik. Basari sansi ayni demişlerdi. Değil sevgili kaderdaslarim inanin değil. Birçok tüp bebek merkezi hem basari sansi daha düşük ,hem de kazanci az diye asilamayla zaman harcamak istemiyor. Hatta hastanin spermiyogrami ile oynayip değerleri cok düşük gösterdikleri de biliniyor.
Velhasil o büyük merkezde rescue ivf tedavisine basladik, siklusu kurtarma tedavisi kısaca. Bi kaç gün iğneleri kullandıktan sonra kan veriyorsunuz. Progestetonunuz artmaya baslamissa is isten geçmiş oluyor yumurtalariniz catlamis oluyor. Aynen de öyle oldu, hatalar zincirinin bütün halkalarini bir bir yasiyorduk. Tam da transferde bebeğimi almaya giderken rahat birşeylergiyeyim diye alisveristeyken, birden caldi o telefon aci aci.Konuşan ses daha da aci" yumurtalariniz kendiliğinden catlamis, bir sonraki adetinizin 3. Günü gelin bu tedavi iptal dit dit dit....bu kadar basit, bu kadar duygusuz ve kisa. Sen onca iğneyi boşa yedin onca hormona boşuna maruz kaldin cektigin agrilar , mide bulantilarin yasadigin duygusal gelgitler kimin umrunda.. Yasadigimiz yerdeki doktor dozu cok yuksek tutmus , sonraki merkez catlamasin diye verecekleri igneyi gec vermis vs vs vs...Hastaneye gittik tabi kalanları toplayin ozaman dedim, doktor kalitesiz olur vs dedi lakin , ayni merkez de birbirinden berbat 3 deneme yaptik 8 hücreye ulaşabilen tek embryom bu denemeden cikmisti. Sürekli embryolarimiz hep kalitesiz oluyordu.Ben 26 yasindaydim , yumurtalık rezervimin gayet iyi olduğu söyleniyor fakat bebeklerimiz 2. Kalitede ve bol fragmantasyonlu (bozulma) oluyordu. Doktorumuza sürekli soruyorduk neden boyle oluyor , napalim efendim sizdeki malzeme bu diyordu. Devami 2. Yazida..

Tüp Bebek Süreci 2
Evet doğru duydunuz aynen öyle söyledi doktorumuz "sizdeki malzeme bu napalim". Öyle inanmistik ki bizden bir halt olmayacağına Ayni doktor eşini nasil korunmaya rağmen hamile biraktigini ve kuretajla korunduklarini söylüyordu 4 kez , kuretaj bir doğumkontrol yöntemi değildir ayrıca. Nasil izin vermisiz bize kendimizi berbat hissettirmesine. Eşimin son varikosel aameliyatından sonra sperm değerleri normale donmuştu 6-7 geçtikten sonra bi asilama deneyelim dedik ve ayni doktor bana "asilamayla hamile kalacagina inanmıyorum "dedi o iğrenç muayene masasinda ben heyecanla işlemi beklerken.Ayni islemi yaptiranlar o spekulumun insanin canini nasil acittigini çok iyi bilirler.Hayvan herif desem ayip olmaz degilmi, zaten kendilerine güveni kalmamis , buna rağmen allahtan umudu kesmeyen bu tarz hastalarla böyle negatif konusulur mu hem de tedavinin ortasinda.Ha ben demistim diyecek çünkü. Ben onun yüzünden ogün dönüş yolu boyunca agladim.Yol kenarinda gördüğüm kuzulari kiskandim annelerinden, hamile birini gördüğümde kor düşerdi yuregime, anne diyen bir çocuk görsem , emziren bir kadin ya da.Her tatilimiz bogazimiza yumru olurdu.Denizde o simitin icinde ne de tatli duruyordu o bebekler.Herkes sorardi sizin yokmu diye en inandirici maskemizi takip " biz hayatin tadini cikariyoruz , daha düşünmüyoruz" derdik.Hayat bizim için çok aci bir senaryo hazirlamisken , biz mutlu çift rolünü seçmiş, oskarlik bir oyunculukla sergiliyorduk oysa ki. Sosyal medyada, her gittigimiz yerin fotosunu paylasiyor, inandiriciligini artiriyorduk rolumuzun. Mutlulugumuz sadece fotograf karelerindeki sahte gulumsemeyle sabitti.Halbuki hayat o günlerde ,ebemizin dam yerini gösteriyordu bize sürekli. Bilmem kacinci kez verdigim negatif kan testlerinden utanir olmuştum.Her defasinda farklı klinikte veriyordum.O kan sonucunu beklerken kaç kez hatim indirirsiniz bilirmisiniz, sirf bu kez olsun o 0,1 sonucunu görmemek için.
Fakat o gün yeter dedim.burda bir sikinti vardi.Kesinlikle merkezin laboratuvarindan kaynaklı olarak bizim embryolarimiz kalitesiz oluyordu.Sorguladigimiz an doktorumuz bize cemkiriyor , sorun laboratuvarimuzda değil sizin malzemelerde diyordu.O gün karar verdim bir daha bu merkeze gelmeyecektim.Hemen gerekli arastirmalari yapip ,kadınlar kulübünden tanistigim bir arkadasimin bebeğine kavuştuğu yerle ,telefonda on görüşme yaptim. Yuzyuze görüşebilmek içinse yariyil tatilini beklemem gerekiyordu.İki ay vardi.Bilirmisiniz bizler için bir gün bile uzundur , bebegimize kavuşmak için ama bekledim. Ve şafak saydigim o gün geldi.Fakat bir sorun vardi,esim benimle gelmeyi reddediyor ,otelde de kalmami da istemiyordu tek basima. Ben yine kadınlar kulübünden tanistigim bir arkadasimda kalmaya karar verdim 3 yildir tanisiyorduk sonucta.Herseyi goze almistim ve ben İstanbul'daydim her yerde kar vardi..

Tup Bebek Sureci 3
Ve İstanbul'daydim ,her yerde kar vardi.Öyle ki uçak seferleri iptal olacak diye ölüp ölüp dirildikten sonra ,doktorumun karsisindaydim nihayet. Daha önceki bütün tedavilerin ve embryolarin fotoğraflarıyla kabarik bir dosyayla baslamistik görüşmeye.Doktorum tam bir şirin babaydi.Dosyama bakti ve bütün negatif denemelerin sebebine " kalitesiz embriyo " dedi.Kendinden ve merkezinden gayet emin bir şekilde" birde bizim llaboratuvarimizda görelim "dedi. Jinekolojik muayenemi yaptıktan sonra ,yumurta rezervimin gayet iyi olduğunu ,rahmin super olduğunu,yasimin genç olduğu icin ,sansimizin oldukça yüksek oldugunu da ekledi.Allahim goktemiydim yerdemiydim bilemiyordum.Kimse asagilamiyordu, uç günlük omrunuz kaldi der gibi bir yüz iifadesi de yoktu.Sanki gozleriyle sarip sarmaliyordu bütün yaralarimi.Ellerini opmemek için zor tuttum kendimi,ne yani anne olabilecekmiydim.Bizden bi nane olmazdi hani ,ben çok arastiriyordum hatta siyirmak uzereydim ve bizdeki malzeme o kadardi hani eski doktoruma gore. Allahim ruyadaydim da ak sakalli dedemiydi bu konuştuğum.( doktorum 60larindaydi). Agzim kulaklarimda ciktim yanından ,disarda bekliyordu KK dan tanistigim ,3 yildir gorustugum,beni misafir eden canim arkadasim , kaderdasim.
Bir parca buruk olduğum doğruydu ,Esim de benle gelsin isterdim elbet.Ama ,sanirim bütün infertil teşhisi konan erkekler boyle karsiliyor durumu.Bir küskünlük ,bir hircinlik,acisini eşten cikarma hali ve kendine acima duygusu.Esim bir gün " ya hic çocuğumuz olmazsa ve beni terkedersen ,sen çocukları bu kadar seviyorken ,senin anne olmani engelliyormusum gibi geliyor" demisti. Eminim infertilite ile mücadele eden bütün kadınlar, hepiniz yasiyorsunuz bu durumları ve bu tur cümleler duyuyorsunuzdur.Duyuyorsaniz sanslisiniz ,bir de duygularini ,hissettiklerini eslerine söyleyemeyen ve acisini eşinden cikaran ,kadini kanirtan erkekler de duyumlarim arasindadir.
Velhasil bir dolu test ve tetkik verildi yaptirmam icin.Sonuç olarak kan pihtilasmasi testleri heterozigot ve iki faktorde pozitifti.Ayrıca vücudumda olması gerekenden 10 kat daha fazla öldürücü hücre vardi ve zaten transfer edilen kalitesiz embrolarimi ,yabancı bir cisim olarak algilayip saldirarak öldürüyorlardi. Sebep stres derler ya aynen öyle sevgili yoldaslarim. Kisacasi varikosele maruz kalmis spermlerle ve asiri strese maruz kaldigi için ,kendine asiri korumaya almis vucudumla,onca denemeyi boşa yapmis,onca yil bos yere acilar cekmisiz,simdi hangi sözde doktordan başlasam cemkirmeye dedim içimden fakat bir yerlerde umut yesermisti ,nihayet sebep bulunmuştu. Sebepsiz infertilite diye bisey yoktur,sebebi henüz bulunamamis infertilite vardır ya da beceriksiz doktorlarin henüz bulamadigi..Ah yetmiyor izin verilen alan, bir sonraki yazi da ve mutlu son...
Gönderen dogal anne zaman:04:06

Mutlu Sona Dogru
Bu kez inaniyordum,Ben anne olacaktim,bu fikre beynimi ve rahmimi inandırmak içinde elimden geleni yapacaktim.Doktorum Mustafa Hoca,bu konuda üzerine duseni yapmisti zaten,nokta atisi tetkiklerle sorunun kaynagini bulmuş ve bunlari tedavi edip ,merkezden karnimda bebegimle cikacagima inandirmisti beni. Sürekli, oldurucu hucrelerimi azaltmak için omega 3 ve kortizon kullaniyordum.Bunun yaninda platese baslamistim.Amacimiz vücudu stresten arindirmak ve huccreleri minimuma indirmekti. Yurt dişina yollaniyordu bu testler ve gözümle şahit oolmustum ki bu saldırgan bocukler strese çok duyarliydi.Test verdiğim gün is yerinde sevimsiz bir olay yasamistim ve sonuç tam iki katina cikmislardi maalesef. Böylece haziranda baslamayi hedefledigimiz tedavi ertelenmek zorunda kalmisti.Fakat bir sikinti vardi, ben İstanbul da yasamiyordum ve sadece yaz tatillerinde uzunca iznim oluyordu.Ve doktorum ramazan ayında calismiyordu.
Sartlari göz önüne alinca,nihayet ağustos ayında tedaviye başlama karari aldik, ve korktugum basima geldi,doktorum ramazan dolayisiyla başka bir doktora yönlendiriyordu beni. Kararsız kaldiysam da eylül ayini beklemek imkansizdi iznim bitiyordu çünkü. Ve her serde bir hayir vardır diyerek düştük yollara. Sonunda atom karinca Erbil Bey'le tanistik ,allahim o ne seker bir doktordur öyle ve o kadar hastasi vardi ki, bir dakika bos durmuyor. İgnelere basladik eski tedavilerden çok daha az dozda gidiyorduk bu kez.Biz esimle bu arada bu kuvantum ,karma,mevlana derken yerli Pollyanna'ya baglamistik olayi.Ananemin deyimiyle " it .ıçı yemiş gibi geziyorduk" Adalar senin faytonlar benim ,bogazlar ,ortaköy ,Çengelköy Fink artik desem yeridir.Bu arada ignelere ve iki güne bir yapilan kontrollere son gaz devam.Ultrason da bakiyorum iki uç yumurtami olcuyorlar.Demekki diyorum son tedaviden bu yana gecen 1.5 yilda rezervim azalmis.
Opu işlemine ( yumurta toplama ) çok az bir sure kala ,esimi kurtlar kemirmeye basladi tabii ,ne yapti biliyor musunuz, tedavinin tam ortasında gitti sac ektirdi;) Firca gibi saclari olduğunu belirtmek isterim lakin takacak ya biseyine,kendine infertilite konusundaki guvensizligini başka bir konuya yoneltecek ya. Hic müdahale etmedim çünkü yaptirmazsa bana saracakti tecrübeyle sabittir.Velhasil o ağustos sicaginda oldu mu kafa 3 kati sisti,güneşe cikmak yasak ,tikildik mi otel odasina.Neyse ki Nisantasinda olduğu için klinik,bizde orda konakliyorduk,aksamlari gezebiliyorduk.Gündüzleri ise flash TV ye kadar dustugum oluyordu ne yapayim;)
Burnumdan soludum fakat nihayet opu günü geldi.Surpriiiiiz ben 3-4 yumurta beklerken tam 24 yumurtam olmuştu ta taam ;) Esprili doktorum ,şimdi millete hava atabilirsin bunca yumosla diyor ve ekliyor embryolari bu ay dondurup diğer ay transfer yapicaz,rahim dinlenmeliymis ,naaayir nolamazz, eşimin bütün iznini aldik transfere yeniden nazil gelecek ,eylül basi da benim iznim bitiyordu ve daha on gün iznimz vardi napacaktik simdi kararimizi soruyordu Erbilcigim;)Simdi mi diğer ay mi ....

Bebeklerimle Bulusma ,Vedalasma Zamani
Tedaviye başlamadan önce kendime bir söz vermiştim,doktorunun herhangi bir kararina ,asla müdahale etmeyecektim. Bir sözüm daha vardi ,asla allahin isine de karismayacaktim.Ben anne olmak iistiyordum,o beni hangi yolla sonuca ulastiracaksa ,raziydim .İsler planladigim gibi gitmediginde bunu hatirlatacaktim kendime hep ,"allahin isine karisma,sen elinden geleni yap ve sonuca odaklan ,süreç kismi senin isin değil"
Hic müdahale etmeyecektik,allah bize nasil bir yol cizmisse oradan yuruyecektik. Daha 10 gün iznimiz olduğu için eşimin memleketine gittik.Bebislerin durumunu telefonla ogreniyorduk,8 tane 3. Gün embryosu dondurulmuştu.Benim çok fazla yumurtam oluştuğu için OHHS(asiri uyarilma sendromu) olma riskim vardi.Bunu bile düşünmüştü doktorum ,ohhs olmayacaksin dedi iğne yazdi ekstra ,bir de söktürücü verdi. 3 hafta sonra regl oldum.3 yildir ilk defa zamanından önce geldi diye sevindim.Son adet tarihim olacaktı dusunsenize, yine bir suru ilaç kullandim tabii ,rahmi hazirliyorduk bebislere bu kez ,yumusacik sicacik yatak yapiyorduk. Son bir kontrol vardi doktorumun bakmasi gerekiyordu ,bebislerimin yatakları yeterince kalinmi vs diye.Bütün izinlerini kullandigi için Esim benimle gelemedi.İlaclarindan etkisiyle sanirim ben merkezden girer girmez ağlamaya basladim. Fakat Erbil beyi görünce bütün sikintim geçti " nasil oldu doktorun saclari"diye espri bile yapti.5 gün sonra alacaktim kuzulari.Bu arada yine bir kotu haber verdi doktorumuz bütün embryolari cozdurup en kaliteli ikisini koyacakti.Halbuki ben 4 kez deneme yapacak kadar bebisim var diyip öyle rahatlatiyordum ki kendimi.Bir anda tüm tesellilerim yok olmustu ,zaten Esim de yoktu yanimda.Taksim sokaklarında sevgili Ebru'yu arayip ,dakilarca küçük emrah gibi agladigimi hic unutamayacagim;) Ebru benim KK dan tanistigim 4 yildir gorustugum bir dostumdur,3 negatif tüp bebek denemesinden sonra spontan ilişkiden gebe kaldi haspam;) ikna edebilirsem onuda konuk yazar olarak agirlayacagim blogum da..
Kimsenin isine karismayacaktim söz vermiştim ya,yine de dedim ki doktoruma bari ikisini cozdurmeyin,bu denemede olmazsa neyse ki onlar var derim diyerek sansimi denedim ama doktorum " zaten bu denemende hamile kalacaksin,o yüzden geriye embriyonun kalip kalmamasi umrunda olmicak " dedi.Vay anasini ,oz güvene bak hele ;)
Nihayet transfer günü geldi catti,ben bir gün önceden gelip ,Üniversiden bu yana hala görüştüğüm dostumda kaldim.Sabah birlikte gittik kliniğe. Ben yine aglayacaktim fakat bir şekilde tuttum musluklari.Embryolarimin hepsi blast olmuştu. Benim embryolarim daha önce hic blast olmamisti bir de ona duygulandim lakin yine musluklar kontrol altindaydi.Transfer vakti gelince,Embryologumuz ,embryoskoptaki gelişimlerini izletti bebislerin ,"iste su ikisini sectik " dedi bir anne nasil vazgeçer ki diğerlerinden.

Veeee Cift Cizgiiiii
İste boyle bir psikolojide,medceziri yasiyorsunuz sürekli.. Cunku transfer edilmeyen embryolar imha ediliyor ikinci kez dondurulmadiklari için. Embryolog ,sabah karar verdikleri bebislerden birinin gelişimini yavaslattigini,başka bir bebisin atak yaptigini ve son anda ona karar verdiklerini söyledi. Belki de kizim, transfer edilen iki embryodan ,sonradan atak yapandir. İşte bunun iiçin embryoskop çok öönemlibir yenilik tüp bebek tedavisi için.
Transfer esnasinda idrara çok sikisik olmak zzorundasiniz,kisacasi ucunda olacak o kadar yani ;) O haldeyken ameliyathaneye alindim ve Erbil Bey yine o muhteşem ozguveniyle ,motive ediyordu beni.Monitorden iki küçük kuzumun içime kayisini izledim,tipki parlayan iki yildiz gibiydiler ve ben o anda bir dilek tuttum," allahim nasil saglicakla kucağima alacaksam öyle olsun ,ikiz tek farketmez ,hayirlisi sence nasilsa". O an eşimin elimden tutmasini öyle çok isterdim ki..Sicak bir pazar sevismesi yataginda olmasa da ,soğuk bir ameliyathanede olsun, birlikte olabilseydik hic olmazsa el ele.Çok koyuyordu bu yalnizlik.Ahh hormonlarim gidin basimdan,mahvetmeyin kuzucuklarimla buluşma animi gozyaslarimla.
Transferden sonra odama alindim,can dostum bekliyordu orda beni..İki saat kalkmadan dinlenmeniz gerekiyor fakat ucunda dedik ya ;) Altima bir sürgü verdiler ,allahim o nasil utanilasi bir pozisyondur. İsim bitti derken hemsirelerin ortalıktan kaybolacagi tuttu , canim dostum iste ben çekerim surguyu nolcak dedi ben bi utançtan öl orda ,çünkü herbiseyi görmeden çekmesi mümkün değil ;) Ha görmeyen doktor hemşire kakmadi zaten ,esimden çok goruolardi bi ara hatta ama arkadasin görmesi biraz utandiriyor insani acikcasi ;) İki saat dinlendikten sonra eve geçtik ve 3 gün ev hapsinden sonra uçakla yolculuğa izin cikti ve biz bebislerimle babalarina kavusuyorduk nihayet.Transferin ilk anindan itibaren hep kendimi hamile gibi hissettim ,aklima ususen vesveseleri kovdum ,dedimki ne kaybederim.Bundan önceki bütün tedavilerde ,nasilsa olmayacak diyip güya sonuca alistirdim ki kendimi de noldu.Daha fazla acimazdi canim emindim,insan kendiniboyle bir aciya hazırlayamiyormus ki..Velhasil babamiz bizi karsiladi ve en neşeli sesimle biz geeelldiik babası dedim, arabayi dikkatli kullan çünkü 3 kişiyiz;)
Blastokist embryolar daha erken tutunduğu için rahme ben transferin 4.gününden sonra test yapmaya basladim.5. Gün gece uyanip yaptim yine negatifti.,basucuma koyup yatmisim yeniden.Sabah testi gördüm ki aman allahim orda bi çizgi daha duruyor.Tam tamina 39 aydir bir kez bile bu manzarayi görmemiştim,rüyamda hayallerimde cook görmüştüm fakat test yanlis da olabilirdi. İse giderken testi yanima aldim,ara ara cikarip bakiyordum. Yanilmiyordum orda bi çizgi daha vardi silik de olsa. Öğle arazi bir test daha yaptik esimle bu kez net bir şekilde çift çizgi

11 Kasım 2014 Salı
Hazirlik Surecinde Neler Yaptik

İste asil mesele burada basliyor aslinda ve bir çok doktor ,merkez bu can alici kismini hep es geçiyorlar.Sunu kabul edelim ki tüpbebek de mucizevi bir yontem değil, değilmiş yani ben 26 yasimda super bir rahimle ,super yumurtalık rezerviyle ( doktorun yalancisiyim) e fenada olmayan spermlerle yapilan tedavilerde olmadi arkadaş yok yani. Peki neler yaptik bu süreçte.
İlk olarak varikoseli varsa esinizin,mutlaka ameliyat olması gerekiyor. Biz ameliyattan sonra, esim için Prof. Dr Kaan Aydos ' a gittik. Bize antioksidan olan uzum çekirdeği ektresini önerdi. Bir de keciboynuzu tozu.İkimizinde kirmizi etten uzak durmasini istedi bu süreçte.Söylediğine gore kirmizi et ,spermle yumurtanın kalitesini etkiliyor ve bulusmasini engelliyordu.Bir de esimi asiri stresli görmüş olacak ki ,kirmizi şarap önerdi antioksidan özelliğinden dolayı yine.Bunun yaninda,nohut,sebze meyve bolca tuketin dedi.Sigarayi zaten birakmisti.O da can alici bir engel bocukler için ;) Ve olmazsa olmaz ,herkesin verdiği ödevi verdi ,gün asiri ilişki reglin12,13,14. günlerinde de hergun ,oldu mersü canim ;) Eşimin spermiyograminda değerler artik normal gözüküyordu,DNA hasarida çok azdi.Bunun için sizin doğal yolla çocuğunuz olur dedi.Ooh adamim ne diyorsun sen dedim ( tabiki içimden) bizim 3 negatif tüp bebek 2 de asilama deneyimimiz var. velhasil düştük dönüş yoluna söylediklerini bir bir yaptik verdiği ödevler dahil;)
Benim yaptiklarima gelince ,liste daha uzun tabi.Öncelikle gayet fit olmama rağmen spora basladim,böylelikle vücut uzun zamandır maruz kaldigi stresi atacakti ve daha önceki yazimda bahsettiğim oldurucu hucrelerim azalacakti. Normalde de saglikli besleniyor olmama rağmen çok daha dikkatli davrandim. Günde 2000 mg omega3 kullandim bir de az dozda kortizon içeren bir kapsül. Vücudu duyarsizlastirmaya calisiyorduk,embryolara asiri saldirgan davranmasin diye. Bunun dişinda bu tedavide dikkatimi çeken su olmuştu.Eski tedavilerden çok daha az dozda ilaç kullanmama ragmen,iki kati yumurtam ve 8 tane blast embryom olmuştu.Erbil bey iki farklı iğne kullandirtti ayni anda ve dozu gittikçe düşürdü .Daha önceki merkezde , tek bir iğneyle baslayip ayni ilacla ve ayni dozda devam ediyorduk.Bununla birlikte ,transfer aninda sakinleştirici etkisi olan bir fitil verildi.Transferin 2. Günü tutunmayi destekleyici bir iğne ve kan sulandirici iğne ,ilk uç gün 0,6 ilk ,doğuma kadar da 0,4 luk hergun kullandim. Çok fazla yumurtam olduğu için ,ohhs olmayayim diye de yine bir iğne ve söktürücü kullandim.Kisacasi bu kez herşey çok farkliydi.Tüm bunlar hem beynimin,hem rahmimin anne olacagima inanmasini sagladi.Kendimi inandirabilmek için çok farklı şeyler de denedim ,kolay değildi kangren olmuş gibiydi ,anne olacagima dair inancim.Ne vazgecebiliyordum, ne de bu kez olacak diye biliyordum kalpten.Bu kez diyebilmistim nasil mi bir sonraki yazimda...

tek tek okudum tüm yazdıklarınızı çok duygulandım gerçekten, bence buradaki bir çok kadının hislerine tercüman olmuşsunuz.. kendimden de o kadar parça buldum ki.... söyleyecek söz yok Allahım herkese mutlu sonu nasip etsin.... :anneadayı::anneadayı::KK46::KK46::nazar::nazar:

Gerçekten de bu durumda olan her kadının kendinden bir parça bulabileceği çok güzel bir yazı olmuş, çok içten ve çok duygulandıran... Ben de o çift çizgiyi görmek için neler vermezdim :( Sevgiler....

tek tek okudum tüm yazdıklarınızı çok duygulandım gerçekten, bence buradaki bir çok kadının hislerine tercüman olmuşsunuz.. kendimden de o kadar parça buldum ki.... söyleyecek söz yok Allahım herkese mutlu sonu nasip etsin.... :anneadayı::anneadayı::KK46::KK46::nazar::nazar:
Tesekkurler sevgili lizz,size de kolay dogumlar ve kolay bir cocuk diliyorum aman eksik dua etmeyin ve benim gibi olsun da yaramaz olsun demeyin ,dediyseniz bolca tovbe edin ;) sevgiler

Gerçekten de bu durumda olan her kadının kendinden bir parça bulabileceği çok güzel bir yazı olmuş, çok içten ve çok duygulandıran... Ben de o çift çizgiyi görmek için neler vermezdim :KK43: Sevgiler....​
Sevgili boncuk hicbirsey imkansiz degildir sadece zordur.Herkes bir gun anne olacak derim hep ben (tibben imkansiz degilse ki o durymda bile ancak allah bilir)ama bazilarimiz daha az bazilarimiz daha cok ve uzun bedeller odeyerek. Sizin henuz vakti gelmemis demekki ,kapiyi daha israrli calin ve anne olacaginiza rahminizi ve beyninizi inandirmak icin herseyi yapin,bir sobraki yazimin konusu bu olacak sevgiler...

Gerçekten de bu durumda olan her kadının kendinden bir parça bulabileceği çok güzel bir yazı olmuş, çok içten ve çok duygulandıran... Ben de o çift çizgiyi görmek için neler vermezdim :KK43: Sevgiler....​
Sevgili boncuk hicbirsey imkansiz degildir sadece zordur.Herkes bir gun anne olacak derim hep ben (tibben imkansiz degilse ki o durymda bile ancak allah bilir)ama bazilarimiz daha az bazilarimiz daha cok ve uzun bedeller odeyerek. Sizin henuz vakti gelmemis demekki ,kapiyi daha israrli calin ve anne olacaginiza rahminizi ve beyninizi inandirmak icin herseyi yapin,bir sobraki yazimin konusu bu olacak sevgiler...

benim de tüp bebek için erbil beyle ön görüşmem var bu cumartesi daha da umutlu oldum yazdıklarınızı okuyunca.inşallah mutlu sona ulaşırız biz de

Sevgili selda17 Herşey güzel olacak buna inanin,zaten Erbil bey sizi inandiracaktir ,cumartesi kus gibi hafif hissedeceksiniz onu görünce :KK66: bol sans

Çok duygulandım okurken. Saglıkla alın kucağınıza insallah. :nazar::nazar::nazar:Allah isteyen herkese saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok duygulandım okurken. Saglıkla alın kucağınıza insallah. :nazar::nazar::nazar:Allah isteyen herkese saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
Farah zeynep 1.5 yasinda Masal kizim ,ancak blog acip sonrada buraya koyalayabildim yazilari,istedim ki herkese umut olsun,yalniz degiliz desinler..amin insallah ;)

Back
X